View Full Version : Проблем с късите светлини
Здравейте колеги!
Преди два дни си смених габаритите. (3то предупреждение от МВР)
Всичко мина доста добре - нищо не успях да счупя при условие че врътките на кутиийките бяха доста клеясали.
Сглобих всичко на мястото си но след това забелязах че светлините ми бият много ниско - около 2 метра напред.
Пробвах за ги дигна от машинките но при ЗАВЪРТЯНО най-горно положение историята е същата.
Когато пусна късите забелязах че хода нагоре е много малък. Машинките работят.
Дайте някой съвет от какво друго може да е.
В крайна сметка ще отида в някой сервиз - посъветваха ме за СБА - Горубляне посока караулката.
Здравейте колеги!
Преди два дни си смених габаритите. (3то предупреждение от МВР)
Всичко мина доста добре - нищо не успях да счупя при условие че врътките на кутиийките бяха доста клеясали.
Сглобих всичко на мястото си но след това забелязах че светлините ми бият много ниско - около 2 метра напред.
Пробвах за ги дигна от машинките но при ЗАВЪРТЯНО най-горно положение историята е същата.
Когато пусна късите забелязах че хода нагоре е много малък. Машинките работят.
Дайте някой съвет от какво друго може да е.
В крайна сметка ще отида в някой сервиз - посъветваха ме за СБА - Горубляне посока караулката.
При теб с тоя фабричен ксенон .. моето мнение е да го пипа някой който разбира ;) Иначе нз как e точно .. ама да не сте разместили нещо като сте отваряли , те нали имат датчици за нивото ?
И аз започнах да се замислям за това, защото при първоначалният оглед, преди свалянето на капачките установих че горните врътки на капачките и на двата фара не бяха закрепени добре. След като сглобих всичко, ги завъртях както трябва да са за да се затворят плътно.
Мисълта ми е че сега би трябвало да са както трябва и ако датчиците не работят то затова да бият толкова ниско.
За да не се чудят колегите:
Бат Вальо е имал такъв проблем и той идва от това, че като се извадят машинките, които поддържат и променят нивото на фаровете, самите фарове падат в най-долно положение и просто трябва после като се монтират отново машинките, врътката за регулиране да се навърти в крайно положение, така че лостчето към фаровете да излезе максимално навън.
Асенов вече работи по въпроса, надявам се да е готов вече.
За няколко дни тук ми се разказа играта с тези фарове :)
При мен се оказа че накрайницие на машинките не се закрепват добре към самият фар.(това е само на единият) От там самата машинка го мърда но много леко. За сега оправих положението със (ръчно) закрепване. А до някой друг ден ще сменя всичко.
Ако някой има проблем с фаровете да звънка. :) Вече съм спец.
Благодарности на Емо и Коки.
Абе приятелю, колко пъти ти казах за машинките? Ти не та не добре били!
Машинките са добре. На единият фар му е износено каналчето където се закрепва главата на моторчето и ще го правя като се постопли.
А инак... бая място са оставили италианците за работа... само за гинеколози. Няма да казвам колко псувни отидоха по техен адрес.
Време е за нови крушки.
Дайте съвет. Нови оригинални крушки или нова ксенон система. Ако някой е правил процедурата... да сподели.
Нови крушки. Предлагам само.
genko1982
10-01-2009, 20:33
а как се свалят машинките и защо късите ми светят на 2 метра пред колата а дългите в облаците как се регулират
а как се свалят машинките и защо късите ми светят на 2 метра пред колата а дългите в облаците как се регулират
Ти не си с фабричен ксенон и при теб е по-различно когато се видяхме и ги погледнах врътките за регулиране са ти счупени и са заяли .. не могат да мръднат !
genko1982
10-01-2009, 22:51
абе емо дясната е счупена но лявата си бачка с отверка само че,оваче хода ми се струва много малък,а и си питам информативно
абе емо дясната е счупена но лявата си бачка с отверка само че,оваче хода ми се струва много малък,а и си питам информативно
Ахам , сори :) А отвътре от копчето като го мърдаш движат ли се?
genko1982
10-01-2009, 23:14
да
да
Ахам , ами значи остава това за което говорихме и със Жоро .. дано всичко е наред и да светнат фаровете :) Те като не светят хубаво трудно ще ги регулираш добре :/
genko1982
11-01-2009, 09:00
казаха ми едно място кадето ги правят рефлекторите близо до бул.константин величков тиа дни ще отида да вида кво ще каже човека,че нов фар струва маика си и баща си
казаха ми едно място кадето ги правят рефлекторите близо до бул.константин величков тиа дни ще отида да вида кво ще каже човека,че нов фар струва маика си и баща си
Определено , пъй и ме съмнява да ти ги платят като за нови :/
genko1982
11-01-2009, 23:37
и мен.затова ще хода утре да вида тоя кадето ги правел да каже диагнозата и след това естествено и присъдата
А къде точно е това?
genko1982
12-01-2009, 11:34
от бул.константин величков тръгваш по бул.тодор александров посока центъра и втората пряка завиваш в дясно то там е малко забранено и след 20м.от ляво пише фарове.аз ще хода днес
от бул.константин величков тръгваш по бул.тодор александров посока центъра и втората пряка завиваш в дясно то там е малко забранено и след 20м.от ляво пише фарове.аз ще хода днес
Като ходиш, виж как точно се казва пряката.
genko1982
12-01-2009, 15:33
ходих но не обърнах внимание.точно преди пазара е .може да влезнеш от бул.Стамбулииски.обаче като отидох нямаше никои звъннах на един тел.оставен на вратата и човека ми каза че ако фара е на щипки ще го оправи иначе не става.слагал му некво фолио операцията струвала около 20лв и евентуално за сряда се разбрахме та въпроса ми е на щипки ли е или не
Linkestis
12-01-2009, 15:43
Като ходиш, виж как точно се казва пряката.
Втората е Царибродска:coolio:
..че ако фара е на щипки ще го оправи иначе не става.слагал му некво фолио операцията струвала около 20лв и евентуално за сряда се разбрахме та въпроса ми е на щипки ли е или не
Силно се заинтригувах...живея на близо.Ако не дочакам твоя резултат ще отида да проверя и аз.Ако си разрешим проблема временно с фаровете ще е чудесно.
genko1982
12-01-2009, 15:52
ама ако не са на щипки нищо не праиме
ама ако не са на щипки нищо не праиме
Ами не е на щипки - лепен е.
genko1982
12-01-2009, 18:34
лошо тогава
Ами не е на щипки - лепен е.
Много точно ;) Но попринцип може да се отваря както написах в по-долна тема и следователно после да се залепи .. нищо му няма :)
genko1982
12-01-2009, 22:47
ти или твоя човек Жоро отварял ли ги е
ти или твоя човек Жоро отварял ли ги е
Жоро е отварял неговите :)
genko1982
12-01-2009, 23:15
ако му ги закарам дали ще се навие да отвори и моите
ако му ги закарам дали ще се навие да отвори и моите
Пратих ти ЛС :)
Linkestis
20-01-2009, 18:24
В крайна сметка аз така и не отидох.Ама колегата да пише дали е свършил работа с фаровете,или да се пробвам на ксенон?
В крайна сметка аз така и не отидох.Ама колегата да пише дали е свършил работа с фаровете,или да се пробвам на ксенон?
Свали си пластмасовите капачки отзадната страна на фара и погледни дали се е олюпила боята на рефлектора .. ако е така просто не отразява и няма как да светят :)
genko1982
24-01-2009, 11:36
кадето ви казах за тоя на бул.Константин Величков не става