View Full Version : Въдухопровод и масло в него???
miromitev
27-12-2008, 16:24
Значи, след като сменях АБ..нещо въздухопровода ми пречеше за 'операцията" и го откачих от долна страна за да мога да извадя АБ..и видях, че вътре събира масло(там където е показана срелката)..имаше малка локвичка. Това е въздухопровода от турбото към дебитомер, нали? Има ли проблем или нещо за притеснение? Иначе колицата се движи и то добре...
detelazurno
27-12-2008, 19:02
Не съм много на Ти с JTD-тата, но принципно при TS-a там се омаслява когато е запушен масления сепаратор. Иначе това ти е въздуховода от въздушния филтър и мястото което си посочил е точно след дебитомера.
trustworthy
27-12-2008, 19:40
Там някъде май влизаше картерната вентилация, ако не се лъжа.
Значи, след като сменях АБ..нещо въздухопровода ми пречеше за 'операцията" и го откачих от долна страна за да мога да извадя АБ..и видях, че вътре събира масло(там където е показана срелката)..имаше малка локвичка. Това е въздухопровода от турбото към дебитомер, нали? Има ли проблем или нещо за притеснение? Иначе колицата се движи и то добре...
И при мен е така...незнам дали е нормално,но във въздуховода от картерната вентилация надолу до турбината всичко е покрито с една черна гадост(комбинация между масло и сажди)...
И при мен е така, казаха ми да не се притеснявам, но мойта е и по-стара. Просто си следа нивото на масло и си доливам.
miromitev
28-12-2008, 14:03
май сте прави..няма защо да се притесняваме..дизел е все пак;-)