View Full Version : Оптичен тунинг на Alfa Romeo GTV
Проекта е на един другар от нашия местен клуб. Колата все още не е завършена, както той се изрази. Малко е срамежлив и затова не искаше да я показваме, но нашият ентусиазъм и нетърпение са доста по големи ;)
Прилагам няколко снимки от вчерашната ни среща.
Ако не се лъжа Ламбо Ревентон наподобява :)
dilian alfa gtv
08-12-2008, 19:08
на мен ми прилича на бмв 850 сещате ли се само дето няма вдигащи се фарове-но като цяло този експеримент е гавра с колата и лека му пръст на дизайнера и:popesmiley:лично мнение8-)
Мале това е готово за БАТМОБИЛ - 61 година.
Изглежда ми малко като правено по трудово обучение, но моето мнение не е важно. Важното е собственика да си го харесва :)
мен пък предницата ме кефи, различна е.. само долната част на бронята отпред ако се доработи още малко ще стане супер:calc:
lulin racing
08-12-2008, 22:13
Много много "добър" тунинг ....... :priest: (лично мнение) ;)
П.П А това отпред емблемата на Ламборджини ли е ?
MaDHaCkEr
08-12-2008, 23:28
На мен лично ми харесва доста, агресивна е и е супер различна от тунинга който можеш да видиш по улиците всеки ден :) Единственото което не ми харесва е емблемата и тези решетки под фаровете, но щом казваш че не е завършена ще очакваме крайния резлултат. Предполагам че ще е доста ефектна :) Успех
Без лоши чувства колега но на нищо не прилича! Гавра!:bangin::repuke:
Kamen666
09-12-2008, 09:34
ужасТ
Ммммм, не ми се ще и на мен да сипя негативизъм, но е развалил една от най-хубавите автомобилни "муцуни", които са се появявали. :shutup:
dilian alfa gtv
09-12-2008, 09:59
Ммммм, не ми се ще и на мен да сипя негативизъм, но е развалил една от най-хубавите автомобилни "муцуни", които са се появявали. :shutup:
точно така подкрепям колегата
Ivo Skoklev
09-12-2008, 10:00
:bravo:......Изпълнението е добро,ма не е за тази кола.Просто предницата не се вързва със купето....иначе смело начинание
Кому бе нужно тази интервенция:bangin:
dilian alfa gtv
09-12-2008, 14:04
ами може би на някои който има излишна кола и пари за подобен безмислен експеримент.може да са е правили в час по трудово обучение:Suicide:
Станалото - станало! Резултата е спорен, но че е интересен спор няма. В тия тунинги човек като се увлече крайния резултат и общата визия на колата в един момент му убягват. Още като я погледнах и тия "комарници" ми избодоха очите. Един съвет - направи ги черни ще изглежда по-добре и ще се връзват с джантите:prescription:
пп тая кола е за цялостно пребоядисване и автомивка отвреме навреме . .
Малко грубо ще прозвучи, ноооо Сра а?!?
:thumbdown: тая кола според мен не носи на такива изпълнения :thumbdown:
Винаги съм бил за тунинга, но най-мразя когато направят тунинг на алфата след който тя вече не е алфа и не се знае какво е въобще. Да си беше взел голф и него да тунингова, щеше да е много по-евтино вместо да променя толкова тази.
човека иска да е различен ве, ко му тропате колата, ех тази завист.....
...да, човека наистина е фен на "Ламборгини" и затова предната, задната и емблемите на джантите са на "Ламборгини".
Друг е въпроса, че колата наистина не е завършена и затова пича въобщене искашеда я изважда на показ, но му се наложи да пътува с нея и затова набързо спретна тези "комарници" отпред, колкото да запуши с нещо отворите и дори предницата я боядиса наръка със спрей!
Колата тепърва предстои да се доизпипва и пребоядисва. Надявам се възможно най-скоро да я видим в завършен вид. Аз лично смятам, е ще се получи нещо уникално!
cvetelin
09-12-2008, 19:53
ей как събра толкова кураж да ги покажеш тея снимки тука ...
напрао сте насрали мъжката тва гтв
ужасссТТТТТТ
и тея неща долу на бронята кво е мрежи ли е кво е ... няма по грозно нещо от тва .... напраоо:stumm::stumm::stumm:
Аз лично смятам, е ще се получи нещо уникално!
за уникалното ше е 100% няма има по грозно нещо на тоаа свят:biggrin1:
СПРЕТЕ ДА СИ КУПУВАТЕ АЛФИ ДА СЕ ГАВРИТЕ С ТЯХ!!!!!!!!!!!!!!!
Е човека 2 пъти ви каза, че не е довършена! Ако беше някой прототип на Алфа отпреди 15-20 години щеше да е много харесван тука, убеден съм.
Това сам ли го прави?Добре изглежда за самоделка, интересна е най-малкото.
човека иска да е различен ве, ко му тропате колата, ех тази завист.....
Завист ли? Просто всеки човек изразява мнение, а и да не забравяме, че това е алфа ромео форум, а не ламборджини ( даже и там няма място ) следователно хората са си почитатели на марката и имат правото да изразят недоволството си. Предполагам пък, ако им беше харесало щеше да го наречеш "подмазване".
Stoyan Georgiev
09-12-2008, 21:34
моето мнение е , че доста по-добре щеше да изглежда ако фаровете и муцуната бяха по назад от долния сплитер - така щеше да изглежда по уравновесена колата... вмомента изглежда като гавра, без да се обижда собственика
Nasko_77
09-12-2008, 22:01
Тука... семпло, но сполучливо според мен:razz:
Ама да се сменя чак лицето...:shutup:
Ако разкара комарниците е екстра :bangin: това е най-хубавият тунинг които съм виждал (сравнете голфовете и е36-ците и ще видите разликата)
hondoman
10-12-2008, 13:47
Ауууу каквъв е тоя тунинг леле мале малко мисля, че е прекалено тунингована по кефи когато си прилича баш на ГТВ според мен
Това не6то нистна си е гавра с ГТВ-то.То си е тунинговано още от завода.Незназнам, защо този пич си е осакатил така колата.
Завист ли? Просто всеки човек изразява мнение, а и да не забравяме, че това е алфа ромео форум, а не ламборджини ( даже и там няма място ) следователно хората са си почитатели на марката и имат правото да изразят недоволството си. Предполагам пък, ако им беше харесало щеше да го наречеш "подмазване".
разбира се че имат право да си изразят мнението, но може да си спестят кофти мненията , шото ако знаят човека колко труд и пари е хвърлил, които 90% от хората тук не мога да хвърлят, обаче не!той си кара чупена 33-ка (крис не са обиждай :pp:) от панти века и GTVто му е грозно , праена в час по ръчен труд не знам си ко, ми ай тея които са с кофти мнения и не им харесва колата да напраят нещо по добро и по уникално от това! вместо да се радвате на ентусиазма на човека и че е надъхан да направи единствена по рода си в света вие му усирате работата! f*ck off на всички които не я харесват! евала на момчето, да провължава да я разкрасява !
разбира се че имат право да си изразят мнението, но може да си спестят кофти мненията , шото ако знаят човека колко труд и пари е хвърлил, които 90% от хората тук не мога да хвърлят, обаче не!той си кара чупена 33-ка (крис не са обиждай :pp:) от панти века и GTVто му е грозно , праена в час по ръчен труд не знам си ко, ми ай тея които са с кофти мнения и не им харесва колата да напраят нещо по добро и по уникално от това! вместо да се радвате на ентусиазма на човека и че е надъхан да направи единствена по рода си в света вие му усирате работата! f*ck off на всички които не я харесват! евала на момчето, да провължава да я разкрасява !
Ами нали това са им мненията? Негативни, защото не им харесва колата...И повярвай ми, че голяма част тук от хората които са изразили негативни мнения имат много уникални коли и изглеждат на десетки нива по-добре от това ГТВ/Ламбо и не виждам какво толкова се впрягаш, казваме какво мислим по въпроса и това е, пак той човека нека да си я прави и да я кара, никой не е казал "Спри да я правиш или ще ти взривим колата" нали?
dilian alfa gtv
10-12-2008, 18:47
Ами нали това са им мненията? Негативни, защото не им харесва колата...И повярвай ми, че голяма част тук от хората които са изразили негативни мнения имат много уникални коли и изглеждат на десетки нива по-добре от това ГТВ/Ламбо и не виждам какво толкова се впрягаш, казваме какво мислим по въпроса и това е, пак той човека нека да си я прави и да я кара, никой не е казал "Спри да я правиш или ще ти взривим колата" нали?
именно за това става въпрос че с тези пари който е хвърлил могат да се насочат в друга насока за подобряване на колата а не в такъв безмислен фейстлифт колега и не караме счупени 33-ки а ти караш раздрънкана 164-ка:razz:нищо лично
именно за това става въпрос че с тези пари който е хвърлил могат да се насочат в друга насока за подобряване на колата а не в такъв безмислен фейстлифт колега и не караме счупени 33-ки а ти караш раздрънкана 164-ка:razz:нищо лично
ми може да те повозя да видиш дали е раздрънкана...
tokata_pz_flex
11-12-2008, 00:21
Мисля , че колата като концепция ще стане добре . В момента е грозна разбира се , но няма как . Единственото грозно и неестествено нещо за мен , за емблемите на Ламборгини . Иначе евала за ентусиазма .
при положение че още не е довършена,добро качество на изработката се вижда-Браво,заинтригува ме! вече е друг въпроса на кой какво му харесва като визия....... Успех с проекта и аз ще чакам снимки в завършено състояние ;)
предполагам и джантите няма да останат същите,щото тия никак не се връзват на темата
Някак си не ми се връзва предницата със задницата ,трябва и там да има доработка !!
Долната броня според мен трябва да иде по-напред на нивото на капака, както спомена някой по-горе, ама щом казва че не е завършен вариянт значи може и това да стане.
Лично на мен колата никак не ми харесва. Няма логическа връзка между преднивата и задницата на колата. капака и ножа на бронята никак не си пасват. според мен не се е получила никак добре. негова си е колата да си я прави каквото си иска, но след като има тема, значи ще има и обсъждане - а това не включва само поздравления. Колата е по-грозна според мен от преди. хубаво поне че е махнал емблемите на Алфа от нея. от друга страна не разбирам защо някой си мисли, че може да е по-добър дизайнер от Пининфарина?!? това вече не е тунунг, а кит кар и при това несполучлив.
Boxer_Power
14-12-2008, 12:02
олееееееее!какво сте и направили на таз кола бе хора на нищо не прилича :bouncing_smiley:
Узассссс малеееееее майко мила,на какво направихте колата ве :shocking: :shocking: На мен ми мяза на Понтиак отпред
нека да е грозна, след вашите коли никой не се обръща докато след неговата :drool:
нека да е грозна, след вашите коли никой не се обръща докато след неговата :drool:
:bouncing_smiley: Със сигурност ще се обръщат след неговата ,дано само после да не се смеят като отмине :bouncing_smiley:
П.П.Колата просто иска още доста доработка и съм сигурен ,че като я завърши ще бъде една от онези коли ,които ги гледаш и не можеш да разпознаеш каква всъщност е бегачката от доло. Аз лично се кефя на такива ,тунингисти ,но за сега колата не струва изобщо :roll:
Alfa User
19-12-2008, 21:15
На мен ми прилича малко на акула в муцуната - ако това е търсения ефект - успял е ... почти. Друг е въпросът доколко този точно стил се връзва с иначе перфектната визия на GTV. Но всеки решава за себе си. Наистина много труд се изисква, и доста смелост за такова нещо.
Ето ви един спомен от София, докато все още се подвизавах там - колата мисля е правена във Валспорт, тук в Пловдив има една почти на 90% същата, но черна - или поне имаше - вече не я мяркам...
Не обръщайте внимание на огромните луфтове по брони и капаци ... те са с аеродинамична цел :devil:
Мда... добре, че Пининфарина не е жив да види това...
Мда... добре, че Пининфарина не е жив да види това...
:nono:
MaDHaCkEr
27-12-2008, 21:51
И защо така плюете колата на човека немога да разбера? Има пари човека, занимава му се и иска да е малко по различен от останалите. И определено хората ще се обръщат след неговата кола в това бъдете сигурно. А и е казано че проекта не е завършен, така че може найстина да стане добро. Успех от мен
На мен ми прилича малко на акула в муцуната - ако това е търсения ефект - успял е ... почти. Друг е въпросът доколко този точно стил се връзва с иначе перфектната визия на GTV. Но всеки решава за себе си. Наистина много труд се изисква, и доста смелост за такова нещо.
