Log in

View Full Version : Как се свалят халогените ????

filip_gad
22-12-2008, 17:48
Здравейте колеги, писах в една тема за халогените наскоро, но така и не получих отговор. Порових и с търсачката, но пак без успех, та ако може някой да помогне, че искам и там да слагам диодни крушки.

Xtrime7
22-12-2008, 18:01
Сваляш декоративната масчица която е около халогена,мисля че е на пластинки и излиза с издърпване,и от там вече ти се виждат болчетата които държат халогена.

patrona
22-12-2008, 19:14
Сваляш декоративната масчица която е около халогена,мисля че е на пластинки и излиза с издърпване,и от там вече ти се виждат болчетата които държат халогена.

Колега ам да попитам и аз нещо?Аз съм свалял тази решетка.Там има болчета за шестограм обаче при мене те са раждясали и като пробввах да ги развия те зеха да се ронят и се заоблиха.Ако ги срежа има ли после начин да надяна нови?Не ми е ясно в какво се завиват тез болчета.

455115
22-12-2008, 20:15
Колега ам да попитам и аз нещо?Аз съм свалял тази решетка.Там има болчета за шестограм обаче при мене те са раждясали и като пробввах да ги развия те зеха да се ронят и се заоблиха.Ако ги срежа има ли после начин да надяна нови?Не ми е ясно в какво се завиват тез болчета.
На скоби са като тези на таблото(т.е на бронята има отвори и на тях се надяват едни П-образни скоби с резба от едната страна)
П.п. - Поне при мен е така!

Xtrime7
22-12-2008, 20:23
Ако ги режеш със шлайфче ще се разтопи пласмасата.за това измисли нещо друго да ги резнеш.

filip_gad
22-12-2008, 20:32
мноооого благодаря.....

patrona
22-12-2008, 21:16
Щото мислех да ги режа ама викам да питам пурво да не остана без тях и за туй.Пък ще ги резна с електрически трион.Тряба да стане.

nhg
22-12-2008, 23:53
ае колега, земаш един винтоверт (акумулаторна бормашина) със свредло колкото главата на винта и разпробиваш; като премахнеш главата (на винта) халогена ше 'излезе' напред; после развиваш (примерно с клещи) самия винт (който вече е шпилка) и само си намираш нови за последващия монтаж....с глави по твое желание...

patrona
23-12-2008, 21:16
ае колега, земаш един винтоверт (акумулаторна бормашина) със свредло колкото главата на винта и разпробиваш; като премахнеш главата (на винта) халогена ше 'излезе' напред; после развиваш (примерно с клещи) самия винт (който вече е шпилка) и само си намираш нови за последващия монтаж....с глави по твое желание...

Ясно бе колега и така става,самоче първото нещо дето ми хрумна бе да ги резна с МАКИТА.Иначе тва дето го казваш е по безопасно за самата броня.:new_Eyecrazy::respect:

Xtrime7
24-12-2008, 00:32

А мислиш ли че докато разпробиваш че няма да се разтопи,след като го разпробиеш нали стяга резбата от ръжда ,как ще се развие като шпилка особено като няма главичка?