View Full Version : Нов член с развалена алфа помагаите!
Borislav Perfanov
16-12-2008, 22:35
Здравеите колеги,аз на скоро си жзех една алфичка доста на далажера но за сметка на това и има нещо.Незнам какъв точно е проблема но се надявам да ми дадете полезна информация.Колата е алфа 146 1,3 боксер 97г. и проблема е следния.Работи на 3 цилиндъра не пуши претеснителни пушеци,не гори масло обаче изобщо не върви като хората дори и за три цилиндъра.Въпроса ми е дали е вазмойно само от това че работи на три цил. да губи толкова мощност.Понеже от боксер двигатели не разбирам и за това се обръщам към вас,и евентуално ако горе долу остановите какво и има приблизително да ми кайете и колко парички да си приготвя за ремонт пак преблизително.Благодаря ви предварително и се надявам да ми помогнете.:blush:
LeoVin4i
16-12-2008, 22:51
Ами тя може и на два цилиндъра да работи, откъде си сигурен, че са 3 :). Вижте там свещи, кабели, инжектори...
Хмм мойта като я взех след 100-тина километра взе да бачка на 3 цилиндъра (НЕ Е БОКСЕР) оказа се че гарнитурата е сдала багажа и една от свещите не работи ,смених свещите и гарнитурата и хвръкна в космоса :plane:
Може да са свещи,може да е бобина,всичко може да е.С хвърляне на боб няма да стане.Закарай я на диагностика,там ще си покаже със сигурност от какво е.:doctor:
Borislav Perfanov
17-12-2008, 17:53
Здравеите отново,днес направих някои профилактики и по тоците всичко е наред.Въпроса обаче е,че едно клапанче се чува да чука и ме самнява данеби да не затваря нещо.Незнам дали за хидравлични или как са но утре ще я карам на един маистор да видим.
Здравеите отново,днес направих някои профилактики и по тоците всичко е наред.Въпроса обаче е,че едно клапанче се чува да чука и ме самнява данеби да не затваря нещо.Незнам дали за хидравлични или как са но утре ще я карам на един маистор да видим.
Колега върви при някой майстор който е работил по Алфи ,и това клапначе най вероятно ти е вариатора.
Кажи от каде си за да могат колегите да ти препоръчат сервиз.
Колега върви при някой майстор който е работил по Алфи ,и това клапначе най вероятно ти е вариатора.
Кажи от каде си за да могат колегите да ти препоръчат сервиз.
колега ,боксер е мотора.Какъв вариатор.Може да има старата болест със запечени повдигачи или недобре зацепени ремъци.Много вероятно е да е изкривил и някой клапан.Закарай я на някой,който разбира от тия мотори!
колега ,боксер е мотора.Какъв вариатор.Може да има старата болест със запечени повдигачи или недобре зацепени ремъци.Много вероятно е да е изкривил и някой клапан.Закарай я на някой,който разбира от тия мотори!
Опп извинявам се грешката е моя :shutup: ,но майстора да е работил по такива мотори задължително
Borislav Perfanov
17-12-2008, 19:42
Аз съм от смолян и по принцип ту маистори за боксер няма,или поне не е изжестен такъв които е добър и е работил с този мотор.Но аз имам един познат които навремето имаше едно фолксвагенче костенурка с боксер и знае горе долу този мотор.Утре ще отида при него и ако неможем да се справим тогава ще ме насочите към някои маистор в пловдив да речем наи близо ще ми е.
trustworthy
17-12-2008, 19:45
Аз съм от смолян и по принцип ту маистори за боксер няма,или поне не е изжестен такъв които е добър и е работил с този мотор.Но аз имам един познат които навремето имаше едно фолксвагенче костенурка с боксер и знае горе долу този мотор.Утре ще отида при него и ако неможем да се справим тогава ще ме насочите към някои маистор в пловдив да речем наи близо ще ми е.
Двата двигателя нямат почти нищо общо, освен разположението на цилиндрите. Едва ли опитът с костенурката ще е в помощ на този твой познат ;)
Borislav Perfanov
17-12-2008, 20:02
Ами да прав си явно незнам аз знам само че е боксер и тои и до там.Но все пак ще отида утре да видим ако не тогажа вече ще се мисли за пловдив.
Я виж ,някоя пакостна ръчица,да не е объркала кабелите на свещите.
Borislav Perfanov
28-12-2008, 01:21
Хора незнам какво да правя,всичко пробвах колата неиска и неиска да върви а не плаче за основен ремонт маисторите вдигнаха ръце от мен.Стигна се до извода че тази кола трябва да се продаде.Даже ми казаха че ако направя основен ремонт не е ясно дали и тогава ще тръгне.В момента нямам пари за такъв ремонт и наи вероятно ще я зазимявам.Иначе намерих маостор които е доста добър и е поравил боксери тои каза да я закарам при него.Но това ще стане когато събера парички.ПОздрави от мен и весели празници на всички.
здрасти колега,сега се загледах в темата
аз имам подобен проблем: на газ работи перфектно, но на бензин не ще, работи на 3 цилиндъра и много прекъсва, горе-долу се оправя над 2500 оборота; та на мен проблема ми е 100% в куплунга, който се закача към дюзата (сори за тъпото изразяване, ама не знам как се казва); чистих го 2-3 пъти, оправя се, но после - същата история; на мен не ми е проблем, защото на бензин само я паля...
успех с разгадаването, не съм сигурен дали съм ти бил полезен...
газ, свещи, кабели, инжектори, бобини. ти какво от тях си проверил.
Borislav Perfanov
29-12-2008, 02:28
Здравите колеги,отново та по темата ами колата ми е карана само на бензин от както е кола няма газ и аз несмятам да и слагам също.Но по отноше на тоци съм проверил всичко бобини кабели свещи инйектори абе квот се сетите е проверено по тоците и то от маистори не от мен те за това и вдигат ръце де и всичко е ок уш.Филтрите са сменени,бензиновата система е проверена изцяло и тя си е добре.И колата си работи по един начин и това си е не иска да върви,сега се обеждавам в израза че алфа се копува сас сърце а не с разум.Така маи колата ще трябва да напуска Смолян и да се отправя на някъде за основен ремонт ама на пролет ще е.Благодаря ви за помощта и за съветите и ако имам някакъв напредък ще пиша.Аиде и леко с пиенето че по празниците .....
Хора незнам какво да правя,всичко пробвах колата неиска и неиска да върви а не плаче за основен ремонт маисторите вдигнаха ръце от мен.Стигна се до извода че тази кола трябва да се продаде.Даже ми казаха че ако направя основен ремонт не е ясно дали и тогава ще тръгне.В момента нямам пари за такъв ремонт и наи вероятно ще я зазимявам.Иначе намерих маостор които е доста добър и е поравил боксери тои каза да я закарам при него.Но това ще стане когато събера парички.ПОздрави от мен и весели празници на всички. Що не вземеш да я докараш след празниците,да оправим проблема и да си караш колата. За колко ще я продадеш работеща на 3цил? В момента даже правя една от вашия регион. Успех
ivan dimitrov
29-12-2008, 11:01
---.
Имайки предвид че е боксер - как определихте че работи на 3 цилиндъра?...
е вибрациите са доооста по-сериозни на място, пък и винаги можеш да откачиш едната свещ...
infernus
30-12-2008, 18:40
По добре говори с майстора комло ще му струва да го разглоби или да мунаправи диагностика, за да си имаш на идея какво те чака. Така в момента е котка в торба. Иначе тези мотори са доста тегави за работа, на мене ми се наложи само да сваля и монтирам едната глава на двигателя видях се в приключение един следобед, така че истината е в майстор който го е прави това и разбира от работата си. Да не говорим, че друг майстор ми разглоби скоростната кутия и неможа да я събере добре че беше резервната..... Така, че майстора не е за подценяване ама никак.