Ето ви един спомен от София, докато все още се подвизавах там - колата мисля е правена във Валспорт, тук в Пловдив има една почти на 90% същата, но черна - или поне имаше - вече не я мяркам...
Не обръщайте внимание на огромните луфтове по брони и капаци ... те са с аеродинамична цел :devil:
А тая бегачка ако не се бъркам, е в Дружба някъде и е 1.4 ТС на газ:stumm:, но не съм 100% сигурен дали е същата, ама едва ли са много такива,и ако се постегнат малко по ръбовете тия луфтове ще си стане хубав фейслифт!!!
a е немога да разбера 6то сте такива спрели всичките,какво не и харесвате на колата като о6те не е довършена.и аз като си понатоках 33-ката много плюене изплюхте вси4ките ама само аз си знам как хората се обръштаха да я гледат като минаваше и снимки си правеха с нея и кво ли не.и сигурно я има в тел. на хора от цяла българия.штото от кудето минеше жсеки я снимаше.а вие маи завиждате.оставете 4ожека на мира иска колата му да е по разли4на.вие вземете малко си променете мисленето 4е с тея спрели разсъждения доникъде няма да стигнете.:bravo:на маняка поне за това 4е има смелост да я покаже преди да я е завършил.штото с плю.валници като вашите не трябва въобште да ви я показва.
a е немога да разбера 6то сте такива спрели всичките,какво не и харесвате на колата като о6те не е довършена.и аз като си понатоках 33-ката много плюене изплюхте вси4ките ама само аз си знам как хората се обръштаха да я гледат като минаваше и снимки си правеха с нея и кво ли не.и сигурно я има в тел. на хора от цяла българия.штото от кудето минеше жсеки я снимаше.а вие маи завиждате.оставете 4ожека на мира иска колата му да е по разли4на.вие вземете малко си променете мисленето 4е с тея спрели разсъждения доникъде няма да стигнете.:bravo:на маняка поне за това 4е има смелост да я покаже преди да я е завършил.штото с плю.валници като вашите не трябва въобште да ви я показва.
Епа че какво и е на твойта 33ка,според мен направо си е уникална с тоя фейслифт е много красива,нема такава :big_love:
Absente_
28-12-2008, 20:19
ебаси гнусотията , трябваше твоя приятел да си купи голф , него да обезобразява :dyrvo_v_kenefa:
ico.donev
28-12-2008, 21:25
Според мен идеята е добра, долната част на бронята трябва да изпъкне, комарниците да се махнат и номера да е встрани...Човека го прави с мерак и това е похвално, какво да кажа за тези НЕЩАСТНИЦИ, които вземат пари за това!!!Например тази дръглива "бегачка" 1,4ТС, която била правена от Валспорт-там трябва да се срамуват...Пининфарина плащат луди манги на своите дизайнери за да мислят и творят, а не като нашите диваци да ровят в интернет и да копират.
Boxer_Power
28-12-2008, 21:35
Според мен идеята е добра, долната част на бронята трябва да изпъкне, комарниците да се махнат и номера да е встрани...Човека го прави с мерак и това е похвално, какво да кажа за тези НЕЩАСТНИЦИ, които вземат пари за това!!!Например тази дръглива "бегачка" 1,4ТС, която била правена от Валспорт-там трябва да се срамуват...Пининфарина плащат луди манги на своите дизайнери за да мислят и творят, а не като нашите диваци да ровят в интернет и да копират.
Колега тази алфа твойта ли е?Днеска на срещата я загледах много добре е направена,направо гали окото,само не мога да разбера бронята от 147-ца ли е слагана или е правена по поръчка?
ico.donev
28-12-2008, 22:19
Алфата е Cadamuro design и е направена в Германия. Частите струват 2800 EUR могат да се поръчат на www.cadamurodesign.it
charmario
30-12-2008, 12:14
Моето лично мнение винаги е било, че хубав оптичен тунинг на Алфа не съм виждал. Просто е много трудно да подобриш съвършенното. :grandpa:
Sergey_gigov
30-12-2008, 13:01
начетах се на бисери - за момчето което прави колата - продължавай -довърши я и тогава пак я покажи - пък форумните нека си лаят важно е на тебе да ти е красива да не ти пука от мнения
за хората от форума ще ви кажа , че нещо за да стане хубаво първо трябва да стане грозно (да се развали )
Моето лично мнение винаги е било, че хубав оптичен тунинг на Алфа не съм виждал. Просто е много трудно да подобриш съвършенното. :grandpa:
Епа колега ела да видиш моята :kicking: за да видиш как съвършенното е станало напрво заслепително :kicking:
И аз съм на същото мнение. Най-много едни хубави джанти и прагове.
charmario
01-01-2009, 16:38
Епа колега ела да видиш моята :kicking: за да видиш как съвършенното е станало напрво заслепително :kicking:
Цъкни едни снимчици да й се порадваме :cheers:
Цъкни едни снимчици да й се порадваме :cheers:
С удоволствие, само някой да ме научи как да ги качвам тук, че не мога :unsure:
145-та ли е съвършенна бе пич??Стига се превъзнасяхте това вече не е секта а незнам какво.
тази тема май доста се измени. Колегата нямали да покаже нови снимки от проекта, аз лично съм заинтересуван какво ще стане накрая:wow:
начетах се на бисери - за момчето което прави колата - продължавай -довърши я и тогава пак я покажи - пък форумните нека си лаят важно е на тебе да ти е красива да не ти пука от мнения
за хората от форума ще ви кажа , че нещо за да стане хубаво първо трябва да стане грозно (да се развали )
не че нещо обаче от "пипнатите" алфи, които лично съм виждал много ми допада на Мето 155-цата (като изключим сивите "неща" по вратите) и видях преди време една 147 направена много стилно, въпреки многото промени
според мен, за да стане тунинга на една кола добър, той трябва да е съобразен с оригинала и да позапази духа на колата, лежаща в основата на проекта
имеше преди време една самара с джанти като на алфетката от тази тема, малко "ламбо" излъчване, малко кристални четвъртити стопове и си личеше, че са хвърлени много пари, но съм се смял изкрено
в един друг форум (няма да правя реклама- повечето го преглеждате) има показани много качествени проекти
тази тема май доста се измени. Колегата нямали да покаже нови снимки от проекта, аз лично съм заинтересуван какво ще стане накрая:wow:
За сега има застой по темата, защото минусовите температури не позволяват да се работи по колата ;). Все пак се леят смоли и прочие, а в тези студове...
На този етап пича работи в/у гаража си, за да има за следващата зима поне едно топло местенце, където да си човърка алфичката :)
Те сладурите от КАТ ще му кажат...
Те сладурите от КАТ ще му кажат...
и какво ще му кажат?Според мен нищо:pfbbt:
:hump: Такава ланга ще лапне, че няма да може да си пусне колата през Технотест близките няколко години.
Иначе нищо, кво да му кажат.
и какво ще му кажат?Според мен нищо:pfbbt:
Да, но ти май не си запознат доста с нещата! Ще му кажат и още как, Технотест се казва- струва 360лв и там незнаят кво става, и аз бях там и аз платих (както се казва в една реклама). Дори ще си позволя да цитирам шефа г-н Сяров "И какво трябва да напишеме сега, ние досега кола с такъв технотест не сме правили, ама щом от КАТ са казали, че напишеме нещо!" 1 месец се чудиха какво и как да го напишат и накрая имам една папка с снимки и таблици на цена 360лв и то благодарение на шефа на Тояга иначе без него сигурно нямаше да го взема, и като бонус 2год по-малко от моя живот (тва от нерви)!!!
Иначе колата е супер като идея, добра като изпълнение, чакаме крайния резултат, тва е важното. Само тея мрежи под фаровете, поне да не са сиви на нищо не се връзват! Успех с проекта, хитър е!!
Аз я видях на жиов по нова година,колата изглежда меко казано гадно,прилича на БМВ 850 отпред:Bolt: :Bolt: :Bolt:
Аз я видях на жиов по нова година,колата изглежда меко казано гадно,прилича на БМВ 850 отпред:Bolt: :Bolt: :Bolt:
къде това?
...питам, защото колата май не е напускала пределите на града.
къде това?
...питам, защото колата май не е напускала пределите на града.
А ти отде знаеш че не съм празнувал нова година в Кърджали,има приятели там и празнувахме в Джебел:hehe::hehe::hehe:
А ти отде знаеш че не съм празнувал нова година в Кърджали,има приятели там и празнувахме в Джебел:hehe::hehe::hehe:
...е па да беше се обадил...
НЕ ТЕ Е СРАМ!!!
:no: