View Full Version : Промени при вноса на коли на инвалиди...
Източиха 68 млн. лв. от парите за инвалиди
Искат евтин внос само за трудно подвижните хора
Да се намали броят на инвалидите, които имат право да внасят автомобили. Това настоя д-р Даниела Данчева, председател на Асоциацията на шофьорите инвалиди. Според нея облекченията за купуване и ползване на кола не трябва да се дават на всеки, който има документ за първа група инвалидност. Голяма част от тези хора нямат затруднения в предвижването въпреки тежките си заболявания. Привилегиите трябва да останат само за хора със затруднено придвижване. Инвалидното право на кола да се преотстъпва само на хора от семейството, е другото предложение на Асоциацията на шофьорите инвалиди. Сега хиляди инвалиди продават срещу 200-300 лева пълномощното си на автокъщи или яки бизнесмени. Много от луксозните джипове са с инвалиден стикер. Ако не се променят наредбите, злоупотребите ще продължат независимо от санкциите, категорична е д-р Данчева.
Пример за злоупотребите на здрави хора с правата на инвалидите е броят на безплатните винетки. От началото на годината те са 91 423, а шофьорите инвалиди са много по-малко.
Веселина Любомирова
Вашият коментар
С 68 млн. лева е ощетена държавата от неплатен данък добавена стойност за внесените автомобили на името на инвалид, каза д-р Данчева. Причината е, че в момента се опрощава ДДС за кола на инвалид до 900 долара. Около 6 млн. лева пък са профукани за безплатни винетки. Много от хората карат инвалидни автомобили не толкова заради безплатната винетка, колкото заради привилегиите при паркиране. Инвалидните места на паркингите винаги са заети от коли със здрави шофьори, жалват се от асоциацията.
ДРАЗНИТЕЛ-ка
07-12-2005, 09:44
Източиха 68 млн. лв. от парите за инвалиди
С 68 млн. лева е ощетена държавата от неплатен данък добавена стойност за внесените автомобили на името на инвалид, каза д-р Данчева. Причината е, че в момента се опрощава ДДС за кола на инвалид до 900 долара. Около 6 млн. лева пък са профукани за безплатни винетки. Много от хората карат инвалидни автомобили не толкова заради безплатната винетка, колкото заради привилегиите при паркиране. Инвалидните места на паркингите винаги са заети от коли със здрави шофьори, жалват се от асоциацията.
Много важно с колко е ощетена държавата!Естествено,че като ни цакат с мита и ДДС-та,дето не са по силите ни и оскъпяват излишно и без това скъпите бараки,които купуваме ще гледаме да се скатаем!Че то това си е черта на Българина!Ако може и дето може да се скатае!Аз подкрепям!когато направят всичко по силите ни,заплатите се вдигнат и стандарта на живот се повиши драстично,те тогава злоупотребите с инвалидните права ще намалеят! Нашата кола си е с платено ДДС,ама ако можехме да се скатаем,аз лично нямаше да имам нищо против,ако едните 1000 лева(поне!) отидат за собствения ми задник,от колкото за държавния! :evil:
santo_traficante
07-12-2005, 10:28
?? ??? ????? ?? ? ??? ????:)?? ?? ?????? ??????:)
________
Medical marijuana strains (http://strainindex.com)
Трябва да се контролира това с инвалидите със сигурност.
Както и инвалидните карти, които всеки втори има и спира където си иска!
Просто контрола трябва да се затегне, а не както досега за 100лв. правят пенсионер на инвалид (на хартия де ;) ), прехвърлят коли както и където си искат и т.н.
ДРАЗНИТЕЛ-ка
07-12-2005, 17:26
Никога не сме спирали на място отредено за инвалиди!Веднъж на паркинга на супрмаркета до нас ни казаха да спрем там,поради липса на други места.Е,няма пък да заема и единственото свободно място на инвалидите пък!И си чакахме като попове да се освободи друго....(ако беше някой друг,одма да е паркирал и бОли го гъзО,че било за инвалиди!)Затова,аз като цяло съм ЗА повишаване културата на Българина,в това число уважаване правата на инвалидите и опазване на околната среда!
:clapping: :clapping: :clapping:
ДРАЗНИТЕЛ-ка
07-12-2005, 21:38
:clapping: :clapping: :clapping:
Туй друже как да го разбирам? :roll: Подкрепяш ли ме,или иронизираш? :roll:
Малко оффтопик, ама я глейте къв подпис има вече Дразнител-ка :twisted:
ДРАЗНИТЕЛ-ка
08-12-2005, 13:29
Малко оффтопик, ама я глейте къв подпис има вече Дразнител-ка :twisted:
Е,не се стърпя да не го напишеш,нали? :twisted:
подкрепа естествено! заставам зад мнението ти с две ръце, просто не ми се пишеше тогава :-)
ДРАЗНИТЕЛ-ка
08-12-2005, 13:59
подкрепа естествено! заставам зад мнението ти с две ръце, просто не ми се пишеше тогава :-)
Ох,добре,олекна ми...тъкмо мислех да те наказвам вече... :paddle: :whistle:
как искаш да ме накажеш? :smoke:
santo_traficante
08-12-2005, 14:51
??? ????? ?? ?? ???????? :smoke:
???????? ???? ?? ???? ???? ?????? ???? ? ?? ????? ???? ?????? :oops: :hehe: ??? ???? ?? ??????? ???? ? ???? ?????????? ????????? ?? ?? ????? :doctor: :doctor: :hehe: :hehe:
________
Marijuana vaporizers (http://weedvaporizers.org/)
Dodo 155
08-12-2005, 15:00
как искаш да ме накажеш? :smoke:
:shock: :shock: :shock:
Аз пък мога да кажа следното на тази госпожа: Да се махме глупавото ДДС за стари коли над 4 до 8 години. Така хем няма да пълниме държава със стари автомобили и ще си плащаме винетките и такси за паркиране :wink: Е няма да лапат ДДС при внос, ама нали ставаме европейци :lol: :lol:
Аз имам баба (да ми е жива и здрава) инвалид, която почти не може сама да се движи. Сега ще взема една малолитражка за жена ми и ще "ощетя" държавата :twisted: :twisted: Жалко, че няма Алфа Ромео която да влезе в тия глупави изисквания :evil: :evil:
santo_traficante
08-12-2005, 15:10
??? ????? ?? ?? ???????? :smoke:
:shock: :shock: :shock:
?? ??? ???? ?? ???? ???????? ?? ???? ???????: ?? ?? ????? ????????? ??? ?? ????? ???? ??? 4 ?? 8 ??????. ???? ??? ???? ?? ??????? ??????? ??? ????? ?????????? ? ?? ?? ??????? ????????? ? ????? ?? ????????? :wink: ? ???? ?? ????? ??? ??? ????, ??? ???? ??????? ????????? :lol: :lol:
?? ???? ???? (?? ?? ? ???? ? ??????) ???????, ????? ????? ?? ???? ???? ?? ?? ?????. ???? ?? ????? ???? ???????????? ?? ???? ?? ? ?? "?????" ????????? :twisted: :twisted: ?????, ?? ???? ???? ????? ????? ?? ????? ? ??? ??????? ?????????? :evil: :evil:
???? ?? ????????! ? ??? ??? ?? ??????? ?????? ???? ??????:)????????? ???? ???? ???:)?? ?? ?????? ?? ????? ??! ? ? ????? ??????? ?? ?????? ?? ???????? ?? ?? ????? :wink:
________
Vaporizer store (http://vaporshop.com)
ДРАЗНИТЕЛ-ка
08-12-2005, 15:10
Какво толкова се шашкаш,бъзикаме се с "колегата"
А ако имаш мен предвид като казваш "тази госпожа",да ти кажа,че аз също съм против ДДС-та за стари коли!И като ощетиш държавата във ваша ползва,няма лошо,стига ти да си доволен!И ако не пречиш на никого с това"ощетяване",какво ти пука?! Със здраве да си карате новата колакогато я купите!
Според мен пък...трябва да се въведе убииствено ДДС за коли над 3-4години...тоест почти да се прекрати техния внос...и без това има достатчно развалини по автоморгите....оппссс...автокъщите.
За сметка на това за няколко години да се премахне ДДСто на новите коли от ЕС...както и да се измислят други облекчения при покупката на нови коли.
Крайно време е да се помисли за обновяване на автомобиния парк в България....
Според мен пък...трябва да се въведе убииствено ДДС за коли над 3-4години...тоест почти да се прекрати техния внос...и без това има достатчно развалини по автоморгите....оппссс...автокъщите.
За сметка на това за няколко години да се премахне ДДСто на новите коли от ЕС...както и да се измислят други облекчения при покупката на нови коли.
Крайно време е да се помисли за обновяване на автомобиния парк в България....
иибах мааму 3-4 годишни ли само бе, шефе!
а те 10 да го направят , се е нещо, каде 4..
Ми ако колата дойде на 4 години в България, тя ще се кара поне още 5-6 години...стават 10години...това си е една респектираща възраст за съвременна кола.
За съжеление сме стигнали до там, че трябват драстични мерки...
Ми ако колата дойде на 4 години в България, тя ще се кара поне още 5-6 години...стават 10години...това си е една респектираща възраст за съвременна кола.
За съжеление сме стигнали до там, че трябват драстични мерки...
не мисля че сме стигнали където и да е, и в европа карат коли на 6+ години , въпроса е да не се карат на 20+ (освен регистрирани като ретро)
което се регламентира с годишните данъци, а не с вносните ДДСта и мита....
които така или иначе 1.2007ма отпадат....
ДРАЗНИТЕЛ-ка
08-12-2005, 20:30
Според мен пък...трябва да се въведе убииствено ДДС за коли над 3-4години...тоест почти да се прекрати техния внос... .
Е,те тогава я свапсахме!То ние сега,едва си купихме 10 годишна кола,пък тогава сигурно и пеша ще тръгнем :evil:
E то е хубаво да е нов автопарка, ама със среден доход 150 евро в БГ във горума ще има - колко 5 човека може би, и всяка година ще се увеличават с по един-двама - колко члена имаме регистрирани тази година с коли под 4 години :shock: :idea: :?: :?: :?: :?: :?: :?: