View Full Version : Спасяване на 33 1.5 от скрапа
Баща ми и брат ми в момента правят интересен ремонт на 33ката, която до скоро карах. Това се случва на 120км от София и не мога да го отразявам. За щастие брат ми може...... във форума на Ланча. Ето Линк: http://www.lancia-bg.com/forum/viewtopic.php?t=14257&postdays=0&postorder=asc&start=0
със снимки и коментари. От мен малко снимки за събуждане на интереса.
Темата съм я нарекъл "Спасяване от скрапа" защото двигателчето пушеше и тракаше яко, а както сигурно знаете един добър ремонт на боксер струва колкото да си купиш друга 33ка има-няма. Дилемата беше стягане на тази срещу закупуване на 145 например, което щеше да излезе по-скъпо, но при продажба на 33ката нещата щяха да се изравнят като разходи.
Стискайте палци да запазим една бих казъл класическа алфа на пътя, вече като 33 1.6 боксер:)
JORDANGT
19-12-2008, 14:17
Сега прочетох какво е състоянието на колата.Тази кола е купувана от Бг. 94г.(27000DM).Докато още е била гаранционна старите собственици я прегряват.След това всичко което не съответства и е променяно са го направили гадовете от гаранционният сервиз.И аз се учудих когато видях че номера на Двг-то е само четири цифри.
Успех и дано да я върнете на пътя,където и е мястото.
Давай смело и ни дръж в течение!Успех:thumbup:
Благодаря ви за пожеланията. Данчо, а на теб успех с реставрацията. Като стане готова всички ще ти завиждаме благородно:)
Хайде казвай,какво става!С какво да помагаме.И да не забравиш да надраскаш цилиндрите,ако не ги шлайфаш!Чакаме развитието!:tv:
JORDANGT
04-01-2009, 22:28
Веско нищо не казваш,брато до къде стигна.
mitaka_cs
04-01-2009, 23:24
http://www.lancia-bg.com/forum/viewtopic_14257_0.html
Ами няма смисъл да пишем на две места, пък и аз съм на 120км от бокса и научавам нещата горе-долу когато и вие:):)
Евала на баща ти и брат ти! Чакаме да сложат двигателя да видим за кво иде реч. Иначе купето изглежда много добре, в първия момент ми замяза на P4 ... страшна боя:headbang:
Абе ,садисти!Дайтемалко инфо.Какво стана!?
Евала на баща ти и брат ти! Чакаме да сложат двигателя да видим за кво иде реч. Иначе купето изглежда много добре, в първия момент ми замяза на P4 ... страшна боя:headbang:
Е тя на снимки вид има, иначе колко жулвания малки има, направо няма елемент без точки и реснички. Но на снимки е екстра. Иначе спойлера аз го слагах допълнително, да прилича на Имола или перманент 4, но в резултат сега баща ми като си рови в багажника и го фрасне капака под тежестта на спойлера, винаги се сеща за мен :)
А за повече инфо, както вече споменах, ползвайте линка от първия пост. И все пак я правят малко по малко, много е студено сега.
А аз какви снимки съм имал:cheers:
JORDANGT
13-01-2009, 20:41
И аз ...
Хаха, стана ми едно сантиментално, карал съм я над две години. Снимките на Данчо са от преди да я купим с баща ми. После веднага замених 13ките лети джанти с 14ки. Последва накрайник на ауспуха, спойлер... :) Ето малко снимки и от мен. Първата ни катастрофа, една позьорска, първият ни италфест...
Изглежда скоро ще запалим, но проблемът е, че тампонът, който държи двигателя да не се усуква от снимката е за смяна, а не можем да го намерим по каталогя за да го поръчаме. Някой ако знае как да намерим такъв да свирка :)
Ето я почти готова за движение, само акумулатора дето сдал багажа и старта се отлага с още малко.
Аиде успех с запалването:whip: и да не забрави6 да кажеш като я запалиш еи :smackbum: пусни някоя снимка като я сабереш цялата :coolio:
нов радиатор ли виждат очите ми:notify:
Ами да, лош късмет имахме. Преди ремонта нямаше проблеми нито с акумулатора, нито с помпата на съединителя, нито с радиатора. Реално колата запали, както може да проследите в темата на брат ми, но изникнаха много непредвидени разходи. Сега иска само малко настройки и нов акумулатор.