Log in

View Full Version : Здрасти на всички - НОВ ФЕН

Iltcho
08-12-2005, 19:22
Та съвсем скоро се сдобих с Алфа Ромео Алфета 2.0. Не е за описване в какво състояние е, но с малко повече грижи и старание ще заприлича на кола. Като за начало първо искам да сменя 4-те и изгоряли клапана, да затворя мотора и да я докретам до Враца (от където съм) че е в Козлодуй. Очаквайте милиони въпроси от моя страна относно луфтове, с колко нютон метра се натяга вала, главата и какво ли още не, защото съм се приготвил за основен ремонт - бутала, ризи, сегменти, основни и биелни лагери, всички гарнитури по мотора, лагери по ходовата част и такива работи.

Ами това е - ако има нещо ще пускам теми, ще пращам лични и така.
Още от сега искам да зкажа благодарностите си към V_G_Z и 75 2.0 turbo и още нещо - надявам се да съм добре дошъл ...

valjo
08-12-2005, 19:24
Та съвсем скоро се сдобих с Алфа Ромео Алфета 2.0. Не е за описване в какво състояние е, но с малко повече грижи и старание ще заприлича на кола. Като за начало първо искам да сменя 4-те и изгоряли клапана, да затворя мотора и да я докретам до Враца (от където съм) че е в Козлодуй. Очаквайте милиони въпроси от моя страна относно луфтове, с колко нютон метра се натяга вала, главата и какво ли още не, защото съм се приготвил за основен ремонт - бутала, ризи, сегменти, основни и биелни лагери, всички гарнитури по мотора, лагери по ходовата част и такива работи.

Още от сега искам да зкажа благодарностите си към V_G_Z и Turbodelta и още нещо - надявам се да съм добре дошъл ...

Si si siii добре дошъл :):)
че и врачанин, ставаме все повече :):):) което е хубаво

малко тех инфо тук (http://valjo.alfaromeo-bg.com/phorum/TechDocs/Alfetta%202.0%20Injection/Alfetta2.0Inj.pdf)
това е за инжекционната версия, надявам се нея имаш предвид
НО да знаеш че това ми е максимума който мога да намеря аз ;))))
за повече - вече добре си се ориентирал :)

75 2.0 turbo
08-12-2005, 19:25

Още от сега искам да зкажа благодарностите си към V_G_Z и Turbodelta и още нещо - надявам се да съм добре дошъл ...

Si si siii добре дошъл :):)
че и врачанин, ставаме все повече :):):) което е хубаво скоро ще си организирате собственна секта вии ама :lol:

ДРАЗНИТЕЛ-ка
08-12-2005, 20:27
Добре дошъл! :D

milenamr
09-12-2005, 10:31
Добре дошъл(почти градски:))Поздрави за това ,че се присъедини към Алфа cuore,,а също и за това че си от нашио край:)) :clap: (сега някой да не ме изкара некомпетентна,като ми разяснява че Враца не е в Пловдивска област :twisted: )
А Алфетката е много интересна,дано да си нямаш проблеми с нея
:lol:
Айде лека и безаварийна :tank:

Iltcho
09-12-2005, 10:44
valjo - Мерси за инфото - определено ще имам нужда от него :wink:

На всички останали - благодаря за приятелското и топло посрещане, както и един зов за помощ - ТЪРСЯ ИЗПУСКАТЕЛЕН КОЛЕКТОР за тази машина. Нейния просто го няма. Хванала го е липсата. Колата стои на около 100 километра от мен, главата вече е свалена и е занесена в сервиз за шлайф, смяна и пасване на клапани 8) Просто ми се иска до седмица да я събера, да я запаля и да си я докарам при мен, та ще ви помоля който може - нека помогне с намирането на колекторите. Предварително благодаря :notworthy:

специално за дамите - :big_flowers: Здравейте :P

Bobo
09-12-2005, 19:18
Аз доколкото знам 75 2.0 turbo има един излишен колектор :wink:

75 2.0 turbo
09-12-2005, 20:14
Аз доколкото знам 75 2.0 turbo има един излишен колектор :wink: а аз доколкото се сещам тои няма а венци има :roll:

Iltcho
09-12-2005, 21:29
Аз доколкото знам 75 2.0 turbo има един излишен колектор :wink: а аз доколкото се сещам тои няма а венци има :roll:

И Венци няма. Дал го на приятел и такам :wink: Нищо де - намерих си във вторник ще цъфне при мен. А ето и есенцията за тази вечер. Току-що ми се обадиха по телефона и и чух ГЛАСА!!! Колата ЗАПАЛИ!!! Без колектор е, не работи добре, че има нужда от свещи, но запали !!! :Tease: :headbang: НЯМА ТАКЪВ КЕФ КАЗВАМ ВИ (много реве това без колектори бе.. ушите ми писнаха по телефона) Във вторник благодарение на jamie колекторите ще са при мен, в сряда пътувам да си я докарам и ще я снимам да я видите. :rosso_spider:

п.п - моля да ме извините ако повтарям, ако има правописни грешки просто ужасно много се вълнувам и ... абе знаете какво е 8)

ДРАЗНИТЕЛ-ка
10-12-2005, 01:12
Не е истина просто как се вълнуваш!Със здраве да си я караш! Искрено ти се радвам :D

Venci
10-12-2005, 09:40
Мен, ако питаш по-голям кеф от това САМ да си я събереш и запалиш към 23 часа няма. И после да я подкараш без фарове, броня и преден капак. И караш на аварийки, все пак нещо да свети. Ама това е друга история :lol: май моята :oops: .

Iltcho
12-12-2005, 10:58
Мен, ако питаш по-голям кеф от това САМ да си я събереш и запалиш към 23 часа няма. И после да я подкараш без фарове, броня и преден капак. И караш на аварийки, все пак нещо да свети. Ама това е друга история :lol: май моята :oops: .

:punk: Евала ти правя за това. Колкото до самостоятелното събиране - нали не забравяш, че основен ремонт на двигателя ми предстои? Пък и сваляне на кутията за смяна на лагер и съединител и какви ли не още нещица. Сигурен съм, че ще има много :new_Eyecrazy: :gruebel: но с ваша помощ, после ще съм :headbang: :Tease: :bg: :biker:

V_G_Z
12-12-2005, 18:00
ти си лесен бе .. глей аз от какво ще права кола ...http://img384.imageshack.us/img384/8105/picture10177xe.jpg :shock: :twisted:

ДРАЗНИТЕЛ-ка
12-12-2005, 18:17
Е,ти си оптимист значи.......

MrX
12-12-2005, 18:19
оптимист не оптимист аз моята от подобно нещо я створих,пък каква излезе

Mury
12-12-2005, 18:41
ти си лесен бе .. глей аз от какво ще права кола ...http://img384.imageshack.us/img384/8105/picture10177xe.jpg :shock: :twisted:Успех бате тва е една от най-маниашките Алфи :wub: :wub:

75 2.0 turbo
16-12-2005, 21:53
олеле малеее тоз ко му е станало :shock: бе ти да не нямаш роднина тенекеджия или бояджия да ре4ем :?: