View Full Version : Помагайте не се отваря предния капак
Днес гледах нивото на маслото и затворих капака след 15 минути реших да го отворя пак да вида нещо и ... капакът не се отваря :surrender: . Като дърпам ръчката има съвсем малък луфт и след това не помръдва, напъвах яко и неще просто незнам какво да правя дайте идеи :bowdown:
КОя ръчка - вътре или вън. Натисни капака т.е. го затвори докраи и пробваи пак. Нещо дребно ще е - я закача някъде , я нещо друго..:excl:
pacho_kardana
25-12-2008, 15:52
Ако е тая ръчка отвън виж на къде трябва да се дръпне вкарай малка кукичка или клещи и дърпай...
За вътрешната ръчка става въпрос. Пробвах варианта един човек отвън да натиска капака и един от вътре да дърпа, но ефекта е същия :surrender:
pacho_kardana
25-12-2008, 17:34
Ръчката леко ли се дърпа? Ако е така пробвай под тапицерията да хванеш жилото и да го дръпнеш...тогава би трябвало да стане...
ами напълно свободно е съвсем малко, аз го гледам и като стигне жилото и край не може грам да се изтегли. Пробвах и варианта като махнах тапицерията отдолу да дърпам жилото и странното беше, че го изтеглих едно 10-15см. и ме е страх да го тегля понеже се тегли и маншона. Не ми се вярва да се е скъсало жилото защото иначе трябваше да се дърпа дръжката повече.
Абе лоша работа. А ако е скъсано жилото как се отваря пустия капак за да се смени :shocked:
pacho_kardana
25-12-2008, 18:06
Ами тогава по-добре недей:nono: да го дърпаш още да не стане некоя беля...ако се е откачило или скъсало жилото ще трябва да го отвори някой майстор.
При вскички случаи не е наред жилото.А пробва ли да демонтираш нещо отпред (ако може) и да видиш как може да се отвори... ако и така не стане нз.
Ами не съм демонтирал нищо, защото предполагам, че е закрепена от вътре решетката, а и заваля сняг и за днес приключих :Bolt: пък утре не знам...
thepsycho
25-12-2008, 20:17
И аз да посъветеам :)
Капака има 2 "степени" при отваряне и задължително трябва да "осъзнаеш" кога заяжда:
1.Дърпаш ръчката под волана и тогава работиш с жилото. Капака се освобождава и вече може леко да се надига. Ако не можеш да стигнеш до тук, значи проблема е с жилото (с него не сам имал още проблеми и не мога да ти дам савет :) )
2.Когато се е освободил капака, за да се отвори окончателно, трябва да натиснеш една малка ръчка отпред под решетката. Тука участва само механизма под решетката. Ако тя не освобождава окончателно капака, най-вероятно е от него. Такова нещо съм отварял с дълга и тънка отверка. С нея натискаш (силно) през решетката това което трябва да натиска малката ръчка. Дали си успял се разбира от това дали ще се отвори капака :D
Успех
Не изобщо не стигам до момента с отварянето отвън. Капака си стой напълно затворен.
Утре ще го мъча пак, мисля да пробвам и от канал дали ще видя нещо, въпреки че се съмнявам... просто не намирам никакви идеи какво да го правя :throw:
pacho_kardana
26-12-2008, 11:33
Не изобщо не стигам до момента с отварянето отвън. Капака си стой напълно затворен.
Утре ще го мъча пак, мисля да пробвам и от канал дали ще видя нещо, въпреки че се съмнявам... просто не намирам никакви идеи какво да го правя :throw:
Колега, от канала нема да видиш нищо ако имаш кора(иначе може и да се демонтира).Викаш твой приятел или колега с същата алфа...вдигате капака и виждате от къде се закача жилото за пантата оттам инпровизирате кука (тел или др.) по неговата кола да, мине през решетката отпред или от страни и тествате....
:beer:
Тенкс за съветите оправих се и без канал - българските дупки този път свършиха добра работа. Сътринта като излизах пробвах да го отворя и не ще, карах я до обяд - пак неще и след това като се прибрах и викам чакай да опитам и О ЧУДО отвори се без проблем. Незнам каква е причината, не вярвам да е била замръзнала, защото вчера като я отворих и затворих следващия опит беше след не повече от 10-15 мин. Абе изкорках се яко, а след като го отворих и погледнах как е механизма - ужас сичко е в пластмаси и не може да се стигне до него.
За всеки случай напръсках всичко по механизма със смазочен спрей
Тази сутрин забелязах и друго като запалих колата и скоростния лост така се беше удървил, че освен в 1-ва и 2-ра 2минути в друга скорост не можеше да влезе. С друга кола никога не ми се е случвало чак толко тегаво да бъде :nono:
pacho_kardana
26-12-2008, 15:47
Тази сутрин забелязах и друго като запалих колата и скоростния лост така се беше удървил, че освен в 1-ва и 2-ра 2минути в друга скорост не можеше да влезе. С друга кола никога не ми се е случвало чак толко тегаво да бъде :nono:
Може в скоростите да има по-гъсто масло....
teodor80
28-12-2008, 08:57
Най вероятно е замръзнало.Вчера при мен така се получи.Самоче по кофтия вариант.Остана капака отворен,неще да се заключва.Лека полека до един гараж там стоя малко на топло и готово.