PDA

View Full Version : как да се сдобия с CD Chenger

veskoPP
06-01-2009, 15:08
Здравеите, аз имам Алфа 166 JTD но нямам ЦД и искам да знам дали някои има представа от къде мога да се сдобия с таково. Или дали мога да сложа друго- не оригинално? другият ми въпрос е за нажигацията- тя върви в комплект с ченжъра ли???

p3shku
06-01-2009, 15:30
Навигацията е отделно от ЦДто... а преди да тръгнеш да си търсиш ЦД виж дали са ти изведени кабелите до багажника.... примерно мойта е без подготовка за ЦД... а ако имаш може от морга 2ра ръка ЦД да вземеш.

veskoPP
06-01-2009, 15:54
ми аз маи нямам кабели, ама маи не може какъв да е Chenger да се сложи нали. А и навигациика ми се искаше. Благодаря.

SoHm
06-01-2009, 16:21
Купи си такава джаджа http://loudlink.eu/webshop/loudlink-for-alfa-romeo-166-p-36.html
Плащаш с пейпал и малко или много е сигурен тоя начин и идва за 7-8 дни.
Единствената ми забележка е, че чете само мр3, а аз съм фен на lossless форматите.

SoHm
06-01-2009, 16:38
Пак двоен пост след рефреш

EMo0o
06-01-2009, 22:57
Здравеите, аз имам Алфа 166 JTD но нямам ЦД и искам да знам дали някои има представа от къде мога да се сдобия с таково. Или дали мога да сложа друго- не оригинално? другият ми въпрос е за нажигацията- тя върви в комплект с ченжъра ли???

Имаш ЛС по темата ;)

Коки
07-01-2009, 12:19
ми аз маи нямам кабели, ама маи не може какъв да е Chenger да се сложи нали. А и навигациика ми се искаше. Благодаря.

Моят съвет е да не се занимаваш с глупости и да не се вкарваш в никви филми.

1. ЦД чангера не е кой знае каква екстра, защото:

а) Кой ти носи в днешно време аудио ЦД-та ?!? :question: Много по-удобно е с МП3 рийдър;

б) звукът прекъсва на всяка неравност по пътя, каквито в БГ са на всеки сантиметър :) и е адски досадно.

2. Навигацията няма карти за БГ, а оригиналните карти за Западна Европа са стари. Купи си ЖПС за 200-300 лева или направо телефон с ЖПС и си ти. За тези устройства е пълно с карти, които се свалят безплатно от Нета.

П.С. Имам и двете екстри. Чангера го ползвам, щото нямам избор, но в най-скоро време ще го сменя с МП3 рийдър, в който ръгам едно УСБ и съм аз. Навигацията въобще не я ползвам, но затова пък вчера си купих това: ЦЪК (http://www.mobilebulgaria.com/mobiles/view.php?id=1591)

p3shku
07-01-2009, 12:23
П.С. Имам и двете екстри. Чангера го ползвам, щото нямам избор, но в най-скоро време ще го сменя с МП3 рийдър, в който ръгам едно УСБ и съм аз.

Коки избрал ли си с кво мп3 и от каде?

Коки
07-01-2009, 12:39
Коки избрал ли си с кво мп3 и от каде?

Не съм избрал още, ама не съм и търсил. Ще се консултирам с някой познат, щото не разбирам много. Тук, във форума колегите са пускали разни варианти.

SoHm
07-01-2009, 20:37
б) звукът прекъсва на всяка неравност по пътя, каквито в БГ са на всеки сантиметър :) и е адски досадно.

Оптиката ти е за смяна или поне за усилване на лазера.
Аз въпреки че си купих такава мр3 щуротия, пак си смених оптиката и то просто, защото я намерих, че е доста рядък модел и сега доста зор трябва да си дам за да го накарам да прескочи.

p3shku
07-01-2009, 22:54
Аз въпреки че си купих такава мр3 щуротия, пак си смених оптиката и то просто, защото я намерих, че е доста рядък модел и сега доста зор трябва да си дам за да го накарам да прескочи.

как е мп3 щуротията? Доволен ли си?

SoHm
08-01-2009, 00:13
Имам забележки, но пък е друго нещо да имаш 594 парчета в готовност.
При сменяне на песен зацепва бързо, но само първата секунда или две, после се замисля отново и чак тогава тръгва нормално. "Брояча" на секундите си брои, както му дойде.
Чува се съвсем слабо виене от динамото или така наречения "ефект тролей", но с една допълнителна жичка за маса се оправя (не е от инсталацията, защото на чейнджър не го прави).
Хубавото е, че на сайта им има една програмка с която можеш да си правиш собствена композиция, а не да ги слушаш по азбучен ред.
Качество на звука е абсолютно задоволително, но в никакъв случай не става за изграждане на SQ система, абе свири като Pioneer за 200лв. най-общо казано.
Проблема със зацепването на песните при мен може и да се получава от некачествена SD карта, защото имам една антика 256mb Corsair и с нея почти винаги си тръгва от раз, макар че осем гигабайтовата се води "клас 6", а на тая малката дори не пише какъв клас е.
Основния минус на това устройство му е цената, но това е, защото китайците не искат да направят и за нашия модел.

ACEHOB
09-01-2009, 19:37
............. но затова пък вчера си купих това: ЦЪК (http://www.mobilebulgaria.com/mobiles/view.php?id=1591)

Аз пък вчера това (http://www.apple.com/iphone/) ;)

p3shku
09-01-2009, 21:19
Е това май не може да го ползваш като навигация за съжаление

ACEHOB
09-01-2009, 22:45
офф:
Не съм си го взел за навигация (може да се използва и за това) имам си Гармин.

p3shku
10-01-2009, 09:33
офф:
Не съм си го взел за навигация (може да се използва и за това) имам си Гармин.

Извинявай моя грешка... щото ставаше на въпрос за нави и аз за тва реших така.... Честито завиждам ти благородно :clap:

Коки
10-01-2009, 10:11

Сега и 2-те неща ли ползваш? Не трябва ли да откачиш чангера, за да вържеш МП3-ойката?

Коки
10-01-2009, 10:13

Ай сифон :):):)

SoHm
10-01-2009, 13:49
Сега и 2-те неща ли ползваш? Не трябва ли да откачиш чангера, за да вържеш МП3-ойката?

Едновременно няма как.
Ай-си-фона:tooth: е най-забавния телефон, но GPS-а му е абсолютна пародия и най-важното е че му трябва интернет, ползвал съм ги и двата и даже сега си търся пак от стария модел, че тоя 3G е доста по-изнежен.
Ако някой го интересува модела на оптиката е KSS520A и аз си я поръчах от тук www.transel.bg

shtrapuliak
12-09-2009, 21:59
Здравейте!
Търся чейнджър за алфа 166, може и с повреда в механиката. Достатъчно е ICS- а да го разпознава.

ACEHOB
12-09-2009, 22:08
Ай-си-фона:tooth: е най-забавния телефон, но GPS-а му е абсолютна пародия и най-важното е че му трябва интернет, ползвал съм ги и двата и даже сега си търся пак от стария модел, че тоя 3G е доста по-изнежен.

Я вземи почети и се образовай малко. Изказа се много неподготвен. Какъв интернет какви пет лева? Знаеш ли какво е ГПС?
А за по изнежен... зависи от много неща но ела да видиш моя дали е изнежен.

leketo84
13-09-2009, 00:23
Я вземи почети и се образовай малко. Изказа се много неподготвен. Какъв интернет какви пет лева? Знаеш ли какво е ГПС?
А за по изнежен... зависи от много неща но ела да видиш моя дали е изнежен.
Асенов сподели моля те от къде да изтегла навигацията че зех на жената 3G и само ме ръчка , и направо си ме е срам вече:-?!
P.S. Няма такъв телефон:in_love:!

SoHm
13-09-2009, 03:46
Асенов ти да нямаш акций на епъл, кво се запали на пост отпреди 9 месеца?
Я ти си спомни преди да си сложиш офлайн картата, дали не ти искаше интернет за да ползваш фабричното приложение.

ACEHOB
13-09-2009, 13:31
Кой ти говори за оффлайн карти бря ;)
За айсифона има вече и "iGO My way (http://www.navngo.com/pages/global/eng/startpage)" с карти за България и т.н.

Асенов сподели моля те от къде да изтегла навигацията че зех на жената 3G и само ме ръчка , и направо си ме е срам вече:-?!
P.S. Няма такъв телефон:in_love:!

По добре ме намери в скайп. Ще ти я пратя.

p3shku
14-09-2009, 10:09
Кой ти говори за оффлайн карти бря ;)
За айсифона има вече и "iGO My way (http://www.navngo.com/pages/global/eng/startpage)" с карти за България и т.н. .

Е има ВЕЧЕ... ама когато си го взе навито му беше пълна нула щото иска нет.... за тва главата си слагам.... то и за това чак сега този пост ;)

WhitePower
14-09-2009, 10:46
мога да ти направя една приставка с едни процесори , който симулират CD changer и можеш да си използваш аудиовходовете да си вържеш мп3 или какъвто искаш източник за звук

shtrapuliak
22-09-2009, 16:15
мога да ти направя една приставка с едни процесори , който симулират CD changer и можеш да си използваш аудиовходовете да си вържеш мп3 или какъвто искаш източник за звук

Каква е цената на тази приставка?