View Full Version : сваляне на генератор
Може ли някой да ми каже, как да си сваля генератора за да го ремонтирам? :cry:
Имам съмнения, че лагерите му вече са за смяна (има едно неприятно виене). Обаче, като отворих капака и се видях в чудо... - отгоре ли да бръкна... отдолу ли...?! :frown:
Предполагам, че все някой в този форум вече се е сборил с подобен проблем.
Благодаря предварително за наставленията!
отгоре
http://turtey.alfaromeo-bg.com/pics/alt1.jpg
http://turtey.alfaromeo-bg.com/pics/alt2.jpg
пия бира :wink:
Не бързай да обвиняваш лагерите на генератора. Подобен шум може да има и при други повреди. Кога вие - при включени повече консуматори, или винаги? Ако си вие постояно, вероятно са лагери, но ако вие само при натоварване - може да е изправителен блок. И в двата случая трябва да се свали генератора, но предварителната подготовка за ремонтите е различна.
В мига в който се завърти двигателя и започва да вие, като звука на виенето си се променя в зависимост от оборотите. В първия момент си помислих, че може би е лагера на хидравличната помпа, защото последно сменях този ремък, но като отворих капака и се позаслушах - май е откъм генератора.
Та, още не съм го отворил, че нямам време, но може би ще го боря този weekend.
Дано само не се окаже, че е нещо друго...
отгоре
пия бира :wink:
Има ли разлика в свалянето на генератора при моя двигател (8 клапана) и при 16 клапановите двигатели?! Питам, защото при тези картинки ми се струва, че нещата изглеждат по различен начин... но може само така да ми се струва де - не ми се вързвай още ;)
А като стана въпрос за бира - ако имаш път към нас - Кърджали, ти само се обади предварително, пък тогава с въпросната 1 бира само ще започнем :) :cheers:
струва ти се 0 това е за 8 клапанов мотор
а за бирата - ще измислим нещо ;)
струва ти се 0 това е за 8 клапанов мотор
а за бирата - ще измислим нещо ;)
...питах те, защото при мен го няма онова резервоарче "oil vapour" на показаното място ;). А още по чудно ми е - то защо се намира точно там?! Сякаш е свързано към колектора :roll: ?! :idea:
за колектора е вързано - улавя маслени пари
те са два вида - твоето трябва да е под стъпковото моторче в такъв случай
Dodo 155
02-12-2005, 18:02
за колектора е вързано - улавя маслени пари
те са два вида - твоето трябва да е под стъпковото моторче в такъв случай
Под интейка :wink:
При мен също беше там, което е тъпо, защото за да го свалиш за почистване ставаш генеколог :lol: :lol: