Log in

View Full Version : Новините на ТУРСКИ език

vaklinator
08-12-2008, 17:05
Подлудяват ме. Това ми действа като психически разстрел. Не ми се вярва в турция да има новини на български. И ТО ПО НАЦИОНАЛНАТА ТЕЛЕВИЗИЯ, КОЯТО СЕ ИЗДЪРЖА ОТ БЮДЖЕТА-ОТ НАС! БЕЗОБРАЗИЕ..
БАхххх БЪЛГАРИТЕ СМЕ.

Вероятно новините на български ке станат 30 минути, а... турчиляка останалите 23,30 часа.
Хе хе , ама... ще дойде до гъзъъъ.

ПП. Така ще е като БЪЛГАРИТЕ не ходят да гласуват. А всичкото турчиляк и мангал-първи на урните и се кефят, как са ни го натикали целия със все ма...., пък и някой лев са взели.!

pent
08-12-2008, 17:30
ето по темата :)

http://zazz.bg/play:3d93c488

Djalev
08-12-2008, 17:41
Офф болна тема колеги,без кометнар :throw:

pent
08-12-2008, 17:56
що да е без коментар, какво друго ни остава освен да си коментираме.....

айде някои да се изкаже в подкрепа на новините на турски език? дай да чуем някой друг довод... :popesmiley::popesmiley::popesmiley:

didod
08-12-2008, 17:58
Сигурно пак сме първи в света...

galinves71
08-12-2008, 18:08
ей хорица,и аз съм бесен.преди час ходих до магазин в близост до джамия и нали днес е курррбан байрям-байрям олсун,и като завил онямити ходжлар направо беше повярвайте ми като в талибанстан.вътре магазинерките горкичките направо им се плачеше след като се пошегувах че да не би да има някъв концерт .

flogic
08-12-2008, 18:16
Да си направят собствена ТВ.Нямат място в националният ефир.Това го позволиха едни "истински българи" от парламента.Никой не ни пита,защото и никой не им държи сметка!

pent
08-12-2008, 18:19
ей хорица,и аз съм бесен.преди час ходих до магазин в близост до джамия и нали днес е курррбан байрям-байрям олсун,и като завил онямити ходжлар направо беше повярвайте ми като в талибанстан.вътре магазинерките горкичките направо им се плачеше след като се пошегувах че да не би да има някъв концерт .

в тоя ред на мисли... в Шумен не беше ли най-голямата джамия на балканите?

galinves71
08-12-2008, 18:22
в тоя ред на мисли... в Шумен не беше ли най-голямата джамия на балканите?беше и все още е,ноа това не значи че в шумен живеят най-много мюсулмани на балканите.

pent
08-12-2008, 18:27
не съм казал подобно нещо, просто ми го казаха като факт последния път като бях в Одрин. защото тази в Одрин е огромна(поне за мойте разбирания) и си представих тази в Шумен какво ли ще е....

Lqnkata
08-12-2008, 18:41
Имам няколко момчета (2ма цигани и един от турски произход), с които сме в приятелски отношения. Те са ми дали пример че хората не могат да се делят на добри (българи) и лоши (от малцинствата) и за това не мога да кажа, че съм расист... НО да приема, че някой си там ХУ* СПЛЕСКАН в парламента ми се пише по турчин и от турците... :chair:и ще ми приема новини на чужд език (независимо какъв е). Може да си взимат вестници на български гореспоменатите, а новините не можели да гледат... така ли? Ай ще им... само се ядосвам...
..."Слаб народ, слаба държава"... това е!!!

mordohy
08-12-2008, 19:39
Що,бе нека си вие ходжата.Нали е празник,но нека и камбаната на св.Стефан и св.София в Царигдад да бият сутрин и вечер.Няма проблем.Поне аз няма да имам.Частна телевизия и радио-да.Както е по света.Има определена общност и тя има право на свое радио и телевизия на майчин език,но съобразен със законите на държавата.Имам много приятели в Турция,от нашите и не чух на един да му хартесва това положение.Дори тези от жените,които си ходеха по полето и на нивите с шалварите,сега в Турция най-демонстративно се обличат по европейски образец.Не случайно и момичетата си търсят мъже от България.Те хронически не понасят новите молли , ходжи и откровени талибани,които нямат нищо общо с ортодоксалния ислям,на който са свикнали.Още помнят,какво им причиниха и последствията от това.Възродителния процес.Точно с тая зараза трябва да сме безмилостни и безкомпромисни,а не с хората,които празнуват.Байрама при тях е пречистване.Всяко крайно нещо води само към изкривяване и омраза,а от нея не е спечелил никой!Иначе имаме прекрасен пример , от преди няколко години в гр.Неделино-Смолянско.Там бяха сменили стария ходжа с някакъв иранец,който събираше на мюсюлманско училище момичетата от 7 до 14 години.Обучението включваше системно малтретиране,психическо и физическо,бой с метална пръчка за нищо и други възпитателни хубосии.В отговор , младежите бяха направили дискотека срещу джамията,която дънеше непрекъснато,момичетата до една се бяха разголили,колкото е възможно повече и всички заявяваха,че ще е така,до като тоя сатана не се махне от градчето им и не върнат стария ходжа.Даже бяха определили и срок,след който масово щяха да се покръстят.Това са други страни на проблема,но никой не търси компромиса и смисленото решение на проблема,а ни навират в омраза,от която никой няма полза.Живееме от векове заедно и това е положението.Трябва да се научиме да не си пречиме.Но всеки,който се опит
ва да ни насажда омраза и да ни противипоставя е за:prison:.Не забравяйте Босна.Сценария беше за нас!!!
ПП Мисля,че Синята джамия в Цариград е най-голямата.Почти колкото св София е.

vaklinator
08-12-2008, 19:53
Имам няколко момчета (2ма цигани и един от турски произход), с които сме в приятелски отношения. Те са ми дали пример че хората не могат да се делят на добри (българи) и лоши (от малцинствата) и за това не мога да кажа, че съм расист... НО да приема, че някой си там ХУ* СПЛЕСКАН в парламента ми се пише по турчин и от турците... :chair:и ще ми приема новини на чужд език (независимо какъв е). Може да си взимат вестници на български гореспоменатите, а новините не можели да гледат... така ли? Ай ще им... само се ядосвам...
..."Слаб народ, слаба държава"... това е!!!

....Не е така бе колеега. бише неещо като ПРОСТ НАРОД СЛАБА ДЪРЖАВА..мисля.

vaklinator
08-12-2008, 19:55
Що,бе нека си вие ходжата.Нали е празник,но нека и камбаната на св.Стефан и св.София в Царигдад да бият сутрин и вечер.Няма проблем.Поне аз няма да имам.Частна телевизия и радио-да.Както е по света.Има определена общност и тя има право на свое радио и телевизия на майчин език,но съобразен със законите на държавата.Имам много приятели в Турция,от нашите и не чух на един да му хартесва това положение.Дори тези от жените,които си ходеха по полето и на нивите с шалварите,сега в Турция най-демонстративно се обличат по европейски образец.Не случайно и момичетата си търсят мъже от България.Те хронически не понасят новите молли , ходжи и откровени талибани,които нямат нищо общо с ортодоксалния ислям,на който са свикнали.Още помнят,какво им причиниха и последствията от това.Възродителния процес.Точно с тая зараза трябва да сме безмилостни и безкомпромисни,а не с хората,които празнуват.Байрама при тях е пречистване.Всяко крайно нещо води само към изкривяване и омраза,а от нея не е спечелил никой!Иначе имаме прекрасен пример , от преди няколко години в гр.Неделино-Смолянско.Там бяха сменили стария ходжа с някакъв иранец,който събираше на мюсюлманско училище момичетата от 7 до 14 години.Обучението включваше системно малтретиране,психическо и физическо,бой с метална пръчка за нищо и други възпитателни хубосии.В отговор , младежите бяха направили дискотека срещу джамията,която дънеше непрекъснато,момичетата до една се бяха разголили,колкото е възможно повече и всички заявяваха,че ще е така,до като тоя сатана не се махне от градчето им и не върнат стария ходжа.Даже бяха определили и срок,след който масово щяха да се покръстят.Това са други страни на проблема,но никой не търси компромиса и смисленото решение на проблема,а ни навират в омраза,от която никой няма полза.Живееме от векове заедно и това е положението.Трябва да се научиме да не си пречиме.Но всеки,който се опит
ва да ни насажда омраза и да ни противипоставя е за:prison:.Не забравяйте Босна.Сценария беше за нас!!!
ПП Мисля,че Синята джамия в Цариград е най-голямата.Почти колкото св София е.

НЕ ЖЕЛАЕ ДА МИ ВИЕ И ОТ ЕКРАНА НА БНТ!

Old Fox
08-12-2008, 20:27
не съм казал подобно нещо, просто ми го казаха като факт последния път като бях в Одрин. защото тази в Одрин е огромна(поне за мойте разбирания) и си представих тази в Шумен какво ли ще е....
Мчи ила уа жти я покажем.
Освен че е голяма имаше и някаква легенда покрай нея.

