View Full Version : Задно ли? Я бегай оттука...
Взел съм за празниците един вентилатор 750i и направо съм отчаян - тая кола не може да се качи по най-малкия баир при 1 см сняг, хем е с чисто нови зимни гуми Пирели Сотозеро.
Оная вечер в снежната буря 1 час буксувах по баира, замалко да прегрее, термометъра на маслото показваше 140 градуса, а всички коли с предно минаваха покрай мен като пичове. Само аз и една Е-класа въртяхме гъзове...Накрая изключих всички електроники, тракшън контроли, ЕСП-та и с цената на бясно буксуващи гуми, мяткаща се задница и четвърт резервоар бензин успях да се изкатеря...
Май така ще си кротува в гаража докато не се стопи снега...
http://i21.photobucket.com/albums/b263/IvanSM/750i/IMG_8845.jpg
http://i21.photobucket.com/albums/b263/IvanSM/750i/IMG_8847.jpg
е тва е страховития баир
http://i21.photobucket.com/albums/b263/IvanSM/750i/IMG_8849.jpg
Ммм,чак не ми се вярва...толкова електроника не помага ли?
Иначе новата седмица е фреш,но за мен най-култува си остава е38 :drool:
Тя изглежда повече като фейс-лифт на старата, отколкото като нов модел :?
hristugena
25-12-2008, 16:41
http://i21.photobucket.com/albums/b263/IvanSM/750i/IMG_8845.jpg
Що не караш това дето е в десно на "вентилатора"...:drums:
Явно не ставаш за шофьор :tooth:
hristugena
25-12-2008, 16:54
Явно не ставаш за шофьор :tooth:
Нека не бъдем толкова директни...:evil:
Нека не бъдем толкова директни...:evil:
Аз го казвам шеговито, понеже си мисля че и темата е в тоя дух.
hristugena
25-12-2008, 17:05
Аз го казвам шеговито, понеже си мисля че и темата е в тоя дух.
Снимката на "баира" кърти...:smile:
Те затова вентилаторите се използват лятно време, а не зимно...
На 22-ри като заваля имахме среща една тайфа в "Романс" сладкарницата в Драгалевци....всички с предно и зимни гуми нямахме грижи. А колегата с 3-ка БМВ и чисто нови зимни гуми дори не успя да се качи до горе :) То верно, че си беше абсолютно непочистено амаа... има разлика :)
http://www.youtube.com/watch?v=FW6dZFwegnE&feature=related
Тоя пич даже и на баир не е ама пак не му става нещо работата :tooth:
MainaCore
25-12-2008, 19:21
и кво ще ми кажете, че тия с ладите не могат да си стигнат до къщите в планината?
Mind_Control
25-12-2008, 20:50
и кво ще ми кажете, че тия с ладите не могат да си стигнат до къщите в планината?
Аз закъсала лада в снега не съм виждал... катери си колкото катери една кола с предно. Как става незнам..
Аз закъсала лада в снега не съм виждал... катери си колкото катери една кола с предно. Как става незнам..
С 3-4 бордюра в багажника става,как става мислиш:evil::evil::evil:
Mind_Control
25-12-2008, 20:54
Важното е че има варианти.. А тая седмица шпер диференциал няма ли?
Хахахха, миналата година се качваме за хижа "Гургулица" в Костенец, слагаме вериги, разни чудесии.Вече след Нова година слизаме и един дядо с ладичката без вериги, навярно и без зимни гуми си изкатери баира(доста стъмен при това) без да се замисли :smile:
sa6o_roman
25-12-2008, 21:20
дядото знае как ;) сигурно го е правил години преди откриването на зимната гума.
иначе при една снежна буря (преди доста време) на прохода Петрохан гледах от трабанта колко закъсали лади имаше :Bolt:
nblagoev
25-12-2008, 21:36
Важното е че има варианти.. А тая седмица шпер диференциал няма ли?
Колата от подписа ми (не Алфата) е с шпер, с незнам си к`ви блокажи, чисто нови зимни гуми и т.н. Не ми я хвали на сняг... :sick1::sick1::sick1::thumbdown::thumbdown:
Имал съм лада 10 години и не 4 а 40 бордюра и сложи ако няма хубава гума пишия бегала.Но виж при хубава гума ладата е способна да сложи в малкия си джоб много от класните автомобили.
Тия снимки и обяснения ги искам в АутоБилд :wow:
Вентилаторите са летни коли еле пък ако са и автоматик. Аз моя съм го прибрал в гаража и чакам по добро време. Вчера се гъргарих и с джипа и само на задно не може да откине как включиш 4х4 и все едно става друга машина. И да ви кажа най хубаво в снега вървеше имах едно ФИАТ-че уно. Гуми 155 тежеше 800 кила това нямаше закъсване в снега катереше повече от джипа. Те и ладичките затова вървят, тънки гуми, не тежът много ако им свикнеш перкат яко. :Bolt:
hristugena
26-12-2008, 11:42
Това, че некои не може да кара кола със задно си е негов проблем...:evil:
Моля Ви да не издевателстваме като обесняваме колко яка е Ладичката и колко зле е Бимата....
Този спор е бил актуален преди 89 та...:evil:
Факт е че задното предаване те ограничава през една немалка част от годината, пък вие чакайте 169 със задно ;-)
PEPI-2ALFA
26-12-2008, 14:42
Ето тук е мястото , след като обсъдихте Ладите , някой от по-старите да се сети и за Масквича:evilsmiley:. Той нали е по-"бавнооборотен" и малко по-висок.
Има разлика между лични предпочитания и усещания и изкарване на хляба.:excl:
...Накрая изключих всички електроники, тракшън контроли, ЕСП-та и с цената на бясно буксуващи гуми, мяткаща се задница и четвърт резервоар бензин успях да се изкатеря...
т'ва е...само дето не требе да буксуваш много-много...
@gigi: колега, аз преди доста време имах едно рено 5 (от старите, 81-82 набор) - гуми 135/13 - това където се катери...
а още преди това имах една жигулка комби (различен им е диференциала от седаните, по-лесно буксуват) - никога не съм имал проблем с катеренето/буксуването, стига да може да тръгне... от място буксува, та се къса; имал съм случай: качваме се на Узана (високопланинска местност, хижи, ски и пр., изкачването е подобно като към Шипка, но с повече завои), спирам за да се разминем с други коли - не мога да тръгна, слизат 2, бутат, жигулката потегля бавничко, хорицата се качват в движение и така... 2-3 пъти, после веселба за 8 декември...
все пак с предно е доста по-лесно, ама пък със задно си е тръпка...
Хляб, хляб, ама като увиснеш нейде във виелицата всичко ти се връща ;-) Наистина и аз ще се радвам да излезе някой и друг критичен материал срещу немските автомобилопроизводители в тяхното ведомствено издание.
hristugena
26-12-2008, 15:15
Генералния извод:
Ладата, Московеца, Трабанта, Рендето (5) и други таралясници са СУПЕР, а БИМАТА кучета я яли...
Баси форума....:surrender:
75 turbodelta
26-12-2008, 15:18
Генералния извод:
Ладата, Московеца, Трабанта, Рендето (5) и други таралясници са СУПЕР, а БИМАТА кучета я яли...
аааа също и мерцедес кучетата ги яли щото са традиционалисти :brickwall::brickwall::brickwall:
а алфите са наи хубавите по добри са дори от голф :evil:
hristugena
26-12-2008, 15:19
:
а алфите са наи хубавите по добри са дори от голф :evil:
Хахахаааа
Да добре!
Не видех нито едно мнение на колега дето е "изкачил баир с Алфата си" в тази тема....
Поправете ме ако греша...:smile:
Какво значи усещания и предпочитания?! Това са ФАКТИ.
Аз искам като отгърна Ауто Билд да чета факти, а не брошури на автомобили ;)
haljscho
26-12-2008, 16:01
Хахахаааа
Да добре!
Не видех нито едно мнение на колега дето е "изкачил баир с Алфата си" в тази тема....
Поправете ме ако греша...:smile:
Ха, ми те Алфите отдавна са се качили на баира, още преди да завали.:dance:
Ииииииииии тука за някви Лади Ниви ли става въпрос,
че нещо май не схванах??????
Ами аз първата ми кола беше лада 1500 и зимата беше много стабилна никви ядове не съм имал баири квото и падне го ядеше без ядове ,единственото което трябваше да внимавам беше да не пребоксува.После хлопела стабилна кола не е е оставяла в снега никаде.Миналата година с реното еспейса се въртях три пъти на равно ,много не стабилна кола е земата тоя еспейс.Алфата я карах малко миналата зима повече я караше жената ,но от алфата съм доволен и аз и жената не сме имали никви ядове ,като се има предвид че на жената това и беше първа зима ,като шофьорка.
Не искам да хваля ладите ,даже ги мразя ,но е факт че зимното време съм доволен от тях.
А пролема на бимбата и всички по-нови коли зимно време мисля е от това ,че са с много широки гуми и за това боксуват така и не могат да зацепят ,също мисля ,че и мощтноста на колите е от голямо зночение.
Хляб, хляб, ама като увиснеш нейде във виелицата всичко ти се връща ;-) Наистина и аз ще се радвам да излезе някой и друг критичен материал срещу немските автомобилопроизводители в тяхното ведомствено издание.
Има критични материали за 2.0 дизела на WV груп точно в тяхното издание. Нахвален е много.:evil:
Генералния извод:
Ти по-добре си трай, че и Алди са в списъка за оплюване :shoot:
hristugena
26-12-2008, 18:17
Я пак?:beer:
Вижте сега, вентилатора си е разкошна кола, и според мен е много по-добра от съответната S-класа, възраженията ми са срещу задното предаване, и то конкретно при българските условия (визирам пожарникарчето Б.Б. и софийските улици).
Въпреки размерите и теглото си 750i има уникално поведение на пътя, окачването е забележително добро, имаш избор от 4 базови настройки на твърдоста (Комфорт, Нормал, Спорт и Спорт+), кормилното управление е прецизно и много информативно.
При Комфорт вози като лодка, а при Спорт+ стои на пътя като картинг.
Двигателя е върха на сладоледа, има безкрайни резерви от тяга при всякакви обороти, 407 к.с. и 600 Нм, ускорението до 100 е за 5,2 секунди. Автоматичната трансмисия работи точно както трябва да работи една такава трансмисия. Разхода на гориво също е съвсем приемлив за битурбо бензинов V8 - около 12-13 л/100 км при пъргавко извънградско и 17-18 градско.
Вътре е тихо като в катедрала, не се чува нито двигателя, нито вентилаторите на отоплението, нито шумове от вятъра или окачването. Спирачките също са убийствени.
Просто при необработен сняг колата не може да се кара, това е. Прекалено е мощна, прекалено е тежка, електронните системи са настроени прекалено предпазливо, но това е била и целта на упражнението - това не е нито високопроходим автомобил, нито спортна резачка. А и никой не иска подобно нещо от подобен автомобил.
Това е преди всичко една забележително динамична лимузина от най-висок клас - и като такава е почти перфектна. Ако я направят и с двойно задвижване (750xi), ще стане перфектна.
Аз все пак бих избрал "Куатропорте" ;)
trustworthy
26-12-2008, 19:42
@Пинко
Е ти направо върна от вратата всички собственици на 750-ци, които след прочетеното по-горе бяха хукнали да връщат на дилъра бмв-то и да скачат обратно на високопроходими лади със задно :rotfl:
А на тези, които все пак твърдо са решили да върнат 750-цата си, бих предложил да хвърлят едно око освен на лади и москвичи дванайстаци, също така и на застава юго. Аз имам прекрасни спомени за високопроходимостта на това чудо на техниката в дълбоките Варненски снегове преди години. Е вярно, че парното не топлеше зимата, а асамо лете, но не това е обект на флейма, разразил се в темата :tooth:
Това не е кола за на село както прочитам, отказвам се и без това щеше да плаши патките :Tease:
75 turbodelta
26-12-2008, 20:45
и кое точно ауди няма нужната за пожарникарския град проходимост :-o че не са сещам за такъв модел на тая марка :grandpa:
и кое точно ауди няма нужната за пожарникарския град проходимост :-o че не са сещам за такъв модел на тая марка :grandpa:
Ти май скоро не си идвал към пожарникарския град? Щото в моя квартал положението е такова
http://i21.photobucket.com/albums/b263/IvanSM/Grand%20Cherokee/stockwjflex.jpg
и затова в понеделник ще си купувам точно такава Жипка.
Въпреки че съм карал сички модели на напудрените Холцвагени, дето се водят Алди, не се сещам да имат такъв модел. Пък и мен ма е гнус от продуктите на концерна VAG.
П.П. А относно това, че Ауто Билд бил ведомствено списание на Холцваген - вижте долния линк:
http://mail.dir.bg/~tkm_digital/passat.pdf
nikolaaaay
26-12-2008, 22:34
визирам пожарникарчето Б.Б
Ама искаш да кажеш, че при Мазната УсмиФка улиците бяха по-добре?! Не знам за Кокаляне, но в града положението е доста по-добро. Все пак Софиянски беше кмета с най-корумпираната администрация и тва НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАБРАВЯ! Третия път го избраха, когато беше подсъдим по няколко различни дела за корупция. "Пожарникарчето" доста повече ме кефи с поведението си :firstprize: А за дупките, по-скоро търси районния кмет. Една ластовица пролет не праи.
LeoVin4i
26-12-2008, 22:42
Ей тез ги има за по-малко пари от жипката http://www.tria-motors.ru/graph/pr/gaz/photo/gaz_66_bort.jpg :Tease:
Ама искаш да кажеш, че при Мазната УсмиФка улиците бяха по-добре?! Не знам за Кокаляне, но в града положението е доста по-добро. Все пак Софиянски беше кмета с най-корумпираната администрация и тва НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАБРАВЯ! Третия път го избраха, когато беше подсъдим по няколко различни дела за корупция. "Пожарникарчето" доста повече ме кефи с поведението си :firstprize: А за дупките, по-скоро търси районния кмет. Една ластовица пролет не праи.
Абе толкова зле никога не са били, сега е ужас някакъв, на баща ми Волвото ХС90 постоянно нещо се изкривява по окачването, хем е почти ново. И след сичките жалби получих това
http://img.photobucket.com/albums/v145/IvanM/IMG_8850.jpg
Че улицата ЩЯЛА ДА БЪДЕ ПРЕДЛОЖЕНА ЗА ВКЛЮЧВАНЕ В ИНВЕСТИЦИОННАТА ПРОГРАМА на Столична община за 2009 г.
А дотогава ко да праим? А ако предложението не бъде прието? Да умираме ли? Уличките около редакцията НИКОГА не са били толкова разбити, там си е тотален офроуд. Пожарникаря направи няколко булеварда и тва е. Ама аз не карам само по булеварди.
Затова си купувам един такъв Жип с цели мостове, като камионче, и ми дреме на фара.
PEPI-2ALFA
26-12-2008, 22:55
...А дотогава ко да праим? А ако предложението не бъде прието? ...
И да бъде прието ,до догодина по това време (защото и за улиците си имат графици) тия дупки , дето сега са малки нали се сещаш след 1 зима и 1 лято на какво ще заприличат.
nikolaaaay
26-12-2008, 23:11
Еми инж. Цветков е трябвало да предложи улицата още за 2007г. или 2008г., ама понеже сме в автомобилен форум ше кажа само ебаси Волво-то ебаси :holiday2:
П.С. Една статия в Аутобилд сигурно ше има ефект, особено предизборно.
П.С. 2 Колкото повече чужди коли карам, толкова повече си харесвам моята. :Yeeeehaaa:
Чували ли сте за логото - "Танки грязи не боятся" ( Танковете от кал не се страхуват ) :)))) Ето това е истината - http://www.youtube.com/watch?v=lUj6VQTVndU
Чували ли сте за логото - "Танки грязи не боятся" ( Танковете от кал не се страхуват ) :)))) Ето това е истината - http://www.youtube.com/watch?v=lUj6VQTVndU
Абе и тва е яко, ама все пак и някакъв комфорт се търси, а Гранд Черокито Лимитед вътре е доста приятно. Не е Алфа, ама вътре си е готинко - кожи-можи, двузонов климатроник, електрически седалки с отопление, сгъващи се и затъмняващи се огледала(да, и външните се затъмняват автоматично), автоматик...
http://i21.photobucket.com/albums/b263/IvanSM/Grand%20Cherokee/int_00limited.jpg
http://i21.photobucket.com/albums/b263/IvanSM/Grand%20Cherokee/int_00limited3.jpg
http://i21.photobucket.com/albums/b263/IvanSM/Grand%20Cherokee/int_00limited6.jpg
http://i21.photobucket.com/albums/b263/IvanSM/Grand%20Cherokee/int_99limited2.jpg
nikolaaaay
26-12-2008, 23:58
Танковете не знам, ама панцерите затъват. Нали сте гледали по Дискавъри кво ства с немските машини във великата руска кал :hump:
Пинко,замисли се малко за този Джип !
Имах такъв 03' 3.1 тд и точно след 6 месеца го продадох с голям зор,много голяма загуба-но това не е важно.
Та за въпросния: В зимно време с чисто нови гуми Гудрич от Смолян едвам качва до Пампорово.Ама как се слиза след това?
От Самоков към София с 60 км в дъжд се завъртях.
Минусите са: скоросна кутия (ремонт 2000)
карета кардан (продават се само с кардана ?!?)
задна стабилизираща щанга-прекаленно тънка в завой се люшка задницата.
Много скъпи консумативи,даже прекаленно !
реззонанс в волана (огромни вибраций при 90км) в офроод форума още не могат да разберат откъде е проблема
Двигател 3.1 тди имат своисвото да прегряват и пукат глави.Много шумен двигател.
Плюсовете ги знаеш ! Много красив луксозен вътре,мека возия.
http://images16.snimka.bg/002624469-big.jpg
http://images16.snimka.bg/002624482-big.jpg
Може би тези с Мерцедесовия двигател (2.7 цди)да са по добри,но окачването ако е същото,най-вече задницата, ще си натръни зимно време.
Поздрави
mimouzunov
27-12-2008, 09:50
Може би тези с Мерцедесовия двигател (2.7 цди)да са по добри,но окачването ако е същото,най-вече задницата, ще си натръни зимно време.
Аз пък знам ,че точно тези с 2.7 (Мерцедесовия двигател) за да се смени подгревната свещ на 5-ти цилиндър било меко казано неприятно!!!Незнам дали е така ,но просто това съм чувал!
Да съм писъл нещо за проходимост ?
Имах нещо съвсем друго предвид.
75 turbodelta
27-12-2008, 12:43
Да съм писъл нещо за проходимост ?
ами тъи като не съм те разбрал даи обесни ни пак какво точно си искал да кажеш и какво съм разбрал аз :stumm:
hristugena
27-12-2008, 12:57
:smackbum:
А алфа кросвагон 156 примерно или алди allroad :-P
75 turbodelta
27-12-2008, 15:03
или пък хъмви :screwy:
unimog също не е лошо предложение :) само малко комфорта ще понакуцва.
Баси това Бе еМ Ве прилича на КИА :screwy:
hristugena
28-12-2008, 10:31
Баси това Бе еМ Ве прилича на КИА :screwy:
Спри алкохола човече...:tequilla:
Спри алкохола човече...:tequilla:
Бе грозничка си е тая 7-ца, както и предишната де :pp:
digitalundgrd
28-12-2008, 13:19
Нека е грозна...!! Дайте я насам хихииххи
Нека е грозна...!! Дайте я насам хихииххи
Като начало ще ти трябва собствена бензиностация и пълна банкова сметка само за сервизното обслужване, пък като те остави нейде по пътя или, не дай си боже се размажеш на някоя магистрала, ще виеш като гладен вълк на месечина;-)
hristugena
28-12-2008, 14:02
Като начало ще ти трябва собствена бензиностация и пълна банкова сметка само за сервизното обслужване, пък като те остави нейде по пътя или, не дай си боже се размажеш на някоя магистрала, ще виеш като гладен вълк на месечина;-)
:hehehm::hehehm::hehehm:
digitalundgrd
28-12-2008, 14:58
Абе то с каквото и да се размажа все ще вия....така че..
А гроздето е кисело.......:shutup:
tipo1960
28-12-2008, 17:36
А гроздето е кисело.......:shutup:От това по-кисело грозде няма;-)
А гроздето е кисело.......:shutup:
7-цата от подписа ти е първата и последна от тази серия, която изглежда добре...Не че им обръщам внимание по улиците де ;-) както неведнъж съм казвал, куцо и сакато кара БМВ, Мерцедес, Ауди и все са селяни, да ге :jason2: Сори, ама те станаха масови като жигулите и москвичите навремето - не фърфят вече пред селските моми ;-)
7-цата от подписа ти е първата и последна от тази серия, която изглежда добре...Не че им обръщам внимание по улиците де ;-) както неведнъж съм казвал, куцо и сакато кара БМВ, Мерцедес, Ауди и все са селяни, да ге :jason2: Сори, ама те станаха масови като жигулите и москвичите навремето - не фърфят вече пред селските моми ;-)
Алфи нЕма по улиците, ама хич. Особенно 156 :yawn:. Епа аз че почнеМ да си пишеМ како си требе нали съм селтак с БМВ, а преди тва бЕх софиянче с Алфата. :drunk:
ебати темата :drunk:
те ви едно със задно дето няма проблем с баирите
и яко върти гъза особено като включи блокажа :devil:
Susscrofa
29-12-2008, 08:27
Е то в града улиците са все още зле та по селата ще ги правят. Няма как първо града и после провинцията. Всичко бях чувал, но че ББ е виновен и за това, че БМВ са се заинатили да правят само коли със задно, не бях чувал. Той е виновен и за това, брейййй много голЕмо влияние има тоз човек бре. :kicking:
venci-aleks
29-12-2008, 10:05
На 24.12.2008г. се качвах на Атолука до село Равногор, община Брацигово, горе снега беше около 25 см. на два или три завоя се получи леко недозавиване но се качих без проблем. На 26.12.2008г. при по добри условия в Хижата се обади един господни с Мерцедес, да го изтеглят, защото по неговите думи се е окопал.
И за тези които като прочетът това веднага ще почнат да плюят - нищо лично. Весели празници.
