PDA

View Full Version : Как да свържа 2-ри телевизор-Булсат...

slav40
05-01-2009, 22:29
По принцип съм с 2 приемника и искам да си свържа 2-ри телевизор към 2-рия приемник т.е. да съм с 3 телевизора и 2 приемника.Знам ,че 2-ри и 3-ти телевизор ще имат еднаква картина,след като са на общ приемник(това няма значение), какво ми трябва да направя цялата връзка .......
Ако има значение приемниците са черни/сиви уж от по-новите! :help:

acko88
05-01-2009, 22:55
Елементарно е колега...трябва ти един сплитер (тройник) и кабел,като си набавиш тия неща ще се сетиш какво трябва да направиш :bg:

delian1978
05-01-2009, 23:00
Колегата е пропуснал 3 конектора и една тв букса.

acko88
05-01-2009, 23:02
Колегата е пропуснал 3 конектора и една тв букса.

Еее стига де това се подразбираше се пак :D:D:D:D

slav40
06-01-2009, 11:42
т.е. кабела с ТВ буксата се хваща за сплитера :grin: , а сплитера слагам/режа кабела, който влиза в приемника или изкарвам от приемника някакъв кабел ....това е въпроса ....

bager
06-01-2009, 14:36
набързо

Furious 155
06-01-2009, 14:44
единственият недостатък е че и на двата монитора ще има едно и също.... та внимавайте какво гледате и по кое време :grin:

nicks1
06-01-2009, 15:09
Не ти трябват никакви сплитери. Телевизора, който ти е до приемника го свързваш със скарт, а другия през антенния изход на приемника и си готов.

slav40
06-01-2009, 16:29
Не ти трябват никакви сплитери. Телевизора, който ти е до приемника го свързваш със скарт, а другия през антенния изход на приемника и си готов.

това опитах и не стана ...затова пуснах темата ........

slav40
06-01-2009, 16:31
единственият недостатък е че и на двата монитора ще има едно и също.... та внимавайте какво гледате и по кое време :grin:

идеята е като сме в кухнята да се гледа нещо ..... - тя е свързана с хола,но е на такова място телевизора ,че не го виждам :) ......

acko88
06-01-2009, 18:26

Нистаааааа брат,тия магариии ги правя от 100год. нищо че съм само на 20 :D:D:D:D

acko88
06-01-2009, 18:27

Ванка ми то тия готините канали са денонощни бре :kicking::kicking::kicking:

acko88
06-01-2009, 18:30
т.е. кабела с ТВ буксата се хваща за сплитера :grin: , а сплитера слагам/режа кабела, който влиза в приемника или изкарвам от приемника някакъв кабел ....това е въпроса ....

Евала на Багера за схемата :cheers:

mochko1
06-01-2009, 18:36
Нистаааааа брат,тия магариии ги правя от 100год. нищо че съм само на 20 :D:D:D:D

Е как не става бе колега в чужбина така си гледаме по 6-7 ТВ-та на един приемник и винаги единият телевизор е на скарт буксата ,а всички останали през другият изход със сплитери (или снаждане на кабелите :tooth: )

Wishmaster
06-01-2009, 19:10
Не знам дали са същите приемниците тези са взети от страницата на булсат:

Приемник модел BS-150IR (линк http://www.bulsat.com/doc/BS150IR_manual_BG.pdf)

Дават го с 2 SCART изхода. Какво трябва да направиш.
Свързваш TV Scart към единия телевизор, съответно другия скарт към 2-рия телевизор. Обаче зада работи трябва да свържеш и RF out (коаксиален кабел) изхода(на приемника) към всеки от тях. За това използвай сплитера за който по горе са споменали колегите. След което го закачаш на входовете за антена на 2-та телевизора и си готов.

Приемник модел DL-STB-S100 (линк http://www.bulsat.com/doc/DL_STB_S100_manual.pdf)

Тук става още по лесно, понеже си има възможност за дирекна връзка по RF out (коаксиален кабел) просто си вземаш сплитерче и готово.

Нядявам се да съм помогнал и успех.

nicks1
07-01-2009, 09:09
това опитах и не стана ...затова пуснах темата ........

Става, но трябва да си настроиш втория телевизор на канала, на който излъчва приемника.

slav40
07-01-2009, 10:09
Е как не става бе колега в чужбина така си гледаме по 6-7 ТВ-та на един приемник и винаги единият телевизор е на скарт буксата ,а всички останали през другият изход със сплитери (или снаждане на кабелите :tooth: )

Скарт буксата няма проблем - през нея си гледам ,но когато изкарам кабел от приемника(ТВ-аут) и го свържа за буксата(входа на антената) на телевизора няма сигнал!?
Пусках настройка на телевизора ,за да намери сигнал някъде ...но нищо не стана ...сменявам TV/AV и не става ...........нещо пропускам ...нещо елементарно и направо се побърквам, каква простотия ми се опъва :gruebel:!

nicks1
07-01-2009, 11:23
Провери в настройките на RF-модулатора на приемника.
А втория телевизор какъв е?

slav40
07-01-2009, 12:51
Провери в настройките на RF-модулатора на приемника.
А втория телевизор какъв е?

на Български моля !? :oops:

телевизора е ЛСД ,но и на обикновения не става ...... няма сигнал ... размествах като луд телевизори ..... :oops:

nicks1
07-01-2009, 13:22
Незнам какъв може да е проблема.
Купи си това: http://www.mallbg.com/product_details.php?ref=911.bg&productID=8243

mochko1
07-01-2009, 13:56
на Български моля !? :oops:

телевизора е ЛСД ,но и на обикновения не става ...... няма сигнал ... размествах като луд телевизори ..... :oops:

Най-вероятно си объркал изходите и на мен ми се случвало. Отзаде на тунера има един скарт и още 3 или 4 вход/изход за обикновените кабели. Пробвай да сложиш кабела на другата букса.

Wishmaster
07-01-2009, 14:42
Скарт буксата няма проблем - през нея си гледам ,но когато изкарам кабел от приемника(ТВ-аут) и го свържа за буксата(входа на антената) на телевизора няма сигнал!?
Пусках настройка на телевизора ,за да намери сигнал някъде ...но нищо не стана ...сменявам TV/AV и не става ...........нещо пропускам ...нещо елементарно и направо се побърквам, каква простотия ми се опъва :gruebel:!

А свързваш ли наземната антена към ANT in на приемника? Защото гледам че като е на SCART наземната антена е включена към телевизора.

Поздрави

slav40
07-01-2009, 21:02
Открих проблема .... кабела го бях свързал на късо към ТВ-буксата(просто не съм обърнал внимание като го навивам)! Благодаря на всички за информацията помогнахте ми ,но проблема беше в кабела!