View Full Version : Другата София (тази без задръстванията)
digitalundgrd
02-01-2009, 14:44
Темата ми е малко от сорта на "размисли и страсти" - просто ми е интересно другите какво мислят относно някой събития настъпили по празниците.
Първо да започна с това, че вече почти 1 седмица в София може да се кара безпроблемно като в БЯЛА държава (като изключим дупките).
Нямате си представа (за тези които не си бяха в СФ) колко нерви и време се пести като навън колите са по 2-3 на светофар! То да ти е кеф да покараш из града... В студентски град няма жива душа...около УНСС няма и 1 кола паркирана (тези които имат работа на там знаят какво е в делнични дни )...Големите булеварди пустеят...абе просто ИДИЛИЯ!
Та явно много правилно ще излезе изказването на Любо Нейков от КОМИЦИТЕ, който се правеше на бат Бойко на 31.12 : Всички бягат от България щото е много гадно и идват в София :bouncing_smiley:
Колко според вас си останаха в София и колко заминаха за различни краища на БГ?
По Коледа беше някакъв ад...Коли от цяла България идват в София на "Шопинг терапия"...Пред МОЛ-овете опашки цели километри (колите с каквито се сетите регистрации). Навсякъде, коли паркирани по тротоарите, спирките итн. Добре де...не вярвам в Пловдив, Плевен да няма Молове и магазини (давам пример с тези градове, защото главно такива коли засичах да се редят за влизане в подземните гаражи и около търговските обекти)...Всички казват криза, криза....Е каква криза Българина купува като за световно...плазмени 40-50 инчови телевизори, храна, компютри, телефони, дрехи, обувки, бижута....
Явно ние сме изпреварили Америка и останалия свят в икономическо отношение, щом те се свиха в черупките си, а ние го раздаваме ЛАРЖ...:bg:
100 % тотална истина лъха от твоята тема колега.Някакси странно ми се струва тези дни и празници да си седя сам на сфетофара и да няма с кого да се гледаме.Преди началото на почивните дни основните пътни артерии за напускане на града майка бяха ужасно задръстени и запушени не както сега. Но всяко чудо за 3 дни , в нашия случай за през Празничните дни.
:bg:
Stoyan Georgiev
02-01-2009, 15:01
ей са идваме селяците да ви правим компания, като ви е самотно по светофарите ;)
hristugena
02-01-2009, 15:05
Нямате си представа (за тези които не си бяха в СФ) колко нерви и време се пести като навън колите са по 2-3 на светофар!
Колега за жалост явно НЕ сте ходили в друг голям многомилионен град! Идете и вижте! Навсякъде е така! После се съмнявам да пускате такива теми....:bg::bg::bg:
Ако си остане така, както в момента с по 5 коли на кръстовище, София ще е рай. Даже на 30 в 18 (май работен ден) от Лагера до Надежда стигнах за 25мин, като зора беше около мола само, после в 18:30 от Надежда до Люлин за 15мин. В кофти атмосферни условия се прибирам за 15-20мин от места, от които преди са ми трябвали по 40-50мин и то когато няма задръствания. Но явно това, което си мислих за "нямане на задръстване" (да чакаш светофара само 1-2 пъти да мине през червено) не е нямане на задръстване, последните дни на всеки светофар, който ме е хващал бях първа кола. :bg:
Мдамм нашто село си беше рай за празниците. Даже не бяха почистили и пак си беше О.К. Чувам, че и във Варна имат същия проблем както в София - през делничните дни е лудница.
digitalundgrd
02-01-2009, 15:28
Колега за жалост явно НЕ сте ходили в друг голям многомилионен град! Идете и вижте! Навсякъде е така! После се съмнявам да пускате такива теми....:bg::bg::bg:
и в Ню Йорк, и в Рим, и в Париж съм бил....такова нещо като задръстванията в София няма. В нормалните държави всеки град си е достатъчно добре устроен(транспорт, магазини, работни места, универитети, училища), че не се налага да мигрираш като лястовичките според сезона в "по-топлите страни".
Специално за Ню Йорк щата мога да ти кажа (от личен опит), че има много хора, които живеят в малки градове ( и не толкова малки) , та въпросните не са ходили никога в Ню Йорк Сити през живота си...(говорим за 40-50 годишни). Въпреки, че разстоянието от техния град до Ню Йорк е точно толкова колкото Варна - СОфия...и няма да ти казвам за какви влакове, магистрали, летища и въобще транспортни алтернативи има за предвижване.
И това защо...Ами имат си всичко в техното градче - молове, супермаркети итн. А, ако пък случайно трябва нещо много специфично и рядко..има интернет, дебитна карта - плащаш и ти го доставят с УПС до вратата (като по всяко врееме в сайта им може да видиш къде точно е поръчката ти на карта...)
Да разбирам, че в Ню Йорк няма задръствания, тъй ли?
Furious 155
02-01-2009, 15:45
В нормалните държави всеки град си е достатъчно добре устроен(транспорт, магазини, работни места, универитети, училища), че не се налага да мигрираш като лястовичките според сезона в "по-топлите страни".
Точно такава е истината! При нас нито траснспорта е организиран че да върши работа, нито другото от изброените от теб неща. Личният автомобил е незаменим в нашите условия и това и аз сега го усетих, като съм без кола за вече един месец! Просто нито можеш да се придвижиш удобно и навреме нито в градската мрежа на София, нито в междуградските автобуси, за влакове няма да говорим...там желязото е на над 30 години...
hristugena
02-01-2009, 15:48
и в Ню Йорк, и в Рим, и в Париж съм бил....такова нещо като задръстванията в София няма...
В Рим и Париж има АДСКИ задръствания....бил съм с кола....и м/у другото задръстванията НЕ са функция на транспортната инфраструктура....ма хич....
Викаш като продават хляб в кварталния гараж защо ми е да ходя до Билла...то и нет имам.....:screwy:
Като понатрупаш малко житейски опит ще ти се променят възгледите....:metal::metal::metal:
Stoyan Georgiev
02-01-2009, 15:54
с 5 коли на всеки светфар и ще има заплати по 5 хил. лева на месец ама някой друг път ;)
digitalundgrd
02-01-2009, 16:04
Да разбирам, че в Ню Йорк няма задръствания, тъй ли?
има, но като Софийските не...От единия край на града до другия с Такси стигнах за по-малко време в час пик, от колкото с Алфата от Надежда до Студентски град...
В Рим и Париж има АДСКИ задръствания....бил съм с кола....и м/у другото задръстванията НЕ са функция на транспортната инфраструктура....ма хич....
Викаш като продават хляб в кварталния гараж защо ми е да ходя до Билла...то и нет имам.....:screwy:
Като понатрупаш малко житейски опит ще ти се променят възгледите....:metal::metal::metal:
Значи кой говори за кварталния гараж...Например Чичо Американец отива с пикапа от Уолмарт и пазарува стабилно, зарежда огромния хладилник в къщи и така пак след 1 седмица. А тука Чичо Гошо бие път 200км от "някъде си" до Мол София за чифт чорапи и кило банани?! ЗАЩО? Сигурен съм, че от родните им места също могат да си ги набавят.
За Рим и Париж...колко жители имат? София колко има? И пак нашите задръствания са по-големи.
Виж в Токио са по-зле от нас по трафик, ама простено им е.. на остров са хората и пак се оправят...
За да не се изроди темата...Не съм имал за цел да обидя или нагрубя хората, които не са от София. Просто ми е интересно защо всички се напъват да идват идват насам, а като отида на гости на приятел в провинцията всеки ме гледа на кръв и псува "софиянците"...
