PDA

View Full Version : Проблем с индикацията за стоп светлините.

Vesko84
23-12-2008, 17:56
Значи свети ми на чек панела диодът, който е за проблем със стоп светлините. Те си работят перфектно. Светлината светва само когато педалът не е натиснат. Като натисна спирачките, диодът угасва. Какъв му е проблема на тоз чек панел според вас? Благодаря ви предварително за съветите.

Furious 155
23-12-2008, 19:58
Значи свети ми на чек панела диодът, който е за проблем със стоп светлините. Те си работят перфектно. Светлината светва само когато педалът не е натиснат. Като натисна спирачките, диодът угасва. Какъв му е проблема на тоз чек панел според вас? Благодаря ви предварително за съветите.

моята е така откакто я имам - и двата стопа светят нормално при настискане на педала, но като е натиснат педала угасва диода долу на чек панела. Когато пусна спирачката и светва пак! Все още нямам идея какво е...освен да е кофти крушки - сменял ли си някоя скоро?

Alexanderbb
24-12-2008, 09:14
а да си пробвал да си смениш стоп машинката на педала. Тази чудесия някой я е направил свръх сложна и много лесно се поврежда. беше някъде 10 - 12 лева и се сменя за 15 секунди

Satanism
24-12-2008, 10:14
И на моята ланча беше така....водих я на доктор, някой беше вързал нещо(пр аларма) към цялата система на чека и е*аваше стоп индикациите...оправиха го...сега, след 3-4 месеца почна пак да прави така...:brickwall:

Vesko84
24-12-2008, 16:40
Не съм правил абсолщтно нищо по колата преди да започне да свети. Може да е нещо от влагата и студа, знам ли. Може и да е от тази машинка, но тя си цъка като натисна педала. Бял кахър, това да са ни грижите:) Като почне да свети и когато педалът е натиснат, тогава ще му мисля. Весели празници.

Alexanderbb
24-12-2008, 17:12
Тя си цъка ама вътре има една пластина която затваря веригата която следи за прекъсвания или късо в ел. системата на стоп светлините. И като се размеси или нагори почва да лъже чек панела че нещо не е в ред и диода почва да свети. Като вземеш една нова откачаш само клемата с кабелите от старата, завърташ старата на 90 градуса и тя излиза. после на нейно място слагаш новата. 12 лева и 20 секунди както казах по-горе

Vesko84
25-12-2008, 10:10
Щом не е скъпо и не е трудно ще го направя. Не знам дали има връзка, но горе-долу откакто това се получава чувам странен шум от панела с скоростомера, когато колата е на контакт и докато работи. Не мога да го опиша добре, но мисля, че е нещо от тоци и прилича на малко шумно електромоторче. Малко ме дразни, макар че едвам се чува. Дано и това да изчезне.

Furious 155
25-12-2008, 13:45
Щом не е скъпо и не е трудно ще го направя. Не знам дали има връзка, но горе-долу откакто това се получава чувам странен шум от панела с скоростомера, когато колата е на контакт и докато работи. Не мога да го опиша добре, но мисля, че е нещо от тоци и прилича на малко шумно електромоторче. Малко ме дразни, макар че едвам се чува. Дано и това да изчезне.

това е някакъв мотор в таблото и колко е по-студено, при мен, толкова е по шумно - като се стопли купето изчезва и лятото е едва доловим да кажем :) Но незнам кое точно го създава този звук...

PEPI-2ALFA
25-12-2008, 17:13
това е някакъв мотор в таблото ...
Да не би да е от датчика за вътрешна температура. На него има закачено едно "вентилаторче" да вкарва въздух от купето. Работи постоянно (така мисля) и може да е станало по-шумно.

Furious 155
25-12-2008, 17:21
Да не би да е от датчика за вътрешна температура. На него има закачено едно "вентилаторче" да вкарва въздух от купето. Работи постоянно (така мисля) и може да е станало по-шумно.

ха наистина ли има вентилатор там? аз реално го чувам от горната част на таблото - там където са въздуховодите, но може и от него да е! Трябва да се провери това! :)

PEPI-2ALFA
25-12-2008, 17:35
ха наистина ли има вентилатор там?
Има и събира доста прах. Случвало ми се е като го почукна с пръста да "извие" -промени звука за секунда -2.