PDA

View Full Version : Не светят мигачите

teodor80
11-01-2009, 08:57
Не светят мигачите и много се дразня.Та въпроса ми е лесно ли се сваля километража да ги сменя тия две лампички и ако обясните нещо по подробно ще съм благодарен та да нее изкъртя някоя щипка.

genko1982
11-01-2009, 09:03
колегата емо беше написал как се сваля имаше и снимки потърси

genko1982
11-01-2009, 09:22
виж в тема ремонти и подобрения

leketo84
11-01-2009, 12:42
Не светят мигачите и много се дразня.Та въпроса ми е лесно ли се сваля километража да ги сменя тия две лампички и ако обясните нещо по подробно ще съм благодарен та да нее изкъртя някоя щипка.
И двете ли светлини на таблото не светят ? Натисни и виж дали аварийното копче свети , ако е не значи имаш повредено реле . При мен беше от него проблема ! :roll:

EMo0o
11-01-2009, 14:59
И двете ли светлини на таблото не светят ? Натисни и виж дали аварийното копче свети , ако е не значи имаш повредено реле . При мен беше от него проблема ! :roll:

И аз за реле си помислих първоначално , ама май само на километража не му светят крушките :)

teodor80
11-01-2009, 17:25
И аз за реле си помислих първоначално , ама май само на километража не му светят крушките :)
Правилно само на километража не светят.И ако не си ти незнам какво ще правим.Доста неща си разглобил и помагаш невероятно.Благодарности за снимковия материал!!!

teodor80
11-01-2009, 17:43
Утре километража да се смята за свален и двете лампи за светнали.Другият ми проблем с който мисля да се захвана са ми късите ксенонови светлини.Много слабо светят незнам защо-нищо не се вижда.Уж лупи уж незнам си какво и не светят.Ксенона е слаган тук от предния собственик.Как се свалят фаровете искам да достигна до вътрешната и външната страна на лупите та да ги изчистя може да са замърсени ама незнам и с какво да ги изчистя.Приемам съвети всякакви.
п.с. Дългите са ми номер 1 святят прекрасно.

SoHm
11-01-2009, 17:50
Би ли снимал крушките на мигачите, защото и на мен лявата стрелкичка ми е изгоряла и направо да си купя две и след това да разглобявам.

teodor80
11-01-2009, 21:29
Би ли снимал крушките на мигачите, защото и на мен лявата стрелкичка ми е изгоряла и направо да си купя две и след това да разглобявам.
Ок ама утре.

teodor80
12-01-2009, 12:15
Проблема е много по сериозен от колкото си мислим.Няма изгорели крушки а има слабо напрежение.Получава се нещо както съм писал във темата си за стоп светлините.Има някаква си кутийка със транзистори самоче не мога да я открия къдее.

EMo0o
12-01-2009, 22:21
Как се свалят фаровете искам да достигна до вътрешната и външната страна на лупите та да ги изчистя може да са замърсени

Фаровете при това положение попринцип - само смяна , но има вариант да си ги отвориш с поялник или нещо от сорта и после да ги лепиш :)

teodor80
13-01-2009, 18:59
Крушките са стандартни като на всички коли на таблата.Една мъничка продълговата с цокъл.Майстора каза че се сменят ама не е убеден.Самата крушка е без фасунка две жички стърчат от долу.
Моя проблем не се указа във крушките.Има една зелена кутийка която им пуска напрежение.Но тази кутийка е различна от тази до бушоните.Намира се-където са педалите от дясната им страна има една кора тясна и дълга(маята е с кожа от външната страна)маха се тя и там се виждат кутийките.Там са няколко.Зелената е за мигачите,но които светят на таблото за външните не знам.Тази кора я има и от другата страна свалят се и двете да се работи по лесно

leketo84
13-01-2009, 22:21
Приятел аз кво ти казах ! Ако не си го оправил ми кажи !:coolio:

teodor80
14-01-2009, 08:18
Приятел аз кво ти казах ! Ако не си го оправил ми кажи !:coolio:
Всичко си е както трябва вече работи.

SoHm
10-02-2009, 08:02
Тия мигачи ми изкараха акъла одеве. Вадя колата от гаража, натискам аварийните и слизам да си затворя вратата, 10 секунди по-късно отварям вратата на колата и отвътре пушек на талази. Направо си помислих, че се запали, гася двигателя и тичам за големия пожарогасител, ама ми направи впечатление, че аварийните вече не светят.
Преди десетина дни ходих да ми сменят и на мен лампичките на мигачите, та зацепих, че явно жичкаджийте нещо са огелпили и след малко смятам да я карам да си оправят майсторлъка.

teodor80
10-02-2009, 16:21
Тия мигачи ми изкараха акъла одеве. Вадя колата от гаража, натискам аварийните и слизам да си затворя вратата, 10 секунди по-късно отварям вратата на колата и отвътре пушек на талази. Направо си помислих, че се запали, гася двигателя и тичам за големия пожарогасител, ама ми направи впечатление, че аварийните вече не светят.
Преди десетина дни ходих да ми сменят и на мен лампичките на мигачите, та зацепих, че явно жичкаджийте нещо са огелпили и след малко смятам да я карам да си оправят майсторлъка.
Предполагам че пушека е излизал или от скоростния лост или най долу под касетофона чак където е пода на колата.Там са командните кутийки за мигачите-зелената гледай

SoHm
10-02-2009, 16:27
Колеги, моля помагайте, въпроса е за сигурна сума, макар и все още неясна. Стопена е джаджата от снимките и резултата е неработещо дистанционно отключване/заключване на вратите+отваряне на багажника от копчето на ключа, нямам осветление в купето и най-лошото - нямам климатроник. Някой поне, ако може да каже, как се нарича, за да знам какво да търся.

didod
10-02-2009, 16:37
Според епер с този номер е за аварийни/ мигачи. 64 евро е новото такова.

SoHm
10-02-2009, 16:55
Като поразрових, дори в Александър Ауто го открих на цена 127,39, само че ме съмнява, че тоя климатроник няма да тръгне, като сменя релето за мигачите. Другия момент е че и буксата е стопена и малко се съмнявам в някоя морга да ми отрежат буксата. Чак ме е яд, че отидох да ми оправят тия тъпи лампички...

didod
12-02-2009, 10:28
С тези 8-9 крачета едва ли това е само за мигачи. А по принцип можеш и без букса- слагаш нови кабелни обувки, изолираш ги и ги подреждаш на самото ел. блокче. Въпроса обаче е защо се е запалила пущината... :boxed:

kartell
16-02-2009, 09:14
Колега бас държа, че не ти работи и плафониерата като отвориш вратите! Имах същия проблем централно, лампи и климатик. Оказа се, че ми се бъзика един бушон, но не винаги и когато ги преглеждах за изгорял не го открих. В един момент ми писна и реших да видя кой бушон е за тези неща и го намерих, смених го с друг и от тогава няма ядове.
Явно като ти се е запалило релето може да е изгорял въпросният бушон, но за съжаление не помня кой точно беше, помня само, че е 10А.

SoHm
16-02-2009, 17:51
Ще разгледам и бушоните, ама малко ме съмнява, защото колата я оставих в сервиза и всичко друго освен мигачите си работеше и чак след премахването на релето изчезнаха тия трите неща за които и ти пишеш. Релето го намерих, вярно на старо, но пак е по-добре отколкото да чакам 25 дни за доставка или да платя 70лв отгоре за бърза доставка в рамките на 10 дни, ама държа в сервиза да го сменят, защото имаше няколко странни момента и изказвания. Малко странно ми се вижда да ми поправят индикаторите за мигачите и десетина дни по-късно да се запали това реле и най-странното е че не ми взеха пари и изобщо не ми предложиха да намерят ново реле, а все пак е сервиз САМО за електрически инсталаций.
За информация на пловдивчани сервиза се казва Suren и се намира на Рогошко шосе.

myrko
25-02-2009, 00:03
И моите мигачи изпушиха преди малко.Знаете ли от каде мога да си я купя тая кутийка и дали мога дая сменя сам или трябва някои жичкаджия дая смени?

