View Full Version : Странен шум при палене сутрин
BGSpider
06-12-2005, 16:09
Здравейте!От доста време чета темите вав форума но това е първата тема, която пиша. Значи от около един месец съм собственик на 155 1.7TS, а преди това 3 години карах Lancia Dedra, та питането ми е сутрин като паля колата, секундите когато варти стартера се чува някакав много странен звук. Другия момент е веднага след като запаля докато колата загрее се чува някакво странно потракване от двигателя. Всичко това става само сутрин докато колата загрее,след това през деня всичко си е абсолютно нормално.Колата работи супер и няма никакви шумове, нито при палене, нито при пабота. Та искам да попитам някой дали е имал такива проблеми и дали е нещо притеснително.Доколкото знам на 11.12.05 трябва да има среща на клуба и мисля да дойда за да се запозная с повече хора с които мога да обменям опит!Предварително благодаря!
WhitePower
06-12-2005, 17:32
заповядай на срещата
за притеснение не трябва да се притесняваш
маи твоя мотор е с пулове и докато загрее масалцето почуква малко но мисля че всичко е о.к.
Мини на срещата за една бърза диагностика на Александър Невкси
Dodo 155
07-12-2005, 20:09
заповядай на срещата
за притеснение не трябва да се притесняваш
маи твоя мотор е с пулове и докато загрее масалцето почуква малко но мисля че всичко е о.к.
Мини на срещата за една бърза диагностика на Александър Невкси
Това по-скоро може да е от хлабава верига :wink: Тя чегърта странно докато се пораздвижи маслото :wink:
street_fighter
28-01-2006, 16:23
Здравейте!От доста време чета темите вав форума но това е първата тема, която пиша. Значи от около един месец съм собственик на 155 1.7TS, а преди това 3 години карах Lancia Dedra, та питането ми е сутрин като паля колата, секундите когато варти стартера се чува някакав много странен звук. Другия момент е веднага след като запаля докато колата загрее се чува някакво странно потракване от двигателя. Всичко това става само сутрин докато колата загрее,след това през деня всичко си е абсолютно нормално.Колата работи супер и няма никакви шумове, нито при палене, нито при пабота. Та искам да попитам някой дали е имал такива проблеми и дали е нещо притеснително.Доколкото знам на 11.12.05 трябва да има среща на клуба и мисля да дойда за да се запозная с повече хора с които мога да обменям опит!Предварително благодаря!
и при мен е същото.....от какво се оказа при тебе
Същия шум го имах и аз. Това е хлабава верига. има тема как да я натегнеш. Елементарно е.
Dodo 155
01-02-2006, 23:12
Същия шум го имах и аз. Това е хлабава верига. има тема как да я натегнеш. Елементарно е.
:th_up: Добре, че се появи да ги открехнеш :wink:
Хлабавата верига трака все едно имаш камъчета в картера, ама я чуваш много ясно на студено в ниските обороти :wink: После пак се чува, ама по-малко :!: Ако се чува и във високите, то значи е доста хлабава и става опасно :idea:
@ WhitePower - клапаните тракат като дизел и си тракат еднакво на студено и топло :!: Ако все пак има запекъл пул (малко вероятно при нашите мотори, защото нямат кобилици) ударът е силен и ясен и отпуска бързо след запалване :wink: но за да се получи това трябва да има 20W50 в картера, а на вън да е -25 :idea: Тогава по-скоро няма да завърти мотора, защото с грес не може да работи :lol: :lol: :lol: