Log in

View Full Version : Можело значи...

pinko
17-12-2008, 20:21
Смених термостата на 166-цата и стрелката заспа на 90 гр - вдига ги адски бързо, буквално за 1,5-2 км, и след това вече не помръдва. Специално си правих опити, без да паля печката.:prescription:

Много съм доволен, щото преди ги вдигаше, ма после падаха до 70 и т.н.:big_love:

И антифризеца смених покрай тая работа...

Смених и чистачките, сложих Бош Аеротуин - много готино бършат, даже и без да се пръска вода.:big_love:

75 turbodelta
17-12-2008, 20:41
и аз си купих такива чистачки 70 лв бяха прекрасни но след няколко месеца почнаха да тътрят и мажат :-(

EMo0o
17-12-2008, 21:14
И моята заковава 90 , ама не загрява толкова бързо .. :-(

hamel1
17-12-2008, 21:16

И примен е така

EMo0o
17-12-2008, 21:23
Е тя на Пинко е специална :Lkingsmiley:

pinko
17-12-2008, 21:47
Е тя на Пинко е специална :Lkingsmiley:

Абе в интерес на истината днес просто си беше топличко:torch:

Kosakov
17-12-2008, 21:50
Смених термостата на 166-цата и стрелката заспа на 90 гр - вдига ги адски бързо, буквално за 1,5-2 км, и след това вече не помръдва. Специално си правих опити, без да паля печката.:prescription:

Много съм доволен, щото преди ги вдигаше, ма после падаха до 70 и т.н.:big_love:

И антифризеца смених покрай тая работа...

Смених и чистачките, сложих Бош Аеротуин - много готино бършат, даже и без да се пръска вода.:big_love:

Пинко каква марка е термостата,и има ли значение колко коня е колата става въпрос за 166 JTD.Колко пари е ако не е таина

trustworthy
17-12-2008, 21:51
И на мен ми е чудно как 2.4 стопля толкова бързо. Да няма свещички за охладителната течност, които да топлят?
Моята, дето е с един цилиндър по-малко, преди/след смяната на термостата за момента не съм усетил да дава разлики във времето за загряване. Просто, както каза Пинко, 'закова' на 90. Иначе падаше до 82-3-4-5 градуса.

А чистачките са си добри. Имам авер, който ползва вече 3-та година един комплект и няма никакви ядове.

pinko
17-12-2008, 22:09
Пинко каква марка е термостата,и има ли значение колко коня е колата става въпрос за 166 JTD.Колко пари е ако не е таина

Нямам представа, какъвто ми препоръчаха във Ванто, май Behr. Платих общо 220 лева (с 10% отстъпка) за термостат, монтаж, не нам си колко литра антифриз Парафлу -40 и труд.

След тва ходих да я поразходя и да видя как загрява и си купих чистачките от Киров-Бош на Оборище за 61 кинта.

qpwo
17-12-2008, 22:16
Е , добре де, не че ми се свидят парите чак толкова , ама аз от 3 месеца съм с чистачки от 4 лв и супер чистят без следи и т.н. ... Незнам. Сигурно е въпрос на стил ама пък така държат частите изкуствено на високи цени.............

EMo0o
17-12-2008, 22:17
Е , добре де, не че ми се свидят парите чак товкова , ама аз от 3 месеца съм с чистачки от 4 лв и супер чистят без следи и т.н. ... Незнам. Сигурно е въпрос на стил ама пък така държат частите изкуствено на високи цени.............

Мойте са нещо средно за 24лв двете , изкараха миналата зима и сега пак си чистят супер :)

pinko
17-12-2008, 22:19
Е , добре де, не че ми се свидят парите чак толкова , ама аз от 3 месеца съм с чистачки от 4 лв и супер чистят без следи и т.н. ... Незнам. Сигурно е въпрос на стил ама пък така държат частите изкуствено на високи цени.............

Аз па купих от най-скъпите, въпреки че я продавам. Луда работа, ама винаги така съм я глезил пущината:big_love:

qpwo
17-12-2008, 22:31
Аз па купих от най-скъпите, въпреки че я продавам. Луда работа, ама винаги така съм я глезил пущината:big_love:Еи така се гледа кола. Жалко че преди 5 месеца не барнах твоята , че поне да знам какво купувам...

pinko
17-12-2008, 22:40
Еи така се гледа кола. Жалко че преди 5 месеца не барнах твоята , че поне да знам какво купувам...

Така си е, щеше да се сдобиеш със специална, модераторска 166 - модел 166 2.4 JTD Moderatore:Lkingsmiley:

qpwo
17-12-2008, 22:55
Модераторска! Именно, именно!:wink:

trustworthy
17-12-2008, 23:00
Така си е, щеше да се сдобиеш със специална, модераторска 166 - модел 166 2.4 JTD Moderatore:Lkingsmiley:

И с колко процента се вдига цената в подобен случай, че и аз карам същата модификация :big_money:

ACEHOB
18-12-2008, 10:56
133 лева с отстъпката за моята е термостата - току що проверих и го поръчах.
Дано и аз се похваля със по-бързо загряване. Стискайте палци.

Коки
18-12-2008, 16:26
...стрелката заспа на 90 гр - вдига ги адски бързо, буквално за 1,5-2 км...

И примен е така

И на мен ми е чудно как 2.4 стопля толкова бързо. Да няма свещички за охладителната течност, които да топлят?...

1.5-2 км не са никак малко разстояние. Моята загрява от Хладилника до басейна Спартак - не знам колко е разстоянието, но предполагам, че е около 1.5 км. Освен това, докато е студен двигателя карам малко повече на 2-ра както си му е редът.

RPWWD
18-12-2008, 16:52
Макар и да карам 156, нещата са подобни... Вчера смених термостат и сега за 7-8 минути, между Ситняково и Семинарията, без да вися в задръстване(имало и такива моменти още по тва трасе!) си загря до 90 градуса. Преди тва беше мъка, като се движи 50 и кусур, като повися в трафик 70, и после пак надолу.

nightroller
18-12-2008, 17:46
Значи при мен загряването е точно както Pinko го описа. От Лагера до там където живея (Пирогов) е загряла на 90 градуса. В сервиза, където си правя колата ми казаха, че имам реотан, който загрява охладителната течност т.е. някаква алтернатива на печка ще дойде :) а иначе печка нямам колата е внос от Франция ...

ACEHOB
18-12-2008, 18:07
Тя твоята е по-нов модел, може и да има нещо такова.

Офф:
Оправи ли си фаровете?

nightroller
18-12-2008, 18:19
да :) нямах много време за нея но още малко неща и става малко по-добра откакто е излязла от завода ;) ще снимам и ще ви се представя официално :)

digitalundgrd
20-12-2008, 01:14
Аз да питам, не ви ли е страх тез чистачки за по 60 лв да не ги гепат още 2-рата нощ? Моята кола е "уличница" и кой не е минал, той не ги е взел. За това не съм и купил още такива, а си карам с Бош-нищо особено, за по 10 лв парчето....Поне да не ме е яд, ако ги откраднат.

EMo0o
20-12-2008, 11:28
1.5-2 км не са никак малко разстояние. Моята загрява от Хладилника до басейна Спартак - не знам колко е разстоянието, но предполагам, че е около 1.5 км. Освен това, докато е студен двигателя карам малко повече на 2-ра както си му е редът.

При мен загрява на 90 от нас (Иван Вазов) до Семинарията и то ако има задръстване .. :big_whoops:

qpwo
20-12-2008, 12:05
Като стана дума и зяа чистачки - защо чистачките немогат да се дигат и подменят при затворен преден капак...

Lucky
20-12-2008, 13:32
То и при отворен не може.:devil:

qpwo
20-12-2008, 13:43
Еми как става работата тогава - огъваш до където може и деистваш ли...:unsure:

code
20-12-2008, 14:10
За да не нарушават аеродинамиката и от естетична гл.т.
Като са включени на интервал, не се прибират докрай под капака;) гасиш колата на каквото положение ти е удобно и човъркаш.

qpwo
20-12-2008, 14:24
Ааха. Ясноо. Благодарско!!!:big_whoops:

p3shku
20-12-2008, 14:40
За да не нарушават аеродинамиката и от естетична гл.т.
Като са включени на интервал, не се прибират докрай под капака;) гасиш колата на каквото положение ти е удобно и човъркаш.

а дажа може да загасиш колата докато чистачките са в най горно положение и те си остават там... аз поне така направих и е много удобно защото се огъват даже повече

Kosakov
21-12-2008, 12:49
а дажа може да загасиш колата докато чистачките са в най горно положение и те си остават там... аз поне така направих и е много удобно защото се огъват даже повече

Точно така направих и аз :punk:

didod
21-12-2008, 13:28
Огъваш или не, ако 'щипките' на чистачките не са каквито трябва, няма сваляне пак... :doctor:

SoHm
12-01-2009, 20:05
МАлко да вдигна иначе не чак толкова старата тема.
Смених днес термостата и бях решил и аз като Пинко заедно с термостата да сменя и антифриза въпреки, че си беше абсолютно бистър. Смяната на термостата е пълна ужасия, но стана работата.
При антифриза обаче се изложих. Източих си го от пробката на радиатора и понеже наистина си беше съвсем бистър, направо без промивка налях в разширителния съд новия и изведнъж шах - събра с триста зора 5 литра при необходими 9.1
Запалих, работи на място доста време и си дръпна съвсем малко, като сега нивото е точно между минимума и максимума, но останалия стар син антифриз се смеси с новия оранжев и сега в съда имам една странна зеленикава субстанция.
Основния ми въпрос е как да източа всичките 9 литра антифриз и дали е проблем, че се смесиха син с оранжев?
Също така смених и трансмисионното масло и там също се получиха неочаквани обрати. При нужно 1.6l тя събра 2l и пита за още, защото сега на щеката показва че е на минимума, а преди да източа старото (което после премерих и също беше над 2 литра) по щеката показваше че е доста над максимума.

code
12-01-2009, 21:31
Основния ми въпрос е как да източа всичките 9 литра антифриз и дали е проблем, че се смесиха син с оранжев?

Не е проблем :coolio:

Коки
13-01-2009, 12:44
...Основния ми въпрос е как да източа всичките 9 литра антифриз...

Откачаш долния маркуч на радиатора - намира се като си с лице към колата, от дясната страна на матора. Разхлабваш скобата с отвертка и дърпаш маркуча.

... дали е проблем, че се смесиха син с оранжев?...

Има тема за антифриза - виж там. Аз лично не знам дали е проблем, че си смесил син с оранжев, по-скоро е проблем, че си смесил стар и нов и съответно не си постигнал целта да караш с нов антифриз.

Също така смених и трансмисионното масло и там също се получиха неочаквани обрати. При нужно 1.6l тя събра 2l и пита за още, защото сега на щеката показва че е на минимума, а преди да източа старото (което после премерих и също беше над 2 литра) по щеката показваше че е доста над максимума.

Ами щом старото ти е 2+ литра, значи толкова си събира. Сипвай смело колкото поеме ;)

direktor
13-01-2009, 16:46
Къде се намира щеката за трансмисионното масло? Искам да проверя колко имам в момента, но къде ли е въпросната щека?

ACEHOB
13-01-2009, 16:54
Грубо ориентировъчно - като отвориш капака от средата към предното стъкло леко в дясно долу - много долу :). Може да е зацапана и да не я виждаш.

direktor
13-01-2009, 21:21
Благодаря ти Асенов! Утре на светло ще огледам. Поздрави

SoHm
15-01-2009, 17:58
А тая подгревна свещ за антифриза къде се намира и за какво служи?
http://axm-auto.com/index2.php?brand=3&model=51&modif=492&cat=29&subcat=345&prod=4663&numenkl=2&show=1

nightroller
15-01-2009, 20:16
Това нещо е на малкия кръг на водата и май са няколко и в зависимост от температурата колата решава колко и коя такава свещ да включи... така мисля.

Коки
16-01-2009, 13:09
....колата решава колко и коя такава свещ да включи...

Умна кола!

nightroller
16-01-2009, 13:43
ами умни са :) само да не нахитряват съвсем ;) иначе това с подгревните свещи е принципа на Ланча Либра но доколкото знам нашия мотор и онзи са аналогични и да не кажа идентични :) и затва така се намесих тука :):)

SoHm
16-01-2009, 13:54
От снощи чета за тия свещи, има доста изписано по форумите, но продължавам да не ги виждам къде се намират. Не помня вече за Капа или за Либра ставаше дума, но някой каза, че там са непосредствено преди радиатора на парното и довечера пак ще подсмърчам около тая кола.

nightroller
16-01-2009, 13:59
има един материал при колегите от ланчабг-ком със снимки, мисля дори, че е актуална тема в момента въпреки че я гледах отдавна и помня че доста трудно се намират щото са закрити от други агрегати. Иначе са забити в тръбите и стърчат от тях ... това мога да кажа по спомени :) дано да съм помогнал...

п.п. а и май бяха три на брой :)

Коки
20-01-2009, 12:54
От снощи чета за тия свещи, има доста изписано по форумите, но продължавам да не ги виждам къде се намират...

Ама то не е казано, че твоята ги има - все пак Найтролера е с лифт.

SoHm
20-01-2009, 19:59
Ама то не е казано, че твоята ги има - все пак Найтролера е с лифт.
Май така се получава. Не помня кой беше написал в Ланча форума, че в Алфа се вграждат серийно след 99-а година, а моята е декември 99-а, та се ентусиазирах да ги сменям, ама май ще си остана само с мерака.
Просто се дразня, че дори и с 15 минутно "подгряване", пак са нужни 5 километра да загрее до 90 градуса.

p3shku
20-01-2009, 20:25
Май така се получава. Не помня кой беше написал в Ланча форума, че в Алфа се вграждат серийно след 99-а година, а моята е декември 99-а, та се ентусиазирах да ги сменям, ама май ще си остана само с мерака.
Просто се дразня, че дори и с 15 минутно "подгряване", пак са нужни 5 километра да загрее до 90 градуса.

ми мойта е 2000ната набор пък пак ми трябват няколко км за да загрее

Коки
21-01-2009, 13:53

Ами моята е 2002 г. и не знам да има такива свещи. Значи тоя от Ланча форума греши и няма никакво "подгряване". Затова моторът загрява само в движение или ако го държиш на 2000 оборота. Моята загрява за 1.5-2.5 км в зависимост от студа.

SoHm
14-12-2009, 17:20
Отново се захванах с тоя антифриз и отново не ми се получава.

Основния ми въпрос е как да източа всичките 9 литра антифриз

Откачаш долния маркуч на радиатора - намира се като си с лице към колата, от дясната страна на матора. Разхлабваш скобата с отвертка и дърпаш маркуча.

Откачих го тоя маркуч, ама не от радиатора а направо от двигателя и както са писали и в други теми буквално го издухах - обърнах струята на прахосмукачката и наврях маркуча в разширителния съд.
Тоя път изтекоха около шест литра и пак съм далеч от търсените девет литра.
Тия процедури си ги правя на загряла кола на 90 градуса, демек на отворен термостат. Дайте още някакви акъли как да го изкарам тоя антифриз или да го обявявам за мишън импосибъл.
Слагам и една снимка за всеки случай да не се окаже, че съм разкачил грешния маркуч (макар че аз виждам само още един и той излиза от термостата).

genko1982
14-12-2009, 22:35
а отвърташ ли капачката на казанчето

SoHm
14-12-2009, 23:31
Е нали там надувам.

pr_00f
15-12-2009, 18:43
Само малко яснота да внеса за Либрите.

При тях допълнителното загряване е само за въздуха в купето - 700 вата нагревател във въздуховодите (някъде около радиатора за парното, а и за мощността на нагревателя съм сигурен само 90 % ), и няма система с допълнителни подгревни свещи за антифриза.
Допълнителната система за подгряване е екстра и се заплаща отделно.

И за късмет моята си няма. Клинч и студ мори добитъка.

genko1982
31-12-2009, 15:41
за какво служи тоя датчик на термостата та толкова го оскапява и гледам термостата за капата също има датчика а цената е на половина........весело изкарване на новата гадина на всички

leketo84
31-12-2009, 23:52
.......весело изкарване на новата гадина на всички
Весело и от мене колеги !!! :band: