Log in

View Full Version : Климатроник...

RahzeL
05-01-2009, 22:02
Знам че е много тъп въпроса ми, но някой би ли ми обяснил как се пуска климатика и как климатроника ? И каква изобщо е разликата? както и за какво служат копчетата със снежинката и стрелката ? Пак се извинявам за глупавите въпроси но съм много нов с тея техники и въобще с автомобилите...:respect::respect::respect:

victtorbg
06-01-2009, 18:49
това за въртене на въздуха мойесх да си го цъкаш когато си искаш то просто ти затваря една клапа отпред . аз си го цъкам в задръствания или като пред мен кара някои раздрънкан дизелак дето пуши . за да не дишам гадостите

Би било хубаво да пишеш мааалко по-грамотно.Тая срелкичка е за външна/вътрешна циркулация на въздуха,снежинката е за пускане на климатика.Климатроника работи и под 0 градуса на студено,като го пуснеш да духа на джамовете.

blabla
08-01-2009, 12:01
нашите колички са с Автоматичен климатик :) а климатроника нямам представа предполагам ти духа с температурата която си му задал :gruebel:

Според мене е същото, само че има някой дето са с дисплей и там ти пише температурата която си задал, а при нашите е една врътка с градуси, малко по-смотано, ама върши същата работа.
А що за наименованието климатроник - това е някаква побългарена дума за автоматичен климатик ;)

Най-тъпото е, че нашите нямат дисплей да виждаш темпераурата :( навън. Много по-смотани коли имат...

bemy
22-06-2009, 18:47
Не мога да си намеря накрайника ,на който се навива един датчик или т .нар персостат .Моля за помощ ,откъде мога да си го набавя .Прецакаха ми го в един сервиз и сега съм без климатик .

mordohy
22-06-2009, 19:30
Колега,нарича се пресостат или пиезостат.Най-добре,ако знаеш какво търсиш,отиди в някоя
морга!
Успех!

bemy
22-06-2009, 20:22
Колега,нарича се пресостат или пиезостат.Най-добре,ако знаеш какво търсиш,отиди в някоя
морга!
Успех!

Най-вероятно си прав за словореда ,по слухова памет все пак добре съм запомнил .Мисля ,че знам какво търся ,но да си призная очаквах по-целенасочена помощ .Но и това е нещо ,БЛАГОДАРЯ !До сега обиколените над 15 морги и още толкова сервизи за климатици не дадоха резултат .

victtorbg
23-06-2009, 20:51
Най-вероятно си прав за словореда ,по слухова памет все пак добре съм запомнил .Мисля ,че знам какво търся ,но да си призная очаквах по-целенасочена помощ .Но и това е нещо ,БЛАГОДАРЯ !До сега обиколените над 15 морги и още толкова сервизи за климатици не дадоха резултат .

Бял кахър е това-обади се и ще ти реша проблема.А датчика е обикновен пресостат.

bemy
23-06-2009, 21:58
Бял кахър е това-обади се и ще ти реша проблема.А датчика е обикновен пресостат.

Дай тел .или адрес ,в кой квартал си ?

victtorbg
24-06-2009, 09:16
Дай тел .или адрес ,в кой квартал си ?

0885740832,в Обеля се намирам.