EMo0o
25-02-2009, 00:31
И моите мигачи изпушиха преди малко.Знаете ли от каде мога да си я купя тая кутийка и дали мога дая сменя сам или трябва някои жичкаджия дая смени?

Ее какво почнаха да ви гърмят така мигачите бе хора .. Повечето такива неща по 166-цата са направени с букси , така че предполагам и там е така :)

Междудругото там между педалите под ICS-a има някаква кутийка при мен която е увита с дунапрен с някаква врътка на нея .. някой има ли представа за какво е :question:

p3shku
25-02-2009, 00:53
да не е аларма... просто предположение :)

EMo0o
25-02-2009, 00:57
да не е аларма... просто предположение :)

Нямам абсолютно никаква представа ... врътката е като на ICS-a тези .. но доста по-тънка и се върти като крановете на парното .. има само крайни положения - никакви разделения и степени ..

p3shku
25-02-2009, 01:59
Нямам абсолютно никаква представа ... врътката е като на ICS-a тези .. но доста по-тънка и се върти като крановете на парното .. има само крайни положения - никакви разделения и степени ..

На достъпно място ли е? Смисъл в нормално състояние може ли да стигнеш до копчето без да разглобяваш? Да не е някакъв PowerBox:firstprize:?

EMo0o
25-02-2009, 02:55
На достъпно място ли е? Смисъл в нормално състояние може ли да стигнеш до копчето без да разглобяваш? Да не е някакъв PowerBox:firstprize:?

Ами без разглобяване не можеш да стигнеш до там - трябва да се свали кората от дясната страна , дето се пада отляво на пасажера - където минават въздухопроводите .. утре ще я разглобя ако не забравя и ще снимам :)

vlahov_74
08-03-2009, 21:35
невярвам и двете крушчици да са изгорели наведнъж.може да е от зеленото реле което е под корите долу в дясно до педалите

teodor80
09-03-2009, 19:43
Колега къде се намират тия кранове на парното защото нещо не съм доволен от моето да не е намалено от там.

teodor80
09-03-2009, 19:45
невярвам и двете крушчици да са изгорели наведнъж.може да е от зеленото реле което е под корите долу в дясно до педалите
Аз ги оправих отдавна колега.Точно проблема беше в това зелено реле което се пали редовно на алфите и в английски форум много я ругаят тая кутийка.

p3shku
09-03-2009, 23:43
Колега къде се намират тия кранове на парното защото нещо не съм доволен от моето да не е намалено от там.

Има предвид парното у вас...

EMo0o
10-03-2009, 00:59
Има предвид парното у вас...

У нас .. не у тях ! Може да е с подово :D

EMo0o
10-03-2009, 01:00

Антифриза и филтъра за купето си погледни.. ;)

teodor80
10-03-2009, 07:47
Антифриза и филтъра за купето си погледни.. ;)
Ти ме застреля вече-къде е това животно?-в смисъл ако е за антифриза де.Иначе онзи квадратния преди питата го знам къде е,който е за въздуха.Ама не вярвам той да е причината да не топли добре.
С климатици се отоплявам.

EMo0o
10-03-2009, 12:15
Ти ме застреля вече-къде е това животно?-в смисъл ако е за антифриза де.Иначе онзи квадратния преди питата го знам къде е,който е за въздуха.Ама не вярвам той да е причината да не топли добре.
С климатици се отоплявам.

Отпред при бушоните ;) А какъв е точно проблема? Не духа силно ли , духа не много топло ли?

teodor80
10-03-2009, 19:21
Отпред при бушоните ;) А какъв е точно проблема? Не духа силно ли , духа не много топло ли?
Духа не много топло.Сега е добре ама като паднат темпераурите не сгрява добре купето.Имам и още един въпрос.Като си наглася някакви градуси на климатика в къщи ми ги подържа независимо от времето.Колата ми имали такава опция примерно като наглася 25 градуса и тя да си ги подържа да духа по силно примерно да духа по слабо ако стопли достатъчно да спре ли незнам.Нали уж климатроник.

EMo0o
10-03-2009, 19:32
Духа не много топло.Сега е добре ама като паднат темпераурите не сгрява добре купето.Имам и още един въпрос.Като си наглася някакви градуси на климатика в къщи ми ги подържа независимо от времето.Колата ми имали такава опция примерно като наглася 25 градуса и тя да си ги подържа да духа по силно примерно да духа по слабо ако стопли достатъчно да спре ли незнам.Нали уж климатроник.

Ами да като зададеш градусите и натиснеш AUTO :)

p3shku
10-03-2009, 22:01
абе по принцип би трябвало да ги подържа ама системата е много скапана ... ту духа топло ту е студено... в автобилда имаше оплаквания от системата и на 159ката... а тва дето като паднат температурите и не духа топло може и от термостата да е... поне тва са мнения на съфорумници... на някой му духаше топло като я държи в обороти

ACEHOB
10-03-2009, 23:51
Антифриз, термостат, филтър и всичко заспива.
Като нова е!

EMo0o
11-03-2009, 02:51
абе по принцип би трябвало да ги подържа ама системата е много скапана ... ту духа топло ту е студено... в автобилда имаше оплаквания от системата и на 159ката... а тва дето като паднат температурите и не духа топло може и от термостата да е... поне тва са мнения на съфорумници... на някой му духаше топло като я държи в обороти

Искаш да кажеш , че заради термостата може да не духа топло? Не съм наясно изобщо с тея климатици , парно и така нататак ..

teodor80
11-03-2009, 17:28
Искаш да кажеш , че заради термостата може да не духа топло? Не съм наясно изобщо с тея климатици , парно и така нататак ..
Да прав е p3shkuкато не държи термостата няма как да сгрее мотора и съответно и купето.

Lucky
12-03-2009, 09:29
Абе има и нещо друго,не съм го проверявал но съм чувал,
че понякога се прецаквал някъкъв потенциометър на копчето за усилване на градусите.Демек като го сложиш на 27 не духа особенно топло а като го сложиш на Мах започва да духа топло.
Но само съм чувал не съм проверявал дали е вярно.

didod
12-03-2009, 10:34
Може да пробвате при загрял двигател колко топло духа вътре. Обикновено най-топло духа в краката. При мен например вдига до 65-70 градуса според външната температура.

EMo0o
12-03-2009, 15:51
При мен не духа изобщо топло .. преди време , когато ходих да оправят софтуера на ICS-a ми казаха , че при диагностиката са открили , че има проблем с някакъв датчик за топлото и след време щял да ми направи проблем , та го направи баш в началото на зимата и правих какво ли не (това което ми казаха по сервизите) и впоследствие включих за този датчик , за който ми казаха :) Някой има ли представа какво е, що е, къде е .. ?

didod
12-03-2009, 16:09
Те са поне 3. Не знам за кой са ти казали.

EMo0o
12-03-2009, 21:37
Те са поне 3. Не знам за кой са ти казали.

Те ми бяха дали и номер , но понеже беше преди повече от година и половина и някъде съм изхвърлил листа..

teodor80
12-03-2009, 22:33
Абе има и нещо друго,не съм го проверявал но съм чувал,
че понякога се прецаквал някъкъв потенциометър на копчето за усилване на градусите.Демек като го сложиш на 27 не духа особенно топло а като го сложиш на Мах започва да духа топло.
Но само съм чувал не съм проверявал дали е вярно.
При мен май е нещо такова,но не ми се вярвя да е проблема в потенциометъра.Съмнява ме да е някакъв датчик както твърди EMo0o-и да не забравиш да пишеш къде е датчика!!!

vlahov_74
13-03-2009, 19:49
колега,забравих от пасажерската страна ли беше достъпа до зеленото реле и колко лева струва...но на мен като ми се прецака излизаха гъсти кълба дим

EMo0o
13-03-2009, 22:24
колега,забравих от пасажерската страна ли беше достъпа до зеленото реле и колко лева струва...но на мен като ми се прецака излизаха гъсти кълба дим

От която и страна да разглобиш се стига :) По-лесно ще ти е ако разглобиш от към шофьорското място , защото после по-лесно ще сложиш кората :)

Linkestis
07-08-2009, 14:01
При мен нищо не е изпушило все още,обаче левият мигач не свети/на таблото/.Не е от крушката,от въпросната кутийка може ли само единия да не свети?И ако да какво и се ремонтира?Или направо нова?

achkar
07-08-2009, 14:58
От релето е. По-добре почвай да търсиш ново зелено реле по моргите. При мен такива бяха симптомите. ИМаше разлика във светенето а понякога и не светеше левия мисля. И след 2-3 месеца изпуши :)

souze
08-08-2009, 14:03
От релето е. По-добре почвай да търсиш ново зелено реле по моргите. При мен такива бяха симптомите. ИМаше разлика във светенето а понякога и не светеше левия мисля. И след 2-3 месеца изпуши :)

Колега, колко струва новичко, ако имаш идея да кажеш??

achkar
08-08-2009, 16:02
Ми вече и аз не знам точно. Емо е казвал, че е над 60 евро ако не бъркам, ама си го намерих от морга за няма и 5 лева :D

Bobo
08-08-2009, 16:10
Само да ви кажа да си проверявате радиаторчетата за течове че точно от това преебава релето ;)

Linkestis
10-08-2009, 14:19
Добре де,релето цъка.А лампичката не свети?
И на аварийки цъка и пак не свети

achkar
10-08-2009, 14:28
Те са две релета до колкото разбрах. Едното цъкащо е черното до бушоните под волана, а това дето гори е зеленото до краката.

Linkestis
10-08-2009, 14:38
Почвам да си мисля че нещо по самото табло не е наред.Явно като съм сменял крушките нещо съм сътворил по пътечките.

leketo84
11-08-2009, 00:36
Почвам да си мисля че нещо по самото табло не е наред.Явно като съм сменял крушките нещо съм сътворил по пътечките.
:nono: Не , не си сътворил нищо от зеленото реле е на 100% ! :humpx:

teodor80
12-08-2009, 06:29
При мен нищо не е изпушило все още,обаче левият мигач не свети/на таблото/.Не е от крушката,от въпросната кутийка може ли само единия да не свети?И ако да какво и се ремонтира?Или направо нова?
Вадиш тая зелена кутийка и отиваш при някой доверен човек който ремонтира касетофони за коли да ти свърши работа.Моето се оправи така.Беше се прекъснала шината на масата.С ново всеки може.Нали за това е форума да се пробваме да минаваме по тънко.

Linkestis
15-08-2009, 14:07
С малко закъснение ще ви разочаровам :)
Не беше от кутийката, а от 3 поредни дефектирали крушки.С четвъртата свети :)

leketo84
15-08-2009, 17:49
С малко закъснение ще ви разочаровам :)
Не беше от кутийката, а от 3 поредни дефектирали крушки.С четвъртата свети :)
Поне си намерил проблема ! ;-)

rodeff
22-09-2009, 20:32
Утре и аз ще видя тази зелена кутийка :-)

При мен не работят също. Симптома започна с постоянно светеща лява крушка, и при пускане на аварийки се оправяше. Най-интересното беше че светеше и на загасена кола :naughty:
Иначе отвън всичко свети, аварииките светят и вътре и вън, така че, ще видя тази кутийка.

Ако няма видими поражения, по какво мога да позная че се е прецакала?

Linkestis
02-11-2009, 15:04
В крайна сметка,може ли нещо да се ремонтира по залената кутийка или нова/втора/ръка?

teodor80
04-11-2009, 15:17
В крайна сметка,може ли нещо да се ремонтира по залената кутийка или нова/втора/ръка?
Може да!Вътре епълна с транзистори.Търсиш такива и си номер 1.

Linkestis
04-11-2009, 17:46
:cheers::notworthy:

sanata
08-11-2009, 21:58
Пичове,при мене проблема е следния;първо започна да ми мига мигача на таблото по-бързо от колкото този отвън.В следващия момент спря да свети на таблото и започна да мига бутона на аварийните,като пускам десен мигач,а левия като го пусна нищо не мига вътре.Това дали е от въпросното реле(зеленото),да го сменям ли или да търся някъде другаде проблема?

leketo84
08-11-2009, 22:10
Пичове,при мене проблема е следния;първо започна да ми мига мигача на таблото по-бързо от колкото този отвън.В следващия момент спря да свети на таблото и започна да мига бутона на аварийните,като пускам десен мигач,а левия като го пусна нищо не мига вътре.Това дали е от въпросното реле(зеленото),да го сменям ли или да търся някъде другаде проблема?
От него е проблема !!! От кой град си колега :question:

sanata
08-11-2009, 22:31
от София

sanata
08-11-2009, 23:03
от къде най-евтино да го взема?някой знае ли?

EMo0o
08-11-2009, 23:29

Питай при италянеца или при Сотир ;)

leketo84
09-11-2009, 01:56
Колега може и да се ремонтира ! Пиши на Л.С. и ще те пратя където трябва ! :oops:

sanata
10-11-2009, 22:17
много мерси за помоща,ама го намерих 2-ра ръка за 20лв.

leketo84
10-11-2009, 23:50
много мерси за помоща,ама го намерих 2-ра ръка за 20лв.
Къде бре колега има ли още , че тази кутийка е сериен проблем при 166-те !:jason2:

sanata
11-11-2009, 08:51
обадих се нан един приятел в Благоевград,той ми го намери от няква изтрескана алфа там.

Linkestis
06-05-2011, 18:05
Релето с номер
745
А 727
60661539
ли е?

sonchev
06-05-2011, 18:42
КОЛЕГИ ПРЕДИ СЕДМИЦА ИМАХ ПРОБЛЕМА КОЙТО И ВИЕ, БЕШЕ ИЗГОРЕЛО ГОЛЯМОТО ЗЕЛЕНО РЕЛЕ, НЕ РАБОТЕХА МАШИНКИТЕ ЗА СТАКЛАТА И КЛИМАТИКА,РАЗГЛОБИХ ГО И ВАТРЕ ИМАШЕ ВОДА ЕЛИ АНТИФРИЗ НАЙ ВЕРОЯТНО БОБО Е ПРАВ, ОТ НЯКАДЕ ВЛИЗА ВОДА ЕЛИ АНТИФРИЗ. ТАКА ЧЕ МОЖЕ ДА ОБАРНЕТЕ ВНИМАНИЕ И НА ТОВА, ЗА ДАНЕ СЕ ПОВТАРЯТ НЕЖЕЛАНИ ЕФЕКТИ.

Linkestis
07-05-2011, 16:28
Записал съм грешното реле.
Сега въпроса е следния:на повечето от вас проблема какъв е???Прекъсната пътечка на платката ли??
Защото ако е само пътечката мога да я презапоя.
Интересува ме когато сте ходили при някои които разбира само това ли е правил?
Танкеше!

Perdaha
07-05-2011, 17:50
аз ония ден колега си оправих релето точно по тоя начин,правеше ми челъми и нямах мигачи-отворих го видях че някой спойки са напукани презапоих и съм като чисто нов-е това далеч не значи че при всеки ще стане но поне е без пари и нищо не коства да се огледа дали има някви мизериики подобни!

Linkestis
09-05-2011, 15:26
Хммм релето е здраво,всичко е проверено.Спойки,писти,съпротивления и т.н.
Други предположения за липса на индикация по таблото?

Размених на двете релетата и пак няма мигачи..

Bobo
09-05-2011, 15:34
Хммм релето е здраво,всичко е проверено.Спойки,писти,съпротивления и т.н.
Други предположения за липса на индикация по таблото?

Размених на двете релетата и пак няма мигачи..

Намери управляващите кабели на лампичките до таблото пусни им сигнал и виж какво става ;)

Linkestis
09-05-2011, 15:35
За това не съм се сетил :)