PDA

View Full Version : Някои ако я е разглеждал

Linkestis
15-12-2008, 19:18
Става въпрос за Алфа 166 която е на страницата на тази автокъща/София/.
Ще се радвам ако някои от вас съвсем случайно е ходил там,и сподели с мен своите наблюдения.За сега разбрах че леко вие лагер на съединител.
Надавям се да не оспамим темата със стандартните че: за тези пари не си заслужава и т.н. За тези пари толкова.
Благодаря на всички отзовали се!

http://a-bauto.mobilen.bg/hpages.cgi

П.П След зареждането на страницата е единствената Алфа

pinko
15-12-2008, 19:28
Няма да казвам нищо, но виж тук цените на дизелови Алфи 166 от 2001 г. - и сам си направи изводите

http://www.autoscout24.bg/List.aspx?vis=1&make=6&model=15636&fuel=D&fregfrom=01%2f01%2f2001+00%3a00%3a00&pricefrom=1000&page=1&maxresults=500&results=20&ustate=N&ustate=U&um=True&sort=price

qpwo
15-12-2008, 19:50
Прекалено добра оферта. Според мен отиди виж я, изпъни я ако може някъде яко, мини през няколко дупки и зимаи.

code
15-12-2008, 19:51
Така като я гледам с тасовете може да имаш късмет и да я е карал някой "човек" а не рацер, пък и дизел .. Все пак Pinko е прав че требе да се подходи осторожно. Закарай я тук там да я видят - компресии, турбо, ходова част, това онова и я отнасяй. За мен на тая цена си струва, ако не е с голям дефект. Успех!

пп пък и ще и сложиш джанти по твой вкус :-)

p3shku
15-12-2008, 20:00
Няма да казвам нищо, но виж тук цените на дизелови Алфи 166 от 2001 г. - и сам си направи изводите

http://www.autoscout24.bg/List.aspx?vis=1&make=6&model=15636&fuel=D&fregfrom=01%2f01%2f2001+00%3a00%3a00&pricefrom=1000&page=1&maxresults=500&results=20&ustate=N&ustate=U&um=True&sort=price

добре де защо не можете да приемете че може да има и добри дизелови 166ци на по малка цена.... преди 10 месеца си взех моята за 9500 което беше нещо средно като цена... сега аз съм наясно че това е за сметка на разни неща като това че нямам тракшън музика и кожен салон(исках си текстилен) и аларма и круз контрол... имаше тогава и коли за по 15500 които гледах (на колегата АСЕНОВ колата дано не се сърди) но аз не разполагах с тези средства а исках 166.... купих по евтината... са като гледам постошете на АСЕНОВ тои е дал 4000+ лева аз също толкова съм дал за консумативи стелки трансмитери антифризи и круз контрол диагностики тем подобни.... По големи ремонти да чукна на дърво са ми два предни носача две тампончета на стаб щанга 40лв и стартер... ама за тва аз си бях виновен... така че не виждам как мойта е дошла по скъпа от неговата.... просто екстрите и едната година разлика си казват думата.... така че огледай колата приятелю ... НЕ ХОДИ ВЪВ ВАНТО ПРИ НИКАКВО ПОЛОЖЕНИЕ ОСВЕН АКО ЕДИ КОЙ СИ НЕ ТИ Е БАДЖАНАК.... отиди на диагностика при бобо или бош на летището а най добре и на двете... и ако "дилъра" ти се заяде че няма номера или нещо такова се отказвай или си плащай за платформа както напраих аз само дето ми зеха парите в ВАНТО щото май борсаджията беше баджанак с приемчика..... просто не се притеснявай от цената но го играй на сигурно... не слушай такива неща като дай газ изпъни я и тем подобни...играй на сигурно... диагностики и огледи (пази се от ВАНТО/ШАНТО)... иначе рискуваш... успех и да се похвалиш :) стискам палци

Linkestis
15-12-2008, 20:06

Ооо това ми е пределно ясно,все пак не съм расал в гората ;).Много си прав.Още повече че 156 си я взех от Швейцария/тоест знам там и тук/.Просто тази ми допадна,имам възможност да я взема утре.А и човека поне изглежда свестен.Не се е опитвал да я прави "горублянска".Не е мита,не е мит двигател няма паста.Дава спокоино да се пробва каза за съединителя.Не се прави на луд за километрите....изпревари ме като каза че най-вероятно не са реални :)

..... (пази се от ВАНТО/ШАНТО)... иначе рискуваш... успех и да се похвалиш :) стискам палци
То е ясно че ще се похваля.Още повече че прекалено дълго време само разглеждам форума...тоест мисля че съм запознат детайлно с нещата.Крайно време е да се покажа наяве.:)

П.П Не съм терорист :)

leketo84
15-12-2008, 20:16
Не знам то че ще има нещо няма начин на всички им има по нещичко , но дано да е нещо дребно ! Ти казваш вие лагер значи ще сменяш съединител като за начало ! Абе няма страшно то кога се пазиш много тогава идва лошото !!! :notify:

ACEHOB
16-12-2008, 01:32
p3shku - няма за какво да се сърдя че споменаваш колата ми. Както има една приказка - имал си бол пари платил си.
Но разлика има и не ми се влиза в спорове но от няколко 166-ци подредени - моята винаги ще я познаеш не само защото колата се пастира по 2 пъти в годината...
Карал съм вече няколко за по 7-9 хиляди и видях бая лопане чукане и скърцане така че...
Идеята да си купиш 166 не е - харесва ми много колата и дай тука да вземем една за 7-9 хиляди че е по евтинка а да се замислиш имаш ли възможност след това да я поддържаш. Ако във всеки един момент не можеш да отделиш 200-300 лева - 166 не е за теб.

p3shku
16-12-2008, 03:14
:tequilla:
p3shku - няма за какво да се сърдя че споменаваш колата ми. Както има една приказка - имал си бол пари платил си.
Но разлика има и не ми се влиза в спорове но от няколко 166-ци подредени - моята винаги ще я познаеш не само защото колата се пастира по 2 пъти в годината...
Карал съм вече няколко за по 7-9 хиляди и видях бая лопане чукане и скърцане така че...
Идеята да си купиш 166 не е - харесва ми много колата и дай тука да вземем една за 7-9 хиляди че е по евтинка а да се замислиш имаш ли възможност след това да я поддържаш. Ако във всеки един момент не можеш да отделиш 200-300 лева - 166 не е за теб.

Така.... явно не сме се разбрали.... има мнения че като си вземат двама човека две 166ци и единия даде 7000 лв а другия 12000лв този дето е дал 7000 ще ги докара до 12000 от ремонти.... та аз давам за пример 2те наши коли защото аз като си турсих да купя съм ги гледал и двете... и знам и на двете цените ТОГАВА.... също така знам какво съм правил по мойта и съм чел и говорил с тебе какво е прашено по твойта... и двамата сме дали едни пари след покупката горе долу разлики от порядъка на 200 300 лв и казвам че мойта като цена общо не е дошла ( все още да чукам на дърво) колкото твойта както казват колегите че ако земеш по евтината шти излезе през носа :).... и тук идва голямото НО мойта е 1 година по стара и тн и тн и тн..... и от тук идват разликите в цената а не щото по евтината била ,видиш ли, строшена! ако земем две еднакви ама еднакви 166ци може би това твърдение че излизали наравно ще е вярно... Та аз като гледам обявата тази е като моята по базов модел... на колегата ще кажа че и музика може да си сложи и ксенон менон и дори круиз контрол НО на мен много ми липсва тракшъна... който дори Q2то не може да замени.... не съм карал алфа с q2 но на баща ми волвото си го карам с изключен тракшън и пак има нещо което пречи да превъртат предните колела(предполагам тва е торсен), но качвам ли се към самоков и е валяло си пускам и тракшъна който ми е помагал не един и два пъти :).... Та ако сега си избирах кола единственото нещо което не бих прежалил е тракшън...... а сега съм Q2 under consideration/construction :)
Айде със здраве.... и на по :tequilla: след покупката :)

BIzZkIt4o
16-12-2008, 07:59
До преди 2 седмици и аз обикалях да търся 166 и специялно дизелите всичките съм ги гледал на място които са в софия.. не струват. При което си си взех бензинова което не беше много добър вариант но вече свършила работа :) , а таи за която питаш ако не се лъжа на таблото и светеше една лампа като помпа... с една светкавица но не помна точно кво беше.

Коки
16-12-2008, 10:02
...Не се прави на луд за километрите....изпревари ме като каза че най-вероятно не са реални :)...

Няма никакво значение дали се прави на луд или не. Единственото, което има значение е: колко, аджеба, е реалният пробег на тая кола. На ЖТДто това може да се установи чрез прочитане на данните от компютъра - може да го направи и Бобо, могат да го направят и във Ванто. Аз като купувах моята, Бобо дойде на място в автокъщата и го прочете.

...Карал съм вече няколко за по 7-9 хиляди и видях бая лопане чукане и скърцане така че...

Ей това обикновено се получава след повечко километри пробег.

...има мнения че като си вземат двама човека две 166ци и единия даде 7000 лв а другия 12000лв този дето е дал 7000 ще ги докара до 12000 от ремонти....

Всеки случай е специфичен и трябва да се разглежда сам за себе си. Никой не е казал, че непременно ще стане така, НО колегите предупреждават, че шансовете по-евтината кола да е по-малко читава са по-големи. Ти сам даваш отговор на този въпрос, че в конкретния случай с тези 2 коли става дума за разлика в екстрите и в годините. Тогава няма какво да се притесняваш - ти знаеш откъде идва разликата при теб. Но все пак, всяка годинка повече си казва думата и не се знае как ще се развият нещата в бъдеще.

p3shku
16-12-2008, 10:33
На ЖТДто това може да се установи чрез прочитане на данните от компютъра - може да го направи и Бобо, могат да го направят и във Ванто. Аз като купувах моята, Бобо дойде на място в автокъщата и го прочете.

Но все пак, всяка годинка повече си казва думата и не се знае как ще се развият нещата в бъдеще.

Да прав си за годинките... аз за тва и казвам за сега....

А тва за километрите мен в Ванто изрично ми казаха че не се виждало на ЖТДтата а само на ТСто.... да не би да е заради годината на мойто... щото и бобо не каза нищо за километри???

qpwo
16-12-2008, 12:20
До преди 2 седмици и аз обикалях да търся 166 и специялно дизелите всичките съм ги гледал на място които са в софия.. не струват. При което си си взех бензинова което не беше много добър вариант но вече свършила работа :) , а таи за която питаш ако не се лъжа на таблото и светеше една лампа като помпа... с една светкавица но не помна точно кво беше.
Това че свети туи чудо не е добре-чека е и означава че по електрониката нещо не е наред. Непременно виж от какво е - диагностиката показва.

Коки
16-12-2008, 12:36
Да прав си за годинките... аз за тва и казвам за сега....

А тва за километрите мен в Ванто изрично ми казаха че не се виждало на ЖТДтата а само на ТСто.... да не би да е заради годината на мойто... щото и бобо не каза нищо за километри???

Абе верно май беше само за 140- и 150-коньовите, т.е. след 2001 г.

stani4a
16-12-2008, 13:08
Става въпрос за Алфа 166 която е на страницата на тази автокъща/София/.
Ще се радвам ако някои от вас съвсем случайно е ходил там,и сподели с мен своите наблюдения.За сега разбрах че леко вие лагер на съединител.
Надавям се да не оспамим темата със стандартните че: за тези пари не си заслужава и т.н. За тези пари толкова.
Благодаря на всички отзовали се!

http://a-bauto.mobilen.bg/hpages.cgi

П.П След зареждането на страницата е единствената Алфа

Отговарям по-темата!!!
Гледал съм колата, не е като да няма забележки! Първо няма акумулатор, палят я с друг; има неработещи ел.стъкла; вътре салона е зле; няма код за компютъра; ИМА СВИРЕНЕ, КОЕТО ИЗЧЕЗВА ПРИ НАТИСКАНЕ НА СЪЕДИНИТЕЛЯ; няма ги чейнджъра и навигацията; шофьорската врата е удряна и е боядисана със СПРЕЙ много грозно, дори се лющи;
цената подлежи на огромен коментар, джамбазина ми поиска колкото имам и да му я махам от главата!!!

Иди и я виж ако си от Сф, в отсрещната автокъща има още две 166 - бензин и дизел, дизела а 12 бона с драскотини по купето и счупено предно стъкло!

Има една на околовръстното към Горна баня, Веронис ауто мисля че беше, по-добра е но пак има това свистене на съединителя, колегите ще кажата от какво е!

Успех :thumbup:

Успех :thumbup:

Linkestis
16-12-2008, 19:58
Това е положението за толкова пари.....Взех я дано не си я троша в главата.Хмм ток си има,и четирите стъкла работят.За външният вид си прав,шофъорската врата е много зле от към визия.Салона бива..въпреки че моята 156 е като излязла от завода.За чейнджъра..няма го,както и код.Но както казах за толкова пари....Е няма да е честно ако не кажа че коментар на цената имаше и то сериозен,след доста дълго пазарене.Главата в торбата аз съм си я купил нал тъй? :)Вече ми станаха три Алфи ще трябва да намалявам бройката.
Успех и много здраве на всички!Знам какво ме чака така че не ме отчаивайте още повече.:)Благодаря на всички.

П.П Сега остава да набавям липсващите екстри..:)

code
16-12-2008, 20:07
Честито! Да си жив и здрав! Зареди се с търпение всичко се прави и дано да се размине тънко :thumbup: Уелкъм ту дъ клъб :dance:

ACEHOB
16-12-2008, 23:05
Няма да се плашиш и от мен честито!
Леко по леко ще я накичиш.

Linkestis
17-12-2008, 00:39
То всичко е добре ама кода ICS-а ще го разбера ама аджеба от 6 часа ровя в интернет и никъде не видях от къде да сваля номера,Това зад дисплея ли се намира,само видях че е кутия.Навигацията я няма.Малко превърнах темата на ...

stani4a
17-12-2008, 10:36
Това е положението за толкова пари.....Взех я дано не си я троша в главата.Хмм ток си има,и четирите стъкла работят.За външният вид си прав,шофъорската врата е много зле от към визия.Салона бива..въпреки че моята 156 е като излязла от завода.За чейнджъра..няма го,както и код.Но както казах за толкова пари....Е няма да е честно ако не кажа че коментар на цената имаше и то сериозен,след доста дълго пазарене.Главата в торбата аз съм си я купил нал тъй? :)Вече ми станаха три Алфи ще трябва да намалявам бройката.
Успех и много здраве на всички!Знам какво ме чака така че не ме отчаивайте още повече.:)Благодаря на всички.

П.П Сега остава да набавям липсващите екстри..:)

Честито колега!!! много безаварийни километри с парахода!!! щом си я харесал такава каквато е е чудесно!
кажи ако не е тайна до каква сума стигнахте с продавача и дали си минал диагностика вече?

Linkestis
19-12-2008, 19:37
Хмм завсички които са си мислели че е турбината..не е на 100%.Въпреки че небезизвестен майстор направо обяви цена труд и турбина.След основно почистване на датчици,букси и т.н. Алфетата взе да се окопитва.Освен че е натрупала много грешки,интересното е че ускорява доста добре.Но,винаги има едно но,при скорост от около 140-150км/ч и след 4000 оборота светва лампата за проблем и колата умира!След 5-6 мин.нормално шофиране лампата изгасва и автомобила къса предницата.Това се получава само след горенаписаното.Някои да скрита идея какво е,и да иска да сподели с мен?
Турбината работи,вакума също няма скъсани маркучи,сменени горивен и въздушен филтри.
Благодаря

Коки
22-12-2008, 15:29
Хмм завсички които са си мислели че е турбината..не е на 100%.Въпреки че небезизвестен майстор направо обяви цена труд и турбина.След основно почистване на датчици,букси и т.н. Алфетата взе да се окопитва.Освен че е натрупала много грешки,интересното е че ускорява доста добре.Но,винаги има едно но,при скорост от около 140-150км/ч и след 4000 оборота светва лампата за проблем и колата умира!След 5-6 мин.нормално шофиране лампата изгасва и автомобила къса предницата.Това се получава само след горенаписаното.Някои да скрита идея какво е,и да иска да сподели с мен?
Турбината работи,вакума също няма скъсани маркучи,сменени горивен и въздушен филтри.
Благодаря

Провери дебиломера.

Linkestis
22-12-2008, 19:28
Провери дебиломера.
Почистих го ..самолет :plane:

Коки
23-12-2008, 13:13

:clap2:

thepsycho
23-12-2008, 15:04

А как се почиства и аз да почистя моя ?! :P

Linkestis
24-12-2008, 16:03
А как се почиства и аз да почистя моя ?! :P

Моя го почисти майстора с някакъв спрей.Какъв точно незнам :(

kartell
25-12-2008, 22:12
Колега честито за придобивката!

Това с почистването дано има дълготраен ефект, понеже при бензинките това чистене, ако проработи след него то е за доста кратко... все пак успех и още веднъж честито, в тея 166 качиш ли се се влюбваш ( аз в мойта се влюбих щом се доближих на метър) :new_Eyecrazy: