View Full Version : бавно ми връща и отделя съединителя
педала на съединителя е много тежък,а след натискането му се връща бавно!смених преди 2 дни долната помпа на съединителя(при скоростите),нямаше ни най-малък ефект!човека от които взех колата каза че съединителя е на не повече от 500км т.е. вече до 750км!
от къде идва проблема?!помпата при педала и лагер т.е. пак нов съединител?!!!
моля за помощ тъй като се набутах 86лв без да има смисъл!:help:
За какво даде 86 лв.? Цилиндърчето оригинално ли го купи?
По темата- къде отделя съединителя? Ако отделя нормално, може да имаш все пак проблем с помпата. Но тя е на малко смотано място...
Смени спирачната течност,но ме съмнява,че ще се оправи от това.Има голяма вероятност лагера който натиска питислателния диск да не е бил добре закачен на вилката и при монтажа на ск. кутия да се е откачил.Ако е това лагера се заклинва в кожуха на семеринга на първичния вал на ск. кутия.
Ако можеш свали работното цилиндърче на ск. кутия/това което си сменил/ и размърдай вилката.Обикновено има лек луфт към 4-5мм преди да натисне съединителя и при този луфт вилката трябва да се движи свободно.
Другото което се сещам е че самата вилка лагерува на 2 втулки едната май беше пластмасова другата месингова или и двете месингови и тези втулки да са износени или клеясали и вилката да заклинва в тях.
Третия вариант е да са объркали съединителя.
И при мен се появи такъв проблем , но това стана откакто е студено , преди това нямах проблем със задържането на педала . Понякога като го натисна и си остава натиснат ( не в крайно положение но си е натиснат педала )
Струва ми се че има доста свободен ход самия педал да речем 70 % от целия ход на педала . Чудя се къде ли е проблема , но засега нищо няма да правя ще изчакам пролета да видим . Успех
Помпата прави такива бели .
Когато припомпиш и след като позагрее вдига ли се ?
Моята беше така преди да остане долу и да ми олее всичко със спирачна течност (да не се случва на никого ) . А на колко е?ано място е и как се сменя не питайте . ;)
Ако проблема се появява само на студено смени спирачната течност , може да е събрала конденз , но тогава се отразява и на спирачките .
педала на съединителя е много тежък,а след натискането му се връща бавно!смених преди 2 дни долната помпа на съединителя(при скоростите),нямаше ни най-малък ефект!човека от които взех колата каза че съединителя е на не повече от 500км т.е. вече до 750км!
Ако е сменен със някоя куча марка MЕG ARM например или не е монтиран правилно се получава този ефект . На микробуса ми е така но сега няма свободно време за ремонти на буса .
а как точно се сменя тази спирачна течност ?
Ппримерно отвиваш някое от спирачните маркучета (отзаде да речем) и капачката на казанчето за да взема въздух . Източваш системата , после наливаш новата течност , обезвъздушаваш и си готов .
Но аз предпочитам дами го правят в сервиз - машинно . По-скъпо излиза но поне е качествено .
съединителя уш да е ЛюК!Мисля че самата помпа връща бавно,педала си се връща но помпата задържа!според мен(не съм много компетентен),но мисля че е лагера или помпата на педала!
Ще и трябва доктор ми са струва . Въпроса е да се уцели от раз защото помпата примерно е ефтина но е на много гадно място . За съединителя е ясна работата ама там парите за сваляне и качване са повечко .
Ако си от София вземи я закарай при Лисан да я оправи и да знаеш , си правил ремонт като хората . телефона му го има в Общ технически раздел .
Ще и трябва доктор ми са струва . Въпроса е да се уцели от раз защото помпата примерно е ефтина но е на много гадно място . За съединителя е ясна работата ама там парите за сваляне и качване са повечко .
Ако си от София вземи я закарай при Лисан да я оправи и да знаеш , си правил ремонт като хората . телефона му го има в Общ технически раздел .
Този въпросният Lisan пипа по мотора предполагам , трябва да сменям разни гарнитури ...
дали да го потърся ?
помпата я купих втора ръка,работа,спирачна течност,Еконт ...и точно 86лв без да има смисъл!Вече почнах да мразя тази кола!
Прочетох цялата тема за Лисан,струвами се свестен!
Е ти ме уби... Цилиндърчето ново го купих за няма 20 лв. от ТиН. Течност и едно друго... Ама чак 80 лв.?
Аз от цялата история разбрах само,че някой те е метнал яко с цената на цилиндърчето.
Съединителя бавно отделя като пуснеш педала или само педала се връща бавно като го пуснеш?
Става въпрос за долната помпа на съединителя дет е на скоростната кутия!Купих я от форума-незнам колко тояно е нова но ми казаха че турска е кам 70лв за оргинална....предполагам поне 120-150лв!
Самият съединител ми отдея бавно.Като включз която и да е скорост и подам гас колата първо се изфорсира и след около секунда захапе.Иначе педала като го пусна прожинката го връща веднага!,но ако държа крака си върху него при отпускане колкото да се усети връщането той се влачи точно като амортисьори на багажник на жечбек!
Малко объркано го написъх но се надявам да разберете мисалта ми!
86лв ми се вързюа всичко с работата!Сега евентуално ако излезе съединителя.....опазарих смянат му за 120лв,но се чудя какъв съединител да и сложа(БРЕДА146ЛВ,ВАЛЕО278ЛВ,ЛюК-около 320лв)
alfaracer
11-01-2009, 16:10
помпата я купих втора ръка,работа,спирачна течност,Еконт ...и точно 86лв
АААААА, така кажи бе,ееее аз си мисля ,че проблема ти е в колата .Ами проблема е в собственика.Първо, експериненти с помпи,амортисьори,притискателни дискове и акумулатори 2-ра ръка недей да правиш.Ако искаш нещо да стане на 100% сложи нови части.ЕЕЕ аз имам сервиз и експериментите ми излизат безплатни. Моята помпа за съединителя течеше и си смених една гумичка за 30 стотинки и вече не тече(помпата е това което помпи,а работното цилиндърче на скоростната кутия не е помпа!!!!!) .Сложих си съединител комплект Валео и нямам никакви проблеми, не ползвай Бреда.
Махни работното цилиндърче и виж свободно ли се движи вилката.
Подобни простотии стават,когато се запуши едно малко отворче на помпата/компенсационен отвор/,през който спирачната течност се връща щом отпуснеш педала.Най-често при калпав ремонт/смяна на гумички/.
на коя помпа на тази при педа ли(първата)или?До няколко дни утива на сервиз и искам да обясня горе доло какво да търсят и ако може да го отстранят в по кратки срокове и по възможност по тънко!Не да сменя всичко без да има нужда!
Благодаря ви за отзивчивустта!
Горе при педала.Долната няма такова нещо.
manolito
14-01-2009, 12:19
Погледни и маркучето , което е преди долната помпа , може да е старо и почти запушено. От спирачната течност гумата се надува и може трудно да ти връща течноста при отпускане на съединителя. И с какъв акъл си купуваш помпа втора употреба???