View Full Version : турбо за 2.4/136к.с.
Колеги турбото ми загина дайте някакви съвети. Ще съм ви благодарен!!!!
75 turbodelta
28-12-2008, 19:51
ами купи си ново и ако имаш чип тунинг го махни и ще караш повечко :-)
Дайте съвет колеги!
В този случай вариантите са 2 - или ново или отнякъде втора употреба .. това турбо не се прави(ремонтира) Ако все пак ти се разкарва .. на околовръстното има сервиз за турбота .. на пътния възел с бул. България точно срещу ОМВ-то ;)
Здравей колега,в Екстрийм тунинг рециклират турбини за 750 лв.
TheLemonSong
30-12-2008, 10:44
Колега, пробвай от Карра, ( аз лично си взех "охлюва" на турботo от Капа) по-евтино е ако е втора, разбира се.
P.S.
И аз съм 2.4, 136 Hp
Здрасти, Владев. Много неприятна новина! Съжалявам да го чуя :(
Но ти сигурен ли си, че е турбото? Може да са турбо-пътища (спукан маркуч), може да е умрял дебитомер и т.н. При всички случаи иди при Бобо в Екстрийм Тунинг: http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=9045
Здравей колега,в Екстрийм тунинг рециклират турбини за 750 лв.
Колега, това твърдение не е съвсем точно. Не може да се правят обобщения, защото:
1. Турбините не ги рециклират в сервиза, а ги носят другаде;
2. Турбината се рециклира само ако е възможно - зависи каква е повредата;
3. Цената на ремонта може да варира според вида на повредата и модела на турбината - на 140 и 150-коньовите турбината е с променлива геометрия, а тази на 136-коньовите - не е;
4. Въпреки, че моята турбина я направиха точно за 750 лв преди 13 месеца, не е ясно каква ще е цената днес.
Аз бях питал за мойта турбина,Бобо ми каза че ги правят за 750лв,ставаше въпрос за 2.4,136 коня.Аз го питах как седят нещата за изпочупени лопатки,той каза че може да се рециклират.
Беше преди около месец и половина.
Благодаря Ви за отзивчивостта по големия в момента проблем за мен. Проучих хиляда варианта и в повечето случаи казват, че за този мотор /2.4jtd/136к.с./ варианта е нова. Големите фирми в София занимаващи се с турбокомпресори казват, че не рециклират този вариант на турбината, а нова е от 1800- 2000 лв. Ако някой може да помогне с някаква отстъпка в някой магазин ще го черпя многоооооо..........:tequilla::tequilla::tequilla:
Gh0stRider
30-12-2008, 18:28
Големите фирми в София занимаващи се с турбокомпресори казват, че не рециклират този вариант на турбината
не е вярно, рециклират се и 136 коньовите. Звънни на Бобо питай ;)
А какви могат да бъдат пречките за съвсем друг модел, защото при един бърз поглед по форумите се вижда че се продават чисто нови и то къде по-големи турбини за под 1000лв?
Crusader
30-12-2008, 22:52
Митко Турбото тел. 0888240556
Скоро попаднах на чешки сайт, предлагаха въпросното турбо на към 1400 с доставка до врата
...Проучих хиляда варианта и в повечето случаи казват, че за този мотор /2.4jtd/136к.с./ варианта е нова...
Владев, аз съм правил турбина, послушай ме. Заеби "големите фирми в София" и иди при Бобо.
1. Никой не разбира повече от тия мотори повече от него;
2. Може да не е турбина, а той най-добре ще разбере какво е точно;
3. Има си място, където дава турбините за рециклиране.
на 140 и 150-коньовите турбината е с променлива геометрия, а тази на 136-коньовите - не е;
Не е ли и на 136 коньовите с променлива .. аз като ходих в този сервиз за турбота ми казаха че мойта е с променлива , а е 136 коня .. :notify:
Най-добре си е в Екстрийм-а,закарай там колата колега,на място да се види е най-добре.Аз съм питал в Александър ауто за нова турбина,и по VIN-а ми бяха казали около 3800лв,с доставка:big_whoops: