PDA

View Full Version : Странични огледала

Linkestis
31-12-2008, 17:39
Здравейте,от няколко дни пада борба от моя страна с тези огледала.Проблемът е следният:имам го като екстра,незнам дали на всички е така,да се прибират огледалата.На другата ми 166-та/по-старата/ панелът и буксите са същите като на тази.Обаче нито се прибират нито нагревателите работят.Това ме навежда на мисълта че недостига ток до тях.Обаче ровя по разни мануали и така и немога да открия кои бушон е за тях!!!Нито под волана мога да се ориентирам.Ако някои е имал подобен проблем и го е решил да казва.Допускам че може и да го няма на тази като екстра прибирането,но поне награветелите трябва да има??!
Благодаря и Весела Нова Година :balloon:

EMo0o
01-01-2009, 15:38
Буксите на вратите :)

EMo0o
01-01-2009, 15:40
Другия вариант е да има нещо по контролния панел във вратата .. махаш гумичката , развиваш двата болта с кръстата отверка , изваждаш тая екстричка и гледаш буксите отдолу :)

Linkestis
01-01-2009, 16:02
Другия вариант е да има нещо по контролния панел във вратата .. махаш гумичката , развиваш двата болта с кръстата отверка , изваждаш тая екстричка и гледаш буксите отдолу :)
Чакаи,чакай,колко букси имаш ти?2 или 3?Аз и на двете 166-ци имам 2 букси,една за стъклата и една която е обща за наместването на позицията на самото огледало и за прибирането им /паркинг/.На едната се прибират/паркинг/ а на другата не.А панелите са 1 към 1??Много странна работа?Иначе го разглабям панела за 100 път всичко съм почистил,провери и пак не става.Почвам да си мисля че съм задръстен :)

EMo0o
01-01-2009, 20:20
Чакаи,чакай,колко букси имаш ти?2 или 3?Аз и на двете 166-ци имам 2 букси,една за стъклата и една която е обща за наместването на позицията на самото огледало и за прибирането им /паркинг/.На едната се прибират/паркинг/ а на другата не.А панелите са 1 към 1??Много странна работа?Иначе го разглабям панела за 100 път всичко съм почистил,провери и пак не става.Почвам да си мисля че съм задръстен :)

Има и вариант самите отгледала да нямат тази функция и да си само с контролен панел който има бутон .. огледалата като ги прибираш на ръка плавно ли се движат или има едно като прищракване?

Linkestis
02-01-2009, 04:30
Доста плавно,няма го щракането като при 156-та примерно.Ще търся ел.проблем някъде :(

EMo0o
02-01-2009, 09:19
Доста плавно,няма го щракането като при 156-та примерно.Ще търся ел.проблем някъде :(

Да .. явно е нещо по тоците :/ И все пак ако не си - погледни буксата на вратата :)

Linkestis
02-01-2009, 15:04
Буксите изглеждат наред.Ама немога да открия въпросният бушон за тях.Както споменах по-горе и самият нагревател на двете не работи.Някои да помогне с местоположението на бушона.:brickwall:
Благодаря

dudiela
06-01-2009, 23:14
А задното ти стъкло подгрява ли?
Ако наистина имаш подгряване на огледалата, то трябва да е вързано с подгряването на задното стъкло. Бушоните и релетата за тях са отзад в багажника вдясно, точно кои не помня, обаче. Ще трябва да се поровиш. Това за подгряването, а дали имаш прибиране не огледалата и дали то е на същия бушон, да помогнат колегите ... от жена толкова :oops:

Успех :)))

EMo0o
06-01-2009, 23:18
Ако наистина имаш подгряване на огледалата, то трябва да е вързано с подгряването на задното стъкло. Бушоните и релетата за тях са отзад в багажника вдясно, точно кои не помня, обаче. Ще трябва да се поровиш. Това за подгряването, а дали имаш прибиране не огледалата и дали то е на същия бушон, да помогнат колегите ... от жена толкова :oops:

Успех :)))

Възможно е да е и от самия бутон мисля аз :) ако копчето не работи няма как да се приберат.

Междудругото днес забелязах че само лявото ми огледало има подгряване - нещо което не бях забелязал и ми се стори доста странно :gruebel:

dudiela
06-01-2009, 23:38
Възможно е да е и от самия бутон мисля аз :) ако копчето не работи няма как да се приберат.

Междудругото днес забелязах че само лявото ми огледало има подгряване - нещо което не бях забелязал и ми се стори доста странно :gruebel:

Може да е някой кабел към самото огледало, щом другото ти подгрява....

dudiela
06-01-2009, 23:47
Буксите изглеждат наред.Ама немога да открия въпросният бушон за тях.Както споменах по-горе и самият нагревател на двете не работи.Някои да помогне с местоположението на бушона.:brickwall:
Благодаря

А задното стъкло и дясното огледало подгряват ли? Според мен, провери бушоните и релетата отзад (случва се да имаш здрав бушон, а изгоряло след него реле, колкото и странно да звучи....Алфа..) ако там всичко е наред, остава по-сложното:кабели по трасето или самият бутон за прибиране. :gruebel:

p3shku
07-01-2009, 03:49
Колеги как изглежда и каде се намира копчето за подгряване на огледалата?

Linkestis
07-01-2009, 06:49
Колеги как изглежда и каде се намира копчето за подгряване на огледалата?
Подгряването трябва да е заедно със задното стъкло.Тоест копчето е едно.

А задното ти стъкло подгрява ли?......
Подгрява....обаче само отзад,в калника не съм гледал :wallbash:
Благодаря...ще проверя и ще пиша.Така или иначе ми се струва невъзможно едната да има прибиране и подгряване,а другата не.

Коки
07-01-2009, 12:03
...Така или иначе ми се струва невъзможно едната да има прибиране и подгряване,а другата не.

Не е невъзможно - виждал съм много 166 без прибиране на огледалата. Ако има бутон за прибиране, но не работи, много вероятно е да е от самия бутон.

Нямам никаква представа от бушоните, но предполагам, че ако работи регулирането на огледалата, не би трябвало да е бушон, защото е по-вероятно регулирането и прибирането да са на един бушон.

За подгряването не съм сигурен дали всички го имат, но наистина се включва от бутона за отопление на задното стъкло.

Linkestis
07-01-2009, 16:18
Не е невъзможно - виждал съм много 166 без прибиране на огледалата......
Мдаа тук си много прав!!Точно се връщам от две Алфи които въобще нямаха копче за прибиране на огледалата.Това ме успокоява много,но и ме дразни факта,че немога да се справя с елементарен проблем.:disgust:

SoHm
07-01-2009, 20:27
При мен например няма нито подгряване, нито прибиране и чак сега зацепих какви били тия свободни букси, които видях, когато махах корите.

p3shku
07-01-2009, 22:55
Ха... много съм щастлив.. не съм знаел че имам подгряване на огледалата... ама днеска пробвах и да топлят :)

EMo0o
08-01-2009, 00:44
Може да е някой кабел към самото огледало, щом другото ти подгрява....

Ами днес погледнах и изобщо няма нагревател самото огледало .. :/

Linkestis
09-01-2009, 12:56
Ами днес погледнах и изобщо няма нагревател самото огледало .. :/
Това направо не е истина!!!Как е възможно такъв автомобил да няма нагреватели.Сега отивам да видя моето:-|

EMo0o
09-01-2009, 15:53
Това направо не е истина!!!Как е възможно такъв автомобил да няма нагреватели.Сега отивам да видя моето:-|

Поправка :) Имам нагревател и на дясното .. просто нещо не е работел и днес се е оправило :)

Linkestis
10-01-2009, 13:12
Поправка :) Имам нагревател и на дясното .. просто нещо не е работел и днес се е оправило :)
При мен се оказа че имам и на двете.Ама не се оправя само :)
Проверил съм всички бушони които съществуват по колата,е нямаше един изгорял.А сега кажете що не работят ма.. му...

EMo0o
10-01-2009, 13:24
При мен се оказа че имам и на двете.Ама не се оправя само :)
Проверил съм всички бушони които съществуват по колата,е нямаше един изгорял.А сега кажете що не работят ма.. му...

Някой кабел да не е прекъснат , след като са към нагревателя на задното стъкло трябва да има и към тях .. може той да е прекъснат , ама къде точно се намира .. нямам идея :-|

Linkestis
10-01-2009, 14:31
EMo0o понеже си стабилен,да те замоля да си снимаш таблото под волана/бушоните/.А и знам че обичаш да щракаш.Благодаря ти.
П.П имам някои съмнения ама да видим при теб как е :)

EMo0o
10-01-2009, 21:19
EMo0o понеже си стабилен,да те замоля да си снимаш таблото под волана/бушоните/.А и знам че обичаш да щракаш.Благодаря ти.
П.П имам някои съмнения ама да видим при теб как е :)

Мм чак сега виждам , а да ти кажа никак не ми се слиза до колата вмомента :) Кажи ако трябва да снимам нещо специялно , какво те интересува?

Linkestis
10-01-2009, 22:00
Понеже липсват бушони,а няма надпис кои за какво е.Обаче кухата ми глава не се сети да отида да видя на другата алфа как са.Там поне всичко е наред.Все пак ти благодаря и недей да снимаш нищо. :) Явно като се стопли ще ходя при жичкаджия да си троши главата тои с тия огледала. :drinking:

EMo0o
10-01-2009, 22:25
Понеже липсват бушони,а няма надпис кои за какво е.Обаче кухата ми глава не се сети да отида да видя на другата алфа как са.Там поне всичко е наред.Все пак ти благодаря и недей да снимаш нищо. :) Явно като се стопли ще ходя при жичкаджия да си троши главата тои с тия огледала. :drinking:

Ок :) То и аз трябва да ходя , защото пък имам следния проблем - от шофьорската врата дето е панела за стъкла и огледала мога само да свалям на предна дясна стъклото , а не мога да го вдигам .. от дясната врата си се вдига , но от шофьорската само надолу и е много неудобно , защото трябва да се пресягам :/ Няколко пъти питам тука дали някой има идея от какво може да е .. никой не отговаря и май ще ходя и аз на жичкаджия

leketo84
11-01-2009, 00:49
Ок :) То и аз трябва да ходя , защото пък имам следния проблем - от шофьорската врата дето е панела за стъкла и огледала мога само да свалям на предна дясна стъклото , а не мога да го вдигам .. от дясната врата си се вдига , но от шофьорската само надолу и е много неудобно , защото трябва да се пресягам :/ Няколко пъти питам тука дали някой има идея от какво може да е .. никой не отговаря и май ще ходя и аз на жичкаджия
Емо недей ! Карай си така щото според мен е възможно да объркат нещо и после по-лошо ! Не е толкова сериозен проблема , при мен е по-зле !:humpx:

EMo0o
11-01-2009, 01:11
Емо недей ! Карай си така щото според мен е възможно да объркат нещо и после по-лошо ! Не е толкова сериозен проблема , при мен е по-зле !:humpx:

Първо - ще ходя при човек дето знае и майчиното мляко на 166-ците :) Второ не знам за теб , но съм си взел кола с екстри които искам да ползвам , а ел. стъкла има и на майка ми колата дето е 94-та година .. и е много нисък клас автомобил , не знам .. дразни ме много това :) Надявам се да се оправи :PP: Като го оправя ще пиша , ако някой има такъв проблем да знае какво да гледа :)

leketo84
11-01-2009, 12:39
Първо - ще ходя при човек дето знае и майчиното мляко на 166-ците :) Второ не знам за теб , но съм си взел кола с екстри които искам да ползвам , а ел. стъкла има и на майка ми колата дето е 94-та година .. и е много нисък клас автомобил , не знам .. дразни ме много това :) Надявам се да се оправи :PP: Като го оправя ще пиша , ако някой има такъв проблем да знае какво да гледа :)
Както кажеш !:handshake:

ACEHOB
11-01-2009, 22:25
Първо - ще ходя при човек дето знае и майчиното мляко на 166-ците :)

Кой е тоя млекар... сподели и с нас.

Коки
12-01-2009, 10:16
...от шофьорската врата дето е панела за стъкла и огледала мога само да свалям на предна дясна стъклото , а не мога да го вдигам .. от дясната врата си се вдига , но от шофьорската само надолу и е много неудобно...
... никой не отговаря и май ще ходя и аз на жичкаджия

От копчето е.

EMo0o
12-01-2009, 22:17
От копчето е.

Смених 2 и не иска .. :/

SoHm
13-01-2009, 05:35
На самата платка нали има едни контактори дето са покрити с мънички найлончета - те от тях може да е, то на пластмасовото копче, кво има да му се развали освен да му се счупят крачетата.

EMo0o
13-01-2009, 11:31
На самата платка нали има едни контактори дето са покрити с мънички найлончета - те от тях може да е, то на пластмасовото копче, кво има да му се развали освен да му се счупят крачетата.

А какво трябва да направя ? :unsure:

SoHm
13-01-2009, 12:00
Нямам никаква представа как би могло да се ремонтира нещо такова, но аз бих пробвал в сервиз за аудио или видеотехника.

EMo0o
13-01-2009, 20:39
Нямам никаква представа как би могло да се ремонтира нещо такова, но аз бих пробвал в сервиз за аудио или видеотехника.

Ок , благодаря :)

EMo0o
09-02-2009, 00:49
За стъклото , днес пробвахме мойта машинка на друга кола и си вдига стъклото без проблем .. вероятно е прекъснат някой кабел някъде , но нямахме толкова време , за да го търсим!

П.П. По темата за страничните огледала - някой да ме светне кой е бушона за регулирането им? И дали изобщо е отделен бушон за регулирането или прибиране и регулиране са на 1 и да търся проблема на друго място :)

Linkestis
09-02-2009, 00:51
Аз така и не открих кои е бушона,и на двете всичко е еднакво :(

EMo0o
09-02-2009, 00:54
Аз така и не открих кои е бушона,и на двете всичко е еднакво :(

За прибирането имам идея , какво може да е :) Буксите на огледалата горе в основата им ;)

Linkestis
09-02-2009, 00:58
За прибирането имам идея , какво може да е :) Буксите на огледалата горе в основата им ;)
тоест буксата в триъгълната пластмаса на вратата ли?

виждам че има моторчета на огледалата...пръсках ги ,лизах ги,какво ли не ги правих...поне на едното реотана започна да топли на половина :)

EMo0o
09-02-2009, 01:01
тоест буксата в триъгълната пластмаса на вратата ли?

Да , точно те , на лявото са 4 букси , а на дясното 3 .. нямам представа защо е така :) Аз понеже днес си сложих огледалата (тези които имат функцията да се прибират и си умирам от кеф) и обърнах внимание :)

Linkestis
09-02-2009, 01:03
Я раздуй от къде ги взе,в случай че с моите няма да се получи.Другата 166-ца ще отлита може би при баща ми.А тепърва да взимам огледалата не върви..

EMo0o
09-02-2009, 01:05
Я раздуй от къде ги взе,в случай че с моите няма да се получи.Другата 166-ца ще отлита може би при баща ми.А тепърва да взимам огледалата не върви..

Ами ако е от огледалата .. лесно можеш да си ги смениш ;) Не отнема повече от половин час , до 40 минути и за двете страни :) А мойте дойдоха още когато си взех колата , защото тя беше .. меко казано отвратителна отвътре и я взех с друг цял салон и 4 врати от Италия :)

KARTaL
13-11-2015, 14:04
Колеги, как се свалят страничните огледала? Като натисна копчето за прибиране почват да издават някакъв странен звук. Лявото мога си го прибера без никакъв проблем с ръката, а дясното като го бутна леко и се прибере до средата. Според мен има нещо счупено в лявото.. Какво може да ме посъветвате?

Bobiuzunov
13-11-2015, 14:56
Има един черен триъгълен капак с шестограм,развиваш него и ще имаш достъп до болтовете които са три,развиваш тях,разкачаш буксите и огледалото излиза.

Doomguy
17-11-2015, 15:35
Преди това се молиш буксите да не са затиснати от кората на врата, защото точно това се беше случило при мен и разглобвах всичко като идиот...