Една снимка от минатала година 02.2008
http://media.snimka.bg/1733/009722186.jpg
:whistle:
hristugena
02-01-2009, 16:12
Просто ми е интересно защо всички се напъват да идват идват насам, а като отида на гости на приятел в провинцията всеки ме гледа на кръв и псува "софиянците"...
Всички се "напъват", защото в София взимат 2-3-5 пъти по-високи заплати....
Явно имаш смотана компания пич....за да те псуват и гледат на кръв.....
Една снимка от минатала година 02.2008
Монтажи...:metal:
с 5 коли на всеки светфар и ще има заплати по 5 хил. лева на месец ама някой друг път ;)
Чакай бе нали има градски транспорт, то и той седи в задръстванията, но ако колите, които са с по 1 човек вътре изчезнат (т.е. този един човек се качи на рейса) няма да има задръствания.
Да не говорим че тия бус ленти има секви МПС без градски транспорт по тях, а ако се използваха по предназначение с кеф щах да си се воза в градския транспорт, както до преди да си зема колата, щото тогава щеше да ми е по-бързо с рейса през бус-лентата от колкото с колата в задръстването.
digitalundgrd
02-01-2009, 16:22
Ако рег. номер започващ със СА или С е критерия ти за смотаната компания...
hristugena
Чакай бе нали има градски транспорт, то и той седи в задръстванията, но ако колите, които са с по 1 човек вътре изчезнат (т.е. този един човек се качи на рейса) няма да има задръствания..
Типично селско/комунистическо мислене (нищо лично)...Колата е автономен превоз, за да караш кола плащаш данъзи, винетки, бензин, амортизация....и ако иска и ПОЛОВИН човек ще се вози...
Не е проблема, че един човек се вози сам в кола...Проблема е, че няма стимул дадения човек да ползва градски транспорт - Центъра на София трябва да е безбожно скъп за преминаване и престой пък после да видим дали ще има задръствания...:wow:
Stoyan Georgiev
Чакай бе нали има градски транспорт, то и той седи в задръстванията, но ако колите, които са с по 1 човек вътре изчезнат (т.е. този един човек се качи на рейса) няма да има задръствания.
Да не говорим че тия бус ленти има секви МПС без градски транспорт по тях, а ако се използваха по предназначение с кеф щах да си се воза в градския транспорт, както до преди да си зема колата, щото тогава щеше да ми е по-бързо с рейса през бус-лентата от колкото с колата в задръстването.
абс. съм съгласен с теб, друго имах предвид , както и човека, на който отговорих
ако градския транспорт беше чист, редовен и топъл, а контрольорите не се опитват да те рекетират по някакъв тъп начин без да ги е страх от бой, щото има камери по автобусите, щах с удоволствие да ползвам автобус да стигна до където и да е било ама....
чисти - хахахах
редовни - ... като зимното и лятното слънцестоене
топъл - топъл е защото има 4 пъти повече пътници от колкото би трябвало да има на един автобус и защото не може да се диша вътре..... ако си отпуснеш въздуха без да искаш я ти се пукнало ребро я си се задушил...
hristugena
02-01-2009, 16:25
Ако рег. номер започващ със СА или С е критерия ти за смотаната компания...
Мисля, че ти казах нещо за житейски опит...
Как може рег.номер на автомобил да ти е критерии за умствения капацитет на водача/собственика...
Въобще какво общо има манталитета с регистрационна табела...:shocking::shocking::shocking:
п.с.Аз си мислих, че може и да си интелигентно момче....
Stoyan Georgiev
02-01-2009, 16:25
между другото - темата ще се превърне в поредния спор между родени и "пребиваващи" в софия, както всеки път...
а не е редно, защото аз нямам нищо против многото хора на едно място - стига да имат интелектуален товар в главата си...
спора трябва да е - против простаците и "селското поведение" , а такива за съжаление има и в двете групи..
не живеем в тъмните векове, не сме крепостни селяни - всеки има право да избира къде да живее... ;)
Състоянието на градцкия трянспорт е такова, защото всеки гледа да спести 1лв и да се вози гратис. Трябва както в чужбина, качваш се само от 1вата врата и си показваш картата на шофьора или си купуваш билетче от него. Автобусите не са редовни заради задръстванията. И аз като излеза от нас не мога да кажа с точност в колко часа ще стигна, да не говорим, че може да си предвида 15мин и да пътувам 45, както и обратното.
1вата крачка е празни бус ленти, по големите булеварди има такива ленти по по-малките не са чак толкоз важни.
Призовавам всички съфорумници да не карат в бус лентите :bg:
Stoyan Georgiev
02-01-2009, 16:32
Призовавам всички съфорумници да не карат в бус лентите :bg:
ВСЕКИ КОЙТО КАРА В БУС ЛЕНТИТЕ ДА МУ ИЗСЪХНАТ УШИЧКИТЕ ! (не ръчичките, че поне да може да си кара алфичката :metal:)
hristugena
02-01-2009, 16:35
ВСЕКИ КОЙТО КАРА В БУС ЛЕНТИТЕ ДА МУ ИЗСЪХНАТ УШИЧКИТЕ ! (не ръчичките, че поне да може да си кара алфичката :metal:)
Леле как кълнат, братче....:shocking::shocking::shocking:
Ами ако караш в бус лентата и случайно си зад машина с надпис 94/280/305..... и си вършиш работата...:ban:
digitalundgrd
02-01-2009, 16:36
Мисля, че ти казах нещо за житейски опит...
Как може рег.номер на автомобил да ти е критерии за умствения капацитет на водача/собственика...
Въобще какво общо има манталитета с регистрационна табела...:shocking::shocking::shocking:
п.с.Аз си мислих, че може и да си интелигентно момче....
Явно или не четеш или просто си решил да си на въпреки...
Точно това ти написах, че тези които псуват и гледат на кръв виждат само рег.номер, те не ме познават, нито могат да кажат колко ми е умствения капацитет...Но въпреки всичко, съм им КРИВ, защото разбираш ли не съм "местен". Същите тези утре идват в София и правят трафика невъзможен....
Не знам какво общо имаше "смотаната компания", като аз съм сам в колата?!
п.с. Жалко, че ти паднах толкова долу в очите...:brickwall:
Stoyan Georgiev
02-01-2009, 16:39
Леле как кълнат, братче....:shocking::shocking::shocking:
Ами ако караш в бус лентата и случайно си зад машина с надпис 94/280/305..... и си вършиш работата...:ban:
е дееее, разбра ме какво казах - на който му е работа да кара там - жив и здрав да е :bouncing_smiley:
Явно или не четеш или просто си решил да си на въпреки...
Точно това ти написах, че тези които псуват и гледат на кръв виждат само рег.номер, те не ме познават, нито могат да кажат колко ми е умствения капацитет...Но въпреки всичко, съм им КРИВ, защото разбираш ли не съм "местен". Същите тези утре идват в София и правят трафика невъзможен....
Не знам какво общо имаше "смотаната компания", като аз съм сам в колата?!
п.с. Жалко, че ти паднах толкова долу в очите...:brickwall:
аргумента ти важи със съща сила и за местните в София, които като видят бургаските ми рег. на колите и си мислят , че е някой катил дето ходи само до молу кат трябва да си купи терлици , или че им дишам въздуха, та ме псуват като карам в ограниченията, или пък ме псуват още повече като карам с 10 над същите тези ограничения ;)
digitalundgrd
02-01-2009, 16:42
Те псуват щото завиждат за готината ти колица ;)
Аз не слагам всички под общ знаменател...Знам, че има хора и ХОРА :)
hristugena
02-01-2009, 16:45
Писанията в темата отново ми напомниха за една фраза, която чух в "Сблъсък", и която си мисля че е 1000% вярна:
"Ние сме малък, но изключително просТ народ"...
:stretcher:
Stoyan Georgiev
02-01-2009, 16:47
Писанията в темата отново ми напомниха за една фраза, която чух в "Сблъсък", и която си мисля че е 1000% вярна:
приемам го като комплимент това, поне явно си ги прочел :bg:
hristugena
02-01-2009, 16:48
приемам го като комплимент това, поне явно си ги прочел :bg:
Я пак?
digitalundgrd
02-01-2009, 16:51
:bouncing_smiley:
Stoyan Georgiev
02-01-2009, 16:52
Я пак?
дай малко пауза и помисли... не ти с впрягам въпреки, че обиждаш ;)
hristugena
02-01-2009, 16:55
дай малко пауза и помисли... не ти с впрягам въпреки, че обиждаш ;)
Хахаа....не ми се впрягай въобще...:wow:
Шегичка...:bg:
п.с.:Я да паля и да се прибирам, че това Сарафово ми писна...:drinking:
Stoyan Georgiev
02-01-2009, 16:56
Хахаа....не ми се впрягай въобще...:wow:
Шегичка...:bg:
п.с.:Я да паля и да се прибирам, че това Сарафово ми писна...:drinking:
къде там бре :)
hristugena
02-01-2009, 16:57
къде там бре :)
В едно китно хотелче....:metal:
п.с.За капак трябва да ходя до "Лазур" - където и да се намира този квартал...:spam_laser:
Проблемът не са само задръстванията, проблемът е че провинциалистите подбиват цената на труда и правят и без това неприятният ни град още по-неприятен за живеене. Нищо лично към съфорумците от провинцията, особено ако си живеят по родните места ;-)
hristugena
02-01-2009, 17:02
Проблемът не са само задръстванията, проблемът е че провинциалистите подбиват цената на труда и правят и без това неприятният ни град още по-неприятен за живеене. Нищо лично към съфорумците от провинцията, особено ако си живеят по родните места ;-)
Аз съм от провинцията, но съм съгласен на 100% с казаното от колегата....
Малко изключение правят висококвалифицираните специалсити, но и те са сравнително малък процент...:metal:
ФЕРАРИСТ
02-01-2009, 17:27
Една че колите са много, но пък и пътищата са още по малко......
Ходил съм във Виена,която е като в София и Рим, който е по голям, е и на двете места няма такива задръствания както в цяла София(.Цяла казвам, защото много рядко може да има някое задръстване, а у нас са пераманентни по всички основни артерии.Ясно е, че един от проблемите са хората от провинцията, ама това е друг въпрос.
Изхода е прост-високи такси за преминаване през центъра, както в Лондон, това е:wow::tequilla:
Пич, нали се сещаш, че с това изказване обиждаш най-малкото себе си :screwy: Или не си българин?
Stoyan Georgiev
02-01-2009, 17:43
Ходил съм във Виена,която е като в София и Рим, който е по голям, е и на двете места няма такива задръствания както в цяла София(.Цяла казвам, защото много рядко може да има някое задръстване, а у нас са пераманентни по всички основни артерии.Ясно е, че един от проблемите са хората от провинцията, ама това е друг въпрос.
Изхода е прост-високи такси за преминаване през центъра, както в Лондон, това е:wow::tequilla:
колега, не че нещо ама центъра на лондон е колкото половин софия :bouncing_smiley:
hristugena
02-01-2009, 18:00
Пич, нали се сещаш, че с това изказване обиждаш най-малкото себе си :screwy: Или не си българин?
Родители и родина не се избират!:spam_laser:
Не само, че не се чувствам обиден, но и като посрещам чужденци им провеждам 5-10 мин. лекция по оцеляване в БГ - последният път ми стана жал за едни чехи - яко ги наплаших хорицата..:shocking:
Ми като не ви харесва софията елате вие в провинцията бе :haha: елате да скивате к'во е спокойно в Разградъ.
В Осло стават задръствания по 3-4 лентовата магистрала и 30 километра се взимат за час и половина - два !!!! Но това е само в петък ,неделя и понеделник !
П.П. Тея задръствания не важат за градския и извънградския транспорт ,а също и за бакшишите ,защото BUS/TAXI лентата е винаги свободна и си перкат автобусчетата по нея с 90 и ги боли к....
nikolaaaay
02-01-2009, 19:02
То, че Сф стана двойна последните 15 години, тва е факт, ама и това, че почти няма нови улици, също е факт. Не може да построиш хиляди нови сгради без да строиш инфраструктура. Париж и Рим не може да се дават за пример, щото тва са двата града, приемащи най-много туристи в света изобщо. Плюс това в Париж съм ходил с кола и трафика не беше по-тежък от София. Обаче, ако се направят достатъчно широки и добре проектирани улици, нема да има сериозни задръствания. Примери затова много.
Например във Франкфурт - панаирен град, който приема 15-тина изложения годишно. Там съм ходил няколко пъти и трафика е съвсем нормален, дори в час пик. От центъра се измъкваш буквално за минути. Другата разлика е, че тук няма обяд, няма час пик - винаги е задръстено. В мюнхен като работех навремето, в 16,50 ч. нямаше жив човек в метрото, а в 17,05 ставаше лудница.
virusalfa
02-01-2009, 21:44
Пинки,кое те дразни повече-аз или истината?
virusalfa
02-01-2009, 21:49
И като ми изтри постовете излезе ли ти въшка на челото?
virusalfa
02-01-2009, 21:53
Нищо лично и към теб,но искам да ми покажеш на военнотопографска карта къде са родните места на твоите родители и защо,неразумний юроде ,поради что се срамиш да наречеш себе си "от провинцията"?
ЕГА това го прочетат поне 50 човека преди да го е изтрил оня
Furious 155
02-01-2009, 22:19
според мен ако се оптимизират светофарната уредба в столицата и се централизира, ще има поне 20 процента подобрение на потока на превозни средства в пиковите часове! Отделно през останалото време подобрението ще е по-осезаемо!
Колкото до това кой от къде и за какво е в столицата - всеки има право да работи и живее където си иска - свободна държава сме (американизирано, но истина - тук не влиза да си показваш простотията по заведения и кръстовища). Отделно че провинция, както е казал Хемингуей, е всичко което е далече от морето! И не виждам защо това се прави на проблем, колите с несофийска регистрация не са чак толкова много. И аз не съм от столицата, но пък колата си я регистрирах тук, тъй като 80%, да не кажа 90% от времето се кара тук! Така е редно според мен!
според мен ако се оптимизират светофарната уредба в столицата и се централизира, ще има поне 20 процента подобрение на потока на превозни средства в пиковите часове! Отделно през останалото време подобрението ще е по-осезаемо!
Колкото до това кой от къде и за какво е в столицата - всеки има право да работи и живее където си иска - свободна държава сме (американизирано, но истина - тук не влиза да си показваш простотията по заведения и кръстовища). Отделно че провинция, както е казал Хемингуей, е всичко което е далече от морето! И не виждам защо това се прави на проблем, колите с несофийска регистрация не са чак толкова много. И аз не съм от столицата, но пък колата си я регистрирах тук, тъй като 80%, да не кажа 90% от времето се кара тук! Така е редно според мен!
Как да не си я регистрираш,на мен с този Т номер бате ми еб*ват майката от свиркане и псуване :sniper: Аз не свиря на коли с регистрация различна от С и СА,ама има всякакви олигофрени.... :screwy:
Stoyan Georgiev
02-01-2009, 22:33
Отделно че провинция, както е казал Хемингуей, е всичко което е далече от морето!
:bouncing_smiley: бургас бургас, светски град или провинциална дупка, средище на анцузи ? :bouncing_smiley::bouncing_smiley:
hristugena
02-01-2009, 22:35
:bouncing_smiley: бургас бургас, светски град или провинциална дупка, средище на анцузи ? :bouncing_smiley::bouncing_smiley:
Аз съм в момента в "Лазур" и се чувствам като в Бейрут - нооо изтрещялки има около и в кооперацията...:drinking::drinking:
Stoyan Georgiev
02-01-2009, 22:38
Аз съм в момента в "Лазур" и се чувствам като в Бейрут - нооо изтрещялки има около и в кооперацията...:drinking::drinking:
ако има нещо.. няма нишо :bouncing_smiley:
ама аз съм наблизо де , ако има нешо ше помагаме :metal:
пази са от тея с качулките и адидасите (само тея дето са над 1.90 - останалите са мишоци:tongue2:)
LeoVin4i
02-01-2009, 22:43
случайни хора не носят АДИДАС. Носещият АДИДАС е не-случаен. НЕ СЕ ЕБАВАЙ С НЕГО - ТОЙ Е СИЛЕН И МОЩЕН, И ПОЗНАВА РИЖИТЕ :spiteful:
hristugena
02-01-2009, 22:45
ако има нещо.. няма нишо :bouncing_smiley:
Некъф шушляк ми се върти около А8-цата....(виждам го от терасата и слизам светкавично)....Излизайки от входа чувам трясък на счупено стъкло и ми причерня....Светкавично се стрелнах към него и с премерен удар с крак го ударих в бъбреците....Гледайки към колата и какви са пораженията - установих, че е пострадал съседна на моята кола, а в суматохата шушляка се съвзе и се навря в близкия вход...:shocking::shocking::shocking:
Според "домакините ми" - случката била нормална за БС и редовно изчезвали касетофончета....:screwy:
trustworthy
02-01-2009, 22:46
И тука, в провинцията, също е доста по-спокойно по отношение на трафика по празниците. Чак ми домъчня за диваците, които се стремяха да паркират по възможност във входа на кооперацията. То няма кога да напсуваш тея дни :)
Stoyan Georgiev
02-01-2009, 22:52
Некъф шушляк ми се върти около А8-цата....(виждам го от терасата и слизам светкавично)....Излизайки от входа чувам трясък на счупено стъкло и ми причерня....Светкавично се стрелнах към него и с премерен удар с крак го ударих в бъбреците....Гледайки към колата и какви са пораженията - установих, че е пострадал съседна на моята кола, а в суматохата шушляка се съвзе и се навря в близкия вход...:shocking::shocking::shocking:
Според "домакините ми" - случката била нормална за БС и редовно изчезвали касетофончета....:screwy:
тука са занданните измерения, не се очудвай на каквото и да ти кажат :screwy:
и в Ню Йорк, и в Рим, и в Париж съм бил....такова нещо като задръстванията в София няма. В нормалните държави всеки град си е достатъчно добре устроен(транспорт, магазини, работни места, универитети, училища), че не се налага да мигрираш като лястовичките според сезона в "по-топлите страни".
Специално за Ню Йорк щата мога да ти кажа (от личен опит), че има много хора, които живеят в малки градове ( и не толкова малки) , та въпросните не са ходили никога в Ню Йорк Сити през живота си...(говорим за 40-50 годишни). Въпреки, че разстоянието от техния град до Ню Йорк е точно толкова колкото Варна - СОфия...и няма да ти казвам за какви влакове, магистрали, летища и въобще транспортни алтернативи има за предвижване.
И това защо...Ами имат си всичко в техното градче - молове, супермаркети итн. А, ако пък случайно трябва нещо много специфично и рядко..има интернет, дебитна карта - плащаш и ти го доставят с УПС до вратата (като по всяко врееме в сайта им може да видиш къде точно е поръчката ти на карта...)
Не знам дали си бил в Ню Йорк обаче там е най-тежко да се кара в целите щати. Трафикът е ужасен шофьорите са не дотам културни попадаш в задръствания изгубваш се по няколко пъти и т.н. Въобще не си мисли че е по-лесно отколкото София.
digitalundgrd
03-01-2009, 00:28
Аз, което говоря не си го измислям ей така...От личен опит казвам, че с такси от Пен стейшън в манхатан, стигнах до Дж.Ф.К Летището за по-малко време, отколкото от Надежда до Студентски град и това в час Пик според таксиджията!!!
Furious 155
03-01-2009, 00:28
Не знам дали си бил в Ню Йорк обаче там е най-тежко да се кара в целите щати. Трафикът е ужасен шофьорите са не дотам културни попадаш в задръствания изгубваш се по няколко пъти и т.н. Въобще не си мисли че е по-лесно отколкото София.
и да това е нормално, защото NY е много пъти по-голям и на коли, и на площ и на брой жители! Тук обаче, нещо в такива мащаби е доста по осезаемо на 1.5 милиона народ в столицата...
DarkKnight
03-01-2009, 02:13
Изобщо не е така. Това прави по-добре развита столицата, защото колкото повече хора живеят в нея, толкова повече нужди, а от там и повече работни места и по-висок стандарт ;)
Ми като не ви харесва софията елате вие в провинцията бе :haha: елате да скивате к'во е спокойно в Разградъ.
В Осло стават задръствания по 3-4 лентовата магистрала и 30 километра се взимат за час и половина - два !!!! Но това е само в петък ,неделя и понеделник !
П.П. Тея задръствания не важат за градския и извънградския транспорт ,а също и за бакшишите ,защото BUS/TAXI лентата е винаги свободна и си перкат автобусчетата по нея с 90 и ги боли к....
Ми разстоянието от горубляне до мрамор е 25км (от единия край на софия до другия горе долу по диагонал) пробвай да го минеш през центъра за час и половина в час пик :screwy:
Аз съм от София (и баща ми е от софия и баба ми и пра баба ми и пра дядо ми, и пра пра баба ми и пра пра дядо ми, и т.н.) и какво от това? Това прави ли ме по-добър от някой който е дошъл да живее и да си изкарва прахраната в София? Стига с тия глупости аз съм от софия ти си от варна, ти от бургас, от пловдив или от където и да е било. Не е важно от къде си, а какъв ти е манталитета!!!
Основния проблем за задръстванията (според мен) не е в това колко коли са, а колко сме толерантни един към друг ;) На бул. Сливница има зелена вълна като тръгнеш от сточна гара. Повечето хора не знаят защото се "режат" на светофара, бият спирачки на другия и не осъзнават, че ако просто карат с 50 няма да спират и така ще останат по малко коли на светофара (а предполагам ви е ясно че по-бързо се изнасят колите като са по-малко :rolleyes: ) Освен това като светне светофара жълто-червено значи че трябва да се подготвиш да тръгваш и този пред теб като тръгне и ти да тръгваш, а не тогава да включваш първа ;) Имаме си и друг проблем - хората масово навлизат по кръстовищата като нямат възможност да се изнесат и така следващите влизат и няма къде да отидат (а междувременно всеки се опитва да запуши тоя пред него за да мине по-бързо като че има къде да отиде) и така на 2-3 кръстовища и се запушват колко пътя? А в София това е на почти всички кръстовища по основните ни артерии. Как е по-лесно да се разминеш с кола на тясна уличка? Да навлезеш и едва на полусъединител да се разминете или просто да го изчакаш да премине и ти да си минеш като бял човек?
Та за това аз мисля, че основния проблем е в отношението на хората (да сме малко по-добри един към друг) и в това че не се мисли по-мащабно. Не казвам че не са вече много повече коли отколкото трябва да са (до колкото си спомням бяха около 3 пъти повече отколкото са предвидени пътищата на софия), но ако сме малко по толерантни един към друг и внимаваме повече (например да тръгваме заедно в задръстването, а не всеки да блее и като тоя пред него тръгне да включва първа и да дава едва ли не мръсна газ или да влезе в кръстовището при положение че няма да отиде никъде и да запуши коли дето нито ще минат пред него нито нищо, а просто пресичат за да си продължат по пътя, или автобусите не караха в най-лява лента на цариградско и да засичат коли все едно са миродавни и т.н.) няма ли да е по-добре :rolleyes: или аз съм вече :screwy: и по-добре да не създавам изродчета като мен :rolleyes:
случайни хора не носят АДИДАС. Носещият АДИДАС е не-случаен. НЕ СЕ ЕБАВАЙ С НЕГО - ТОЙ Е СИЛЕН И МОЩЕН, И ПОЗНАВА РИЖИТЕ :spiteful:
http://dreal.net/wiki/index.php/%D0%91%D1%83%D1%80%D0%B3%D0%B0%D1%81
Stoyan Georgiev
03-01-2009, 04:50
момчета, ако щете вярвайте ама това аз съм го измислил :bouncing_smiley:
лятото като ми дойде до гуша от шибаните анцузи го написах в енциклопедията от 1 левче, дори си пазя акаунта още, с който го написах ;)
един такъв с анцуг дето познаваше рижите много знаеше - ама после много бягаше пред фаровете, въпросните дружки хич го не спасиха :metal: :wow:
ПП: тая статия я бяха заключили дори , щото сульо и пульо почнаха да пишат в нея, ама админа я отключи по моя молба :)
а за алкохолната яма... това дойде от само себе си... който не е бил тука за повече от седмица, той не знае какво имам предвид....
LeoVin4i
03-01-2009, 10:48
А това надявам се не ти си го написал :respect:
"ако сте варненец - веднага престанете да бъдете такъв (Опасно за живота!)" :torch:
Linkestis
03-01-2009, 11:27
Ти направо ме разби..трябва да се запозная с теб :big_bow_down:
/говоря сериозно/
Stoyan Georgiev
03-01-2009, 11:58
А това надявам се не ти си го написал :respect:
"ако сте варненец - веднага престанете да бъдете такъв (Опасно за живота!)" :torch:
:crazy:
...
Много си прав, колега :)
........................
По принцип не си създавам мнение за хората по писания във форуми, но за теб мога да кажа, че си свестен човек! :respect:
Нищо лично и към теб,но искам да ми покажеш на военнотопографска карта къде са родните места на твоите родители и защо,неразумний юроде ,поради что се срамиш да наречеш себе си "от провинцията"?
ЕГА това го прочетат поне 50 човека преди да го е изтрил оня
Яж ми куро Симитли ;-) И по майчина и по бащина линия съм 4-то поколение софиянец, т.е. от прадядовци/прабаби. Израснал съм на "Парчевич", където жвеят нашите, а ергенската ми бърлога е в "Лозенец" :falos:
Stoyan Georgiev
03-01-2009, 20:13
Яж ми куро Симитли ;-) И по майчина и по бащина линия съм 4-то поколение софиянец, т.е. от прадядовци/прабаби. Израснал съм на "Парчевич", където жвеят нашите, а ергенската ми бърлога е в "Лозенец" :falos:
ей, автограф искам от теб , така да знаеш :)
П.п. Надявам се снеговалежа да блокира селтиците по родните им места и в понеделник да ги уволнят от работа за самоотлъчка:falos:
Stoyan Georgiev
03-01-2009, 20:15
П.п. Надявам се снеговалежа да блокира селтиците по родните им места и в понеделник да ги уволнят от работа за самоотлъчка:falos:
наистина много интелигентно изказване, евала :)
наистина много интелигентно изказване, евала :)
Правилата са ясни ;-)
Stoyan Georgiev
03-01-2009, 20:18
Правилата са ясни ;-)
а?
Репликата е на сержант Брус Робъртсън, Единбургска и Лотиянска полиция, "Гавра", Ървин Уелш. Препоръчвам ти това четиво, ще ти хареса ;-)
hristugena
03-01-2009, 20:29
Нема друга София - стига с тази шизофрения...:puke:
Stoyan Georgiev
03-01-2009, 20:35
Репликата е на сержант Брус Робъртсън, Единбургска и Лотиянска полиция, "Гавра", Ървин Уелш. Препоръчвам ти това четиво, ще ти хареса ;-)
благодаря, но докато я прочета и разбера в какъв контекст го казваш, би ли пояснил ;)
благодаря, но докато я прочета и разбера в какъв контекст го казваш, би ли пояснил ;)
Контекстът е ясен - жабата и гьола ;-) Имам предвид маклайна, който искаше да му обяснявам от коя паланка били родителите ми...Иначе книгата е размазваща, както цялото творчество на този автор и гарантирам , че ще останеш доволен. Наздраве!
БРАВО ЕВАЛА направо нямам думи та като си от София да не си богоизбран ако искаш и още 10 поколения изреди накрая може да се окажеш и със синя кръв
БРАВО ЕВАЛА направо нямам думи та като си от София да не си богоизбран ако искаш и още 10 поколения изреди накрая може да се окажеш и със синя кръв
Не съм със синя кръв защото съм от ЦСКА и не понасям нищо свързано с турско синята окраска;-) Фактите са си факти и не мога да ги променя, тва е положението... Не бих казал че софиянци сме богоизбрани, именно заради имигрантите от прованса които пренаселват града, подбиват цената на труда и допринасят за сговняването на обстанавката в този град. Между другото, във връзка с настоящ бизнес проект мисля да се изнеса от София и да се преместя да живея за постоянно на морето, пък селяните нека се гъчкат в шоплука :spam_laser:
bilgiiski
03-01-2009, 21:22
Аз обаче имам 100 овце в балкана, и хич не ми дреме за четвъртото ти поколение.
Ей заради такива като тоя всеки втори в провинцията псува по софийско.
Аз обаче имам 100 овце в балкана, и хич не ми дреме за четвъртото ти поколение.
Ей заради такива като тоя всеки втори в провинцията псува по софийско.
Продължавай да ги стрижеш тогава и не се засягай ;-)
Stoyan Georgiev
03-01-2009, 22:08
Не съм със синя кръв защото съм от ЦСКА и не понасям нищо свързано с турско синята окраска;-) Фактите са си факти и не мога да ги променя, тва е положението... Не бих казал че софиянци сме богоизбрани, именно заради имигрантите от прованса които пренаселват града, подбиват цената на труда и допринасят за сговняването на обстанавката в този град. Между другото, във връзка с настоящ бизнес проект мисля да се изнеса от София и да се преместя да живея за постоянно на морето, пък селяните нека се гъчкат в шоплука :spam_laser:
а , сори пич, тука да ми заемаш от въздуха, такива да ги нямаме :tongue: (виждаш ли , и аз мога така :) )
а , сори пич, тука да ми заемаш от въздуха, такива да ги нямаме :tongue: (виждаш ли , и аз мога така :) )
Харесал съм си една хасиенда в Банево и скоро ще се преселя близо до морето:dance:
А града, който имаш, ще го продаваш ли?
А града, който имаш, ще го продаваш ли?
Ще рентиерствам на гърба на провинциалисти решили да гонят кариера в големия град...Кофти работа, но все някой трябва да я върши ;-)
hristugena
03-01-2009, 22:27
Ще рентиерствам на гърба на провинциалисти решили да гонят кариера в големия град...Кофти работа, но все някой трябва да я върши ;-)
Хаххахааааххаха - баси якия "бизнес план"..:twisted:
Хаххахааааххаха - баси якия "бизнес план"..:twisted:
Златно бизнес-правило е да уважаваш всеки възможен приход и да не го отхвърляш с лека ръка, компренде? ;-)
hristugena
03-01-2009, 22:34
Златно бизнес-правило е да уважаваш всеки възможен приход и да не го отхвърляш с лека ръка, компренде? ;-)
Мани мани..., че се подготвям за GMAT и съм на "revenue assurance"...:spam_laser:
Stoyan Georgiev
03-01-2009, 22:46
Харесал съм си една хасиенда в Банево и скоро ще се преселя близо до морето:dance:
банево става горе-долу, ама ще ти вони на фъшкии без да те притеснявам ;) имаме една две къщурки около там ;)
trustworthy
03-01-2009, 22:53
И кое и е кофтито на работата? Я кажи, че да влезем и ние в час, че тука сме баси забутаната провинция и не сме ги чували тея хватки
банево става горе-долу, ама ще ти вони на фъшкии без да те притеснявам ;) имаме една две къщурки около там ;)
Като "софиянците" ни изгониха от София, ще миришем фъшкиите, кво да правим :help: Иначе имам вариант и за Ветрен, ама то е все същото...
И кое и е кофтито на работата? Я кажи, че да влезем и ние в час, че тука сме баси забутаната провинция и не сме ги чували тея хватки
Като се преселя близо до морето ще ви "светна" на "далаверата" на казан ракия и бъчва вино ;-)
Stoyan Georgiev
03-01-2009, 22:59
Като "софиянците" ни изгониха от София, ще миришем фъшкиите, кво да правим :help: Иначе имам вариант и за Ветрен, ама то е все същото...
избери нещо по-на-север ;)
trustworthy
03-01-2009, 23:01
Ако дойдеш към морето, поне няма да се пързаляш по добре познатия ти столичен сняг и лед. Щото като гледам кадрите за София по новините и гледам пред прозореца си, почвам да си мисля, че съм от другата страна на земното кълбо ...с тоя сух асфалт и +2 градуса температура :-(
Трябва да е близо до Бургас и да е далеч от определението "курортно село"... важното е че по принцип има избор :)
Ако дойдеш към морето, поне няма да се пързаляш по добре познатия ти столичен сняг и лед. Щото като гледам кадрите за София по новините и гледам пред прозореца си, почвам да си мисля, че съм от другата страна на земното кълбо ...с тоя сух асфалт и +2 градуса температура :-(
Е айде, във Варна никога няма лед?!? Вашият град го обичам от май до октомври :big_beer:
trustworthy
03-01-2009, 23:04
Има едно китно градче - Варна му викат - в тая посока е някъде :) Хем баш до морето, хем и цените на квадрат на имотите са с поне 50-100 лв по-ниски от столичните :-D
trustworthy
03-01-2009, 23:10
Е айде, във Варна никога няма лед?!? Вашият град го обичам от май до октомври :big_beer:
В момента единственият лед, който знам по нашия край, е този в камерата на хладилника ;)
Stoyan Georgiev
03-01-2009, 23:12
Трябва да е близо до Бургас и да е далеч от определението "курортно село"... важното е че по принцип има избор :)
нещо по към сарафово посока оризаре имам предвид - все е близо до бургас :)
В момента единственият лед, който знам по нашия край, е този в камерата на хладилника ;)
Остава да донеса уискито :drinking:
trustworthy
03-01-2009, 23:17
нещо по към сарафово посока оризаре имам предвид - все е близо до бургас :)
Че Слънчев Бряг и той не е далече. Хем и голям избор има там :bouncing_smiley:
[quote=trustworthy;386549]В момента единственият лед, който знам по нашия край, е този в камерата на хладилника ;)[/quoteж]
Eла у нашию квартал да ти покажа що е лед (все още) . То не случайно едно време на табелата след кръстовището на топлофикация от лицевата страна пишеше - Добре Дошли в ж.к.Владиславово - а на гърба някой беше написал със спрей - ОЦЕЛЯ ?
Най приятното каране което съм имал във Варна от много години до сега беше на 01.01 тази година . То такова движение не сме имали от 1982 година ;) , от Владиславово до центъра слязах за има -няма 10 мин , а такава скука по светофарите никога не е било.
А градския транспорт има какво да види още докато ги стигнем Японците : http://www.youtube.com/watch?v=axwMxUBL_ws
Олигофрен!
trustworthy
04-01-2009, 00:00
Онази вечер по борд компютър ми даде -1 градуса във владиславово и +3 в центъра, близо до морето.
П.П. борд компютърът, естествено, не беше на 146-цата. Тозимодерен автомобил такива данни като външна температура ги пази в тайна :tooth:
Олигофрен!
Ни съ засягъй, младьежу ;-)
Онази вечер по борд компютър ми даде -1 градуса във владиславово и +3 в центъра, близо до морето.
П.П. борд компютърът, естествено, не беше на 146-цата. Тозимодерен автомобил такива данни като външна температура ги пази в тайна :tooth:
То затова новата Зоологическа градина със пингвините и полярната мечка ще е във Владиславово я ;)
Ни съ засягъй, младьежу ;-)
Принципно от олигофрени не се засягам, но да пишеш подобни пожелания, когато доста хора ще пътуват, доказва, че си олигофрен.
Дубрье, джанъм! Да'н забравиш в пундрьелник като разнасяш пиша дукумьенти от канторътъ ду фирминуто утдиленьие нъ съдъ зъ зъвьерки, да съ закубчаиш чи знаиш пу нувунитье кви снигувье дадоа да вълят у Софьето :falos:
Аз, което говоря не си го измислям ей така...От личен опит казвам, че с такси от Пен стейшън в манхатан, стигнах до Дж.Ф.К Летището за по-малко време, отколкото от Надежда до Студентски град и това в час Пик според таксиджията!!!
Да ама не си минавал през кварталите ами най-вероятно по обходните магистрали и това че един път си го направил не значи че всеки път е така. Проблемът в Б-я е че никой не спазва правилата. Ела да видиш в Манхатан дали има някой спрял по тротоарите.
PEPI-2ALFA
04-01-2009, 07:16
За тия , които се радват , не се радвайте , днес се прибират всички :tongue:
Ранобудниче
04-01-2009, 08:33
винаги особено ме е радвала тази уникална родна способност от мухата да сътворим стадо слонове с цялата им рода до девето коляно.
ма вие продължавайте да творите - и Уелш мое ви завиди (еле па на некои)
http://cheesebuerger.de/images/smilie/nahrung/c010.gif
digitalundgrd
04-01-2009, 09:16
Да ама не си минавал през кварталите ами най-вероятно по обходните магистрали и това че един път си го направил не значи че всеки път е така. Проблемът в Б-я е че никой не спазва правилата. Ела да видиш в Манхатан дали има някой спрял по тротоарите.
Не знам ти в Америка ли си къде си, но не разбирам защо ми задаваш въпроси от тоя сорт, при положение че живях 3 месеца и малко в Ню Йорк...Астория Булевард говори ли ти нещо...?? Така, че айде да не спорим за трафика моля те...
П.с Между другото София ПАК не е изчистена...надявам се, ако не друго поне големия трафик , който се очаква да позачисти пътищата по-добре от тия с Фадромите ;)
Трябва както в чужбина, качваш се само от 1вата врата и си показваш картата на шофьора или си купуваш билетче от него.
Зависи в коя чужбина си, в Германия такова нещо нямаше ... можеш да си се возиш гратис, проверяват рядко, но глобата е голяма.
Иначе, бил съм с кола навън, тук-там има задръствания, предимно в големите градове, из централните улици, но като в София - толкова големи - не видях.
Махнах се от София, защото там за живеене не става. Благодаря, ама имам един живот само, за да го пропилявам само по работа. В София можеш само да работиш, и то не приятно, а изнервено и да псуваш и правиш глупости, защото всичко там те изнервя на макс.
Скоро идвах по работа в София ( по празниците точно ) - еми толкова намръщени и изнервени хора няма никъде да видиш в друг град в България. Явно живота в София просто те смачква. Вземах огромна заплата и какво оставаше от нея - нищо. Тогава за какво ми е да се тровя излишно? Иначе за транспорта е така - ако пуснат 2-3 пъти повече трамваи и автобуси, ако са редовни ( в Хайделберг се знаеше точната минутка в която идва автобуса на съответната спирка и закъснения НЯМАШЕ ), ако направят центъра входа 10 лв с автомобил, ако направят глобата за шофиране в BUS лентата 500 лв и отнемане на книжка и т.н. - много ще намалее трафика, сигурен съм. Ама никой няма полза от това, нали бензин трябва да се продава, части за автомобили, места за синя зона и какво ли още не ... ако си мислите че няма комбина между всички, много се лъжете, всичко е нагласено да изцеждат цялата ви заплата по какво ли не. Туй то.
п.п. Пу, отдавна не бях писал толкова много :)
hristugena
04-01-2009, 11:48
Пу, отдавна не бех чел толкова много...:twisted:
Ей, угодия няма :)
hristugena
04-01-2009, 11:54
Напротив...Подкрепям мнението Ви колега на 100%...:respect:
И аз загърбих тази ЗооЛогическа градина наречена София и не съжалявам....:ban:
Ако помислите малко, ще се усетите, че ситуацията София е умишлено създадена, а трафика никой не желае да го редуцира и регулира.
Та не виждам що се дърлите... всичко е театър, постановката - Разделяй и владей.
Ако помислите малко, ще се усетите, че ситуацията София е умишлено създадена, а трафика никой не желае да го редуцира и регулира.
Та не виждам що се дърлите... всичко е театър, постановката - Разделяй и владей.
Бе те да върнат Софийското жителство, пък да видим дали ще е такава обстановката ;-)
hristugena
04-01-2009, 12:18
Бе те да върнат Софийското жителство, пък да видим дали ще е такава обстановката ;-)
Ако искаш дай да върнем и комунизма...Штъ направим партиен секретар...:ban:
Ако искаш дай да върнем и комунизма...Штъ направим партиен секретар...:ban:
Знаех си че ББ е скрит комунист :-) Иначе кво му е лошото на комунизма?!? Експроприация плюс електрификация и нещата заспиват.
hristugena
04-01-2009, 12:23
Знаех си че ББ е скрит комунист :-) Иначе кво му е лошото на комунизма?!? Експроприация плюс електрификация и нещата заспиват.
Уф ако искаш да не отваряме тази тема....:ban:
Колега, не ме занимавай с глупости...
Има далеч по-смислени неща от първичната носталгия с която ни пързалят.
Продължавайте да живеете в 1980-та, пък чакайте прогрес.
Stoyan Georgiev
04-01-2009, 12:28
малиии... ум да ти зайде...
hristugena
04-01-2009, 12:32
Продължавайте да живеете в 1980-та, пък чакайте прогрес.
Автопарка в България е горе-долу от тази епоха....:drinking:
Автопарка в България е горе-долу от тази епоха....:drinking:
Що бе, твойто Ауди нали е от висаджийската епоха ;-)
hristugena
04-01-2009, 12:35
Що бе, твойто Ауди нали е от висаджийската епоха ;-)
То си е от миналия век - 1999г ...:twisted::twisted::twisted:
Беше каквото беше от понеделник всеки да се оправя сам и пак ще се върне предишния ужасен филм наречен СФ-пътна инфраструктура.:sick1:
digitalundgrd
04-01-2009, 14:16
Амин.....
И за да е по- пълно изживяването- снежец по улиците! :twisted:
Furious 155
04-01-2009, 15:09
И за да е по- пълно изживяването- снежец по улиците! :twisted:
лудница е .... не спира да вали вече 2-ри ден.... :drinking: като гледам в квартала какъв кеф е ... деца с шейни, хора с коли-шейни :)
В кварталите е особено кеф- лед под снега. :respect: А ако излезеш извън града- изненадите не спират. :bg:
DarkKnight
04-01-2009, 23:35
И какво ще се промени според теб? Тия дни имаше страшно много олигофрени на пътя пък нали "селтаците са си били по родните места"!!!
Днес бях свидетел на един с няква 3-ка БМВ СА регистрация дето направи една мацка с 3-ка Голф М регистрация на гъз. То не бяха свиркания, то не бяха псувни. А виновен беше тоя с БМВ-то защото не е и чувал правилото за дясно стоящия на нерегулирано кръстовище.
Има си и от едните и от другите смотаняци разберете го най-накрая. Ако ще и до 30 коляно да си софиянец не ми пука и аз съм софиянец и к'во? Важно е че обиждаш и кълнеш ХОРА КАТО ТЕБ. Ти да не си по-културен от някой друг колега от форума дето да не е от София. Напротив :respect: към колегите, които просто те пуснаха покрай ушите си. Заради такива като теб като отида някъде на почивка ме гледат злобно и викат "гле'ай къ'в идиот"
Зависи в коя чужбина си, в Германия такова нещо нямаше ... можеш да си се возиш гратис, проверяват рядко, но глобата е голяма.
Иначе, бил съм с кола навън, тук-там има задръствания, предимно в големите градове, из централните улици, но като в София - толкова големи - не видях.
Махнах се от София, защото там за живеене не става. Благодаря, ама имам един живот само, за да го пропилявам само по работа. В София можеш само да работиш, и то не приятно, а изнервено и да псуваш и правиш глупости, защото всичко там те изнервя на макс.
Скоро идвах по работа в София ( по празниците точно ) - еми толкова намръщени и изнервени хора няма никъде да видиш в друг град в България. Явно живота в София просто те смачква. Вземах огромна заплата и какво оставаше от нея - нищо. Тогава за какво ми е да се тровя излишно? Иначе за транспорта е така - ако пуснат 2-3 пъти повече трамваи и автобуси, ако са редовни ( в Хайделберг се знаеше точната минутка в която идва автобуса на съответната спирка и закъснения НЯМАШЕ ), ако направят центъра входа 10 лв с автомобил, ако направят глобата за шофиране в BUS лентата 500 лв и отнемане на книжка и т.н. - много ще намалее трафика, сигурен съм. Ама никой няма полза от това, нали бензин трябва да се продава, части за автомобили, места за синя зона и какво ли още не ... ако си мислите че няма комбина между всички, много се лъжете, всичко е нагласено да изцеждат цялата ви заплата по какво ли не. Туй то.
:respect:
Много си прав ама за мен София е като наркотик. Колкото и да ми е гадно и да се спуквам от работа, и да гледам вечерно време в супермаркетите физиономии тип "що ми изяде таратора" съм си свикнал вече и няк'си не мога да си представя да ги няма тези гадости :blush:
П.П. Само с глобите не съм съгласен. То и сега взимат и точки и пари ама няма кой да спазва правилата и да глобява както би трябвало да е :)
И какво ще се промени според теб? Тия дни имаше страшно много олигофрени на пътя пък нали "селтаците са си били по родните места"!!!
Днес бях свидетел на един с няква 3-ка БМВ СА регистрация дето направи една мацка с 3-ка Голф М регистрация на гъз. То не бяха свиркания, то не бяха псувни. А виновен беше тоя с БМВ-то защото не е и чувал правилото за дясно стоящия на нерегулирано кръстовище.
Има си и от едните и от другите смотаняци разберете го най-накрая. Ако ще и до 30 коляно да си софиянец не ми пука и аз съм софиянец и к'во? Важно е че обиждаш и кълнеш ХОРА КАТО ТЕБ. Ти да не си по-културен от някой друг колега от форума дето да не е от София. Напротив :respect: към колегите, които просто те пуснаха покрай ушите си. Заради такива като теб като отида някъде на почивка ме гледат злобно и викат "гле'ай къ'в идиот"
:respect:
Много си прав ама за мен София е като наркотик. Колкото и да ми е гадно и да се спуквам от работа, и да гледам вечерно време в супермаркетите физиономии тип "що ми изяде таратора" съм си свикнал вече и няк'си не мога да си представя да ги няма тези гадости :blush:
П.П. Само с глобите не съм съгласен. То и сега взимат и точки и пари ама няма кой да спазва правилата и да глобява както би трябвало да е :)
Абе що не си гушнеш тая красавица от снимката и не се отдадеш на по приятни и богоугодни занимания!!!Що ти трябва да откриваш топлата вода!Я ги остави.Нека тънат в безпросвета:flex:
Дубрье, джанъм! Да'н забравиш в пундрьелник като разнасяш пиша дукумьенти от канторътъ ду фирминуто утдиленьие нъ съдъ зъ зъвьерки, да съ закубчаиш чи знаиш пу нувунитье кви снигувье дадоа да вълят у Софьето :falos:
Само не разбрах,това на какъв диалект е.поне в книгите не успях да го намеря.Опитах и в турските архиви,ама йок.Та от кое село и от коя част на света си.Аз използвам повече турцизми от нашите приятели от Турция,а те са повече от 25(до там съм ги разпознал),ама такъв тьорльугьовеч не съм срещал.То и аз като се омая пиша глупости,но после поне се извинявам.Не са ми виновни хората,да ми четат простотиите.Ако си бил много омаян-да се чете напил се като свиня,подчертай го.Отворил съм и тема по тоя въпрос.Иначе всичко си е съвсем наред.Пак си плещиме глупости,което е по- добре от нищо!:drinking::drinking::drinking:
Спестете си време, пък и на нас да ви четем, и прочетете тази тема:
http://fiat-bg.org/forum/viewtopic.php?t=27835
Има 73 страници. Дано ви начеша крастата...
Само не разбрах,това на какъв диалект е.поне в книгите не успях да го намеря.Опитах и в турските архиви,ама йок.Та от кое село и от коя част на света си.Аз използвам повече турцизми от нашите приятели от Турция,а те са повече от 25(до там съм ги разпознал),ама такъв тьорльугьовеч не съм срещал.То и аз като се омая пиша глупости,но после поне се извинявам.Не са ми виновни хората,да ми четат простотиите.Ако си бил много омаян-да се чете напил се като свиня,подчертай го.Отворил съм и тема по тоя въпрос.Иначе всичко си е съвсем наред.Пак си плещиме глупости,което е по- добре от нищо!:drinking::drinking::drinking:
Хаха, трезв съм като кисела краставичка, и още по-добре пред съвестта си съм чист като свещеннически чаршафи ;-) Колкото до упреците от колеги-софиянци за мнението ми по въпроса със селтиците, така мисля - така пиша. Свикнал съм да не си трая, когато съм потърпевш от нещо, а в случая се чувствам потърпевш по една камара причини изброени от мен и други съфорумци в предишните постове, и си изказвам мнението. Същото мнение съм го споделял многократно и пред приятели "нови софиянци" и никой от тях не ми се е обидил като някои "ощипани госпожици" тук. Това е положението, живеем в уж свободна страна, можем да си изказваме мнението свободно, все пак раздела е "Общи приказки", да не говорим че не съм обидил никой пряко, за разлика от оня младеж koolio, който си позволи да ме нарече "олигофрен". Това е ;-)
П.п. Koolio, не си ми нито на годините, нито на образованието, нито на интелектуалното ниво, а като те пипна наживо ще се напикаеш от страх, така че го раздавай по-кротко ;-)
hristugena
05-01-2009, 17:22
П.п. Koolio, не си ми нито на годините, нито на образованието, нито на интелектуалното ниво, а като те пипна наживо ще се напикаеш от страх, така че го раздавай по-кротко ;-)
:paddle::priest::twisted:
Ранобудниче
05-01-2009, 18:20
:paddle::priest::twisted:
не, че нещо, ама ми хрумна едно питане към теб, христу_жена.. де се буташ, когато двама мъже си мерят пишките? :)
hristugena
05-01-2009, 18:51
не, че нещо, ама ми хрумна едно питане към теб, христу_жена.. де се буташ, когато двама мъже си мерят пишките? :)
Не разбрах какво ти е питането? Единия бил "олиго"...другия можело да "се напикае" - Нищо не се мери...пълна трагедия...
Χριστούγεννα-[христ╔Гена]-Коледа, Рождество Христово.
p.s.Жена е "γυναίκα".....
С въпросния екземпляр продължихме културната дискусия на лични, така че моля някой модератор да зачисти.
П.С. Трудно мога да подпаля от форумни простотии, но клетви като тази наистина чупят простомера!
hristugena
05-01-2009, 19:05
С въпросния екземпляр продължихме културната дискусия на лични, така че моля някой модератор да зачисти.
Е к'во? Напика ли се бате?...
:picnic:
разчиствайте си сами, като сте се разбрали
hristugena
05-01-2009, 19:14
разчиствайте си сами, като сте се разбрали
Най-сетне една мъжка приказка...:starwars:
Ранобудниче
05-01-2009, 19:48
...
Χριστούγεννα-[христ╔Гена]-Коледа, Рождество Христово.
p.s.Жена е "γυναίκα".....
аз пък обичам свободните интерпретации.
така или иначе, темата се изроди безмерно.
за кой ли път.
затова и сериозният подход зачезна без време (както някой намекна с бутилка под мишница по-горе).
за съжаление, така и никой не обърна внимание на (за кой ли път) мъдрите 2 изречения на морфиус, както и на човещината в думите на тъмния рицар.
винаги е по-лесно да се констатират последиците, въпросът да се измести на псевдо-сатирична плоскост, клоняща към първично-попръжнително-самоопиянена мачовщина, вместо да се разсъждава за причината за дадено явление ли за причинно-следствените връзки.
trustworthy
05-01-2009, 19:59
Виждам, че темата е достигнала до своя хепиенд, така че предлагам да пускаме финалните надписи ;)