Log in

View Full Version : разхода на 1.3 боксер!?

ultrashock
03-12-2005, 20:10
Скоро си взех Алфа 145 96 година 1.3 боксер! Искам да попитам какъв разход трябва да ми дава за градско и извъградско без да се юрка много много!? Искам също да попитам и за адресите на някой сервизи защото разбрах че не навсякъде се справят с боксер моторите!? Какви проблеми най често възникват при този модел защото това ми е първата алфа и до сега не съм се интересувал от Алфа!? Мерси предварително!

georgyg
03-12-2005, 20:45
Първо честито и да си я караш с кеф и много да те радва!!!

Тъ първо с ръзхода на колата за боксера, не мага да кажа, ама градско е към 10-11 на 100 поне моята е толкова, ама ГАЗ, при средно каране. При ръчкане вече нещата стават зашеметяващи с поне 13/100, но удоволствието си има и цена.
Цените за подръжка на колата не са много ниски, а и зависи каква кола си карал преди, защото са доста над Опел и т.н.
Сервиз съм ходил във Вантотрейд и са добри, цените са сравнително високи, но ти препоръчвам да си я закараш на една диагностика там - тя е 20-тина лева.
А можеш да погледнеш другите теми http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=632 Сервизи и магазини и ремотни и цени.
http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=2521

ultrashock
03-12-2005, 20:51
Мерси! Може би другата седмица ще отида на дианостика за да се види все пак в какво състояние е! Еми за газ 11 на 100 не е чак толкова много! Мен ме интересува повече какъв разход шще даде на бензин защото не смятам да слагам газова уредба за сега!?

georgyg
03-12-2005, 21:14
Не по-малко от 10/100 градско. Това е положението, колата е доста тежка (това вече трябва да си го забелязал) и 1.3 е малък мотор, даже следващата за мене ще е поне 1.8, ама аз от 44 коня се качих на 103 и върви, ама не много. За горенето на говоря, че сигурно трябва да ми издадат златна акция ат газостанцията.
Минималния разход градско, който съм успявал да докарам е под 9/100 газ при топло време и каране (мъчене) до 3000 оборота, но Алфа-та не е икономична кола, въпреки, че не е голяма.
Това е доста подвеждащо инече кефа е голям :D

Crusader
04-12-2005, 00:26
Честито колега със здраве да си я караш!

А иначе аз съм със 1.4 Twin spark мотора, но и моята при спокойно каране ми дава средно 10/100 газ, като при мен карането е 50 на 50 градско и извънградско. Но пък при така регулирана газова уредба почти не се усеща разликата между газ и бензин, е ако я ръчкам повечко отива на 13-14 де ама кефа е наистина голям!

gigi
04-12-2005, 00:46
Един приятел има точно 1.3 боксер. Харчи му между 10 и 13 като казва че независи от ръчкането (боксера върви в обороти и му е по добре) а от задръстванията и дали е пуснал климатика. Извънградско пада на 6 с 90 а със 140 150 и нагоре (повече от 190 не може) отива към 7-8. За 10 000км не е пипнал нищо като има за смяна един накрайник но тои си хлопаше като я взе то общо взето това е слабото на тея алфи, но пък струва 13 лв единия. Иначе нищо че е 90кс не върви много защото е 1200кг празна. :wink:

boian
04-12-2005, 11:29
Ако всичко й е наред, градско 10-11/100, лятото 9/100; извънградско 6.3-7/100 при скорост съответно 100-120-140км/ч. Забелязал съм, че няма значение дали я караш на 2000 или 3500 и нагоре оборота, разхода е еднакъв, само че по-добре се държи като е в обороти, така че аз я карам на 3000-3500 предимно; и много бързо развърта оборотите. Да чукна на дърво за 1 година съм сменил някакъв болт на кормилната щанга- 30лв с поставянето. Обаче като изключа факта че сменях сегменти, ама аз така съм я купил и ми излезе 200-300лв ремонта. Наистина е тежка, ама вкараш ли я в обороти се държи доста прилично, а на магистралата се ускорява без проблем до 160км/ч и е много стабилна. Мисля че повече от 170-175км/ч не вдига, на мене тогава ми изключва горивото. Някои от забележките са че е ниска и трябва да се съобразяваш с бордюрите, не е маневрена ако трябва да правиш обратен завой, има проблем с плата на тавана, моя се е отлепил тотално, че и на други колеги и чистачките са направо уникални :twisted:

ultrashock
04-12-2005, 16:08
Мерси за отговортите! Забелязъх вече че е ниска защото вчера леко упрях бронята в един бордюр но вече го имам в предвид! Ако разхода е 10 градско и 6-7 извънградко бензин ме устройва но предполагам че сега ще даде по голям разход защото не я карам много инокомично! Немога да разбера защо лампичката ми за бензина постоянно свети! Сипвам 20 лв и продължава да свети а стрелката е над мимимума! Сигърно трябва да заредя догоре за да спре да свети! :) За сега имам само проблем с гурнето защото малко попръцква но си купих гарнитура и утре ще я закарам да я сменят! Искам да ви попитам къде да я закарам д аи направят една диагностика за да видиме дали всико й е наред! Кажете ми адрес!?

gigi
04-12-2005, 20:23
Това с тавана беше така и при моя човек с 1.3 но го свалихме и претапицирахме с кожа за 80-100лв и сега е супер. Това с тавана се получава при миенето му. А за чистачките или сменяш рамената с типо-ви и слагаш нормални каквито искаш или само пера от ТиН за 16лв

ultrashock
04-12-2005, 23:14
Не става ли едни пера да си купа от Илиенци и да гледам само да са същия размер!! според мен ще стане! Аз си взех едни вчера но са по къси! Все пак стават за на майка ми Полото! Искам да ми кажете къде да отида за да си направа диагностика! Нали казахте някъде правели спесионо за Алфа и струвало 20 кинта?

gigi
04-12-2005, 23:33
Пера не стават всякакви, а само спецялно за тези рамене, това ако си с пласмасовите рамена де на който само перата се сменят или цялото рамо, ако си с обикновенни железни рамена като на типо например стават всякакви пера те затова много колеги ги сменят с такива втора употреба от италянеца и после слагат всичко. :wink:
А за диагностиката отиди във Вантотрейд, но ако всичко е в ред и не харчи много колата няма смисъл според мене. :idea:

ultrashock
04-12-2005, 23:39
Еми за сега всичко й е наред освен гърнето което леко попръцква но си купих гарнитура и утре ще го оправя! Според мен накладките ми са за смяна защото не спира перфектно! Искам да си купя емблемите за отпреде и отзаде! Имате ли представа колко пари са!? За отпреде разбрах че е 12 лв май от Стамболийски!?
Забелзах че когато съм на сфетофара например и чакам на свободна колата съвсем леко се клатушка наляво - надясно! Това мисля че е нормално защото двигателя е боксер все пак!? Искам да ви попитам кавъв размер гуми са най добре да си купя за зимата! Сега съм с задни зимни но мисля че са голями защото като кача 4 човека и се опират в калниците!

wasp
04-12-2005, 23:44
Забелзах че когато съм на сфетофара например и чакам на свободна колата съвсем леко се клатушка наляво - надясно! Това мисля че е нормално защото двигателя е боксер все пак!?

И моята го прави това, предполагам че е нормално

Crusader
04-12-2005, 23:50
Забелзах че когато съм на сфетофара например и чакам на свободна колата съвсем леко се клатушка наляво - надясно! Това мисля че е нормално защото двигателя е боксер все пак!?

И моята го прави това, предполагам че е нормално

Бе и аз съм карал boxer, но не мисля че е нормално. Що не провериш тампоните на двигателя!

ultrashock
05-12-2005, 00:03
Еми незнам! Аз мисля че така заради вида на двигателя! wasp с какъв двигател е твойта Алфа!?
Имам още едно въпросче! Имам един проблем с механизма който задържя 3-тата врата да не пада! Трябва да я вдигна максимално нагоре за да не падне! Вече 2 пъти ме удря по главата!! Поправимо ли е или амортисиорчетата са се прецакали!?
Още едно въпросче: в какви оборти трябва е когато е загряла?! На мен ми дуржи към 900-1000! Струва ми се че са малко високи!

stelt
05-12-2005, 00:33
За клатенето на боксера - не е нормално. Не знам какво са ви говорили, ама ако всичко е наред, мотора си работи съвсем стабилно, без люлеене и клатене.
А за амортисьорите на задната врата скоро имаше пусната тема.

BatVas
05-12-2005, 00:40
Оборотите са нормални. Амортисьрчетата и моите са за смяна и мен ме е удряла-от Италянеца по 5 лева, ама и аз се мотам не съм ги сменил. А за опирането - моята като я натоваря с 4 -5 човека и мина през скокче и тяв опира малко отзад вляво-гумите са ми 195/55/15 и съм със спортно окачване-обаче този размер ми го дават по книжка, за твоята са 14 по книжка-ама размера да кажат колегите и ще си сметнеш диаметъра ако решиш да слагаш 15-ки лятото

blagun
05-12-2005, 01:51
аз също съм с 1.3 боксер, за разхода бих казал 10л./100км.-градско, а за извънградското-много зависи с колко километра я караш 7л.-8л./100км. при 120км., виж си в книгата-там ти пише колко харчи-горе/долу е така. ЗА зимните гуми-аз съм с 175/65/14-съветвам те да я вдигнеш по-високо, за да не стенеш снегорин. Задължително си провери накладките-аз мойта като я купих нямаше накладки-на желязо и се бяха напукали здраво. Успех и със здраве да си я караш.

ultrashock
05-12-2005, 07:41
аз също съм с 1.3 боксер, за разхода бих казал 10л./100км.-градско, а за извънградското-много зависи с колко километра я караш 7л.-8л./100км. при 120км., виж си в книгата-там ти пише колко харчи-горе/долу е така. ЗА зимните гуми-аз съм с 175/65/14-съветвам те да я вдигнеш по-високо, за да не стенеш снегорин. Задължително си провери накладките-аз мойта като я купих нямаше накладки-на желязо и се бяха напукали здраво. Успех и със здраве да си я караш.
Mерси! Каза да проверя в книгата! Каква книга!? Има ли я качена някъде в нета! Всъщност дайте някой сайт за характеристика на Алфа 145!?

boian
05-12-2005, 10:36
И мойта се клатеше на сфетофарите, провериха ми първо тампоните на двигателя, после бобини и свещи, после компресията и на единия цилиндър беше 6 атм. После се смениха сегментите и сега въобще не клати. Майстора ми обясни че ако е редови мотор не се забелязва такова клатене, но при боксера понеже са срещуположни веднага се усеща че нещо не е наред

ultrashock
05-12-2005, 12:03
При кой мастор ходи и колко парички ти взеха да ти я оправят! Да се похваля - днеска я регистирах и вече е на мое име! :)

wasp
05-12-2005, 12:05
Еми незнам! Аз мисля че така заради вида на двигателя! wasp с какъв двигател е твойта Алфа!?
Имам още едно въпросче! Имам един проблем с механизма който задържя 3-тата врата да не пада! Трябва да я вдигна максимално нагоре за да не падне! Вече 2 пъти ме удря по главата!! Поправимо ли е или амортисиорчетата са се прецакали!?
Още едно въпросче: в какви оборти трябва е когато е загряла?! На мен ми дуржи към 900-1000! Струва ми се че са малко високи!

1.6, то си пише в подписа. А клатенето е съвсем съвсем леко, едва се усеща. За оборотите - и на мен ми държи 1000 някъде.

ultrashock
05-12-2005, 12:06
Между другото купувам еблеми за отзаде и отпреде!

boian
05-12-2005, 12:10
Аз съм от Варна и не знам ти откъде си за да ти кажа за майстора. Ремонта излезе около 230лв

blagun
05-12-2005, 19:23
Mерси! Каза да проверя в книгата! Каква книга!? Има ли я качена някъде в нета! Всъщност дайте някой сайт за характеристика на Алфа 145!? ЗА нищо! :D Иначе тази книга, върви с колата. Много е полезна, в нея има всичко, което е необходимо да знаеш за колата-има няколко раздела, има схеми на бушоните, на ралетата, на двигателя,всяко копче по таблото ти е обяснено. Ще ми отнеме много време да ти опиша всички неща. Иначе не знам дали я има в нета. Ще потърся и ако я има ще ти кажа!

Mury
05-12-2005, 21:59
Още едно въпросче: в какви оборти трябва е когато е загряла?! На мен ми дуржи към 900-1000! Струва ми се че са малко високи!Значи за оборотите не са нормални,те са 800 +-50 при загряла кола а на смукач 1100-1300 а иначе за клатенето няма страшно ако не е много почти всички боксери се клатят леко ако стане по силно е лошо напоследък тези с по силното клатене ремонтират мотор.А и честито да си я караш със здраве и безаварийно :wink: :wink:

ultrashock
07-12-2005, 20:34
Мерси! Еми клатенето е съвсем леко! За сега не се оплквам о нищо освен че харчи доста! Мисля че минава 10! А извънградко неуспях да я засека! Утре мисля да сменя дисковете защото за доста износени и колата не сприа много добре! Какви дискове и накладки да си купя за отпреде и от къде!?

Mury
08-12-2005, 19:09
За разхода не се притеснявай толкова си е няма проблем мойта харчи 12 в града на дълго 7-8 :wink: :wink: :wink: А дискове и накладки ако си от София си вземи от ТиН на Оборище

wasp
09-12-2005, 00:18
Мерси! Еми клатенето е съвсем леко! За сега не се оплквам о нищо освен че харчи доста! Мисля че минава 10! А извънградко неуспях да я засека!

И на мойта ми се струва че харчи над 10/100 даже повечко. А извънградско я засякох - 6.5/100 което е горе-долу добре :)

wasp
09-12-2005, 00:23
А дискове и накладки ако си от София си вземи от ТиН на Оборище

А какви пари излизат? Включително и за смяната? Че и аз тряя май да ги сменям, а тез дни съм зле с парите (предпразнично, застраховки, каско, etc)

blagun
10-12-2005, 02:49
Ultrashock виж в ТиН на ул.Оборище - от там си пазариме ние, за дисковете незнам, на мен за предни накладки ми взеха 28 лева.

Crusader
10-12-2005, 09:28
Ultrashock виж в ТиН на ул.Оборище - от там си пазариме ние, за дисковете незнам, на мен за предни накладки ми взеха 28 лева.

Нещо много ефтини тия накладки бре, на мен за FERODO, ми взеха 45 но с отстъпка /като за редовен клиент/ в Свищов.
А дискове взех по 46 лв. BREMBO пак от същия магазин.

ultrashock
10-12-2005, 15:20
Да кажете точен адрес на този магазин за авточасти на ул. Оборище! Мисля днеска да тоида и да си купя защото вдруги ден ще пътувам и се налага да ги сменя!

Mury
10-12-2005, 18:51
ул.Оборище 95 :wink: :wink: :wink:

ultrashock
10-12-2005, 19:19
Ок 10х! Намерих им телефона и звуннах да проверя за дискове и накладки! Кажете добри ли са цените - 65 за 2 предни диска и 25-30 някъде за накладки!? Утре мисля да си купя и да ги смена! Обаче имам леки съмнения че не от дисковете защото понякога спира по добре но като напомпам педала на спирачката и се втвърдява и тогава почти не спира! Може ли да е от ещо друго! А и не мога да разбера дали имам ABS! Как мога да проверя!?

blagun
10-12-2005, 20:20

Нещо много ефтини тия накладки бре, на мен за FERODO, ми взеха 45 но с отстъпка /като за редовен клиент/ в Свищов.
А дискове взех по 46 лв. BREMBO пак от същия магазин. Толкова са в този магазин, Ultrashok се е обаждал и са му казали 25-30лв. за накладките, на мен ми взеха 28 лева.

ultrashock
11-12-2005, 13:00
Момчета търся си зимни гуми за алфата защото не ми се дават толкова пари за нови! Купувам гуми но в добро състояние! Ако някой предлага нека ми пише!

blagun
11-12-2005, 14:03
кажи какъв размер искаш, па ще се опитаме да намериме нещо. Моето мнение е: по-хубаво си вземи 2 нови за отпред, а отзад си сложи 2ра употреба, но все пак ти си прецени(според възможностите).

ultrashock
11-12-2005, 16:42
Еми кажете колко вървят втора употреба!? Аз имам 2 гуми зимни ама мисля че са голями защото упират като кача 2ма човека отзаде! Ще излаза да видия размерите и ще ви напиша!
Сега видиях размера на задните - 175/70 - момисля че ми трябват на 65 за да неупират! Предните са ми летни 175 на 65 и при тях нямам проблем но трябва да ги заменя за зимни!
ПС На някой ако задните му 175/70 му вършат работа да знае че ги продавам!

ultrashock
16-12-2005, 16:19
Може ли да ви попитам до какви обороти трябва да се вкарва колата за да даде минимален разход на гориво! Т.е м/у 2000 и 3000 ли дав апо малък разход или нагоре м/у 3000-4000 когато е пълната си мощност! Малко тъп въпрос :)

Crusader
16-12-2005, 18:03
Може ли да ви попитам до какви обороти трябва да се вкарва колата за да даде минимален разход на гориво! Т.е м/у 2000 и 3000 ли дав апо малък разход или нагоре м/у 3000-4000 когато е пълната си мощност! Малко тъп въпрос :)

Мисля между 3000 и 4000 по-скоро!

Dodo 155
17-12-2005, 13:02
Абе тая тема така се разводни, че няма на къде :roll:
Гуми, накладки, дискове .... разход ... последно за какво е :roll:

gigi
17-12-2005, 13:22
Ми модераторите спят

ultrashock
17-12-2005, 15:59
Еми доста неща ме интересуват а мисля че не е най-подходящо да пиша за всяко нещо нова тема и затова пиша тук! Извинете ме все пак!

Dodo 155
17-12-2005, 23:14
Еми доста неща ме интересуват а мисля че не е най-подходящо да пиша за всяко нещо нова тема и затова пиша тук! Извинете ме все пак!
Лошо няма колега, затова е форума :wink: Всеки ще помогне с каквото може :wink:

Първо - когато имаш нужди от гуми, прегледай темите назад и общият раздел, защото това е една доста често дискутирана тема и то всеки сезон.

Второ - всяка една "болка" относно колата или каквото и да е, се ограничава в отделна тема. Целта е да стане като архив и да е синтезирано :wink: Защото ако утре някой влезе и си търси накладки за 1,3 боксер, няма да се рови дни наред из мненията във форума, а ще отвори конкретната тема :wink:

Трето - извинен си и имаш да черпиш :wink: :D

Mury
18-12-2005, 22:39
Ми модераторите спят :hehe: :hehe: :smackbum: :smackbum: :crazy: