PDA

View Full Version : Счупи се вътрешната дръжка на шофьорската врата

Abarth
10-01-2009, 14:31
Счупи се дръжката за отваряне отвътре и днеска при опит да ги сменя със задна щех да изпочупя колата от нерви и нищо не направих баси скапаните кори :humpx::wow: Кажете как се сменя тая дръжка,че горната кора няма махане(евентуално къде могат да ми я сменят,че в тоя студ е много тегаво) и откъде да си купя такава вътрешна дръжка,поне да не съсипвам задните врати?

Sunny
10-01-2009, 15:11
Развиваш подлакътника и после остава да се държи само горе към кората и се върти до безкрай нали ?
След като стигнеш до този момент дърпаш мнооооого здраво защото там е на една конусна глава която отзаде е равна (ама обясних и аз ) и се защипва от два пластини .
Та с много здраво дърпане става номера за свалянето на подлакътника .
Другия вариант е : Сваляш стъклото , вдигаш подлакътника и стигаш до болтчетата които държат отварачката която изтегля жилото .
Купуване е много Х - аз търсих 3 години . Тъпото е че са алуминиеви и се трошат . При Суперките проблема е решен и са бетон там , но не съвпадат с нашите преди 92-а .

П.С. YAVOR4O имаше но аз ги вземах и 4-те (извинявай :metal: ) питай го може да има оше някоя евентуално .

icedoc
10-01-2009, 15:17
Счупи се дръжката за отваряне отвътре и днеска при опит да ги сменя със задна щех да изпочупя колата от нерви и нищо не направих баси скапаните кори :humpx::wow: Кажете как се сменя тая дръжка,че горната кора няма махане(евентуално къде могат да ми я сменят,че в тоя студ е много тегаво) и откъде да си купя такава вътрешна дръжка,поне да не съсипвам задните врати?

еее кога успя да я счупиш бе ... ? като дойдох здрава ли беше ? аз май продадох моята шофиорска дръжка , са ше проверя .

Sunny
10-01-2009, 15:24
еее кога успя да я счупиш бе ... ? като дойдох здрава ли беше ? аз май продадох моята шофиорска дръжка , са ше проверя .
Ако е тази от раздел ПРОДАВА която е на снимката да знаеш че не става .

icedoc
10-01-2009, 15:25
Не мойте са от суперка ... и явно няма да станат . Успех на Гришата , на супрките корите се свалят за 5 мин ... незнам тия дъртите са по тегави явно .

Abarth
10-01-2009, 15:40
Развиваш подлакътника и после остава да се държи само горе към кората и се върти до безкрай нали ?
След като стигнеш до този момент дърпаш мнооооого здраво защото там е на една конусна глава която отзаде е равна (ама обясних и аз ) и се защипва от два пластини .
Другия вариант е : Сваляш стъклото , вдигаш подлакътника и стигаш до болтчетата които държат отварачката която изтегля жилото .
Купуване е много Х - аз търсих 3 години . Тъпото е че са алуминиеви и се трошат . При Суперките проблема е решен и са бетон там , но не съвпадат с нашите преди 92-а .

П.С. YAVOR4O имаше но аз ги вземах и 4-те (извинявай :metal: ) питай го може да има оше някоя евентуално .
Ееее колега това със завъртането на подлакътника нагоре и отварянето на стъклото за да се развият винтовете е много хитро,ама на тоя студ няма пак да разглобвам кора :drool: А на задната врата джама докрай ли се отваря дали ще стане по същия начин да я сваля? тая дръжка? И да не се откачи нещо това жило да не мога да го закача после

Sunny
10-01-2009, 16:50
Като отвиеш 3-те (мисля че бяха 3 ) болта на подлакътника и се завърта . Не се свалят корите . Корите се свалят само на Суперките .
Има и един болт на много пинизчийско място в дупката където ти влизат пръстите когато хващаш дръшката .
А въпросната конусовидна глава на подлакътника за която ти каваме е ето тази на снимката .

Boby
11-01-2009, 00:42
Предните и задни дръжки/вътрешните/ са различни.

В зависимост от това къде е счупена дръжката може да се ремонтира.Аз съм си ремонтирал вече 2 дръжки.

Abarth
11-01-2009, 03:04
Счупени са тия двете които са като вилици във вътрешната страна,които дърпат жилото,как да я ремонтирам?

alfaracer
11-01-2009, 16:26
дърпаш мнооооого здраво защото там е на една конусна глава която отзаде е равна (ама обясних и аз ) и се защипва от два пластини .
.
:shocked::falos:
Моля те недеи да дърпаш здраво.Просто като развиеш 3-те болтчета с кръстата отвертка, остава дръжката с въпросната конусна глава.Тя се вади интелигентно като я вдигнеш нагоре и я изнизваш от "вилицата" която я държи.
Boby - аз доколкото знам и съм останал с убеждението ,че вътрешните дръжки предни и задни са еднакви.За външните съм съгласен че са различни.

Boby
11-01-2009, 17:14
Ето снимки как е ремонтирана дръжка при такова счупване.Аз обикновено ги чупя на две през средата.Принципа на ремонтиране е същия само,че аз слагам от двете страни материал,нитовам и ако имам от течния метал слагам по средата ако нямам може и без него.

alfaracer на мен преди време ми беше счупена предна лява вътрешна дръжка и в моргата нямаха здрава предна.Взех задна лява понеже на външен вид изглеждаше същата,но уви при монтажа не се получи.Беше по-къса и триеше в "подлакътника" и от тогава реших,че са различни.Сложих я за задна понеже старата ми беше надраскана и си стана без проблем.

icedoc
11-01-2009, 18:14
Ето снимки как е ремонтирана дръжка при такова счупване.Аз обикновено ги чупя на две през средата.Принципа на ремонтиране е същия само,че аз слагам от двете страни материал,нитовам и ако имам от течния метал слагам по средата ако нямам може и без него.

alfaracer на мен преди време ми беше счупена предна лява вътрешна дръжка и в моргата нямаха здрава предна.Взех задна лява понеже на външен вид изглеждаше същата,но уви при монтажа не се получи.Беше по-къса и триеше в "подлакътника" и от тогава реших,че са различни.Сложих я за задна понеже старата ми беше надраскана и си стана без проблем.

Boby , Много си опитен човече и си много полезен ! дано има повече хора като теб . Успех на Гришата.

Boby
11-01-2009, 18:57
Boby , Много си опитен човече и си много полезен ! дано има повече хора като теб . Успех на Гришата.

Мерси за добрите думи.:upsidedwnsmiley::notworthy:

Abarth
20-01-2009, 12:29
Абе няма по моргите такава дръжка,а и тая нещо не мога да я ремонтирам,от суперка стават ли?

Sunny
20-01-2009, 13:28
Абе няма по моргите такава дръжка,а и тая нещо не мога да я ремонтирам,от суперка стават ли?
Мне , не стават .