Едикойси везир имал син. Обаче все го хокал че за нищо не става. Младежа се амбицирал дигнал се и отишъл в най-забутания край на империята(разбирай Шумен :-)) и построил невиждана джамия. (Това мюслюманин да построи джамия тогава пък и сега е най-голямата работа). Извикал баща си, който вече бил на преклонна възраст, да му се похвали с творението си. Бащата дошъл, погледнал джамията и казал:
- Сине не беше човек и още не си станал, щом разкара стария си баща чак дотук само за да се похвалиш.

Това ако си го спомням правилно от ученическите ми години. Може и по поучителна да е историята всъщност.:-)

Xtrime7
08-12-2008, 20:32
Нямам нищо против към турците(е излъгах де ама:evilsmiley:)Не желая да гледам и въобще да има новини на техен език дори и за 1 минута.Не желая даже да се месят в Българските закони и въобще ако има кой да ги изсели отново ще е празник.Те за мен са скапан народ и не ми е приятно като седна някъде или като дойдат в сервиза и да джагъркат на турски.
С няколко думи,НЕ ГИ ПРИЕМАМ КАТО ХОРА повечето,е винаги има изсключение,но това е рядкост.
Като заприказвам за турците се разтрепервам от ЯД.

С този си пост неискам да засягам никой,но това е моето мнение за тях.

galinves71
08-12-2008, 20:35
абе народе божи,то туй в БГ дет е мисильман не е никкъв турчин бре,то виж им цвета на очите,косите,кожата.то кое им е турско?1на пишка турчин не прави.ядат домуз ,пият алкохол,правят се на най-големите еб-чи ,е то туй в тяхната вяра го няма.а що се отнася за новините.хъм,мислите ли че има повече от2% които ги гледат.то като им видиш сатлитите на къщите все ми е на акъла че копнеят за наще новини.просто търсят мотиви за дразги а после се изкарват на жертви етнотизирани и не приети в обществото.е как да накараш някого да направи нещо което неще?

mirchozo
08-12-2008, 20:42
Прав си колега за жалост, тука турци няма,всички са цигани,сган,по мое мнение.Изключения има винаги но като цяло са много прос народ, да сте чули за някой турски учен или цигански учен, та дори и езика им е прос,нито родове,нито окончания,наречия и т.н. Не че съм много наясно с езика им но доколкото съм чувал.Но вече са много и с права(дадени от нашите управляващи),жалко че бай Тошо не се задържа още 5години, тогава нямаше хич да ги има , не да гледаме новини по БНТ.

galinves71
08-12-2008, 20:48
Прав си колега за жалост, тука турци няма,всички са цигани,по мое мнение.Изключения има винаги но като цяло са много прос народ, да сте чули за някой турски учен или цигански учен, та дори и езика им е прос,нито родове,нито окончания,наречичпреди време имаше спор по мое мнение което ти също споделяш.че са тикиви е вярно а за известен учен..хъм,къв учен бре?то човек който гледа само черно ква наука в него?

vaklinator
08-12-2008, 20:49
Нямам нищо против към турците(е излъгах де ама:evilsmiley:)Не желая да гледам и въобще да има новини на техен език дори и за 1 минута.Не желая даже да се месят в Българските закони и въобще ако има кой да ги изсели отново ще е празник.Те за мен са скапан народ и не ми е приятно като седна някъде или като дойдат в сервиза и да джагъркат на турски.
С няколко думи,НЕ ГИ ПРИЕМАМ КАТО ХОРА повечето,е винаги има изсключение,но това е рядкост.
Като заприказвам за турците се разтрепервам от ЯД.

С този си пост неискам да засягам никой,но това е моето мнение за тях.

Олелеееее колко ми е познато. Аз съм раден и живял дълго време в град Силистра и ми е много наясно положението-абе не ми е наясно въобще , защото в нашите "околиа"нещата стават ИЗВРАТЕНИ. във прекия смисъл на думата. Който не знае в бакалията как да си поиска на турски "ЕКМЕК" - си седи гладен.
Баси - колко ми е тъжно за всиичкии нас :Silent::Silent:

mirchozo
08-12-2008, 20:54
а не можете да си представите колко се кефя че не съм виждал мангал с алфа, да си карат там вектрите,калибрите,сутеньорските бмв-та и мерцедеси
малко изместих темата за което се извинявам

Pinky
08-12-2008, 20:55
Поради ясно прекрачване на границата в последните постове, заключвам темата.

И нещо към всички посетители на форума - при следващи подобни дискриминационни думи, ще има официални наказания без следващи предупреждения.