ебати темата :drunk:
те ви едно със задно дето няма проблем с баирите
и яко върти гъза особено като включи блокажа :devil:
Абе Селтак шо не ме викна ве а аз се въртим тука у на ората градо, ма да ти кажа баварецо по се сучи от жипа. Аре дранни кат ореш некъде тоя път ше дода с бригадата а не с жената :hump:
Ух треа си оправа блокажа....:tv:
75 turbodelta
29-12-2008, 11:29
На 24.12.2008г. се качвах на Атолука до село Равногор, община Брацигово, горе снега беше около 25 см. на два или три завоя се получи леко недозавиване но се качих без проблем. На 26.12.2008г. при по добри условия в Хижата се обади един господни с Мерцедес, да го изтеглят, защото по неговите думи се е окопал.
И за тези които като прочетът това веднага ще почнат да плюят - нищо лично. Весели празници.
м дам както вече казах мерцедес са залюпени киртаци а алфите са ....извънземни оффроудъри 8)
Абе Селтак шо не ме викна ве а аз се въртим тука у на ората градо, ма да ти кажа баварецо по се сучи от жипа. Аре дранни кат ореш некъде тоя път ше дода с бригадата а не с жената :hump:
Ух треа си оправа блокажа....:tv:
оти бех у филибето
надали шеше да цъфнеш в 9 сутринта там, като те знам колко часа пътуваш до нови искър :Tease:
фотоса е на бяла черква
яко беше
3 жипки строшихме,
едната през таван ...
незнам за тия бмв-та, но новата цедка се държи много добре на сняг. Ние всеки ден сме офф-роуд с нея през едно поле и по едни ледове, че сега живеем в планината временно и направо ми ски шапката тая кола, дето изобщо не съм фен на марката. обаче си катери като стой та гледай. естествено тракшъните трябва да се изключат, че с тях няма шанс. Вчера и до Латето бяхме и някакви дйипове изпреварвахме......
Абе не знам ама с тия алфи през лятото ще лапаме у..... от това 750 и то с много!
Здрасти колега,радвам се че си посетил нашия балкан природата тук е много хубава(аз съм от Брацигово),смея да твърдя че снега е повече от 25 сантиметра но коментара мие друг.Този път се поддържа от община Брацигово много добре и е имало гонини когато снегорините не са успявали да го почистят да наемат ротор.Та за почистените пътища през зимата всичко е до управата на дадено населено място.
п.с.Весело посрещане на новата година на всички.
Алфи нЕма по улиците, ама хич. Особенно 156 :yawn:. Епа аз че почнеМ да си пишеМ како си требе нали съм селтак с БМВ, а преди тва бЕх софиянче с Алфата. :drunk:
Даже неска видях 156 Такси :notify: А колко пъти с табелката отгоре "У" съм виждал не е истина :ritter: :headbang:
ФЕРАРИСТ
29-12-2008, 23:49
Неска пътьом към СТЗГ с жената заприказвахме за предно - задно, и й казах точно тоя случай сега.......и тя невинно вика - "Еми добре де, след като със задно не мое да изкачи тоя заледен байр, а тия с предно можели, що не земе да обърне колата и да го вземе на заден ход - нали тогава въртящите колелета ще са му отпред......"
Реших че е безмислено да влизам в обяснения че ако това се направи в багажника ще трябва да се сложат още 4-5-6стотин кила тежести, и реших че е по мъдро да кажа - "Да бре, глей как не са се сетили".......все пак бях още на 50-я километър, и не исках да ми пили мозъка чак до СТЗГ......
digitalundgrd
29-12-2008, 23:51
Хахах :)
Неска пътьом към СТЗГ с жената заприказвахме за предно - задно, и й казах точно тоя случай сега.......и тя невинно вика - "Еми добре де, след като със задно не мое да изкачи тоя заледен байр, а тия с предно можели, що не земе да обърне колата и да го вземе на заден ход - нали тогава въртящите колелета ще са му отпред......"
Реших че е безмислено да влизам в обяснения че ако това се направи в багажника ще трябва да се сложат още 4-5-6стотин кила тежести, и реших че е по мъдро да кажа - "Да бре, глей как не са се сетили".......все пак бях още на 50-я километър, и не исках да ми пили мозъка чак до СТЗГ......
:D:D:D:D:D
DJ Vladic
30-12-2008, 00:20
Много си прав колега.И аз искам да прочета тази статия в Билда.
haljscho
30-12-2008, 13:07
Колеги, стига с тоя Ауто билд!!!!
Те в последно време, толкова смешни зпочнаха да стават.
Сега да видим новият формат, сяка седмица?????:rotfl:
Те през 2 седмици не спряха да си повтарят статиите, а всяка.
Защо ли имам усещането, че следващата година тотално ще се откажа от тях.
За толкоз години на читателите им стана ясно едно,
"ОТ ГОЛФУ ПО-УБАВО НЕМА"
Последния брой ни убеди тотално.
Как ли се набутах и аз с тая Алфа???????
Тука някой каза,че никой не писал Алфата как е по баирите в сняг,ето отговора, екстра е!Миналата година ако си спомняте първия сняг,дето се задръсти магистралата и имаше бедствено положение,та в същия ден пътувах командировка,даже пуснах тема тук!През целия път от София до Варна през Русе,не съм буксувал нито един път,а между Русе и Варна няма да ви казвам какво беше,пътя не се виждаше къде е.Уточнение бях с 4 нови гуми "Тойо".Иначе относно джипките има доста опит,но зависи на кой за какво му трябва!Относно луксозните,според мен джипа е "Тойота",а за лов-риболов,"ЛАЗ",Лада Нива,"Дайхатцу Фероза",това менение от моя скромен опит!
hristugena
31-12-2008, 11:21
с жената заприказвахме за предно - задно
Имате яки теми за разговор....
:rotfl::rotfl::rotfl:
... "Еми добре де, след като със задно не мое да изкачи тоя заледен байр, а тия с предно можели, що не земе да обърне колата и да го вземе на заден ход - нали тогава въртящите колелета ще са му отпред......
Ти мани майтапа, ама това съм го чувал преди доста време от 1 пич с жигула - така изкачвал баирите през зимата- на задна :) Може па и да стааа работата :)
75 turbodelta
31-12-2008, 11:49
Ти мани майтапа, ама това съм го чувал преди доста време от 1 пич с жигула - така изкачвал баирите през зимата- на задна :) Може па и да стааа работата :)
стари градски легенди :disgust:
ФЕРАРИСТ
31-12-2008, 11:50
Става - пробвал съм го, бащата има лада четворка комби, и на сняг и байр е пълна трагедия......ама веднъж на един байр на Априлци като се качихме трима на задната броня, и да видиш как рипа ладунята по байра на задна......
Ама в конкрентия случай просто нямах нерви да разправям това на жената и да обяснявам кое как и защо......
BillyBoy`
31-12-2008, 11:57
Колеги, стига с тоя Ауто билд!!!!
Те в последно време, толкова смешни зпочнаха да стават.
Сега да видим новият формат, сяка седмица?????:rotfl:
Те през 2 седмици не спряха да си повтарят статиите, а всяка.
Защо ли имам усещането, че следващата година тотално ще се откажа от тях.
За толкоз години на читателите им стана ясно едно,
"ОТ ГОЛФУ ПО-УБАВО НЕМА"
Последния брой ни убеди тотално.
Как ли се набутах и аз с тая Алфа???????
то не е нужно да си читател на това списание за да разбереш че "ОТ ГОЛФУ ПО-УБАВО НЕМА" достатъчно е да си купиш само един брои
hristugena
31-12-2008, 12:41
Тука друго разправят за Задното....http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=124362&postdays=0&postorder=asc&start=0
Разбираемо е все пак....:ritter:
Тука друго разправят за Задното....http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=124362&postdays=0&postorder=asc&start=0
Разбираемо е все пак....:ritter:
Да, ама нямаше снимка обратно във Филибето как е изглеждала тая кола и дали случайно не е останала да зимува горе на хижата ;-)
Вече разбрах защо Алфа нямат джип. Те минават навсякъде :wc:
hristugena
31-12-2008, 14:39
Вече разбрах защо Алфа нямат джип. Те минават навсякъде :wc:
Явно имат дизайнери с мислене като твоето.....
Немат джиП, защото не става само с ядете...требва и акъл...:kicking:
Stoyan Georgiev
31-12-2008, 14:58
Явно имат дизайнери с мислене като твоето.....
Немат джиП, защото не става само с ядете...требва и акъл...:kicking:
самия ти го каза ;) няма логика джип алфа от пазарна гледна точка ;)
hristugena
31-12-2008, 15:00
самия ти го каза ;) няма логика джип алфа от пазарна гледна точка ;)
:rip:
Stoyan Georgiev
31-12-2008, 15:05
:rip:
кой е умрял ?
кой е умрял ?
сигурно някоя мозъчна клетка на някои.:eat:
от всичко изприказвано до тук стана ясно, че трябва да си купите или алфа, или краз (ама краза движи до 1вата смяна на гуми) :duel: откъдето следва, че или алфа или некоя панда от първите са нужни на българина
бтв.: тва бумерча според мене има право да бъде наречено прасе, а не старите добри четвъртити S-ки най- малкото заради стабилно големите "ноздри" отпред- епа ОНИ са огромни бе
Вече разбрах защо Алфа нямат джип. Те минават навсякъде :wc:Няма джип - има Панда :clapping:
hristugena
01-01-2009, 13:06
Няма джип - има Панда :clapping:
Само Аз ли си мисля, че "Пандата" не е жип...:hehehm:
Няма нужда да е джип, за да върши същото нещо.... сешшш се ;)
Само Аз ли си мисля, че "Пандата" не е жип...:hehehm:
А какво всъщност е жип?
Може би това?
А какво всъщност е жип?
Може би това?
това е жип, ама от тука минавам и с москвича :cheers:
а хрустигена е долен спамер :BIGsmile:
иначе на теб едно грандчероки ще ти пасне добре - ем не друса много ем има доста прилична проходимост
hristugena
01-01-2009, 14:33
А какво всъщност е жип?
Може би това?
На мен на такова ми прилича...:calc:
а хрустигена е долен спамер :BIGsmile:
чете се "христУгена'" и по стечение на обстоятелствата на гръцки означава Коледа....
Кала ХристУгена = Merry Christmas...:clapping:
Не съм спамер бе търтей....:hehehm:
Що се отнася до задното предаване:calc:...има си свойте предимства и недостатаци! Но за мен е голямо удоволствие да карам автомобил със задно задвижване!
По празниците имах удоволствие да му се насладя...на една стара баварка 525ТДС...и то автоматик....просто такова хлъзгане и направих из прохода Петрохан, че замалко не и прецаках скоростите:).....
Големият индианец от племето чероки...според мен, не е много джип...малкия му брат, по се върти но е по як!...Гранда има много електроника и му пречи!...свидетел съм бил, как една мутричка преди време на язовир Искър нагази с такъв джип малко във водата да си закачи джета и там си остана...неква електроника в скоростите му даде фира:)...а тези новите БМВ-та и Мерцедеси ако е заледено и спящ полицай немогат да преминат:)...
Пандата е друга бира...много проходимо автомобилче....ако пък е 4х4 няма грешка:clapping:
hristugena
01-01-2009, 17:36
Прочухме се...http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=125007
:Suicide:
ludkanar
01-01-2009, 19:24
какво прочуване направо си станахме за смех
хаха
повечето от тия там у бмв форума са виждали кола със задно само по телевизора
както и писателите разбирачи тука де
изобщо много специалисти много нещо има
ужасТ
само така :clapping:
ФЕРАРИСТ
01-01-2009, 19:31
Аз рядко виждам тука да се коментира оня форум, това че те коментират нас е до известна степен по - добре.....
Иначе по принцип аз имам по лошо мнение за някой с БМВ, отколкото някой с Голф......ако и да харасвам и двата типа коли.....
Общото между БМВ и АЛФА, че са гола вода на на сняг, камо ли на лед!
...няма как да е...какво искате от бързоборотни мотори!
nikolaaaay
01-01-2009, 20:37
Общото между БМВ и АЛФА, че са гола вода на на сняг, камо ли на лед!
...няма как да е...какво искате от бързоборотни мотори!
Тва не е съвсем верно. Преди време карах едно уж Волво - 440, което при всеки дъжд едва тръгваше, винаги с превъртане на гуми, а беше 1.7 80 коня. Предната ми 145-ца с 1.8 144 коня, въртеше гуми трудно - най-вече на пясък и сняг, а нямаше никакви системи...
Аз па не съм чувал за кола,която има добро сцепление на лед,нали сега тука покрай тия ледове си поиграх с алфата и кво с зимни гуми на 400 км с грайфер да си загубиш пръста на лед само да си помисля да пипна спирачка и вече се влача...
При тея сас задно как искате да има сцепление като предна ос тежи 1500 кг а задна ос 500кг (примерно) това с гуми 205/ и нагоре че и нископрофилни дава резултат :
- много лошо сцепление
-осукване на задницата
-ниска стабилнист
То затова и са ги набутали с маса електроника ,че да компенсират поне малко по горните ! Ако имаш желание винаги можеш да подобриш стабилността на една кола каквато и да е тя ! Е на тва бмв което е постнато по-назад в темата лепваш му едни железни джанти с добри зимни гуми 165/70/15 и ще осетиш огромна разлика те оригинално май 225/40/18 ли бяха ,бе ваобще големи галоши !
Пък и тогава ако не ви харесва борюрите в багажника и пеъ сърце !
digitalundgrd
02-01-2009, 10:12
Направо 10 торби с цимент....мани ги паветата :)