View Full Version : Проблем с халогени при 146
Добър ден :) Имам проблем с свързването на халогените на Алфа Ромео 146 .. пробвах халогените сетят като ги свържа не светят, отворих корпуса кадето е копчето за халогена до часовника копчето е свързано но пак не светят... някъде има проблем.. мисля че може да е някъде някакво реле .. :( ако някой знае какво може да е да пише ! спешно еее ! ! !
Добър ден :) Имам проблем с свързването на халогените на Алфа Ромео 146 .. пробвах халогените сетят като ги свържа не светят, отворих корпуса кадето е копчето за халогена до часовника копчето е свързано но пак не светят... някъде има проблем.. мисля че може да е някъде някакво реле .. :( ако някой знае какво може да е да пише ! спешно еее ! ! !
Има и реле и ако фабрично нямаш халогени може и да го няма...а на таблото свети ли ти индикацията..?
Виж тук (http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=24954&highlight=%F5%E0%EB%EE%E3%E5%ED%E8)
нищо не ми свети .. аз прочетох няква друга тема и разбрах че както досега сум нямал халогени цялата инсталация я има самоче релето под курмилото над бущоните има 2 изхода към копчето и към халогените ии от там се слага реле ..
бушоните провери ли?
Иначе правилно си прочел!Ама индикацията на таблото мисля,че трябва да свети и без релето.
мии гледах.. гледах и в книжката какво трябва да има сичко си е там .. ама 100% е от релето утре ще го слагам да вида какво ще стане ..
имаш ли снимка някаквка на тая индикация да я вида ква картинка ее ... макар че мисля че май няма такава индикация на таблото
имаш ли снимка някаквка на тая индикация да я вида ква картинка ее ... макар че мисля че май няма такава индикация на таблото
Това е за халогените 6710
Тази лампа ще светне само и единствено когато светнат халогените или когато се сложи реле. Над кутията с предпазителите в купето има една оставена свободна букса с два кафеви кабела. Единия утива към халогените другия към копчето до часовника. Взимаш едно нормално затворено реле с 4 извода.На извод (30)свързваш +12V през един предпазител от 15А ако халогените ти са по 55W.После прозвъняваш кабелите от халогените и от копчето за да видиш кой кой е на двойната букса. На извод (87)свързваш халогените. Трябва да видиш от копчето какво идва +12 или маса че нещо ги забравих.Но това при включени габарити.Ако идва+12V извод (85) е на маса, а на (86) включваш копчето за халогените. Ако идва - на двойната буксата го ползваш на (86) а на (85) подаваш +12V. Но мисля че от копчето идваше +12V.затова за по сигурно ги провери.
Същия проблем имах преди месец. Колегата горе е прав , че индикацията ще светне само , ако халогените светнат. 99% причината е реле :) Айде сменяй , че иде мъглътъ :punk:
Добре де, какво ще е тва QV без халогени :roll:
И що пък ше има копче ако фабрично е било без? Има некъв друг проблем. Най-добре по инсталацията да се провери всичко, kolchev го е описал екстра.
Satanism
22-12-2008, 20:26
Добре де, какво ще е тва QV без халогени :roll:
И що пък ше има копче ако фабрично е било без? Има некъв друг проблем. Най-добре по инсталацията да се провери всичко, kolchev го е описал екстра.
Удряно :busted_cop:
Направо бих казал...челастрено.... :D