View Full Version : за тояABS
хора не съм в час тия техники ,но като имам ABS колата трябва ли веднага да завлачва гуми и да ставам като шейна.имах един форд със ABS,нямам спомен да е правил така
Не трябва въобще да ги влачи !
vlado_iv
06-01-2009, 22:09
Педала вибрира ли преди да давлачи?
Педала вибрира ли преди да давлачи?
не просто веднага завлачва проблем ли има и може ли да се хване на диагностика това
Дори и от изгоряла крушка на стопа може да ти спре ABS-a . А по принцип не трябва да влачи и да усещаш вибрирането на педала че дори и да го чуваш когато трака ABS-a на сняг или лед . На диагностика може да се хване ако има датчик прецакан .
Ако не вибрира педала значи ,че или нямаш АБС ,или не работи.
Може да се провери на диагностика ,ако има какво да се проверява ;)
Е в случая приемаме че има ABS колата . :gruebel:
В някоя от темите имаше спор дали има 145-ци без АБС ,и май стана ясно ,че има и такива екземпляри.
В някоя от темите имаше спор дали има 145-ци без АБС ,и май стана ясно ,че има и такива екземпляри.
благодаря ще го проверя това нещо
Както е написал колегата,може и да нямаш ABS има такива 145-ци.Вирни и капака и погледни.
Както е написал колегата,може и да нямаш ABS има такива 145-ци.Вирни и капака и погледни.
:oops:де стои тояABS до спирачната помпа ли:gruebel:
DerMeister
07-01-2009, 00:28
Добре де, лампата за ABS-а свети ли ти преди да запалиш и ако да, изгасва ли след това?
Добре де, лампата за ABS-а свети ли ти преди да запалиш и ако да, изгасва ли след това?
не несвети нищо,но си е шейна като чук и гек
DerMeister
07-01-2009, 00:38
не несвети нищо,но си е шейна като чук и гек
Еми щом не свети преди да запалиш, като си на контакт, значин нямаш ABS.
Е ти му разби мечтите . :biker:
:bash:егати курника
DerMeister
07-01-2009, 00:45
Абе може и лампата да е изгоряла, ама на там отиват нещата...
дам, колега, и моята е без АБС; ма ако внимаваш със спирачките нема се лъзгаш като шейна по снега....:oops:
по-лошото е, че не спира (добре) при 'нормални' условия
дам, колега, и моята е без АБС; ма ако внимаваш със спирачките нема се лъзгаш като шейна по снега....:oops:
по-лошото е, че не спира (добре) при 'нормални' условия
абе на сухо си спираше супер ама сега не дава да пипна педала и айдееееееее-на ски сме
DerMeister
07-01-2009, 00:49
абе на сухо си спираше супер ама сега не дава да пипна педала и айдееееееее-на ски сме
Ти па ако мислиш, че с АБС има голяма разлика по тия ледове и киши...
Карай си колата по-внимателно и се радвай на живота. Баба ти цел живот с АБС ли е карала? :grin:
Нали ? Само се разваля добрата преценка на пътя :super:
Ти па ако мислиш, че с АБС има голяма разлика по тия ледове и киши...
Карай си колата по-внимателно и се радвай на живота. Баба ти цел живот с АБС ли е карала? :grin:
:rosso_spider:не ама що и аз да не карам:th_up:
kavalista
07-01-2009, 01:03
И аз мислех че и моита 155 има ама се оказа че няма и тя като твоита;)
Абе в тоя сняг гледам да не го включвам тоя АБС ,че без него май по хубаво си спирам ,ама вземе ли да рита педала все едно не съм натиснал спирачка :thumbdown:
Ама сигурно е по гадно да ти блокират колелета ,незнам.
filip_gad
07-01-2009, 09:12
Абе в тоя сняг гледам да не го включвам тоя АБС ,че без него май по хубаво си спирам ,ама вземе ли да рита педала все едно не съм натиснал спирачка :thumbdown:
колега не съм напълно съгласен с теб, ABS-а не един път ми е спасявал задника особенно когато ми се е налагало да спирам в завой ...
DerMeister
07-01-2009, 10:54
Не спираш по-добре с АБС, и аз така си мисля, защото предишната ми кола нямаше, но с АБС си е по-добре. Най-малкото колата остава управляема и не тръгва да занася настрани.
galinves71
07-01-2009, 13:41
последно,трябва ли да рита педала или не?нещо се запетлахте с въпросите и отговорите.
последно,трябва ли да рита педала или не?нещо се запетлахте с въпросите и отговорите.
Ako има ABS (работещ) ДА трябва да рита .:bash: когато блокират колета при по силно натискане на педала .
galinves71
08-01-2009, 08:21
Ako има ABS (работещ) ДА трябва да рита .:bash:щот по-горе се споменава обратното и за туй рекох да питам
ivan dimitrov
08-01-2009, 10:57
---
Плюса на АБСто не е толко спирането колкото възможноста да въртиш волана.
galinves71
08-01-2009, 14:01
днеска ми се наложи да го разбера що за действие е,на светофар,пред мене имаше микробус който си мислеше че ще хване зелената светлина и настъпа газта,аз знаех че няма да успея и кротувах.в 1 момент онзи заби контри и се завъртя настрани и се наложи да бия кюстека ,само пририта педала и колата с леки поклащания по заледения път спря.мисля че работи добре, ако има още какво да се иска казвайте.
Па кво да искаш,нали ти е оттървал кожата.Значи е ок.
Колкото до това,как се вижда,че няма.Ми то е очевадно кат над помпата няма един четвъртит басамак,от който излизат 4 тръбички.:tooth:
:gruebel:
Па кво да искаш,нали ти е оттървал кожата.Значи е ок.
Колкото до това,как се вижда,че няма.Ми то е очевадно кат над помпата няма един четвъртит басамак,от който излизат 4 тръбички.:tooth:
кво е това басамак??????????????
:gruebel:
кво е това басамак??????????????
Eдно такова като паве ;)