View Full Version : Еко филтър преди основния филтър на въздуха .... може ли без него?
Преди няколко дена претърпях "леко" ПТП в един бурдюр и сега предницата отдолу ми е на меле .... намерих си броня .. греди и всичко което беше потрошено само тоя еко филтър (това е една пластмасова кутия и в нея има разни неща за филтриране на въздуха) намира се преди основния филтър на въздуха и не можах да го намеря никъде.... може ли без него? Или ако някой го има и не му трябва може да го купя. За Alfa Romeo 145 1,6 TS 1997 става въпрос.
Няма смисъл да си купуваш, защото не ти е необходимо. Някои модели излизат от завода с тази резонаторна кутия, други (примерно моята) нямаше такова нещо.
За това става въпрос предполагам?
ако става въпроса за същата,може и без нея колега ;) аз примерно моята я бях махнал още като слагах "конусен" филтър,а сега Кулера ми стои там....
Ако не се лъжа идеята на тая кутия е да намали звука който се получава от смукателния колектор,и да възпрепядства лесното засмукване на вода
Пък ако много държиш на нея,може да се разтърся из чарковете ми,ако стои още
Ако ти е зор е в купчината с ненужни пластмаси и чаркове от Алфата. Драсни 1 лс :yawn:
Знаех си, че по тая кола има доста ненужни части обаче не бях сигурен кои са :razz:. Ще сложа само един предпазен филтър - мрежа от нераждавейка и съм готов. Не искам нищо да и пречи като и настъпя газта да поеме дълбоко въздух :razz: