View Full Version : Помощ за дебитомер
Здравейте Колеги,
Понеже ме е помачкало едно отчаяние, че колицата не върви ама хич студена и основния заподозрян е дебитомера, се обръщам към всички със следния зов за ПОМОЩ:
Има ли някой Бош дебитомер No: 280217102 или какъвто там е оригиналния на Бош за 1.4ТС '98год.
Упражнението ще бъде - слагаме го на моята: сядаме да пием кафе, бира или каквото там и след 2 часа като истине качваме се за едно кръгче - ако тръгне и не прави опити за яде асфалт с муцуна пишем опита за успешен.
Писна ми да ръчкам пари по тая кола и все да не е доволна госпожицата, та ми се иска да знам ако се навия да се разделя с 600+ лв ще има ли смисъл.
Благодаря предварително за съдействието.
Дебитомера е последното нещо което аз бих сменил моята прави същите неща...много се е говорило по въпроса но първо си виж дросела...Незнам защо всички винаги свързват с дебитомер моя си е оригинален и не вярвам той да е виновен "за похапването на асфалта като е студена или поне това се обсъждаше на последната среща :) :guns:
Колега и моята е 1.4 тс 98 и сигуно е със същия ама за съжаление не съм от София иначе с удоволствие бих помогнал.Нека колегите от столицата да се притекат на помощ.И защо не пробваш първо с диагностика.
Моята така правише преди да и сменя свещите.А сега с новите нямам проблеми.Сyтрин я изчаквам около минута две и тогава тръгвам и колата си върви нормално без да забива носа в асвалта.
Satanism
23-12-2008, 00:17
При мен беше от ламбдата...
Извода е, че от повечето проблеми се получава тоя ефект :)
Диагностика... ;)
При мен беше от ламбдата...
Извода е, че от повечето проблеми се получава тоя ефект :)
Диагностика... ;)
:thumbup:
Диагностика минава и е ОК - няма грешки. Дросел чистен, дюзи чистени, свещи денсо, сменени кабели и ред други интервенции и пак е същия ху.....
Просто студена не може да тръгне и това е, голяма забава става сутрин 6-7 мин да загрее, та да прехвърли на газ та да сме в движение
Satanism
23-12-2008, 09:18
дебитомера се лови на диагностика.
дебитомера се лови на диагностика.
Не винаги.
А може и с газта да има проблеми. На един приятел така му забиваше муцуна на газ и се оказа някакво уплътнение.
Ами аз имах такъв проблем и след смяната на дебитомера се оправи, а и колата върви много по-добре. Лятото диагностиката НЕ откри проблем с дебитомера, а сега виждам, че и тогава не е вървяла както сега, макар и да нямах този проблем при студена кола. Та дебитомера ми е на 2 седмици. За съжаление съм страшно зает, но все пак може да пробваме да измислим нещо.
Не винаги.
А може и с газта да има проблеми. На един приятел така му забиваше муцуна на газ и се оказа някакво уплътнение.
Мда за дебитомера. И не е от газта правеше го и преди да сложа газовата.
За съжаление съм страшно зает, но все пак може да пробваме да измислим нещо.
Евала колега. Ако намериш време пиши пък после ще видим какво можем да направим на маса:)
alex8805
03-01-2009, 23:39
колега да ти кажа този експеримент който си решил да направиш няма да стане защото след смяната на дебитомера колата трябва да мине на диагностика за да се изчистят грешките от комютара .
Ако не ти проблем мини на компютъна диагностика и на преглед на двигателя (проверка на центровка)
колега да ти кажа този експеримент който си решил да направиш няма да стане защото след смяната на дебитомера колата трябва да мине на диагностика за да се изчистят грешките от комютара .
Ако не ти проблем мини на компютъна диагностика и на преглед на двигателя (проверка на центровка)
Дебитомера си го чисти сама ,а иначе е хубаво да се занулят и самоадаптират параметрите.