View Full Version : айдеее още един старт от скрапта
ALFA JTD
30-12-2008, 15:42
още един спринт се намести тук:kicking::kicking:
малко селски вид има сега ама ще си стане пълен оригинал:jumping:
Честито:kicking:Ся ... нещо снимки, не се ли сещаш:eat:
ALFA JTD
30-12-2008, 15:46
а че нали сложих :roll:
май несъм:balloon:
Страаашна! Ти остай селското, то се сваля ... купето как е ?
ALFA JTD
30-12-2008, 15:56
еми как поизгнило е ама не ме притеснява не ми е за пръв път да правя от нищо нещо така че съм зареден с положителна енергия не се жалвам перфектна е:drinking: :clapping: много се кефя:clapping:
A N G E L
30-12-2008, 16:04
Честито!!! :clap: Като стане готова, ще ни повозиш надявам се. :jumping:
ALFA JTD
30-12-2008, 16:07
Честито!!! :clap: Като стане готова, ще ни повозиш надявам се. :jumping:
май преди твойта ще стане:balloon:
шегичка:jumping:
A N G E L
30-12-2008, 16:49
Май наистина натам отиват нещата:unsure: Това не пречи да ме повозиш на хубаво спринтче, аз после ще върна жеста!:static:
Много харесвам такива теми!!!Браво!!!С нетърпение чакам да видя развитието.И аз като Крис се чудя какъв е мотора.И махни тая газ :balloon:
ALFA JTD
30-12-2008, 20:28
е много ясно че газта ще е отстранена:balloon:
еми сега е с някъв мисля 1,3 ли незнам оригиналния е в багажника на части със скоростите ама мисля че е 1,5 с двата двойни карборатора:headbang:
гледах номера на мотора е 902А :disgust: най интересното е че на килметража пише 240км. е такъв спринт не бях виждал нещо май менте има:roll:
mitaka_cs
30-12-2008, 22:56
902A e...няма съмнение, но какво има след А...
Харесай си кой от всички е твоя:kicking: тук:arrow:
:arrow: http://alfasud.alfisti.net/ase12.htm
ALFA JTD
31-12-2008, 08:52
902A e...няма съмнение, но какво има след А...
Харесай си кой от всички е твоя:kicking: тук:arrow:
:arrow: http://alfasud.alfisti.net/ase12.htm
мерси колега :balloon:
ама има нещо др. не мога да си харесам ни един :disgust:
много се съмнявам за гранд при да не е защото др. нямат пластмасови прагове поне така на външен вид:roll:
айде помагай номера на мотора е ZAS902A6005132019
номера на мотора е ZAS902A6005132019
Това е номера за рамата :notify:
По външният вид, ако не е пипан ми изглежда 3-та серия, те са бе пластмасовите престилки отстрани, но със пластмасови прагове, има голяма вероятност да е бил някога 1,7, а защо не и инжекцион, я сподели предните спирачни дискове къде ти се намират
ALFA JTD
31-12-2008, 10:30
[QUOTE=MrX;384949]Това е номера за рамата :notify:
По външният вид, ако не е пипан ми изглежда 3-та серия, те са бе пластмасовите престилки отстрани, но със пластмасови прагове, има голяма вероятност да е бил някога 1,7, а защо не и инжекцион, я сподели предните спирачни дискове къде ти се намират[/QUOTE
да така е объркал съм се:jumping: номера е AR305500003563 дисковете са от вън а стария двигател е в багажника. Мисля да си го правя него. всичко е насипно в щайга :kicking: не съм ги разгледал още какво има и какво няма:sad:
mitaka_cs
31-12-2008, 22:24
Скоростите на стария мотор дет е у багажника имат ли дискове? Ако имат се обзалагам, че всичко което имаш под капака е от 33-ка...и ДВГ и окачване(щом са ти вън дисковете)....я дай направо снимки на това в коша и на това в багажника:balloon: Веднага ще се опитаме да ти кажем кое какво :)
се обзалагам, че всичко което имаш под капака е от 33-ка...и ДВГ и окачване(щом са ти вън дисковете)....
Хайде бе, как го сметна точно така, аз имам окачване от спринт с външни дискове, след '85 са с външни предни дискове и барабани отзад. Но пък номерата, които е дал колегата са ми адски странни.
mitaka_cs
01-01-2009, 03:48
Хайде бе, как го сметна точно така, аз имам окачване от спринт с външни дискове, след '85 са с външни предни дискове и барабани отзад. Но пък номерата, които е дал колегата са ми адски странни.
Ми ако скоростите, които са в багажника са с дискове на тях и са оригиналните на колата, следва, че щом сега е с външни дискове, е сменяно окачването:balloon:
Това ми твърдение обаче отпада ако оригинално си е била колата с външни дискове:disgust: и ако както каза ти е след 85-та.....което е добре:kicking:
п.п MrX, стария двигател пазиш ли го още? Че една 33-ка на роднини е с карбове 1.5, но и с глави с хидравлични повдигачи за ремонт..та се чудя дали е по-добре да се ремонтират или да ги сменяме със стари с механични повдигачи?...няма зор за смяна..просто да те питам като е с карбове кои са по-подходящи, с механични или с хидр. повдигачи...май по-скъпо излиза да се правят новите глави:roll:
ALFA JTD
01-01-2009, 20:04
не дисковете са си от вън не е сменяно окачването:-|
mitaka_cs
03-01-2009, 00:29
не дисковете са си от вън не е сменяно окачването:-|
ОК;) Ако сега и поне един от 2-та двигателя е 1.5, сичко е на 6 като комбинация:drool:Аз съм достатъчно луд та да сменя дори 1.7 с 1.5:metal:
Пали ли? Как работи? Спомена, че в багажника се търкаля карбураторно чудовище:drinking: Слагай карбовете под предния капак ако там има друго или пък са по-малко на брой:drinking:
ALFA JTD
03-01-2009, 10:29
мисля че оригиналния е 1,5 и е разглобен в багажника а в момента е с 1,3 от 33ка. и върви само на газ:knock:
но, ще си правя оригиналния самоче не съм сигурен какъв е:neutral: помагайте 1,5 ли е 1,7 ли по номер на мотора не може ли да го хванем:?
гледах линковете който ми пратихте и не съответства никъде:ghost2: що за кола е незнам:neutral: момчето от което я купих си е правил доста свободни съчинения проблем са ми веждите отзад защото е сложил от 33ка. и нищо общо с оригиналните ,идея от какво може да станат:neutral: някой познат тапицер да има седалките не са скъсани а ми със синьо са тапицирани :knock: направени са много добре самоче със синичко:?
мисля че оригиналния е 1,5 и е разглобен в багажника а в момента е с 1,3 от 33ка. и върви само на газ:knock:
но, ще си правя оригиналния самоче не съм сигурен какъв е:neutral: помагайте 1,5 ли е 1,7 ли по номер на мотора не може ли да го хванем:?
гледах линковете който ми пратихте и не съответства никъде:ghost2: що за кола е незнам:neutral: момчето от което я купих си е правил доста свободни съчинения проблем са ми веждите отзад защото е сложил от 33ка. и нищо общо с оригиналните ,идея от какво може да станат:neutral: някой познат тапицер да има седалките не са скъсани а ми със синьо са тапицирани :knock: направени са много добре самоче със синичко:?
Имаше разни номера по които се познаваше обема на двигателя( по блока са). Коя година е писан в талона, а кой двигател е писан оригиналния или 33-вия. Всичко е труд и творчество по тая кола или неземни кинти ако искаш да е в напълно оригинален вид, тук в България трудно ще намериш ламарини, но на запад има, често съм срещал по чуждите форуми. Намираш кадърен майстор и донри снимки и ще ти оправят ламарините
ALFA JTD
03-01-2009, 19:51
Имаше разни номера по които се познаваше обема на двигателя( по блока са). Коя година е писан в талона, а кой двигател е писан оригиналния или 33-вия. Всичко е труд и творчество по тая кола или неземни кинти ако искаш да е в напълно оригинален вид, тук в България трудно ще намериш ламарини, но на запад има, често съм срещал по чуждите форуми. Намираш кадърен майстор и донри снимки и ще ти оправят ламарините
днес го поразглобих и поогледах какво има и какво няма.
двигатела по талон си е спринтовия за 33ковия си имам др. талон
ламарините са си ок. има работа по него ама ще стане не е много :tongue: по-спринтовия двг. има липси ама се надявам да намеря разни дребни работи ама така е когато се взима насипно. на 4ти цилиндър има задрало бутало не е много та се чудя какво да го правя др. ли да търся или да го слагам това? по цилиндъра няма надраскано само по буталото. дай съвет какво да го правя:bored:
колата най, най-вероятно ти е с двг 1490сс.Общо са произведени от1976 до1989г. с двигател обем 1350сс 31 854 броя, с обем 1490 сс 84 540 броя и след декември 1987 година двг 1.7 само 4 921 броя.Общо са произведени 121 315 Спринта.Твоят колега е от по-новите, за което говорят не само външните спирачни дискове, но и това, че на дясната врата имаш огледало.Старите имат само на шофъорската врата.
ALFA JTD
03-01-2009, 21:50
колата най, най-вероятно ти е с двг 1490сс.Общо са произведени от1976 до1989г. с двигател обем 1350сс 31 854 броя, с обем 1490 сс 84 540 броя и след декември 1987 година двг 1.7 само 4 921 броя.Общо са произведени 121 315 Спринта.Твоят колега е от по-новите, за което говорят не само външните спирачни дискове, но и това, че на дясната врата имаш огледало.Старите имат само на шофъорската врата.
мерси колега за изчерпателния отговор:rosso_racers:
улесни ме много :respect:
mitaka_cs
03-01-2009, 23:31
на 4ти цилиндър има задрало бутало не е много та се чудя какво да го правя др. ли да търся или да го слагам това? по цилиндъра няма надраскано само по буталото. дай съвет какво да го правя:bored:
Трети ремонтен размер бутала и хонинг на блока в шлайф базата на Горна Баня...това направих на моя 1.5...вала ми беше като нов за мотор на 250000км и биелни и основни лагери смених с номинални:respect: Буталата дойдоха от Италия като ги поръчахме от Стамболийски 155...на 7000км е след ремонта и единственото което е сменено от тогава освен консумативи беше гарнитурата на левия карбуратор.
Съветвам те да измериш всичко по блока! Чак тогава ще стане ясно кое за какъв ремонт е...
Тази литература ми беше много полезна...само не съм добавил моментите на затягане в темата...http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=12903
ALFA JTD
04-01-2009, 16:20
дааааа мерси ще ми влезе в употреба
а дали на някой му се намират двата въздуховода който са отгоре на карбораторите и влизат в кутията на въздушния филтър:help: че мойте ги е хванала липсата:-(
ALFA JTD
04-01-2009, 17:21
алуминиевите ли
е незнам дали са алминиеви
ама не вярвам да са 10 вида хвърли една снимка насам
снимка нямам,но най вероятно са само едни и ги имам,къде да се видим за да ти ги покажа.в кой район си.щом на километража пише 240,двигателя е бил 1.7 ,или карборатор или инжекцион
ALFA JTD
04-01-2009, 20:37
снимка нямам,но най вероятно са само едни и ги имам,къде да се видим за да ти ги покажа.в кой район си.щом на километража пише 240,двигателя е бил 1.7 ,или карборатор или инжекцион
дай телефон на ЛС или тук да ти звънна:respect:
ALFA JTD
08-01-2009, 16:58
колеги помагайте немога да намеря бутала за спринта:heavy_cry:
някой ако има идея да сподели :-|
1,7 е двигатела боксер търся каквито и да са смисъл дали стандартни или най големия ремонт няма значение
ALFA JTD
09-01-2009, 08:38
няма значение:-|
няма значение:-|
има STD тоест нормални втора ръка
ALFA JTD
13-01-2009, 15:46
мерси колега ама си намерих нови:machinegunner:
др проблем крив преден мост:???: ако някой има в мазето или някъде другаде и му пречи веднага ще го отнеса на разумна цена:cheers:
ALFA JTD
14-01-2009, 01:13
да даааа тя е само една :???:
смисъл да да гредата:cheers:
ALFA JTD
17-01-2009, 12:02
ето до къде го докарах :big_whoops:
само че нещо зациклих с тези бутала ама намерих нови в крайна сметка :notworthy: всичко е разглобено почти:Lkingsmiley:
някой да предложи добър теникиджия?
Браво! Изпускателните колектори са уникални!
Не знаех, че има такава конфигурация. ;)
ALFA JTD
18-01-2009, 18:48
даа 8-) та се чудя дали да не и пусна два ауспуха отзад8-) или ще е селско :calc:
valentino
18-01-2009, 19:30
да тези колектори и аз не знаех че има такива но ми дават идея как да си ги направя и при моита алфичка на колегата успех в реставрацията че и на мен ми трябва малко да се навия да я почна
даа 8-) та се чудя дали да не и пусна два ауспуха отзад8-) или ще е селско :calc:
Селско ще е. Тая кола вече си е изживяла живота като селската "бегачка".
Сега май е време да изглежда оригинално.
да тези колектори и аз не знаех че има такива но ми дават идея как да си ги направя и при моита алфичка на колегата успех в реставрацията че и на мен ми трябва малко да се навия да я почна
кое ше й почваш бре ???
ALFA JTD
18-01-2009, 23:33
Селско ще е. Тая кола вече си е изживяла живота като селската "бегачка".
Сега май е време да изглежда оригинално.
прав си те хората са си го измислили :clapping:
Stoian_wolf
26-01-2009, 20:53
поздрави за спринта и от мене колега...с изключителна радост чета тези теми.много се радвам на реставрациите,ако мога и аз бих ти помогнал,мисля че се подмятат тук някаде из нас колектори от един алфасуд и са хубави-само за инфо го давам на мене не ми трябват.ако на някой са му нужни да пише.аз сам от смядово(шумен).успех ти желая и без аварийни километри:rosso_racers:
ALFA JTD
26-01-2009, 22:16
поздрави за спринта и от мене колега...с изключителна радост чета тези теми.много се радвам на реставрациите,ако мога и аз бих ти помогнал,мисля че се подмятат тук някаде из нас колектори от един алфасуд и са хубави-само за инфо го давам на мене не ми трябват.ако на някой са му нужни да пише.аз сам от смядово(шумен).успех ти желая и без аварийни километри:rosso_racers:
мерси колега :holiday:
нещо др. да ти се намира?
Колега, има ли нещо ново около Спринта?
Сглобен ли е?
ALFA JTD
18-12-2009, 11:55
Колега, има ли нещо ново около Спринта?
Сглобен ли е?
ами не колега за съжаление ще остане като донор
просто когато го разглобих нещата са в непоправимо състояние рязано кърпено рязано страшна работа
сега ще купувам др. тези дни май ще го взема ако остане някой лев
ще пусна веднага снимки да го видите какъв е слънчев :jumping:
JORDANGT
28-12-2009, 22:24
Чакаме снимките!!! А бонуса не го изпивай целия и ще остане някой лев.
ALFA JTD
17-02-2010, 08:09
Чакаме снимките!!! А бонуса не го изпивай целия и ще остане някой лев.
ето не го изпих хахахаха:hmm:
alfonco147GTA
17-02-2010, 20:13
определено е слънчев
Определено му е студено!:chair:
Мнда, спринт и открито не е добра комбинация :-D
Браво за и на Спринта! ;)
JORDANGT
02-05-2010, 23:14
Колега с тебе не можем да се видим в работата та кажи има ли някакво развитие?