PDA

View Full Version : Странен проблем с ел джама?

Satanism
04-01-2009, 12:19
Колеги, имам много странен проблем с шофьорския джам:
Понякога не може да се вдига нагоре.Свалянето надолу работи винаги, но вдигането отказва от време на време.Интересното е, че след време се оправя.Реших, че е от моторчето, смених механизма, но го прави пак.Пробвах да разменя бутончетата на ключа, с другото бутонче пак работи само свалянето, а вдигането отказва.Тоест не е нито механизъм, нито ключа?От какво може да е?

patrona
04-01-2009, 12:33
Колега аз го имам същият проблем ама беше със заден десен джам.Разглобих копчетата на съставните им части почти ништо.Клемите бяха малкоо хлабави.Размених копчетата и сега проблема се прехвърли на заден ляв джам.Дано някой даде мнение за оправяне щото като седне някой дето не съм му казалза тва и познай-малко трудно вдигане.При мене се вдига но трябва да натиснеш яко копчето и да го задържиш.

Mury
04-01-2009, 13:00
Я си смажете малко механизмите бре,и отсрани реслите и водачите :twisted: :twisted:

Satanism
04-01-2009, 13:18
Хм...що ми се струва, че трябва да търся ел проблем по-скоро?Като цъкна копчето нагоре и е забил джама, релето изобщо не цъка...освен това, когато си работи, си работи на 6...нямам проблеми с вдигането.

milio
04-01-2009, 13:58
здр колеги на мен не ми се вдига прозореца когато го намокря слиза до долу и неще да се качи.а понякой път ми излиза извън уплатнението

Boxer_Power
04-01-2009, 14:31
Ас съм със същия проблем и само със шофьорския прозорец,слиза добре но не ще да се дига,започва да се тормози моторчето и се налага по няколко пъти да натискам копчето докато се дигне до горе.Това съм забелязал го прави само през зимата или когато е студено или са запотени стъклата например рано сутрин.

alfi
04-01-2009, 14:37
zdr moqta pravi sa6toto i mi kazaxa 4e e ot buksata za svarzvane pod tabloto e kleqsala neznam kak to4no se kazva. proveri pri men se opravi! uspeh

patrona
04-01-2009, 15:47
Я си смажете малко механизмите бре,и отсрани реслите и водачите :twisted: :twisted:
Май не е до смазването,а в интерес на истаната и при мен не се чува релето.За това задържам и то си се вдига.Само че аз незнам ко реле ми е.

Satanism
04-01-2009, 18:02
zdr moqta pravi sa6toto i mi kazaxa 4e e ot buksata za svarzvane pod tabloto e kleqsala neznam kak to4no se kazva. proveri pri men se opravi! uspeh

коя е тая букса, колега?

badboys
04-01-2009, 20:09
пробваи да го натискаш съвсем леко почти без натиск

chico
04-01-2009, 20:10
При мен подобен проблем се прояви на десния джам. Проблема беше в контакторите на копчетата за вдигане/сваляне. Лекарството е сваляне на бутоните, разглобяване и зачистване на контактните повърхности вътре. Не е сложно, аз го направих с ножче и малка пила, но предполагам може и с шкурка. Контактни спрейове не съм ползвал. И те така :)

patrona
04-01-2009, 21:16
При мен подобен проблем се прояви на десния джам. Проблема беше в контакторите на копчетата за вдигане/сваляне. Лекарството е сваляне на бутоните, разглобяване и зачистване на контактните повърхности вътре. Не е сложно, аз го направих с ножче и малка пила, но предполагам може и с шкурка. Контактни спрейове не съм ползвал. И те така :)
Аз съм ги чистил но за малко и после пак така .

nikolaaaay
04-01-2009, 22:11
При мен проблемът е бил в бутона за сваляне/вдигане. Вдигането не дава хубав контакт. Не е оправено, но кабелите са разменени и бутонът бачка наобратно, т.е. стъклото се вдига винаги, но понякога се сваля от 3-4ти път. Не е най-доброто, но пак по-добре, че се вдига винаги, че в тая зима...

chico
05-01-2009, 11:40
Аз съм ги чистил но за малко и после пак така .
Е, и при мен се оправи от второто чистене :)

kolev
05-01-2009, 11:43
Ас съм със същия проблем и само със шофьорския прозорец,слиза добре но не ще да се дига,започва да се тормози моторчето и се налага по няколко пъти да натискам копчето докато се дигне до горе.Това съм забелязал го прави само през зимата или когато е студено или са запотени стъклата например рано сутрин.

твоето със сигурност е от релсата. трябва да я смажеш. прозорецът се вдига повече в задната част и се заклинва.като го бутнеш в правилна позиция и тръгва.

didko_boy
05-01-2009, 14:09
твоето със сигурност е от релсата. трябва да я смажеш. прозорецът се вдига повече в задната част и се заклинва.като го бутнеш в правилна позиция и тръгва.

и с какво се смазват релсите без да се омаже джама и при всяко сваляне и качване да не се цапа отново ???

kolev
05-01-2009, 18:49
ми с грес, стъклото не се търка в релсата. има си долу метална планка.

tonov
05-01-2009, 23:06
Понякога не може да се вдига нагоре.Свалянето надолу работи винаги, но вдигането отказва от време на време.Интересното е, че след време се оправя.Реших, че е от моторчето, смених механизма, но го прави пак.Пробвах да разменя бутончетата на ключа, с другото бутонче пак работи само свалянето, а вдигането отказва.Тоест не е нито механизъм, нито ключа?От какво може да е?

Шофьорското стъкло има така наречената "комфорт функция", която се командва от електронен блок. Бутончето за шоф. стъкло само подава сигнал към него, докато останалите управляват директно моторите на стъклата, даже без релета :( Може в електрониката да е проблема. Блокът е монтиран на основата под таблото, трябва да свалиш корите за да го достигнеш. Като за начало може да пробваш за напръскаш с малко контактен спрей буксите му. Щом работи отвреме на време, може и там да е проблемът ти.

Boxer_Power
09-01-2009, 08:48
точно така се получава

DerMeister
09-01-2009, 09:33
Я аз да питам тука. Десният ми прозорец се дживи по-банво от левия. До тука ОК, но по средата на хода се забавя почти до спиране и машинката почва да вие много. Да разглобявам ли кори и т.н.? Нещо водачите ли са за смазване? Дали може да изгори?

LeoVin4i
09-01-2009, 09:36
И аз имах точно същия проблем, не се вдигаше както трябва стъклото, напръсках с контактен спрей клемите на бутончетата и буксата на електронното управление и се оправи, за няколко месеца почти не ми е правило номера :hehehm: Буксата малко шибано се откача ама като разглобите ще видите...

kolev
09-01-2009, 10:27
ако прозореца не се движи-бутона
ако се движи трудно,изкривява се и моторчето вие-релсата

Христо_Сираков
09-01-2009, 10:31

копчето имах го същия проблемкато го разглобиш вий биметалните пластино които кантактуват при сваляне и вдигане 100% са нагоряли както беше при мен зачисти ги и ще се оправи

bobi_kz
09-01-2009, 10:38
и аз имах същия проблем с десния прозорец. почистих копчето и се оправи за сега нямам проблеми :)

Satanism
10-01-2009, 03:28
И аз го оправих....
С шут по комфорт модула :)