View Full Version : OMV - пълни идиоти
Dodo 155
30-12-2008, 15:36
Сега зачитам dir.bg и се натъкнах на поредното доказателство за некадърниците в ОМВ: http://dnes.dir.bg/2008/12/30/news3793024.html
Няма по-големи малоумници от тях!
Не стига, че горивото им е full of shit, а слагат друго :angry:
Колеги,
много внимавайте по празниците, че да не ви развалят настроението.
Много пъти са щяли да ми сипат бензинец. Дори и в Гърция, хем капачката е червена и пише ДИЗЕЛ. Винаги гледам ако някой ми сипва. А много пъти гледам сам да си сипвам.
Gh0stRider
30-12-2008, 15:50
1во къде пише че тва е станало на ОМВ?
2ро тва не е грешка на компанията, а лично на заспалия служител, който е сипвал ;) .. т.е. може да се случи на която и да е марка бензиностанция... миналата година на брачеда му направиха същия номер на ШЕЛ на пътя за перник...лошото е че последствия за тях нямаше, нищо не направиха, нищо не платиха
DarkKnight
30-12-2008, 15:53
Колега това не е само на ОМВ ами и на други бензиностанции се е случвало. Не мисля че като една ябълка е червива режеш дървото нали? Тва че някой на колонката е смотан прави ли всички 100 човека (например защото не знам по колко персонал имат бензиностанциите) виновни? Аз пък съм си много доволен от алпин дизела :p Сега като паднаха градусите един приятел, с който спорим коя нафта е по хубава - на ОМВ или на Шел, му е тегаво паленето сутрин, а аз съм си екстра при положение че лятото неговата палеше по лесно :)
А за внимаването, трябва си - има хора дето сами си сипват и бъркат понякога (визирам една бивша колежка от Хенди която си сипала сама пълен резервоар бензин на нафтова кола по навик от личния автомобил :) )
2ро тва не е грешка на компанията, а лично на заспалия служител, който е сипвал ;) ..
С това не съм съгласен. Той е назначен от съответната компания и с неговите последствия от действията му, трябва да си ги отнася компанията. После да си го наказват както си искат. Все пак те са го избрали.
trustworthy
30-12-2008, 16:04
На мен са ми сипвали чиста водичка. Платиха като попове целия ремонт, че даже и 10 литра, ама истински бензин, в тубичка - за да налеят в сервиза след като приключат.
Gh0stRider
30-12-2008, 16:10
Така де... парите човек си ги търси от компанията, пък тя да си одържа после квото иска на работника. Въпроса е че никоя бензиностанция не може да се застрахова от такива заспали типове за жалост, колкото и да е в интерес на всички ни
Mind_Control
30-12-2008, 16:18
Затова на запад си правят професионални застраховки и ги боли фара като се случи нещо такова- застрахователната компания плаща, а те се извиняват на клиента и го черпят някоя и друга промоция, за да го запазят като клиент и да не се разглася случилото се..
ФЕРАРИСТ
30-12-2008, 16:35
Се тая кой е сгафил, аз на оемвето не стъпвам дори и за бенз да съм закъсал.....
1во къде пише че тва е станало на ОМВ?
2ро тва не е грешка на компанията, а лично на заспалия служител, който е сипвал ;) .. т.е. може да се случи на която и да е марка бензиностанция... миналата година на брачеда му направиха същия номер на ШЕЛ на пътя за перник...лошото е че последствия за тях нямаше, нищо не направиха, нищо не платиха
Споменатия Алпин дизел в други бензиностанции го нема ;-)
А това какви служители се наемат, си е работа единствено и само на конкретната безиностанция.
За това аз като зареждам стоя до колонката и гледам какво ми сипват. И чак като напълни резеровара и ми затвори капачката тогава отивам да плащам. А не от вратата "Сипи ми това" и да тръгна. :( Неприятно наистина, но майката му е да седиш до бензинджията като ти зарежда колата. Случва се отивам да зареждам и на бензиностанцията наспрели една камара коли по всички колонки. Бензинджията ЕДИН (САМ) и вски му казал зареди ми това и хукнал вътре. Аз ако съм на 6 коли и аз мога да се разсеям и да забравя какво са ми казали.
Тъпа случка, но ще му е за урок на пича.
Така е, стой си до колата, да ти е мирна главата, иначе на запад, на изток, какво било, винаги можеш да попаднеш на разсеян човек:kicking:
Mind_Control
30-12-2008, 17:21
На мен ми се струва, че някъде по правилниците за бензиностанциите съм чел, че собственика трябва да си седи до колата докато се зарежда. Така, че не е ясно кой точно е виновен.
leketo84
30-12-2008, 17:25
Момчета не знам дано да не се случва ! Аз зареждам само на ОМВ в повечето случай сам , но на касата ми казват примерно "Имате 100 октана за 40лв-фактура" така че трябва и ние да сме по-внимателни ! :roll:
Gh0stRider
30-12-2008, 17:39
зареждам само на ОМВ в повечето случай сам , но на касата ми казват примерно "Имате 100 октана за 40лв-фактура" така че трябва и ние да сме по-внимателни ! :roll:
нещо нищо не разбрах от тва дето го каза
На мен ми счупиха клапанчето на резервоара на ОМВ в Горубляне.Сега всеки път като зареждам по 15-20 мин. се сещам за онзи хубостник и родните му по майчина линия...
На всички бензинджииници са еднакви мишоци, или ще объркат горивото или няма да завият капачката или ще олеят половината кола с нафта или ще ми олющат боята .... аз затуй почти винаги сам си сипвам.:disgust:
През времето в което пътувах из европа никога никой не ми е зареждал по простата причина ,че такава работна позиция в чужбина няма. Може да има и изключения не съм бил на всякаде :) ,но за скандинавите съм 100% сигурен !!! Пък ние нали сме си мързели........
П.П. В съседска Румъния мисля ,че имат бензинджии.
hristugena
30-12-2008, 21:40
Никога в БГ не зареждам сам....Не виждам смисъл да се "измърлям" ръцете с пистолета дето винаги е омазан и мръсен...просто "на запад" има едни ръкавици за еднократна употреба....:torch:
digitalundgrd
30-12-2008, 21:49
омв СА пълни калъфи! Първо, че лъжат с количеството (лично съм бил потърпевш) и второ, че с техния бензин колата се дави,клати обороти и пали от 4 път...Сипвам от 4 месеца само на ШЕЛ ----> В-Пауър Рейсинг и нямам никакви проблеми с горивото и сутрешното палене и при минус 10 градуса!!! Пали като кибрит от първия път!
leketo84
30-12-2008, 22:17
нещо нищо не разбрах от тва дето го каза Смисъл че и да са ми сипали нафта на касата като го чуя няма да запаля и да си тръгна , ами ще източваме резервоара ПРИМЕРНО !!! :angry:
На мене една шматка ми ливна гориво за 55 вместо за 35 лева, иначе аз вися докато видя какво ми сипват и след това отивам да плащам след това все гледам дали са ми затворили капачето, гони ме някаква параноя, че ще ми го отнесат.
Аз пък независимо къде зареждам си следвам една и съща процедура - отключвам си капачката, казвам на момчето какво гориво искам, а после си стоя до него и го гледам какви ги върши - накрая сам си заключвам капачката, цък алармата на колата и тогава отивам да плащам ..
Преди време работих за кратко на една подобна голяма верига и просто знам на какво са способни голям процент от работещите там :roll:
ФЕРАРИСТ
31-12-2008, 10:00
Дали не е далече момента когато някой ще изпищи че са му сипали газ в бензиновия резервоар, или път безнин в газовия......
digitalundgrd
31-12-2008, 10:55
В ОМВ всичко е възможно! Те се опитаха да ми обяснат, че са ми сипали 15 литра бензин (по касова бележка), а реално в колата нямаше повече от 5 литра!
От тогава там не стъпвам!
"ОМВ" са много зле,миналата година на един приятел му замръзна нафтата, след като беше заредил преди да тръгне до горе при тях.Обслужващия персонал е под всякаква критика,наркомани,алкохолици и разни сприхави касиерки,които се държат така все едно ме черпят те с това което съм сипал!Яденето е отврат и доста често набутват развалени сандвичи!Най комичния случай на такава бензиностанция е,как един не може да ми уцели дупката за сипване,около 40 секунди и после я уля цялата,но през цялото време държеше той да ме обслужи!Има и по зле от тях,но тема е за "ОМВ".
омв са пални пе..... заредих бензин 100 октана колата спря да варжи а колегата сложи аалпин дизел едвам запали минабатели през ПЛОВДИЖ НЕ ЗАРЕЖДАИТЕ В ОМВ
Dodo 155
01-01-2009, 11:56
На всички бензинджииници са еднакви мишоци, или ще объркат горивото или няма да завият капачката или ще олеят половината кола с нафта или ще ми олющат боята .... аз затуй почти винаги сам си сипвам.:disgust:
Никога не ми зареждат колата, а го правя аз. 8-)
Имам си ръкавици в багажника, вадя си едната, слагам я, взимам пистолета, сипвам и после плащам.
Не давам да ми пипат колата по много причини:
1. С дръжката на пистолета дерат боята;
2. Оливат всичко в гориво;
3. Могат да ми сипят нещо различно;
4. На идиоти не мога да се доверя;
Един ден си тръгнах от една бензиностанция, защото служителката не искаше да ме остави сам да си сипя. Каза, че щяли да я уволнят, ако ме остави сам да се обслужа. Отговорих й, че сега вече със сигурност ще я уволнят, качих в колата и заминах към друга бензиностанция. 8-)
Нямам лоши чувства към ОМВ, но на тяхните комплекси спирам само да ходя до тоалетна. :BIGsmile:
Храня се на ШЕЛ - винаги имат прясна и хубава храна.
Зареждам от проверени места на различни марки - ШЕЛ (V-power), Петрол, Лукойл или Еко.
Само за справка - брат ми кара Мазда 5. Зарежда само Премиум или Алпин нафта от ОМВ. Преди 1-2 месеца му гръмна FAP филтъра. Колата тогава беше на 60-65 000 км. От Мазда казаха, че е карал с лошо гориво и затова се е получило това. Смениха филтъра, почистига системата, изчистиха грешките и всичко се оправи, но до следващия път. Преди да стане това, доста пъти му светваше лампата за сонда, дюзи и т.н.
Един път ми се наложи и карах колата. Беше почти празна и налях нафта от Лукойл. След 20-30 км колата започна да върви като змей. Моторът утихна и свали разхода с 1л./100км извънградско.
Сами преценете какво е горивото на ОМВ - бракувана суроватка от Румъния. :clapping:
Точно на Коледа и на един приятел в А3-ката му сипаха бензин вместо дизел, а и на неговата кола на капачката с големи букви е изписано "Дизел". Колата прекара 5 дни паркирана на бензиностанцията докато я оправят, но поне от ОМВ си покриха всички разноски и му напълниха резервоара до горе.
еми те хората от форд направиха откритието на века- гърло на резервоара, което не позволява да вкараш пистолета на дизеловата колонка в резервоара на бензинов агрегат...
това според мен трябва да се въведе при всички производители...
на един приятел така му беха сипали дизел на 2,3 литров петак (ауди 90 купе):torch:
Ееееех, спомени :-)
Глейте от трета точка надолу:
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=3151
Аз за това си седя всеки път и гледам какво се сипва. И все пак зареждам само на ОМВ, не съм чувал за по-добра алтернатива за бензин. Докато нямам проблеми с тях ше си сипвам от там.
Dodo 155
04-01-2009, 11:10
Аз за това си седя всеки път и гледам какво се сипва. И все пак зареждам само на ОМВ, не съм чувал за по-добра алтернатива за бензин. Докато нямам проблеми с тях ше си сипвам от там.
Май не си сипвал на друго място?
Не си мисли, че 100 октана на ОМВ е наистина 100 октана!
Аз зареждам служебната кола на ШЕЛ, с такава карта съм. Сипвам винаги V-power нафта. Колата с нея се представя много добре. Какво се оказва - V-power горивата си ги зареждат директно от ЛУКОЙЛ и ги контролират много стриктно, за да няма гафове. Другите - кучета ги яли. С две думи - прехвалените и по-скъпи горива не са с мега добавки и октано/цетаново число, а са чисти от лайна смеси. :tongue: Ние си мислим, че слагаме в колите супер горива, кефим се, плащаме като попове и се радваме на правото си да получаваме онова, което ни се полага по DEFAULT! Всички бензиностанции, които са на франчайз, са много опасни, защото няма почти никакъв контрол към тях!!!
Инфо-то го получих от много вътрешен човек в ОМВ, с който съвсем случайно се запознах преди няколко дни. :tongue: За техните горива няма да пиша какво научих, защото няма да е толкова коректно, вече. :tongue: Вие сте интелигентни хора и сами ще се досетите. :respect:
Горе - долу два пъти месечно ме викат на някое ОМВ да товаря автомобил защото са сбъркали горивото, което са му сипали. И не става въпрос за едни и същи бензиностанции, е има и някои редовни :laughing1: има даже случаи в които не искат да си платят пътната помощ, а са длъжни - грешката е тяхна. За сведение за три години имам само един такъв случай на Лукойл и нито един на Петрол или Шел. Изводите оставям на вас, но на ОМВ, освен за някой сандвич или напитка не спирам!
digitalundgrd
04-01-2009, 14:11
Какво се оказва - V-power горивата си ги зареждат директно от ЛУКОЙЛ и ги контролират много стриктно, за да няма гафове.
За техните горива няма да пиша какво научих, защото няма да е толкова коректно, вече. :tongue: Вие сте интелигентни хора и сами ще се досетите. :respect:
Аз защо си мисля, че В пауър горивата си идват директно внос от Гърция, а не от Лукойл!? Поне така го бяхме разисквали в една тема...И факт е, че от както зареждам вече 4 месеца само В-Пауър Рейсинг..Не съм имал проблеми нито с паленето сутрин на -11, нито с вървежа и разхода :)
И за последно, както един колега беше написал в ОМВ отивам само, ако много ми се Пре*ере и няма друга Бензиностанция с тоалетна на близо :picnic: (това последното с извинение....)
След много проби с различни безниностанций и засичане на разхода, установих, че на Еко кинитрон нафтата е най-добра ! Нищо общо няма нито вървенето, нито разхода, с нито една друга бензиностанция !! да не изпадам все пак в подробности.... ама по празнижите си палеше на под -10 градуса както на +30 (бразно казано ) !! БЕЗ ДОБАВКИ и бензин !!!
BOXER_33_PLD
01-06-2009, 15:40
Пиша го сега,щото сега съм ядосан,а и преди не ми се беше случвало подобно нещо.
зареждам оня ден на ОМВ и тръгвам на път,ама ми стана жега и реших да си пусна климата-КОЛАТА УМРЯ! ( и малко преди това ми се стори че не върви добре )
На шеста на 2-хиляди оборота просто спря да ускорява колкото и да настъпвах газта.Уплаших се да не изгасне и да ме остави на пътя,но поне това не се случи.
Почнах да пресмятам на ум евентуални ремонти.Абе ужас.
Каква беше изненадата ми когато като изгорих скапаната им ОМВ-нафта колата полетя отново,но този път с нафта от ЕКО!
Няма да им стъпя в гадната бензиностанцийка повече.
Да си зареждат немските "бегачки" там!
SandoOne
01-06-2009, 16:27
Аз от Шела не съм доволен сложиха ми кофти бензин ударих един прекъсвач и се прееба сондата от там само на ОМВ никиви проблеми немям 95 - харчи средно 11 , 12 - 100 - гори 10 - 11 там се движа за сега проблеми с бензина там няма
Сега по празниците един колега на ОМВ срещу Ванто трейд - му сипали в Ланча Капа 2.4 ТД около 30 литра бензинец.
Поне са му поели пътната помощ и сервиз за проверка.
Хем е покарал някой и друг километър - щети според него няма, ама знае ли човек,
И аз едно време няколко пъти ми се наложи да сипвам от ОМВ нафта и това което ми направи впечатление, е че за 1 и също количество нафта 20л, сипано от омв изманавам, 180км, а сипано от Лукоил над 230. Вярно, че не го меря по най-точния начин, но 20-25% разлика си е много
И на мен ми прави впечатление,че с газта на OMV изминавам 10-15% по-малко разстояние отколкото Лукоил, Еко или Ромпетрол. Многократно проверено. Определено "бият в грамажа".:calc:
CrazyElement
01-06-2009, 20:34
И така като гледам май Лукойла е най - добре а ?
и аз си сипвам само на лукойла!От служителите на ОMV и аз съм недоволен,още бех с първата ми кола сеат ибиза спирам да зареждам и ми предлагат да ми видят маслото и антифриза.вдигат щеката и ми вика "Ми ти немаш масло,то е на минимум".а колата е загасена преди минута и аз още нов шофер и нищо не разбирам купих си масло от един литър и тая ми наля половин литър.то масло си е имало ма нали е по двигателя ,запалих тръгнах си бангията почна да пуши мирише на изгорело и се наложи да източваме от маслото!а бе ебати тъпяците работят там.
Мене един дойде да ми се кара, че си бърша прашасалото стъкло с техните четки, а аз го бях изпал с много кал и нямаше как да се махне, дори и след мивката им, която си направих при тях. Та въпросния служител ми вика: сега ще остане пясък по четката и после ще настържа стъклата на колите дето ще им мия прозореца. Аз го увиках на бързо и си продължих да си чиста.
Сега си викам на ъкъла, то той няма ли да го топен във водата за да падне мърсотията от мойта кола :machinegunner:
те за двигателите не се грижат ,тръгнали да се грижат за стъклата на колите
AntiLuuP
03-06-2009, 01:33
И аз едно време няколко пъти ми се наложи да сипвам от ОМВ нафта и това което ми направи впечатление е че за 1 и съшо количество нафта 20л сипано от омв изманавам 180км, а сипано от Лукоил над 230. Вярно че не го меря по най-точния начин но 20-25% разлика си е много и вече ОМВ - :moon:
Един приятел бачкаше на ОМВ и разказа поучителна история .. Клиент отива и казва "газ до горе", съответно моя човек сипва до горе , когато клиентът отишъл да се качи в колата и да се изнася казал само - цитирам:
"Бутилката е 30 литра, ама нз как само на ОМВ успявате да ми сипвате всеки път по 35-36 литра" ..
Аз съм доволен от ОМВ ... ЕКО също не е за изпускане ... а като сипя от шел харчи много или просто съм попадал на кофти партида ...
Furious 155
03-06-2009, 01:36
Аз съм доволен от ОМВ ... ЕКО също не е за изпускане ... а като сипя от шел харчи много или просто съм попадал на кофти партида ...
засега на омв бензина ми го гори най-нормално колата; лукойл-а свършва по-бързо, а на шел - все едно се източва от колата докато карам; екото е като лукойла...
digitalundgrd
03-06-2009, 01:39
За мен ШЕЛ на Ломско шосе е номер 1 ! В-пауър рейсинга им е най-доброто гориво, което съм зареждал в БГ въобще ( ОМВ, ЛУКойл, Петрол, Еко-меко...) !!! И газта им е добра - най-много км изкарвам с нея и като че ли по-добре се набира колицата. (гледам, че идват някакви цистерни на ВИТОГАЗ да зареждат колонките на ШЕЛ?!?).
ОМВ, колкото пъти съм сипал, толкова пъти съм останал НЕДОВОЛЕН ( и от обслужване, и от горивата, и от това, че ме лъжат в количеството)!!
Както беше казал някой колега: в ОМВ влизам само да им се из*ера в тоалетните, за друго НЕ! Гадни измамници!
ФЕРАРИСТ
03-06-2009, 08:25
"Бутилката е 30 литра, ама нз как само на ОМВ успявате да ми сипвате всеки път по 35-36 литра" ..
Това все едно и аз съм го разправял тука, веднъж ми се случи на ОМВто пред гробищата - ръснаха ми точно 35-36 литра, като никой досега не бе успявал да мушне повече от 30........
по повод статията. Абосолютно винаги гледам какво прави и какво сипва и тогава отивам да плащам :yes: от цялата простотия която съществува това е напълно възможно да се случи и за това си се застраховам:angry::pokey:
AntiLuuP
03-06-2009, 10:47
засега на омв бензина ми го гори най-нормално колата; лукойл-а свършва по-бързо, а на шел - все едно се източва от колата докато карам; екото е като лукойла...
При мен е същото - от щел за 10лв сипвам и минавам не повече от 20км, а по принцип за 10лв минавам 45-50 ;) говоря за градско
Това все едно и аз съм го разправял тука, веднъж ми се случи на ОМВто пред гробищата - ръснаха ми точно 35-36 литра, като никой досега не бе успявал да мушне повече от 30........
Е моя човек бачкаше на ОМВ дървеница ;)
adv_petrov
03-06-2009, 14:51
искам да дам пресен случай от миналата седмица - веднага след като налях от ОМВ до жп-гарата супер 100 бенз на голфа и запалих колата, тя почна да тресе едно такова равномерно, все едно свещ не работи (ама свещите ги проверих и работят). Изгорих го нарочно целия и сипах от Шел В-пауър и колата се оправи, тресенето изчезна.
Сипвам бенз само от Лукойл, имам такава карта за отстъпка и отново ще дам практическия пример: при зареждане от Лукойл, с два различни двигателя 2.0 ми изхарчи бенз за 65 лв (около 7 разход по сметки) за 500 км спокойно каране. Та според мен Лукойла са кадърна верига, а и ги има и в Сащ, което си е признание за мене.
От лукоил съм най недоволен до сега поскоро е от горивото а от начина има на обслужване ....
От лукоил съм най недоволен до сега поскоро е от горивото а от начина има на обслужване ....
Аз почти само на лукойл сипвам и съм доволен от цени, но обслужването им е под всякаква критика - в 80% от случаите сам си зареждам автомобила и после ръцете ми смърдят на нафта :sickness:
И аз съм на това мнение.
Аз зареждам на ОМВ или Лукойл.
Няколко пъти съм зареждал шел v-power и свършва бъързоо :sickness:
мама им на ОМВ... излъгаха ме с 10лв. за нафта. като отидох да зареждам не ми светеше лампата. само от време на време на завой. заредих аз за 10, абе гледам стрелката не помръдна. тръгнах аз и след 5 завоя в града пак взе да светва на завой. ееееи направо побеснях, макар за 10лв.... и 5 да бяха пак щеше да ме е яд, щот никой не обича да го лъжат. и разбрах, че може да стане ако не е стиснал пистолета, а само го излъгва да върти брояча.
detelazurno
03-06-2009, 20:18
Аз предимно на ЛукОйл гледам да сипвам. За сега съм нямал проблеми с бензина от там. А ОМВ.....абе и от тях сипвам ама гледам да го избягвам. Последния път когато заредих при тях (сам естествено) при изваждането на пистолета ми капна малко въху ръката. Отивайки към касата си помирисах ръката и нямаше абсолютно никаква миризма на бензин. Ама грам! Подадох си ръката после на баща ми и му казах да помирише. Той е доста чувствителен към такива остри миризми, но въпреки това ми каза, че на нищо не му мирише. ЕКО не съм пробвал до сега, но мисля да го направя. А искам да попитам някой има ли впечатление от новите бензиностанции на Петрол, че при нас направиха една и бензина е винаги с около 1-2 стотинки по-евтин, а това предизвиква малко съмнения в мен. Иначе ако има ентусиасти да пробват мога да им кажа една бензиностанция, на която бензина е винаги 9-10 стотинки по-евтин :evil:
digitalundgrd
03-06-2009, 20:33
И аз съм забелязал, че ако не е натиснат пистолета до край...те цакат с количеството. Затова си сипвам сам и го държа натиснат до дупка, като останат 50стотинки до желаната сума почвам да цъкам лекичко... :)
AntiLuuP
03-06-2009, 20:35
Иначе ако има ентусиасти да пробват мога да им кажа една бензиностанция, на която бензина е винаги 9-10 стотинки по-евтин :evil:
Знам няколко такива бензиностанции бензина по евтин с 10-15 стотинки даже, сипвал съм и всичко си е ок няма промяна с вървежа горене нормално ... на едната даже пичове с S класи зареждат и разни производни ... Но ми е малко далече и само когато съм в оня район сипвам ;) т.е. много рядко
digitalundgrd
03-06-2009, 20:50
Кажи я и ние да знаем де :) , на някой може да им е близо
Знам няколко такива бензиностанции бензина по евтин с 10-15 стотинки даже, сипвал съм и всичко си е ок няма промяна с вървежа горене нормално ... на едната даже пичове с S класи зареждат и разни производни ... Но ми е малко далече и само когато съм в оня район сипвам ;) т.е. много рядко
Това са глупости,сипвал съм на 2 бензиностанции с 10 стотинки по евтин бензин,на първата колата се скапа,почна да забива муцуна,да гасне,да гърми,говоря за алфа 155 1.8,другата която сипах беше в кв.фондови жилища и колата даде разход по голям с 4 литра ;)
Furious 155
03-06-2009, 21:00
да не е Симона - в Люлин 3 мисля беше...там един колега с 2.0 155-ца като сипа и после вика - Върви на змей!!! :)
AntiLuuP
03-06-2009, 22:04
Кажи я и ние да знаем де :) , на някой може да им е близо
Едната май ви е близо на някои до Кауфланд-Банишора.. Света Троица мисля че се води квартала
като вървиш по К.Величков на светофара на кауфланд си в ляво и малко преди бариерата се пада пак в ляво
Другата е в Сухата река Левски
Караш по ул.Тодорини кукли посока Левски, минаваш фантастико (пада ти се от ляво) минаваш моста след него първата или беше втората пряка в ляво и след тва първата пряка в дясно , то всъщност е автомивка ама влизаш вътре и има една колонка с нафта и бензин 95, Но точно на тази бензиностанцийка прекалено често разни мерцедеси и подобни след 2002 зареждат там т.е. правя си извода че горивото е добро пък и аз не съм имал проблеми когато съм сипвал там
п.п. - да не излезе че им правя реклама ......
detelazurno
03-06-2009, 23:57
Едната май ви е близо на някои до Кауфланд-Банишора.. Света Троица мисля че се води квартала
като вървиш по К.Величков на светофара на кауфланд си в ляво и малко преди бариерата се пада пак в ляво
.........
[/COLOR]
Ей за тая и аз говоря. Щросмайер се казва улицата. Бензиностанцията е точно преди/след (в зависимост от къде се идва) влаковата линия. Там е по-евтино с 9-10 стотинки.
Имаше една между Кауфланд и затвора с 50ст по-ниски цени. Е един приятел там редовно си сипваше и след това сменя дюзи, добре че само 250лв струваха за неговата кола.
Иначе аз знам една на околовръстното около Овча купел. С 15ст по евтино, на Петрол.
Баща ми само там сипва на 2 коли (едната Гранд Витара 2008г., грам не я пази :blush:) и според него няма разлика и не цакали в количеството, абе доволен е и то много. Аз няколко пъти съм си сипвал от там и споделям мнението му, но никой не знае дали няма скоро :brickwall:
вече човек нз каде да зарежда и каде не, аз си пазя касовите бележки и само от лукойл, но нз, на шел върви чъдесно, но мн бързо лапа нафтата, на омв все ми олива ебаси хората, иначе за дизел не съм чул проблеми да има, караш и се молиш да си късметлия, едно приятелче преди два дена както вс си му беше наред, 2.4жтд, 2002' 156-ца, в една локва здаде багажа, такмо излязал и една лада състезател дал мн газ и създал вълна право в музуната и game over, сега го проверяват за щети, ама както се изрази той, падна от високо
Георги Савов
05-06-2009, 20:36
Колеги,аз имам желязно правило!!
БЕНЗИНЪТ СИ ГО СИПВАМ ВИНАГИ САМ!!!
Това е,за да няма после ау ,их егати заплесите и т.н.
Разрешавам само да ми мият стъклата и то като ги наблюдавам!
LeoVin4i
07-06-2009, 20:13
Ами аз пък само на кварталното OMV зареждам и съм нямал проблеми нито с бензина, нито с обслужването. Даже вече знаят каква е разликата между твин спарк и боксер мотор :innocent:
tipo1960
04-11-2009, 20:49
Днес спираме да зареждаме на OMV-Пазарджик,на входа от Пловдив.Резервуара е 60 л.,а нивомера показва четвърт резервуар.Пълним до горе и се оказа че момчето ми е разтегнал резервуара,стоя до колоната и не мога да повярвам сипа ми 63.450 л.При положение че съм имал 10-15 л.,в тази бензиностанция ми разтегнаха резервуара с някакъв дизел ПРИМИУМ.Естествено нивомера ми не показвал точно :paddle::grandpa::cussing::Silent::bad_evil::shoot :
ФЕРАРИСТ
04-11-2009, 20:56
Па нормално колега, все пак можеха и 70 да ти сипят, аз при тия и да пикам не спирам.....
tipo1960
04-11-2009, 21:05
Па нормално колега, все пак можеха и 70 да ти сипят, аз при тия и да пикам не спирам.....Аз вече ще спирам при тях ,май само да ги препикавам :wc::wc:
Ебаси майтапа, тея се подиграват, това на нищо не прилича вече.
AntiLuuP
04-11-2009, 21:20
Един бивш съученик работеше на ОМВ и ни разказа поучителна история:
Отива мъж казва газ до горе влиза вътре за да плати излиза и казва:
"Е*ах мама му бутилката ми е 30л пълни се на 80% и как само на ОМВ успявате да сипвате по 36л !?"
Аз пък съм доволен поне засега от ОМВ,ЕКО, ЛукОил също, а ако трябва да сипвам на шел по добре да сипя олио ...
Аз пък само от шел сипвам, бензин де, олио не са пуснали :shocked:
AntiLuuP
04-11-2009, 22:00
Аз пък само от шел сипвам, бензин де, олио не са пуснали :shocked:
Аз въобще не съм доволен от шел.. като сипя там се 1 имам дупка в резервоара как ти се струва 5л бензин за 16км и дори не я настъпвам колата .... 1.6 т.с , а като сипя от омв дава разход10-11-12/100 без настъпване-нормално каране (софийско градско)
Аз въобще не съм доволен от шел.. като сипя там се 1 имам дупка в резервоара как ти се струва 5л бензин за 16км и дори не я настъпвам колата .... 1.6 т.с , а като сипя от омв дава разход10-11-12/100 без настъпване-нормално каране (софийско градско)
Не мога да ти отговоря/така ли е, или не е така/, но може да пробвам да видя, дали има разлика и при мен например
Шел????? - НИКОГА!!! Няколко пъти се прецаквам да заредя на шел (щото нямах избор) и всеки път ми дава разход като на зил! Зареждам си САМ и само на Лукойл и съм доволен!!!
Абсолютно същото съм остановил и аз (на нафта). Мисля че съм го писал вече в тази тема.
Шел????? - НИКОГА!!! Няколко пъти се прецаквам да заредя на шел (щото нямах избор) и всеки път ми дава разход като на зил! Зареждам си САМ и само на Лукойл и съм доволен!!!
И аз само Лукойл сипвам
detelazurno
04-11-2009, 22:45
Преди все на OMV и ЛукОйл сипвах и бях сравнително доволен. От OMV се отказах когато веднъж последната капа от пистолета ми капна на ръката и като я подуших нямаше грам миризма на бензин. ЛукОйл ги смених защото бях чувал добри неща за ЕКО. От ЕКО също съм доволен, но от бензина. Дизела там нещо не ми харесва. Предпоследния път когато сипах там ми се прееба колата. Шанса преебавката да е станала точно от нафтата е сравнително малка, но не и изключена. Все пак говоря за чисто нова кола, а не някоя на която просто и е дошло времето. Онзи ден обаче по инерция пак сипах от дизела на ЕКО и след като се усетих какво съм направил се ужасих от собствената си постъпка. Особено като си спомних ходенето по мъките с гаранционния сервиз докато я оправят. За щастие проблем няма, но ми се струва, че не върви както вървеше докато не заредих при тях. Преди това зареждане бях с пълен резервоар гръцки дизел, а принципно мнението ми за гръцките горива също не е на висота, но въпреки това май вървеше повече.
OMV са бензиностанции, които в не малка част само носят това име, понеже има такива, които са с други собственици под тяхна шапка.
Т.е. в една може да бъдете обслужван супер качествено с хубави горива, в следващата да ви сипват нещо подобно на гориво и да се държат с вас като боклук.
Това се отнася не само за тях, но и за доста други големи компании.
За това е хубаво да знаете на кои бензиностанции може да разчитате и кои трябва да избягвате, без значение от името под което са.
Не робувайте на коментари за марката, ами на мненията за конкретнот място. Не може да се каже "горивото на дадена компания е кофти за всичките и бензиностанции" и да се плюе по цялата марка.
Аз зареждам основно от OMV и ЛУКОЙЛ, но не подминавам и определени Петрол, Еко Петролиум и много рядко Shell и нямам проблеми, но в същото време за всяка от тези марки има места, където ще заредя, само ако нямам друг избор и то сипвайки си сам.
Просто в конкретния случай с тази компания - камионите на OMV доставят горивото до резервоара на дадена бензиностанция и от там нататък всичко зависи от нейния управител - дали ще разрежда, дали ще продава Sprint Diesel като Alpin и т.н.
За това е хубаво ако някой изпати, да споменава за коя точно става въпрос, за да имаме останалите едно на ум.
digitalundgrd
04-11-2009, 23:52
Нещо на Шел развалиха газта! :( Кажете къде сте останали доволни от пропан-бутана ;)
За това е хубаво ако някой изпати, да споменава за коя точно става въпрос, за да имаме останалите едно на ум.
Шел на бул. България. С нафтата сипана от там изминавам 2пъти по-малко разстояние, от колкото с нафта от друго място. Няколко пъти пробвано.
ФЕРАРИСТ
05-11-2009, 00:11
При положение че сите взимат 95 от Лукойла, не виждам причина да ходя при други, ако искам глезотия Рейсинга на Шела, или на Екото.....
Сипвам само от Лукойл и то сам, и то точно определен Лукойл в Русе, има два които са франчайзинг и нямам доверие там. От Шел изминавам по-малко км, от Омв не зареждам, мн приятели нещо не са доволни. Горивата са ужас.
detelazurno
05-11-2009, 00:52
Ако говорим за конкретни бензиностанции когато си изпатих с дизела на ЕКО-то бях заредил на Константин Величков, до двореца на децата. Онзи ден обаче по инерция пак сипах там и проблеми нямам (само спрямо гръцкия дизел мисля, че върви по-малко). На същата бензиностанция обаче си зареждам и Алфата, която е бензин и проблеми с нея никога не съм имал. Чудя се какъв извод да си направя?! Това за управителите е така, но днеска е един утре е друг. Защо обаче трябва да установяваме експериментално къде може и къде не може. При това експеримент върху собствените си коли, за който плащаме и недай си боже да плащаме и ремонти предизвикани от експерименти.
P.S.: И да си сипвате сами все тая. Помпата като смуче помия никой не може да ви спаси.
Gh0stRider
05-11-2009, 10:48
Ако говорим за конкретни бензиностанции когато си изпатих с дизела на ЕКО-то бях заредил на Константин Величков, до двореца на децата. Онзи ден обаче по инерция пак сипах там и проблеми нямам (само спрямо гръцкия дизел мисля, че върви по-малко). На същата бензиностанция обаче си зареждам и Алфата, която е бензин и проблеми с нея никога не съм имал. Чудя се какъв извод да си направя?! Това за управителите е така, но днеска е един утре е друг. Защо обаче трябва да установяваме експериментално къде може и къде не може. При това експеримент върху собствените си коли, за който плащаме и недай си боже да плащаме и ремонти предизвикани от експерименти.
P.S.: И да си сипвате сами все тая. Помпата като смуче помия никой не може да ви спаси.
ясно не си прочел тая тема ;) http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=27555&highlight=%E5%EA%EE+%E5%EA%F1%EF%F0%E5%F1
Mind_Control
05-11-2009, 12:19
еми те хората от форд направиха откритието на века- гърло на резервоара, което не позволява да вкараш пистолета на дизеловата колонка в резервоара на бензинов агрегат...
това според мен трябва да се въведе при всички производители...
на един приятел така му беха сипали дизел на 2,3 литров петак (ауди 90 купе):torch:
Да но при това положение е възможен обратния вариант :)
DiStefano
05-11-2009, 15:33
сигурно съм го писал 20 пъти поне ...
но ЕКО не ги заменям за нищо друго ...
Jivko7777
05-11-2009, 17:43
сигурно съм го писал 20 пъти поне ...
но ЕКО не ги заменям за нищо друго ...
И аз съм доволен много от тях...
И зареждам от скъпия дизел, като двигателя става доста по тих и разхода пада ;)