View Full Version : Скорости от 2.0 на 1.7
kavalista
05-01-2009, 20:56
Има ли някаква разлика в скоростната кутия на 2.0 и 1.7.Ако се сложи на 1.7 кутия от 2.0 ще се промени ли динамиката или няма да пасне
cobra_11
05-01-2009, 21:17
Колега не искам да ти спамя темата , според мен ще ти изчезне динамиката на колата . Пример ,едно аверче си сложи на Б3 2.0 мех.инж. кутия от 1,6 Б4 , ефекта беше пълни оборотомера а макс. скорост 140 км/ч на прекъсвач.
kavalista
05-01-2009, 21:20
е да ама тука е обратното от по голяма на по малка мощност би трябвало да има обратен ефект
cobra_11
05-01-2009, 21:34
Сори . Може грешно да съм се изразил , мисълта ми е , че тая кола с 1.7 мотор видили баир ще почне да "изплезва езика" .Овори някой манюал и виж предавателните числя примерно тук: http://www.tvc.se/AR/Workshop_Manual/page2.html
The_Game
05-01-2009, 22:24
Според мен ще й станат прекалено дълги скоростите и ще умре.
kavalista
05-01-2009, 23:02
сигурно ще развие по голяма скорост ама ще е по тромава докато ускори
Furious 155
06-01-2009, 00:03
Според мен ще й станат прекалено дълги скоростите и ще умре.
възможно е да стане точно така... но 2.0 си ускорява доста добре с нейната си скоростна ;)
точно обратното....ще падне макс скорост и ще се вдигне малко ускорението, може би... но 2.0 си ускорява доста добре с нейната си скоростна ;)
а,, и каде забравяте и мотора:gruebel:
ас когато счупих скоростите на моита си намерих единствено от 1.7 8в
може и да стане ама си мисля че щте влиза по..барзо в ограничение;)
Rider_alfa155
06-01-2009, 12:26
възможно е да стане точно така... но 2.0 си ускорява доста добре с нейната си скоростна ;)
съгласен съм с теб колега ама не забравяй че кутията от 2.0 си е сметната за по голямата мощност на двигателя
и според мен, ако сложиш на 1.7 кутия от 2.0 ще си вдигнеш максималната скорост с около 10-15 км/ч ооообачееееее ще си тромав защотото нямаш въртящия момент на 2.0-ката съответно по бавно ускоряване и умаляване на баир, иначе ако не се лъжа си пасват двете кутии перфектно,
към автора на темата, не можеш ли колега да си намериш кутия от 1.7?
Furious 155
06-01-2009, 12:54
съгласен съм с теб колега ама не забравяй че кутията от 2.0 си е сметната за по голямата мощност на двигателя
и според мен, ако сложиш на 1.7 кутия от 2.0 ще си вдигнеш максималната скорост с около 10-15 км/ч ооообачееееее ще си тромав защотото нямаш въртящия момент на 2.0-ката съответно по бавно ускоряване и умаляване на баир, иначе ако не се лъжа си пасват двете кутии перфектно,
към автора на темата, не можеш ли колега да си намериш кутия от 1.7?
даже може и да не успееш да си я вдигнеш максималната скорост, поради по-малката сила на мотора и може да не успява да се възползва от скоростната, както се възползва 2.0 мотора - това имах предвид горе!
kavalista
06-01-2009, 18:04
Просто питам,не ми трябва,моита за сега си е наред да чукна на дърво
Просто питам,не ми трябва,моита за сега си е наред да чукна на дърво
На скоростна кутия не разчитай те са консуматив :disgust:
2 съм сменил , но и 2 те са с буква F дълги предавки, с 50км караш на 5 та и доускоряваш без тракане. Макс скорост 225км/ч с 2 литровка.
И двете кутии се скапаха на ляв завой при потегляне без рязък старт
kavalista
06-01-2009, 23:08
Дано да не става.Не го пожелавам на никои
Rider_alfa155
07-01-2009, 00:49
На скоростна кутия не разчитай те са консуматив :disgust:
2 съм сменил , но и 2 те са с буква F дълги предавки, с 50км караш на 5 та и доускоряваш без тракане. Макс скорост 225км/ч с 2 литровка.
И двете кутии се скапаха на ляв завой при потегляне без рязък старт
тук съм напълно съгласен и моята ги прави 225 ама до сега да чукна на дърво не ми се е скапвала кутията а бая зор е видяла милата единственото дето стана беше че ми изрони шлиците на фланеца на дългата полуоска, и на вс отгоре се оказа голям проблем намирането на въпросния фланец защото по закона за всеобщата гадост колата се оказа някаква междинна серия и нищо не и пасна докато не намерих точните части не ме питайте каква беля си отворих (извинявам се на модераторите за спама)малко се отклоних от темата
kavalista
07-01-2009, 00:53
моита 1.7 повече от 190 не съм я мъчел че взе да влиза в критичните и ми дожаля те и толкова я дават по книга иначе до 190 няма проблем да ги дигне ама повечко е малко трудно но не и невъзможно наи много да сменяш мотор:)
моита 1.7 повече от 190 не съм я мъчел че взе да влиза в критичните и ми дожаля те и толкова я дават по книга иначе до 190 няма проблем да ги дигне ама повечко е малко трудно но не и невъзможно наи много да сменяш мотор:)
Като сложиш и 10-15 км/ч. отклонение на километража, нищо чудно да удари 200+ :grin:
Мойта старата.... До Турция и обратно ... влезе към 20-тина пъти в прекъсвач на 5-та . По GPS- 206km/h
А и бях забелязал че 1-ва и идва малко къса....
.... Тамън си беше за кутия от 2.0..... Аз пък си купих 156 2.0:wierdo: ( случайно :hitbycupid: )
kavalista
14-01-2009, 12:16
е да ама твоита е с 15 коня отгоре;)
DJ Vladic
15-01-2009, 19:22
Имам питане.Приятел иска да сложи ДВГ ВР6 от Пасат на неговия си пасат- дето е 1.8 105 коня.Налага ли се смяна и на ск кутия или може да си остане със старата?Благодаря!! въпроса е възникнал от спор..
единственото дето стана беше че ми изрони шлиците на фланеца на дългата полуоска, и на вс отгоре се оказа голям проблем намирането на въпросния фланец защото по закона за всеобщата гадост колата се оказа някаква междинна серия и нищо не и пасна докато не намерих точните части не ме питайте каква беля си отворих (
Нищо ново и аз я сменях и беше с изпилени шлици .Имаха формата на триъгълник. Нова полуоска 190 лв
да ама бабата беше по километраж на 407 ХХХ км като я продадох - сложи поне още 100 000 км отгоре.