View Full Version : Молба
naso-alfata
11-12-2008, 21:15
Колеги ,ще ми даде ли някой данните който дава компютара при грешка чрез мигането на лампата на инжекциона
и на мене от време на време ми мига лампата на инжекциона и като давам газ спира.не знам от какво е грешка ли е ?някои да знае?
naso-alfata
11-12-2008, 21:33
колега става въпрос за следното качваш се в колатадаваш на контакт,натискаш педала на газта 5 пъти и лампата на инжекциона започва да свети като показва състоянието на разните датчици на колата тази данни искам да разбера те се отчитат чрез мигането на лампата
Furious 155
11-12-2008, 21:35
ето ги по мануала - брой мигания и какво не е наред
Пожелавам на всички 4-4-4-4 :prescription:
naso-alfata
11-12-2008, 21:37
благодаря колега точно за това ставаше въпрос
Ето и още едно файлче. Може и да помогне също.
тая далавера с натискането на газта 5 пъти не я знаех :gruebel:
ето ги по мануала - брой мигания и какво не е наред
Пожелавам на всички 4-4-4-4 :prescription:
Колега, само за 155-ца ли са валидни кодовете?
Furious 155
11-12-2008, 22:16
Колега, само за 155-ца ли са валидни кодовете?
ами за мотроник 1.7 са.
Тези с имобилайзери и чипове по ключовете и 8 клапанови мотори на 155 са с такива мотроници.
здравейте, на вси4ки алфисти!отдавна не съм писал.та по същество-баба яга е 155 1.7 115к.с.бош мотроник 1994(началото),пробвах номера с газта,но уви нищо не светна,само лампите-акумолатор,масло,колани.моля за повече информация.благодаря !:info::bowdown:
А по принцип светна ли ти 'дюза', като даде на контакт?
Furious 155
13-12-2008, 17:42
здравейте, на вси4ки алфисти!отдавна не съм писал.та по същество-баба яга е 155 1.7 115к.с.бош мотроник 1994(началото),пробвах номера с газта,но уви нищо не светна,само лампите-акумолатор,масло,колани.моля за повече информация.благодаря !:info::bowdown:
а ключовете на колата червени или черни са?
Червените са за тези с имобилайзерите - те имат тази диагностична опция. Черните са обикновени. 1994 - мисля че си с черни ключове и го няма като опция при теб!
...Даже, най-вероятно, нямаш лампа за дюзата и имаш тиксо сложено от вътрешната страна на фасунгата. Поне при мен, на старото ми табло е така.
PEPI-2ALFA
13-12-2008, 21:10
...Даже, най-вероятно, нямаш лампа за дюзата и...
Вчера докато четях тая тема се чудех само моята ли няма лампа "дюза". 1,8ТС 94г. е.
моята пък като има и свети само да ме дразни.:drool:
моята пък като има и свети само да ме дразни.:drool:
А защо свети?
Alfa User
14-12-2008, 00:24
Ми щото до нея стига ток сигурно - ако й дръпне жичката, няма да свети :bouncing_smiley:
Майтапа настрана, и при мене свети лампата на принципа "сега ми се свети, а сега - не" ... Луда работа. На диагностика ми излезнаха и дебитомер, и ламбда - а симптомите не приличат на нито едно от двете ... Както каза другаря Лафазанов в "Улицата" - ".ба ли му мамата тате" ... Ще пробвам утре номера с лампата, и ще видим какво ще излезе.
Furious 155
14-12-2008, 03:22
А защо свети?
щото кара на :gas:
То и аз. :) Ама освен 2- 3 пъти 'ламбда контрол' друго не е светкало.
и при мен светка когат и скимне...
и много ме дразни...
скоро се надявам да отстраня проблема (пак ще я водя на майстор... за пореден път... :shocked:)
Furious 155
16-12-2008, 09:39
и при мен светка когат и скимне...
и много ме дразни...
скоро се надявам да отстраня проблема (пак ще я водя на майстор... за пореден път... :shocked:)
абе за светкнето май има вина и лукойл...:hvala:
иначе и аз трябва, като някой ден пак е в движение, да видя що свети и моята - нещо компа не харесва сместа и я ламбда я накоя тръбица около дебитомера сдава!