PDA

View Full Version : Бисери от магазините и сервизите...

Nikiboy
05-12-2005, 13:11
Нека споделим бисерите, които сме чували за нашите коли!

Аз споделям слдните:
- Абе тези 155 с барабани ли са?

- Ех, че сложна електроника! (като гледа релетата, което си е чиста електротехника)

- Абе тоя датчик е заминал!(Ми как няма да е като не знеш как се диагностицира) и тнт...

- То охладителната течност като се сменя, се източват само 3 литра, колкото пусне от радиатора, другото се смесва с концентрат....

- Алфа на газ не може да се сложи...

- Ние продваме части за коли, а не за жабарки...

търтей
05-12-2005, 13:24
брейй, много малък в8 двигател - тва е след умно броене на кабелите не сващите

alf
05-12-2005, 13:27
- абе пич паднал ти е спирачния диск тука на тва колело - в гумаджийница малко преди да ми свалят задното колело на алфетата.

valjo
05-12-2005, 13:34
- абе пич паднал ти е спирачния диск тука на тва колело - в гумаджийница малко преди да ми свалят задното колело на алфетата.
:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:

случка:
в сервиза на Ауто Италия - гледат Ланча Делта 2 - на техен служител - коментар
"тоя волан не е от нея!!! защо бе - няма централа за еърбег, а волана е с еърбег" :)?

(на ланчите са слагани механични еърбеци без централа - добре че Еньо ни беше казал преди това)

Boxer
05-12-2005, 13:34
а ........ дека са му свещите на това / един майстор в село или град Земен на 16 клапановата 33-ка

bass
05-12-2005, 13:51
(Това е в положителен план и със симпатия :-) )
Отивам да си купувам задни амортисьори в ТиН. Човекът пита ква е колата. Понеже съм "междинен" (и, не на последно място - невежа) и не знам дали двигателят или купето определя вида на амортисьорите, казвам: "Ми аз съм със стария двигател 1.8 и новото купе...?".
Продавачът:
"Кооооой стар двигател бе?!?!? Ти на класическия алуминиев алфовски 8В двигател ли ше викаш "стар"?!?!? :paddle: :smackbum:

MONI
05-12-2005, 13:56
И на мен един идиот ми каза, че било нормално за Алфите да им влиза вода при свещите!!!

santo_traficante
05-12-2005, 13:57
??? ???????? ?? ??????! ?? ?? ????? ???? ?? 35000?? ?? ??????????? ??? ????????? ????? ?? ??????? ????? ?? ??????? ?????? ? ?? ???? ?? ? ??????? ??????:)????? ? ?????????? ?????? ?? ? ???? ?? ??????????? ? ???? ??? ???? ? ????????:)???? ??? ????? ??????? ?? ? ?? ??????????? ? ?????? ???? 6:)?????? ???????? ????? ?? ???? :twisted:
________
Vapir No2 Vaporizer (http://vaporizers.net/no2-vaporizer/)

MrX
05-12-2005, 14:21
-абе бате ма аз те такова живонто за пръв път виждам,това нема регулиране,сигорно си излиза фабрично регулирано-за реглаж на предница
и подобно на Алф самоче за предните дискове,лафа беше че "абе тая кола нема предни спирачки"
или "боксера нема основен ремонт,строши ли се фърляш и зимаш нов,щото е капсулован

ceco983
07-04-2006, 00:46
е не знам как е при другите алфи ,но един път ми се наложи да давам ток на приятел-тъкмо бях купил звяра(2-3)дена и отврям си аз капака и кво-нема го акумулатора.викам си бе мама мъ стара къде ли са госкрили тия италианци?търсих го аз -не.викам тва е само отзад някъде-отварям огромния си багажник и гледам нема го.викам е сори бате но не мога да го намеря.после звъня на един познат механик-и тои вика търси го в багажника някъде-свалям аз корите и го намерих де -беше от дясно.
имам въпрос-на всички ли алфи акум.са им в багажника
gtv96г.16v

pr_00f
07-04-2006, 08:53
Не. Аз досега само на 164 съм виждал акумулатор в багажника.

Gligan
07-04-2006, 13:39
Водих следния спор с младеж завършил ДВГ "Макгахан" на редута-обяснявам му,че на колата му е заминал бендикса на стартера /бмв 325 тд/,а той ми отговаря,че тая кола е с подгряващи свещи и няма стартер :roll: :lol: След близо половин часов спор младежа ползва жокера "обади се на приятел "/в случая съученик/ и....беше потресен,че колата му има стартер????? И на такива им дават дипломи да ни пипат колите :evil:

virusalfa
07-04-2006, 13:44
......" Те тая Крома как връвеше......лелейййй, беше с два коленови вала"
цитат на шафьор на Опел Кадет Джеси-селска мечта от Благоевграскио квартал Еленово

bass
07-04-2006, 14:10
Опел Кадет Джеси
off: Абе тва е вторият път, когато чувам за тва Джеси - за GSI ли иде реч или аз съм неосведомен откъм опелджийствата?

Kuku
07-04-2006, 14:12
Именно :wink:

kris11
07-04-2006, 20:07
......" Те тая Крома как връвеше......лелейййй, беше с два коленови вала"
цитат на шафьор на Опел Кадет Джеси-селска мечта от Благоевграскио квартал Еленово
Ей това ме закла вече :D Е вала
За много малкият 8 цилинров двигател съм го чувал неведнъж, а пък колко пъти е имало чудене как в ърви тази кола като и липсва делкото :D :shock:

georgyg
08-04-2006, 18:33
Преди доста време мой познат купи MB - ML 230 на 1 година от Германия и отиваме на следващия ден да го видиме в гаража му с продавача да се хвали и дърпа колата и какво да видиме..... теч на масло............
следва класическата реплика:

"това да не е талевизар, та да не тече масло" :lol:

Norton
12-04-2006, 19:57
Преди няколко дни се измъкваме на задна от един сокак с на един приятел 155-та (2.0 Т.Spark), минаваме покрай някакви "разбирачи", и през отворените прозорци чуваме "гениалното" прозрение: "Ейии, гледай, тая Алфа е туинспарк!" :roll2:

virusalfa
12-04-2006, 20:29
Преди няколко дни се измъкваме на задна от един сокак с на един приятел 155-та (2.0 Т.Spark), минаваме покрай някакви "разбирачи", и през отворените прозорци чуваме "гениалното" прозрение: "Ейии, гледай, тая Алфа е туинспарк!" :roll2: Е па тия са си разбирачи на фона на некои клепари :idea:

Norton
12-04-2006, 20:35
Да де, ама ако го нямаше големия лъскав надпис T.SPARK, каква ли щеше да е реакцията? :wink:

virusalfa
12-04-2006, 20:38
Да де, ама ако го нямаше големия лъскав надпис T.SPARK, каква ли щеше да е реакцията? :wink: не знам,свикнал съм-всеки майстор по опел смята,че боксера е V-образен,ама аре :lol:

Crusader
12-04-2006, 20:44
Хита е че и джамбазите са идиоти понякога, виждал съм надпис Twins park в автокъща

156
12-04-2006, 20:48
Да де, ама ако го нямаше големия лъскав надпис T.SPARK, каква ли щеше да е реакцията? :wink:
Аз пък съм виждал в обява да пише -продава се Алфа Ромео Турбо Спарк :lol:
Но наистина T.Spark като абревиатура звучи и изглежда много добре, особено за тези, които не знаят какво означава 8)

Venci
13-04-2006, 09:17
Вчера в КРАФТ ми обясняваха как на моята кола двуцевката се закрепвала допълнително с планка за скоростната кутия :rotfl: .Тя явно за това е толкова пари, защото е чак до задния мост. Другото е като търсех задни накладки: Тази Жулиета е с барабани, нали? И вече са ми извадили едни челюсти да ми ги дават :screwy:

Boby
13-04-2006, 11:06
Водих следния спор с младеж завършил ДВГ "Макгахан" на редута-обяснявам му,че на колата му е заминал бендикса на стартера /бмв 325 тд/,а той ми отговаря,че тая кола е с подгряващи свещи и няма стартер :roll: :lol: След близо половин часов спор младежа ползва жокера "обади се на приятел "/в случая съученик/ и....беше потресен,че колата му има стартер????? И на такива им дават дипломи да ни пипат колите :evil:

Ти кво нещо против ТТ-то ли имаш?!? :paddle: И аз съм го завършил де ама още преди да вляза си знаех че колите имат стартер. :roll2:

На едно приятелче на Голг3 по време на диагностика: От р. вал се чува леко чукане "майстора" установил, че са му задрали буталата в ризите :!:

BatVas
13-04-2006, 21:17
Абе не знам за бисерите - ама днес - въпреки че изрично казах в магазина на Алекс Ауто- "Искам оригинални предни накладки за QV - 284 mm диск - ами дадоха ми накладки като за 1,6 и аз им викам като чух цената "Много ефтино - сбъркали сте ги" те ми викат (трима бяха) "това излиза по номер Няма грешка" сега утре им нося оригинална накладка да сравнят с тяхните и да гледат - между другото дали ще искат да ми ги сменят накладки :roll: :?: :?: :? :? :?

П.П. Оригиналните са1.4 и 1.6 са на много добра цена :wink:

П.П.П Днес вече ми ги смениха - нямаше проблем - доплатих и си взех каквито трябва за 284 мм диск - оригинални в кутия на Алфа,Ланча.фиат с книжка даже- и всече бича с тях ще споделя като имам впечетления че сега нали знаете първите километри :wink: :D :D :D

Lucky
14-04-2006, 08:51
колко например :roll:

Gligan
16-04-2006, 21:26

Ти кво нещо против ТТ-то ли имаш?!? :paddle: И аз съм го завършил де ама още преди да вляза си знаех че колите имат стартер. :roll2:

На едно приятелче на Голг3 по време на диагностика: От р. вал се чува леко чукане "майстора" установил, че са му задрали буталата в ризите :!:
Не бе Кефо,просто се възмущавах колко са олабили нещата /както впрочем навсякъде/ това все пак е повече от елементарно,а въпросния господинчо е завършил,иначе нищо лично :wink:

Nikiboy
17-04-2006, 09:31
Ето и един бисер от ТиН в Красно Село в събота.

Купувам си термостат и питам - А имате ли гарнитурка? - Отговор - то не се монтира с гарнитура, а със силикон :lol: :D

Как ли? Като няма канал, а е гладко, като мозък :rotfl:

След 10 секунди - Въпрос имате ли болтове, от тези, които държат задния амортисьор долу?

О оооо, не то по ходовата част болтовете са само закалени! :bravo:

Crusader
17-04-2006, 21:40
Обаче крилатата фраза "То жабарите да си праат макароните , немците шъ си праат колите, па французите....!", направо кърти миФки :lol:
Тва е специалитет на кварталните майстори, както и на 18 годишните рацери с GOLF 2 /дори с ДВГ 1.4!

plamen petrov
18-04-2006, 14:20
Аз днес отивам в един сервиз в Плевен,че се появи един странен шум от смяната на съединителя. "Майстора" погледна и вика:
-Абе тва е боксер нали... дааа
-Ми то на тва буталата му са заминали.
Аз го питам защо мисли така след като колата си пали и върви много добре?
-То на италианския боксер буталата улуфтовяват защото по закона за земното притегляне се търкали долу в цилиндрите и затова са улуфтовяли и клопат.
-Момче цилиндрите са ти станали на елипси много са зле тия боксери на италианците пък и загрявали.
Това са умните съвети на тоя пишман майстор

virusalfa
18-04-2006, 21:33
Аз днес отивам в един сервиз в Плевен,че се появи един странен шум от смяната на съединителя. "Майстора" погледна и вика:
-Абе тва е боксер нали... дааа
-Ми то на тва буталата му са заминали.
Аз го питам защо мисли така след като колата си пали и върви много добре?
-То на италианския боксер буталата улуфтовяват защото по закона за земното притегляне се търкали долу в цилиндрите и затова са улуфтовяли и клопат.
-Момче цилиндрите са ти станали на елипси много са зле тия боксери на италианците пък и загрявали.
Това са умните съвети на тоя пишман майсторТоя посерко дали е виждал разглобен боксер? :evil:

Bobo
19-04-2006, 00:56
Тоя посерко дали е виждал разглобен боксер? :evil:

Бате незнам ама със сигурност не е виждал нито порше нито субару :twisted:

Norton
03-05-2006, 15:39
Отиваме да купуваме масло Selenia special formula Alfa Romeo 20K за белисимата на един приятел, от магазин за части и консумативи за италиански автомобили. Влизаме в магазина и пича казва на продавача: "Искам три тубички Селения спешъл формула Алфа Ромео двайсе ка", а оня се пули, мига на парцали и вика "Кво???", а тубичките са зад главата му! :lol: :crazy: :lol:

virusalfa
03-05-2006, 15:54
Ами ако е говорил и с темпо 1960 думи в минута,нормално е това КВО?

valjo
03-05-2006, 15:59
ми то се води "селения 20 ка за алфа ромео" а не некви спешън едишън уайд рейндж С16в последния да затвори вратата;)

Mury
03-05-2006, 16:06
ми то се води "селения 20 ка за алфа ромео" а не некви спешън едишън уайд рейндж С16в последния да затвори вратата;)Вале ако немаш нищо против на кутията пише точно това Special formula by Alfa Romeo 20К :wink: :wink: :wink:

Norton
03-05-2006, 16:15
Нормално си говореше момчето бе, Вирусе. Просто оня беше клепар и трябваше три пъти да му обясняваме, че искаме онуй червеното зад главата му. :D

proper
03-05-2006, 16:37
Не. Аз досега само на 164 съм виждал акумулатор в багажника.

...и при мене....зад седалката до шофьора :)

virusalfa
03-05-2006, 21:09
Нормално си говореше момчето бе, Вирусе. Просто оня беше клепар и трябваше три пъти да му обясняваме, че искаме онуй червеното зад главата му. :D :shock: Вервам ти!Може до оня ден да е бил магазинер в магазин за авто4асти за VW и Opel,без да засягам собствениците на такива коли :wink:

valjo
03-05-2006, 22:49
ми то се води "селения 20 ка за алфа ромео" а не некви спешън едишън уайд рейндж С16в последния да затвори вратата;)Вале ако немаш нищо против на кутията пише точно това Special formula by Alfa Romeo 20К :wink: :wink: :wink:бе муржев, тя и готварската сол се води натриев хлорид, а ракията "C2H5OH" .....

ама като го каеш на бай Кръскьо магазинеро, и он че те глеа те така :hmm: :boxed:

има една работа, наречена "тривиални" понятия, и тя не винаги е 1:1 с научните или техническите, но ти върши работа;)

FIRE 8V
04-05-2006, 17:13
А как ви се вижда, коментара към работата на мотора на 33-ка Боксер от едно квартално типче:

Тая кола защо работи на три цилиндъра :?: :?:
и малко по-късно:

Как тая Алфа се форсира на три цилиндъра :?: :?:

Mind_Control
07-05-2006, 19:23
Да де, ама ако го нямаше големия лъскав надпис T.SPARK, каква ли щеше да е реакцията? :wink: не знам,свикнал съм-всеки майстор по опел смята,че боксера е V-образен,ама аре :lol:

Ами той боксера си е V образен ама с ъгъл 180 градуса между цилиндрите :D

Naso
07-05-2006, 19:38

Ами той боксера си е V образен ама с ъгъл 180 градуса между цилиндрите :D

Съвсем не е така! Това че има от така наречените флат V образен мотор (Алфа 179 май е ползвала флат 10), не ги прави боксери. Имаше някъде описана разликата, която основно е в коляновия вал или иначе казано във фазите на отделните бутала :roll:

П.П. Ето намерих кво пише у википедията за т.н. "флат" двигатели:
"There are two main types of flat engine:

* The boxer engine, also known as a horizontally opposed engine, in which the corresponding pistons reach top dead centre simultaneously, thus balancing each other with respect to momentum. Flat engines with four or fewer cylinders are most commonly boxer engines.

* The 180° V engine, in which corresponding pistons share a crank pin, and thus each will reach top dead centre half a crankshaft revolution after the other. Flat engines with more than six cylinders are most commonly V engines."

Mind_Control
07-05-2006, 20:02
Аз по скоро на бъзик го казах това за боксера :) но не знаех, че има и V образен флат двигател.. Интересна информация