View Full Version : Загуба на мощност ?
Значи откакво може да има загуба на мощност ?
При студен двигател дори и 40 градуса да е навън колата няма мощност за към 5 минути , имам чувството че един или два цилиндъра неработят ! Двигателя непрекъсва и винаги работи равномерно ! След тея 5 минути се оправя но несъвсем ,тоест работят си всички цилиндри но и липсва тяга !
145 тица 90 коня варви пове4е па е с кам 300 кила по-тежка !
Пробвах и на газ и се даржи по същия начин !
Сменени са с нови :
-Свещи денсо -точен модел
-кабели на бош
-всички маркучи на вакуми
-бензинов филтър
-дузи почистени
-всички букси проверени
-тока е добре
Ходих на диагностика обаче нямат софтуер за 33 ки и нищо същественно не ми казаха !
Аз имам съмнения за :
-Мап вакум сензор
-рпм датзик за оборотите
-термо датчик на въздуховода
-термо на антифриза
-термо на масло
Според вас кое от тези неща които съм описъл като съмнителни мога да изключа , а и какво друго освен тях може да прави мизериите ?
Пишете и коментирайте моля всяка информация по темата е полезна !
Не виждам връзка с рпм датчик. Кът не му се работи спира да пали колата
Не виждам връзка с рпм датчик. Кът не му се работи спира да пали колата
И аз предполагам ,че няма да запали !
Значи изключваме рпм-а !
Не разбрах каква е колата.Премери компресията.Може д а е от повдигачи.Ако не е от горивото, виж и зацепването на ремъка.Първо виж компресията.Тя може да ти каже много
vikoalfa
20-12-2008, 20:33
Термото на маслото и антифриза не са,за ремъка няма смисъл от проверка,досега е вървяла.Ти със новата инжекция ли си?Иначе пуши ли?100% си провери компресията и свещите нищо че са нови няма значение...
Значи забравил съм да кажа ,че ремаците са нови на дайко и са зацепени както трябва "проверено" !
Колата е от подписа с последният инжекцион който са монтирали на 33 !
Непуши, нетресе ,работи равномерно , малко понамирисва на недоизгорял бензин !
Термо на антифриза и на маслото ги изключвам на 100 % така ли ?
Как се проверява компресията ?
НЕ искам да те плаша колега, но виж за балончета във антифриза, и цвета на маслото. Другото - отиди в някой сервиз да ти замерят компресията и евентуално на газ анализатор.:balloon:
Антифриза го смених преди 2-3 седмици цветъ му все още несе е променил няма масло в него нито балончета !
Маслото е селения фор алфа смених го преди месец и половина леко е почерняло ,няма грам спад на нивото му !
И все пак какво имаш в предвид с това неискам да те плаша ?
Кажете как се мери тая компресия и ако не е добре значи гарнитури така ли ?
Ами компресия се мери в сервиз със манометър на мястото на свещ, струва някъде между 25 и 35 лв. :lupe:
А с това не искам да те плаша имах в предвид, че евентуално може да е гарнитура (спукана глава едвали), но за най-сигурно, компресия и газ анализатор. :ph34r:
Аха ясно !
Това добре обаче какво общо има гарнитура с температура ?
Както казах като загрее за 5 мин и се оправя долу-горе !
Трябва да е нещо свързано с температурата !
Ами има, там е работата, защото при теч от водната риза вътре в цилиндъра, колата работи добре докато загрее и водата запояне да се изпарява, като не е задължително да "духа" навътре към водната система. В някой случаи, дори в самото начало на протичането, докато теча не е много сериозен дори колата започва да върви по-добре от преди. :mrgreen:
Е чак па това едвали да е !
Значи няма тито грам загуба на антифриз нито на масло !
Ще видя как ще измеря компресията собственорачно ,колегата mordohy ме светна как става номера и при дадена компресия каквав ще да е проблема !
Малко се понаплаших чета тук из нета за тая компресия и симптомите на моята пасват с лошата компресия !
Ама то все пак кола на 15 години какво ли и е наред !
Стигне ли се до сваляне на двигателя ще има пазарлъци с колегата Крис за неговия 1.7 16 в , а по добре ще е да намеря читав 1.7 16в ихжекцион !
Дотогава ще карам с моя докат даде фира ,че го и глезя да го еба селения ли беше ,дайко ли скф ли нови свещи нови кабели нов филтър ,само бензин и то на шел че и с добавка ,нов бензинов филтър,нови маркучи и какво ли още не и накрая ако трява да го свалям ще играе чука ,лошите железа така се наказват!
Ами дано! Иначе ако недай боже даде фира :jason2:
Недей се надява много за моя 1.7 ... доста вероятно е скоро да:go::mrgreen:
LeoVin4i
23-12-2008, 14:10
Да не намери купе бре :drool:
Ето ви някои снимки,на въпросното животно.Сещам се и нещо друго.Има перфектен двигател като нашите.Май му обяви някаква цена около 300 лева.Това също е вариант.От 145 е.
300 лева струва кое?
мотора на въпросната,катастрофирала 145-ца.Извинете!Грешката е моя!:hi_temerature:
alfi4ka33
13-02-2009, 14:14
ЗДРАВЕЙТЕ, АЗ СЪМ НОВ ЧЛЕН НА КЛУБА. ИМАМ МАЛЪК ПРОБЛЕМ С МОЩНОСТТА НА МОЯТА МИЛА АЛФА 33. ЗНАЕ ЛИ НЯКОЙ НЕЩО ПО ВЪПРОСА?
Знаем знаем виж по темите ако имаш въпроси питъй !
Ползвай бозавата търсачка !
Знаем знаем виж по темите ако имаш въпроси питъй !
Ползвай бозавата търсачка !:spam::spam::spam:Стига ,бе!Човека е нов.Остави я тая търсачка!:comphits:.До сега не знам някой да се е оправил с нея.Казвай с какво масло я караш,какви свещи има,кабели,помпа,клапани чукат ли или не,каква е компресията и тн.На колко километра е и изобщо историята и.Давай и питай смело!В предвид часа-наздраве!:drunk:
Еми то в тая тема точно е описъно всичко съмнително ,просто се почва от най-вероятното докато не се оправи ! Твърде възможно е проблема да не е само от едно нещо ,а от няколко ! Както каза колегата дай ни повече информация за колата , какво е сменяно кога и с какво ! Разбирасе ,че ще помагаме с каквото можем !