Log in

View Full Version : Моля за няколко съвета за ремонта на една 33-ка

TishO
06-01-2009, 19:55
Извесно време карах една 33-ка и много се запалих по нея вапреки че знам че дават доста дефекти.Обаче реших да я взема сега обаче ми трябва малко помощ за ремонта по нея. проблемите по нея са следните. От реиката ми капе хидражлично масло и така трябва на около 300км да се долива.другия проблем е че не работи бордовия компиутар. Така наречения алфа контрол.Предполагам че този проблем е някаде из токовете.Имам и още проблеми по нея но за сега ми се иска да реша тези. Моля за помощ!!!!!:help:

mordohy
07-01-2009, 00:23
Алфа контрола го изхвърли и забрави за него-за сега.по нататък,ако много го искаш ще го оправиме.Сега за рейката.Тука няма мърдане.Трябва да я свалиш.Това е най голямия зор.Оправя се теча с една семеринга 20х30х7 или 8.Не пести пари за семерингата.Вземи си по-хубава.Като свалиш рейката,ще ти кажа как да я разглобиш и как да я ремонтираш,без да се вкарваш в излишни приключениа.Успех:grin:

TishO
07-01-2009, 14:02
значи само семерингат трябва да сменя това е по добре от това което ми казаха защото ходих до един сервиз и едим ми каза че трябва цялата реика да сменя :) мерси за барзия отговор!!!

Kris
07-01-2009, 14:13
Тъй, к'ви други проблеми имаш ?

mordohy
07-01-2009, 19:48
Абе и на мене,който не ми знае името ми вика,майсторе,ама тия само така знаят да работят!Давай,какви други проблеми има,че нашата секция заспа.:sleep:

TishO
07-01-2009, 21:53
ох проблеми да искате тракат клапани таи като отжорих капа4ката за маслото ватре една бяла слуз се получила.Това до колкото знам гарнитура.Нещо не зарейда добре защото на акомолатора му се еба маиката.То там парво ми укасяваше от CD-то сега го махам вече.Със реиката 6те се оправя благодарение на колегата MORDOHY (между другото благодаря че ми каза за семеринга че ако бях слушал онзи маистор отиде цялата реика) Ами за сега само това се сещам. Мойе да са доста проблемите ама алфичката си струва зех я на 90 000 преди 6 месеца ;-)

Speeder
07-01-2009, 23:38
За слузта не се плаши. До колкото знам боксерите образуват такова нещо около капачката когато е студено. (та даже и моя)
Това не означава , че задължително си за смяна на гарнитури. Виж маслото как е ;) Там е работата.

Kris
07-01-2009, 23:59
Имах същия проблем със слузта .. не се плаши. Некъф вид конденз се получава, карай си и си свиркай. Ама не вярвам тая кола да е на 90 000 километра.

Акумулатора пада бързо заради ниските температури .. може да му дошло времето.

TishO
08-01-2009, 00:15
Е да ама и антифриза се си пада до едно ниво смисал пада под максимума се доливам и се до там си стои ама си пада до едно положение преди това имах опел омега карборатор и като го разглобих има6е същата слуз ама незнаех от какво е оба4е мойе да е било и от друго 6тото я намерих в карборатора пак и си варвя доста време след това даже тоз дето я кара сега си я кара така.

TishO
08-01-2009, 00:26
Имах същия проблем със слузта .. не се плаши. Некъф вид конденз се получава, карай си и си свиркай. Ама не вярвам тая кола да е на 90 000 километра.

Акумулатора пада бързо заради ниските температури .. може да му дошло времето.

ААААА акомолатора е на 6 месеца нов е още а колата е на 90 000 реални предния собственик я внася от австрия а тои е приятел на семеиството и я докара както казах директно от австрия преди няколко години колата я знам от както е влязла в българия и знам какво е правено по нея километража не е превартан преди да я зема е минала пълен сервиз на дввигателя и е сменен заден десен стоп защтото беше пукнат беше чукната леко ама я оправиха и за това ре6их да я взема ама като ми падна в рачичките и виж ко стана :drive:само яко газ сега сам решил да я оправя и да си я карам нормално:saint:

hammar
08-01-2009, 16:23
колега,тая слуз не е страшна - получава се когато колата се кара студена - тоест развален термостат,провери го...

Kris
08-01-2009, 18:32
В твоя град има един Ицо, що не му я закараш да я види ако нещо много те притеснява. Тоа човек ги знае в червата 33ките.

mordohy
08-01-2009, 18:32
За бялата слуз ти казаха много добре колегите.Колкото за генератора,замери го колко волта дава и след това ще ти кажа какво му е.Райдер също стана добър с тях!:doctor:За антифриза-може да ти се губи от някое съединение.Огледай я като започне да загрява.

TishO
08-01-2009, 19:19
В твоя град има един Ицо, що не му я закараш да я види ако нещо много те притеснява. Тоа човек ги знае в червата 33ките.

Ицо ли мисля 4е и тои има или имаше една 33-ка ако е този дето си мисля верно е много добар колега мерси 4е ме подсети за него направо при него ще отида тои ще ми каже какво трябва и какво не мерси :respect:

TishO
08-01-2009, 19:24
Да питам само така и така не сам вийдал на 33-ка да работи алфа контрола. И съм решил да го махна и да направя ниша на негово място няма да е проблем предполагам.file:///C:/Documents%20and%20Settings/Tisho/Desktop/AlfaRomeo/787792_6_full.jpg

mordohy
08-01-2009, 21:28
То тоя контрол го имат всички уважаващи се селскостопански машини.Хубаво нещо е,ако има кой да го чете правилно.Иначе само те шашка.То натях си им е необходимост,но на Алфата и като на свинче звънче.Само поразии прави

TishO
08-01-2009, 21:47
То тоя контрол го имат всички уважаващи се селскостопански машини.Хубаво нещо е,ако има кой да го чете правилно.Иначе само те шашка.То натях си им е необходимост,но на Алфата и като на свинче звънче.Само поразии прави

ем незнам тои така и така не работи за какжо ми е само място заема :) пак и секи кат се качи ми вика ека кжо е тва и докато им обясня си ебало маиката ако някои знае как мога да го оправя и ако не е голям проблема ще сам благодарен ако не ще намеря от някоя 16винтилка ниша и 6те я сложа :dunno: чудя се още !!!

Kris
08-01-2009, 22:14
8 клапанова ли е твоята бре

TishO
08-01-2009, 23:29
8 клапанова ли е твоята бре

ахам лошо ли е това :notify: А тебе колега да те питам колега този Ицо някакжа информация да ми дадеш за него каква кола кара ако знаеш ще ми е достатачно. Аз барзо ще го намеря :) Ако не се лажа има една 33-ка много е пипана и много варви ако е сащия сам го виждал на гонките в града.

Kris
08-01-2009, 23:53
Кара керемидено червена 33ка от първите с 1.7 16в + турбо ... правена е леко казано ...:respect:

TishO
09-01-2009, 08:04
:yes: За една и саща кола става дума.Много ти благодаря колега. А да питам само имам ограничител на 5500 об/м мога ли да направя нещо тои направо да изчезне да го погубя :devil: 4е много гадно прелашква като стигне стрелката до там :innocent:

kolev
09-01-2009, 10:33
прекъсвача се маха само с чип.алфа контрола си го махаш без проблем и си взимаш барче от някой колега втора употреба.

TishO
09-01-2009, 15:23
прекъсвача се маха само с чип.алфа контрола си го махаш без проблем и си взимаш барче от някой колега втора употреба.

този чип за които се говори от друга 33-ка става ли или трябва да е 4ип тунинг :?:

Kris
09-01-2009, 18:23
взимаш барче от някой колега втора употреба.

:big_money:

RaIDeR
09-01-2009, 18:36
Вий ги махате аз се чудя как да го сложа хаха :) !
Колега обращай на газ и карай до дано :) !

TishO
09-01-2009, 20:34
абе друго си е то на бензин ама в краина сметка кам газова отива работата ама то в таз газова криза. :tooth: Не ми е за друго ама не искам да си ебавам алфичката с тая газ незнам страх ме е малко да нямам после ядове с нея те 33-ките и без газ си правят мискинлаци :upsidedwnsmiley:

TishO
09-01-2009, 20:39
:big_money:

Батка тва ко 6те рече?!?!?:smile:

DJ_STIVAN
10-01-2009, 01:21
Батка тва ко 6те рече?!?!?:smile:

ще рече,че има такова барче :respect:

Kris
10-01-2009, 01:56
абе друго си е то на бензин ама в краина сметка кам газова отива работата ама то в таз газова криза. :tooth: Не ми е за друго ама не искам да си ебавам алфичката с тая газ незнам страх ме е малко да нямам после ядове с нея те 33-ките и без газ си правят мискинлаци :upsidedwnsmiley:

Ако й сложиш газ, таз кола може да я отпишеш да върви на бензин нормално. Също така е много под въпрос дали наистина ще пестиш пари от нея като те застигнат ремонтите породени от пропан-бутана. Газовия инжекцион е съвсем друго, ама аз 33ка с такъв не съм виждал ..... заклевам се:drinking: Моя съвет е, ако ще слагаш газово, сложи го на друга кола ...

rammstein4o
10-01-2009, 11:58
Колега...

Поздравявам те за желанието да стегнеш 33ката ама ако ще и слагаш газ по добре ми я продай и си вземи немска кола до 60 коня... искренно не мога да разбера хората които искат мощна кола която да не харчи обаче да върви хубаво... такова животно няма

ПС. съжалявам за :spam:

TishO
10-01-2009, 19:42
Напалн но съм съгласен с жас колеги за гаста затова и не сам сложил ако си бях купил голф двоика верваите ми това щеше да е парвото което щах да направя изобщо по колата :roll2:Това просто ми беше предловено като вариант ама не сам много ЗА .таи 4е това с гаста няма да се случи верваите ми!! ;)

TishO
11-01-2009, 12:59
Колеги овиснала ми е задна дясна врата как мога да я повдигна и механизните за вратите как мога да ги оправя искам като я бутнеш вратата и да се затваря не да я отваряш по още 2-3-4или 5 пати докато я затвориш моля за помощ!!!!!

mordohy
11-01-2009, 18:39
Колега...

Поздравявам те за желанието да стегнеш 33ката ама ако ще и слагаш газ по добре ми я продай и си вземи немска кола до 60 коня... искренно не мога да разбера хората които искат мощна кола която да не харчи обаче да върви хубаво... такова животно няма

ПС. съжалявам за :spam:
по-долу,един колега продава!Абе какво имате против газта.Алфи ми е на газ вече над 210 000км и нямам проблеми.Райдер е прав.Слагай и газ и си свиркай.Проблема на газ при 33 е същия,като и при другите марки.Слагат ги да работят на много бедна смес и тогава вместо икономия си го слагат(емотиконата не я намерих,но го отдавам на водката)там някъде отзад,а после друг им е виновен.За вратата-ами отваряш я и там на пантите има по три болта.Отвиваш ги и викаш гаджето си да ти държи вратата на необходимата позиция.Ориентираш се по другата врата и по личните си предпочитания.Най-накрая,след като си развалил всичко,отиваш при някой дето разбира и ти регулира вратата за 10 минути.:thumbup:.Успех с новата играчка:dance:

TishO
11-01-2009, 20:19
по-долу,един колега продава!Абе какво имате против газта.Алфи ми е на газ вече над 210 000км и нямам проблеми.Райдер е прав.Слагай и газ и си свиркай.Проблема на газ при 33 е същия,като и при другите марки.Слагат ги да работят на много бедна смес и тогава вместо икономия си го слагат(емотиконата не я намерих,но го отдавам на водката)там някъде отзад,а после друг им е виновен.За вратата-ами отваряш я и там на пантите има по три болта.Отвиваш ги и викаш гаджето си да ти държи вратата на необходимата позиция.Ориентираш се по другата врата и по личните си предпочитания.Най-накрая,след като си развалил всичко,отиваш при някой дето разбира и ти регулира вратата за 10 минути.:thumbup:.Успех с новата играчка:dance:

Мерси колега тва с вратата ще го пробвам Само ще гледам да не се стиго до човека с 10-те минути :upsidedwnsmiley:

RaIDeR
11-01-2009, 21:39
Вратите се гласят трудно , спазвай равна фуга (задължително 2ма човека)!
Ще ти трябва и ключ 10 със извивка ако неупира по-добре не се занимавай само ще ги разчинтроваш по-вече !
Тос алфа контрол се оказа голям тъпизъм !
Успех ако има друго питай !

TishO
11-01-2009, 22:24
Вратите се гласят трудно , спазвай равна фуга (задължително 2ма човека)!
Ще ти трябва и ключ 10 със извивка ако неупира по-добре не се занимавай само ще ги разчинтроваш по-вече !
Тос алфа контрол се оказа голям тъпизъм !
Успех ако има друго питай !

Лошото е че вратата опира и вече стържи по боята :frown: и ми се искаше да я оправя. А за алфа контрола какво искаш да кайеш с това (Тос алфа контрол се оказа голям тъпизъм !) ???????????????

DJ_STIVAN
12-01-2009, 15:55
Кара керемидено червена 33ка от първите с 1.7 16в + турбо ... правена е леко казано ...:respect:

Дай малко инфо за тази кола бе, защо не се знае нищо за нея? Нещо интересно ми стана :coolio:

Kris
12-01-2009, 17:27
Това са снимките които имам. На 0.4 бара я кара до колкото разбрах. Ако ми даде повече инфо и снимки може да направя някоя тема нататък.

пп - акумулатора е в багажника:baby:

DJ_STIVAN
12-01-2009, 23:26
Нещо времена, конски сили знаят ли се?

П.П Невиждам каде е турбото !!!

TishO
13-01-2009, 00:16
ам турбото и аз не го виждам само спортния филтар тва зад него не мойе да е тои а за конете утре ще разбера е то вече е днеска де :smile:

Kris
13-01-2009, 01:57
Турбото е на мястото на масления филтър, за това той си е изведен под казанчето за антифриз. Тия снимки ми е дал ... иначе на телефона му видях снимка на охлюва.

realsex ... откри ли човека ?

RaIDeR
13-01-2009, 12:10
Колега realsex пробвах и аз един алфа контрол та запова ти викам че е боза !
А за вратиоте срещуположната на опиращата страна на вратата има ли достатъчно фуга за да баде изместена натам ? Щото ако е кат моята която е удряна отдясно и влиза платно и отдвете страни тогава няма оправяне !
Па тая кола дет я постнахте изглежда доста окаяно бас даржа ,че отсекът до стъклото е пален с замразнала вода най-вероятно капе и по филтъра !
А за акумолатор в багажник на 33 небях чувал :) !
Странна преработка дано поне турбото да е направил добре !

TishO
13-01-2009, 21:53
Колега realsex пробвах и аз един алфа контрол та запова ти викам че е боза !
А за вратиоте срещуположната на опиращата страна на вратата има ли достатъчно фуга за да баде изместена натам ? Щото ако е кат моята която е удряна отдясно и влиза платно и отдвете страни тогава няма оправяне !
Па тая кола дет я постнахте изглежда доста окаяно бас даржа ,че отсекът до стъклото е пален с замразнала вода най-вероятно капе и по филтъра !
А за акумолатор в багажник на 33 небях чувал :) !
Странна преработка дано поне турбото да е направил добре !

Фуга има 6те стане тя не е много трябва да се дигне само 2 мм.:afro: Ще отхлабя болтовете леко така че вратата да не марда от позицията си ще прасна леко :knock:само пантите да се качат на горе и пак ще ги натегна тогава ще затворя вратата и ще видя какви са последствията и така ако се наложи няколко пъти.Накрая ако не стане :paddle: Свалям цялата врата и на ново че по лесно щом на москвич сам оспявал да я корегирам значи и на западна кола ще мога. Ще използжам фантазия и ще стане само клучалките ми е чудно как ще стане да хващат по добре да речем от парвия пат.Алфа контрола значи бива отстранен с едно хирургическо движение :jason2: :bouncing_smiley:

п.с.KRIS Нямах време днес да се видя с този мои приятел тои го знае иначе кои е защото ми е разказвал за него при парва вазможност ще го видя и ще ти съобщя какво е станало!!!:smile:

kodomir
15-01-2009, 12:08
моята алфа33 1.7 и тя е на газ и съм доволен, някой знае ли колко пари трябват да се сложи турбо?(питам защото не съм разбирач)

Kris
15-01-2009, 18:39
моята алфа33 1.7 и тя е на газ и съм доволен, някой знае ли колко пари трябват да се сложи турбо?(питам защото не съм разбирач)

Първо си изясни целите тая кола за к'во ше се използва, тогава питай:big_whoops:

mordohy
15-01-2009, 20:48
Ами колкото за алфата,ама както каза Крис за какво ти е.Тя твоята и без това си е ненормална.Ако искаш да си счупиш главата,все ще се намериме ентусиасти да го направиме , хем по лесно,хем и да не се охарчваш много.:bangin::Tease:

RaIDeR
15-01-2009, 22:21
ххххх

kodomir
18-01-2009, 11:41
Имам от 2 год книжка, обаче преди няма и 1 месец си взех (33 1.7 91г), защото брат ми ме накара, той има същата самоче 16в, не съм свикнал още да карам и само на прави отсечки настъпвам.Отначало въобще не бях навит за алфа ама като я взех ми стана нещо, живот и здраве другата кола пак ще е алфа и ще е по мощна.

TishO
19-01-2009, 18:17
Имам от 2 год книжка, обаче преди няма и 1 месец си взех (33 1.7 91г), защото брат ми ме накара, той има същата самоче 16в, не съм свикнал още да карам и само на прави отсечки настъпвам.Отначало въобще не бях навит за алфа ама като я взех ми стана нещо, живот и здраве другата кола пак ще е алфа и ще е по мощна.

Абе то и аз не я взех с огромно желание моита 33-ка обаче сега сам много доволен и се радвам че стана така от начало бях доста скиптично настроен кам алфите сега сам на друго мнение от начало мислех да си зема нещо японско понеже сам се родил састезател малко и мислех нещо по така да си взема обаче италианците измислили евтиното ферари да ги еба :clapping::drive::tooth:

TishO
24-01-2009, 18:44
Колеги багажника почна нещо да лопа как да го натегна?:sad: Гледах пулих се не видях гледах на един пасат то там много просто има едни гумени дето се отвиват и готово ма на алфичката не е така да го е... клучалката уш добре си фаща дали е от нея или по друг начин се обира луфта :question:

RaIDeR
24-01-2009, 19:39
Значи колега ако питаш как да си регулираш височината и фугите на багажника сичко става от пантите по джа болта хоризонтално и по един вертикално !
Ако питаш па от де лопа не е от капака а от кората под него има 3-4 см място между тях и кат минеш през дупка се удряд един в друг ! На 145/146 има има гуми на капака които при затварянето му натискат кората за да нехлопа !
Бях писъл една тема в която питах дали заводски 33ките трета серия имат кора зад стоповете както на 145/146 накоято се намират въпросните гуми за натиск но така и никой неказа има ли такава няма ли !

TishO
24-01-2009, 21:17
Значи колега ако питаш как да си регулираш височината и фугите на багажника сичко става от пантите по джа болта хоризонтално и по един вертикално !
Ако питаш па от де лопа не е от капака а от кората под него има 3-4 см място между тях и кат минеш през дупка се удряд един в друг ! На 145/146 има има гуми на капака които при затварянето му натискат кората за да нехлопа !
Бях писъл една тема в която питах дали заводски 33ките трета серия имат кора зад стоповете както на 145/146 накоято се намират въпросните гуми за натиск но така и никой неказа има ли такава няма ли !

За кората знам че си лопа не е от нея капака има луфт и през дупките лопа едно такова като скарцане лопане незнам как да го опиша ама сам сигорен че е от него как мога да обера този луфт мерси много предварително :smile:

Kris
25-01-2009, 02:05
абе човек ... скърцането в 33ката е нещо съвсем нормално, трябва да се притесняваш в случай че не скърца и лопа

mordohy
25-01-2009, 17:24
За кората знам че си лопа не е от нея капака има луфт и през дупките лопа едно такова като скарцане лопане незнам как да го опиша ама сам сигорен че е от него как мога да обера този луфт мерси много предварително :smile:
сложи си по яка музика и нишо няма да ти лопа:hehe:

TishO
25-01-2009, 23:48
абе човек ... скърцането в 33ката е нещо съвсем нормално, трябва да се притесняваш в случай че не скърца и лопа

:roll2::bouncing_smiley: ще го имам на предвид

Stoian_wolf
26-01-2009, 21:31
колега и моята 33-ка малко поналопва багажника,ама така е и по принцип хетчбезите са си така като понарасне егн-то.както казва крис силната музика разрешава проблема,и след време се с:hehe:виква

TishO
31-01-2009, 18:24
Колеги имам проблем които ме притеснява доста от вчера започна да ми премигва одивителния на таблото.Някои може ли да ми каже какво означава. Днеска ходих кам една хижичка и като качвам някои по голям баир и светва иначе като си карам из града или на равно проблеми няма и със голяма скорост да карам няма проблем ма баир някои по далак и по страмен почна ли да качвам :-?:icon_frown:

Kris
31-01-2009, 18:41
Това ти е нивото на спирачната течност в казанчето. При голям наклон течноста отива на една страна и датчика ти показва, че няма течност. Все пак виж нивото къде е и долей ако е нужно. Най-добре е да е малко над средното равнище.

DJ_STIVAN
31-01-2009, 18:54
Не е само за нивото на спирачната течност а и за накладките. Не се притеснявавй, те светят няколко хиляди преди напално да свършат накладките.

TishO
01-02-2009, 00:58
аз накладките ги смених преди 2 месеца колега остава да видя нивото на течноста много ви благодаря колеги ;-):notworthy: Наистина много благодаря !!!!