View Full Version : Май губи спирачна течност :(
Онзи ден ми пресветна лампата на ръчната, т.е. липса на спирачна течност, долах само 50гр щото беше тъмно и не можах да прецена, до къде да сипа. Днес пак пресветна и този път на светло си налях до където трябва, сега ще го следа, но ако пак спадне, какъв може да е проблема? :prescription:
tokata_pz_flex
17-12-2008, 19:54
Няма ли как да я оставиш и да огледаш дали капе някаде . Виж си и накладките за всеки случай , но по-вероятно е да е помпата .
Помпа на съединител :?:
Има ли как сам да го разбера това?
Няма ли как да я оставиш и да огледаш дали капе някаде . Виж си и накладките за всеки случай , но по-вероятно е да е помпата .
Накладки гледах, екстра са :)
Има ли как сам да го разбера това?
Има.Помпата се намира под акумулатора.Трябва да огледаш там дали капи.При мене се отичаше върху скоростната кутия.
Има.Помпата се намира под акумулатора.Трябва да огледаш там дали капи.При мене се отичаше върху скоростната кутия.
Това е работния цилиндър, или "долна помпа" както му казват, обикновено той протича. А помпата е свързана за педала на съединителя. Може също и от нея да тече. Ако е оттам е много вероятно да имаш теч и в купето. А иначе най-банално е да ти се спука маркуча който ги свързва.
колега, на мен ми отне почти 2 мес. да разбера, че се е пре****л задният ляв апарат (когато взе да 'шурти' повече...); ако е тва- към 20лв (с барабани съм)
успех!
kemo_nike
17-12-2008, 23:02
еми и при мене го има6е този проблем,но се вижда6е 4е е от помпата на саединитела наи добре е ниакои да влезе в колата и да го накара6 да натиска и пуска саединитела така 6те я види6 помпата дали изпуска помна 4е бе6е ниакаде до акумулатора погледни тожа парво
Не е от помпата на съединителя, предала на спирачката е твърд и колата си спира нормално, но все пак нивото на спирачната течност спада с около 40гр на 100км. :calc:
Отиваш на канал и търсиш течове. Няма как
аз имах същия проблем
помпата течеше отзад и сервото се пълнеше с течност
външно нищо не се вижда само доливаш сп.течност и лоши спирачки в ниските обороти
аз имах същия проблем
външно нищо не се вижда само доливаш сп.течност и лоши спирачки в ниските обороти
Абсолютно вярно!:clap:
аз имах същия проблем
Спирачната помпа ли смени или по друг начин се оправи?
да смених помпата
източих по скоро измуках хахахахха течността от сервото около
200мл
сега няма проблем
Мерси ще вида догодина да го направа това, че сега няма майстори аз не разбирам
Boxer_Power
26-12-2008, 18:30
И при мене присветваше лампата,доливах и карах обаче днека както си карам и сменям скоростите натискам педала на съединителя пускам и той остава долу.Спрях после изгасих я и както беше на скорост натискам съединителя и паля а колата тръгна все едно не го бях натиснал,това пак ли може да е помпа или направо съединител?
Boxer_Power
26-12-2008, 19:34
колко ли ще ми коства да оправя проблема ако е само помпа?
Може да ти излезе стотинки... ако си я разглобиш сам и смениш гумичката на помпата.
Нова помпа май е над 50 лв.
Иначе и на моята кола и на колата на колегата Yanko са сменяни само гумичките и няма ядове ;)
Boxer_Power
26-12-2008, 21:07
А иначе трудно ли се разглобиава помпата?
Под акомулатора има едно цилиндарче, което не е баш помпата на съединителя, проблема може да ти е там, трябва да го разглобиш и да смениш гумичките. Ако е от помпа би трябвало като запалиш и седиш на място с натиснат съединител колата сама да тръгне, също ще ти е трудно да сменяш скоростите след като държиш дълго натиснат съединител.
П.П. при на мен спря да ми губи течност, а нищо не съм поправял :innocent::innocent:
Boxer_Power
26-12-2008, 23:14
Ами точно това се получи при мене натиснах съединителя завъртях ключа и колата тръгна!
А иначе трудно ли се разглобиава помпата?
Ами врътня си е. Баща ми сменяше и каза , че е кофти. Малко поодран беше :)
За съжаление мен ме нямаше и не мога да ти кажа точно каква е процедурата.
Boxer_Power
27-12-2008, 15:16
някъде дали мога да намеря нежо като инструкции за разглобяване и сглобяване,днеска като гледах май има едно цилиндърче преди помпата което се намира някъде под акумолатора?
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=28351&highlight=%CF%EE%EC%EF%E0+%F1%FA%E5%E4%E8%ED%E8%F2 %E5%EB
Ето ти една тема, в която има описания, ако не ти помага в търсачката пиши Помпа съединител и чети. Имаше една тема как се сменя на gtv със снимки, но сега не я откривам.
KalinAlfista
08-01-2009, 19:47
вай каде погледнах и аз тази тема....след про4итането и се загледах в моита алфа и видех 4е ми те4е помпата на саиденитела....лелелеле олекнах с 50кинта...защото и на мен ми губише спира4на те4ност..... мерси се пак....
Boxer_Power
09-01-2009, 08:42
Оправи се работата с помпата(цилиндърчето на съединителя).
29лв.-цилиндърче
5лв.-спирачна течност
смяна-бащата :respect:
А относно смяната,не е много лесно,първо се развива маркуча,после има един зегер който трябва да се извади също не много лесно и после се започва едно въртене едно дърпане за да излезе силно раждясалата ПОМПА.
mirko_145
14-01-2009, 21:51
За мен е долна помпа на съединител
batmisho
03-02-2009, 19:31
и какво прави на помпата кажи 4е и ас имам са6тия проблем и незнам какво да права благодаря ти предварително
и какво прави на помпата кажи 4е и ас имам са6тия проблем и незнам какво да права благодаря ти предварително
При мен се оказа една трабичка не помпа!
Колеги , от опит знам,че е най-добре и най ефтино,като се получи тоя проблем е да го разсечеш.Тоест взимаш си помпа , цилиндър и маркуч и сменяваш и трите.После забравяш до скраб за тоя проблем.На маркуча никой не обръща внимание,а той най-често бламира цялата система,защото си мислиме,че не е развален,ако не тече,а той се разлага и просто се запушва.Натам си мислете сами!Успех
alfa boy Qv
27-02-2009, 15:10
Колега и моята,пражеше така и смених помпата на саединителя и се оправи,която е 90 лв.на боксер мотор:crazy:
Алфа 145-т.s
Алфа 145 -boxer
Колеги, може ли малко разяснение по темата. И на мен днеска започна да ми присветва лампата за ръчната от време на време (по-точно като друса колата - павета, неравности и т.н.) Каква е връзката на съединителя със спирачната система и къде да оглеждам за течове - по спирачната система ли? Отделно от това - не знам дали има връзка, но днес на няколко пъти след като почна да ми свети тази лампичка за ръчната и при спирачка, съединител и завой колата ми гаснеше :Silent: WTFFFF?!?