PDA

View Full Version : Багажник - бушон

qpwo
10-01-2009, 16:22
От известно време не ми се отваря багажника от копчето, което е в жабката. Дали има бушон тази ,,екстра'' и ако има, и ако някои има идея кои е -:-P
П.П. Копчето за резервоара си работи...

Linkestis
10-01-2009, 18:57
Колега,голямо мазало е с тия бушони.Аз се мъча за огледалата от седмица и повече...дано теб те огрее щастието да разбереш кои е бушона :-P

pinko
10-01-2009, 19:38
От известно време не ми се отваря багажника от копчето, което е в жабката. Дали има бушон тази ,,екстра'' и ако има, и ако някои има идея кои е -:-P
П.П. Копчето за резервоара си работи...

При мен беше същото, но не е от бушон - прекъснати са ти кабелите в маншона на багажника и до електрическата ключалка не стига ток.

Във Ванто ми смениха целия кабелен сноп, който минава от купето до капака на багажника, май 40 или 50 лева ми излезе. Оттогава никви грижи.

qpwo
10-01-2009, 20:12
[quote=pinko;391933]При мен беше същото, но не е от бушон - прекъснати са ти кабелите в маншона на багажника и до електрическата ключалка не стига ток.

Аха възможно е наистина да е това , защото тези дни беше натрупал лед вътрешния краи на багажника и го отварях с зор... ОК. Благодарско!!!:-P

Lucky
10-01-2009, 23:01
Да точно на сгъвката става проблема,кабелите мръзнат и се напуква изолацията.И аз смених целият сноп,щот имах проблем с габаритите.

ACEHOB
11-01-2009, 22:23
На срещата ще видите моето решение на проблема с прищипването :blush:

teodor80
12-01-2009, 08:18
[quote=pinko;391933]При мен беше същото, но не е от бушон - прекъснати са ти кабелите в маншона на багажника и до електрическата ключалка не стига ток.

Аха възможно е наистина да е това , защото тези дни беше натрупал лед вътрешния краи на багажника и го отварях с зор... ОК. Благодарско!!!:-P
А като за начало защо не провериш дали работи правилно дачкика който пуска ток на плафончето при отварянето на багажника.Старата ми кола е с този проблем.

p3shku
29-01-2009, 22:42
И моя багажник не иска да се отваря нито от дистанционното нито от жабката.. като натискам копчето се чува отзад там кадето има едно малко "чекмедженце" цък-цък ама машинката не сработва. Какво стана..... Беше наваляло сняг, отворих багажника, и малко от снега се срина вътре :big_whoops:. Затворих го силничко щото беше останал мокър сняг там на згъвката с кабелите ( мокър сняг) който от натиска стана като лед. След това го отворих с дистанционото и тва беше.. повече не поиска да сработи :thumbdown:

qpwo
29-01-2009, 23:13
Кофти . моя още неиска да се отваря и вече свикнах с ключа. От време на време когато си карам ми светва че е отворен багажника- на дисплея....

Linkestis
30-01-2009, 23:19
За багажника!

kartell
02-02-2009, 17:35
Класика :sad:

p3shku
02-02-2009, 19:53
Oправено.... ако на някои не му се дават 40 - 50 лв на ония в Ванто ... процедурата е безкрайно лесна и отнема 15 мин и 20см жичка и 10 лв(щото аз съм схванат в ръцете иначе сам щях да си го направя)... поне при мене беше една жичка само проблема а и някой беше майсторил по нея вече ама много некадърно и се беше скъсала....

Mitaka3228
04-03-2009, 00:37
относно мъките с багажника... имим подобен случай от днеска - един познат слагаше куфара си отзад и стана така че дръпнах долу щифтчето дето е до това за капачката на резервоара (алфа 156) докато приятелят ми затваряше багажника. В крайна сметка така се затвори че механизма нещо явно се бъгна.. сега нито с ключ, нито от копчето се отваря.. писнало ми е вече от такива абсурдни ситуации.. някакви мнения???

EMo0o
04-03-2009, 18:04
относно мъките с багажника... имим подобен случай от днеска - един познат слагаше куфара си отзад и стана така че дръпнах долу щифтчето дето е до това за капачката на резервоара (алфа 156) докато приятелят ми затваряше багажника. В крайна сметка така се затвори че механизма нещо явно се бъгна.. сега нито с ключ, нито от копчето се отваря.. писнало ми е вече от такива абсурдни ситуации.. някакви мнения???

Не мисля , че дърпането на ръчката за резервоара е оказала някакво влияние , защото при вас е с 2 отделни жила .. по-скоро ключалката на багажника ;) А като завъртиш ключа и го държиш завъртян отваря ли се?

Mitaka3228
04-03-2009, 19:03
мда отворих го от 10-тия път.. ха надолу, ха нагоре и прещрака и взе че стана. Аз се бях ошашавил вчера понеже ми го направи тоя номер в Плевен и докат се върна до Русе се надявах да не ме спрат, че какво да им кажа на куките ако искат да отворя багажника :)

EMo0o
04-03-2009, 23:03
мда отворих го от 10-тия път.. ха надолу, ха нагоре и прещрака и взе че стана. Аз се бях ошашавил вчера понеже ми го направи тоя номер в Плевен и докат се върна до Русе се надявах да не ме спрат, че какво да им кажа на куките ако искат да отворя багажника :)

Значи ключалката погледни и също за всеки случай повдигачите на багажника - намират се в двата края ;)

teodor80
08-11-2010, 21:46
Oправено.... ако на някои не му се дават 40 - 50 лв на ония в Ванто ... процедурата е безкрайно лесна и отнема 15 мин и 20см жичка и 10 лв(щото аз съм схванат в ръцете иначе сам щях да си го направя)... поне при мене беше една жичка само проблема а и някой беше майсторил по нея вече ама много некадърно и се беше скъсала....
Първо спря да работи електрическото щракване при леко завъртване на ключа,а сега спря да се отваря и с копчето.Какъв цвят кабел да търся за ключалката ако се сещате и закакво ли отказа да се отваря от ключа?Да не би проблема да е в ключалката а не в прекъснати кабели.Да не разтварям на празно а да измеря дали копчетоо дава импулс на кабела.А и левия габарит който е на капака на багажника не свети и той.

iliata68
10-11-2010, 10:50
Колега сменяй всичките кабели наведнъж за да не си играеш много скоро отново ,щото аз така не ми светеше лампата в багажника и смених само тази жица и след няколко дни отново правих същата процедура .Като извадих целия сноп от гуменото гофре всички жици бяха жестоко напукани отрязах целия сноп и го възстанових по цветове като гледаш едните спойки да останат в купето а другите в капака /там където има спойки да са неподвижни жиците/ и забравяш за този проблем !

teodor80
10-11-2010, 22:28
Колега сменяй всичките кабели наведнъж за да не си играеш много скоро отново ,щото аз така не ми светеше лампата в багажника и смених само тази жица и след няколко дни отново правих същата процедура .Като извадих целия сноп от гуменото гофре всички жици бяха жестоко напукани отрязах целия сноп и го възстанових по цветове като гледаш едните спойки да останат в купето а другите в капака /там където има спойки да са неподвижни жиците/ и забравяш за този проблем !
Taka е правилно но моите на са напукани.Видимо са здрави.За това не мога да взема решение от къде да започна.

iliata68
11-11-2010, 10:07
Като ги мърдаш насам натам прекъсва ли, щото може да не се е напукало още ама вътре някъде да прекъсва пробвай да размърдаш всичко там .

teodor80
11-11-2010, 22:29
Като ги мърдаш насам натам прекъсва ли, щото може да не се е напукало още ама вътре някъде да прекъсва пробвай да размърдаш всичко там .
С това започнах.За това питам за цветовете на кабелите.Днес вече бяха първите ядове-мамка му....Затворих багажника и ключовете вътре.Добре,че оставили дупка за ските и една тел та да хвана ключа.

iliata68
12-11-2010, 12:04
Нямам спомени за цветовете кое какво беше щото аз ги сменях цвят по цвят всичките,трябва да отвориш схеми брат. Успех и здрави нерви!

anton.mudev
28-01-2011, 19:09
колеги аз така и не разбрах дали има бушон за багажника ако някои знае каде е да каже

kiko73
28-01-2011, 19:52
колеги аз така и не разбрах дали има бушон за багажника ако някои знае каде е да каже

Има - под дясната кора на багажника, не съм 100% сигурен, ама по спомен мисля, че беше втория. На мен ми беше нагоряло релето, а бушона си беше здрав.

schoko
28-01-2011, 20:18
Има реле и предполагам бушон в багажника Аз имах проблеми с електричеството по седалките и вадих всички релета в багажника Вадих ги с една отверка че не излизаха и още първото или второто реле откъм купето като го вадех без да искам омасих две от крачетата му и чух ключалката на багажника да прещраква Най вероятно то е за багажника и може да има проблем с окисляване Моят проблем за седалките също беше окислени крачета на релето което е някъде пак там в багажника

teodor80
29-01-2011, 10:03
Сега като се загледам в багажника на новата ми придобивка виждам,че плафона светва около 30сек след отваряне на багажника.Защо ли?

schoko
29-01-2011, 10:23
Според мен трябва времето да е малко повече и след това угасва с цел икономия на ток Примерно се налага да оставиш колата с отворен багажник по някаква причина за по дълго време плафона няма копче за изключване Така поне при мен е и с АЦС Като угася колата и оставя радиото да работи след 20-30 минути ако не пипам нищо по АЦС той угасва Плафоните в купето ако държиш по дълго време отворена врата също изгасват

anton.mudev
29-01-2011, 11:33
мерси за сега ще пробвам да видя каде какво има и ще пиша пак

Linkestis
29-01-2011, 15:17
Има реле и предполагам бушон в багажника Аз имах проблеми с електричеството по седалките и вадих всички релета в багажника Вадих ги с една отверка че не излизаха и още първото или второто реле откъм купето като го вадех без да искам омасих две от крачетата му и чух ключалката на багажника да прещраква Най вероятно то е за багажника и може да има проблем с окисляване Моят проблем за седалките също беше окислени крачета на релето което е някъде пак там в багажника

Какъв проблем си имал?С подгрева ли и кое реле/бушон/ е?
10х

schoko
29-01-2011, 17:38
Какъв проблем си имал?С подгрева ли и кое реле/бушон/ е?
10х
Не ми работеше подгрева на шофьорската седалка Прегледах всички бушони под кормилото и бушоните и релетата в багажника След тези процедури спряха да се местят седалките Отидох при електричар и той намери по схема два бушона и реле в багажника за местенето на седалките Релето беше окислено и кат съм ги вадил после не е дало добър контакт Почисти го и тръгнаха седалките Казах му за подгрева на моята седалка и той каза че релето и бушона или бушоните са в багажника но най-вероятно другаде има проблем Премери кабелите под седалката и вярно ток имаше Явно ми е прекъснат кабела в седалката който е и най често срещаният проблем Настрани съм от колата и немога да си спомня кое беше релето Утре ще ги поогледам и може би ще си спомня 100 процента са в багажника

Linkestis
29-01-2011, 18:35
Явно ми е прекъснат кабела в седалката който е и най често срещаният проблем .....

Това исках и аз да ти кажа,че е проблема..
Въпроса е че трябва да се маха тапицерията на седалката.

schoko
29-01-2011, 19:14
Въпроса е че трябва да се маха тапицерията на седалката.[/QUOTE]
Правил ли си я тази процедура Вижда ми се че май тапицер ще се намиса ако реша да я оправям

Linkestis
29-01-2011, 19:39
Мда...какво ли не съм правил на тия каляски :)
Не се наемам втори път.Говори с тапицер да се договорите за цената.
Прекъсва се кабелчето поради разбираеми обстоятелства.Все пак е мястото на водача.На едната Алфа го направих с много мъка/не съм тапицер/,и рабори няколко седмици.И честно да ти кажа не ми се занимава пак :)

------------------
Другата възможност е да си купиш нов подгрев ако твоя е непоправим.Има такива универсални за под тапицерията.Тоест става си заводско.Цена обаче си нямам на идея каква е.Но повече от 50 лв на седалка не бих дал :)

schoko
30-01-2011, 08:57
Видях някъде да се продават подгряващи стелки за седалки които се включват в запалката но не видях цената Ако се сложи под тапицерията и захранването и се прехвърли към сегашното мисля че ще стане добре Зависи пак от цените

anton.mudev
30-01-2011, 11:44
1. Колега аз мисля че са много дебели и ще стане грозно но пробвай все пак

2. По вяапроса с бушоните в багажника няма изгорели а пак не се отверяше до снощи и почна изведнъж 5 пъти отваря 20 не ко ще е туй незнам ама смяатам да видя кабелите които се прегъват може са е от там ако някои има нящо предвид да пише отворен сам за всякакви мнения

Linkestis
30-01-2011, 13:14
Разрежи шлауха и ще разбереш дали е от кабелите.

anton.mudev
30-01-2011, 18:57
Разрежи шлауха и ще разбереш дали е от кабелите.

нищо им няма на кабелите здрави са и работи за сега

lordliness
01-02-2011, 21:44
За багажника!
Mоите кабели бяха тотално скъсани и с напукана изолация,първо ми изгасна лампата в багажника.Срязах ги всички там където се бяха скъсали до здрава изолация,купих си кабели със силиконова изолация нарязах ги с дължина около 50 см.и ги свързах с устърклеми (преди това мушнах новите кабели в шлауха) с краищата на откъснатите като внимавах за цветовете(иначе новите кабели са само бели)това което остана извън шлауха увих с изолирбанд.После си сложих шлауха на мястото и всичко е ОК.Нo преди всичко откачете акумулатора!

Linkestis
01-02-2011, 22:33
Mоите кабели бяха тотално скъсани и с напукана изолация,първо ми изгасна лампата в багажника.Срязах ги всички там където се бяха скъсали до здрава изолация,купих си кабели със силиконова изолация нарязах ги с дължина около 50 см.и ги свързах с устърклеми (преди това мушнах новите кабели в шлауха) с краищата на откъснатите като внимавах за цветовете(иначе новите кабели са само бели)това което остана извън шлауха увих с изолирбанд.После си сложих шлауха на мястото и всичко е ОК.Нo преди всичко откачете акумулатора!

:clap::cheers:

andro88
02-02-2011, 00:24

Аз май ще правя същото. Вече нямам светлини на задна,един габарит и един стоп за мъгла

Tasho
02-02-2011, 10:42
Аз май ще правя същото. Вече нямам светлини на задна,един габарит и един стоп за мъгла

И аз нямах един габарит.Като пипах кабелите от купето към багажника тръгваше.Обаче като реших да видя проблема не можах да намеря от къде да извадя въпросния кабел ,затова махнах шлаухката,видях скъсания кабел и колко други бяха тръгнали ,запоих си ги ,малко PVC лента на всеки един,после такава на целия сноп и сега нямам ядове!Цялата процедура около 15 мин!

kiko73
02-02-2011, 11:03
И аз ги смених всички, само че вместо запояване - "оплетка" и термошлауха

pi_el
17-11-2011, 16:01
Колеги,аз също май ще трябва да погледна кабелите в шлауха,но някъде по-горе беше писано това да става с разкачен акумулатор,няма ли вариант да не го разскачам,защото нямам ICS-кода??

ecotronic
17-11-2011, 16:18
Колеги,аз също май ще трябва да погледна кабелите в шлауха,но някъде по-горе беше писано това да става с разкачен акумулатор,няма ли вариант да не го разскачам,защото нямам ICS-кода??

Като натиснеш clima+dark би трябвало да ти се появят кодовете.

pi_el
17-11-2011, 19:21
Натискам clima+dark но не мога да разбера дали изписва код-а и ако да кой по точно е,ето какво ми излиза...

ICS-HW:2/2 Slave:VI04
ICS-SW:ICS V3.75 13:03:11
ICS-Date:Apr 19 2000/Old MMI
Audio-SW:01.03 28/98 Europe
DSP-HW/SW: ?/? E00 E00 Y00
Drv:LEFT Hand
Navi-DB:10
Ph-SW:---
AC:1.00/0.00/0.00
Има ли код тук??

danchev63
17-11-2011, 19:24
Натискам clima+dark но не мога да разбера дали изписва код-а и ако да кой по точно е,ето какво ми излиза...

ICS-HW:2/2 Slave:VI04
ICS-SW:ICS V3.75 13:03:11
ICS-Date:Apr 19 2000/Old MMI
Audio-SW:01.03 28/98 Europe
DSP-HW/SW: ?/? E00 E00 Y00
Drv:LEFT Hand
Navi-DB:10
Ph-SW:---
AC:1.00/0.00/0.00
Има ли код тук??

тука няма код.

pi_el
17-11-2011, 19:37
Така си и мислех :((

kiko73
17-11-2011, 20:07
Аз като го правих не съм откачал акумулатора

qpwo
17-11-2011, 21:56
Трябва да ги има. Пише codes: и след това дава двата кода. Ще снимам утре моите.

ecotronic
18-11-2011, 11:12
Мисля, че кодовете се виждат чрез натискане на Dark+Clima, когато ICS-ът е Siemens.

Когато ICS-ът е Becker.............може и да е обратното.........трябва да се разглоби и от табелката да се прочете серийния му номер.

Ето къде се намира въпросния сериен номер:

http://images.forum-auto.com/mesimages/339433/ICS15.jpg1..jpg

http://images.forum-auto.com/mesimages/339433/ICS16.JPG1..jpg

От серийния номер с определен софтуер се генерира отключващия код.

Ей тая (http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=10825) тема е посветена на проблема.

Linkestis
18-11-2011, 17:48
Да си уцелиш кода с генериращия софт е 1:1000 :)

iveli
04-10-2017, 23:11
Ще ползвам тази тема за следния въпрос Някои извеждал ли е бутон за отваряне на багажника някъде извън жабката Най удачно според мен е на шофьорската врата Но проблем идва окабеляването Дайте идеи Ако не стане на вратата мисля за кората на седалката до подгрева

Scrapera
05-10-2017, 11:39
Като свалиш корите покрай ICS, кожените, отляво и отдясно, ще ти бъде съвсем лесно да прекараш кабел.

KARTaL
24-08-2018, 20:39
Лампичките в багажника не винаги ми работят. Някой да е имал подобен проблем?

tweety
25-08-2018, 23:01
Лампичките в багажника не винаги ми работят. Някой да е имал подобен проблем?

Да, прекъсване в кабелите в маншона между капака на багажника и купето.