View Full Version : Искам на Марусяяяяя!
detelazurno
12-01-2009, 18:19
Тъкмо когато поколенията помнещи безсмъртната фраза "Искам на Марусяяяяя!", от анимационното филмче, започнаха лека полека да се сменят с тези за които Маруся остава непозната (освен може би тяхната приятелка, учителка, съседка, леля.....), хората носещи това име започнаха да си отдъхват, че то няма да бъде асоциирано с тяхната личност. Онези времена обаче не остават незапомнени и Маруся "възкръсна" макар и под малко по-друга форма. Дали това нямя да е повод за още редица поколения наред да използват тази реплика?! Дали се задава нов "ужас" за носещите това име? И така...Марусяяяяя!: http://news.automedia.bg/read/5787.html
Stoyan Georgiev
12-01-2009, 18:31
ламбо-зонда-wanna-be
Яко, след като Рено въведоха пластмасовите калници, време е за изцяло пластмасова кола. Концепцията е много добра и ако добие масовост занаятът тенекеджия постепенно ще отмре;-)
DanewRomeo
12-01-2009, 18:37
Ужасно грозно... нещо.
Като виждат че нищо не става от тях да си поръчат на някоя световноизвестна дизайнерска компания да им направи кола дда си поръчат и оборудване да си платят лицензите и да произведат един качествен продукт.
само дето е мараша не маруся ама ся подробности
същия кендзев е
Мараша на Ханглийски. То и на Оле му викат Солшаер :)
мараша е и на руски оти се изписва само на ингилизки името на това нящу
инжой офишал вебсайт www.marussiaclub.ru
Абе навсякъде га пише на ханглийски. Де да знам братушките как му викат. Сигурно кенеф
Де да знам братушките как му викат. Сигурно кенеф
май пойнт егзактли
:cheers:
Ранобудниче
12-01-2009, 23:58
те руснаците и на Русия сигур казват Раша, за да ти е удобно :yes:
@ дете лазурно, аз пък се сетих за една песничка:
"о-о-о о-о-о-ранжево небееето..
о-о-о о-о-о-ранжеви гитааари, оранжево звънят" :laughing1:
мараша е баба ти на тебе Търтей. Маруся се чете и пише на русского язьiка!
мараша е баба ти на тебе Търтей. Маруся се чете и пише на русского язьiка!
ае каунь
я скифи на официалното вебсайт че само на латинисъ се изписва ма :machinegunner:
Мен па ме кефи:coolio: Сигурно ще се движи на природен газ...:wierdo:
detelazurno
13-01-2009, 13:04
само дето е мараша не маруся ама ся подробности
същия кендзев е
Ей го беееее! Оставаше па и тоя да не се обади! Що не си намериш работа? Ах, колко лесно се правят 8622 поста ;)
те руснаците и на Русия сигур казват Раша, за да ти е удобно :yes:
@ дете лазурно, аз пък се сетих за една песничка:
"о-о-о о-о-о-ранжево небееето..
о-о-о о-о-о-ранжеви гитааари, оранжево звънят" :laughing1:
@Ранобудниче, ами хайде поздрав да ти е тогава тази песничка :)
Иначе мен колата ме кефи. Малко куц интериор, но все пак като за начало не е толко зле. А в тaзи статия не е споменато, но в една друга четох, че разполага с 320 GB HDD, който да движи цялата електроника. Иначе както е споменал Stoyan Georgiev, "ламбо-зонда-wanna-be". И наистина доста прилича :)
Ей го беееее! Оставаше па и тоя да не се обади! Що не си намериш работа? Ах, колко лесно се правят 8622 поста ;)
МНОГО внимавай с епитетите
мараша е и на руски оти се изписва само на ингилизки името на това нящу
инжой офишал вебсайт www.marussiaclub.ru
Марися е на руски, ето какво пишат за името:
Возможно, у авторов проекта в перспективе есть планы выхода на международный рынок. Об этом частично свидетельствует и название автомобиля «Маруся», которое пишется на латыни. По-английски это звучит как «Мараша», что очень созвучно с My Russia («Моя Россия»).
Ето цялата статия: http://www.avto.ru/review/post_13462_1.html
Stoyan Georgiev
13-01-2009, 13:53
МНОГО внимавай с епитетите
:busted_cop: граматическата полиция
Въпросният господин не е ползвал епитети.
За протокола.
:busted_cop: граматическата полиция
Въпросният господин не е ползвал епитети.
За протокола.
хахаха
баси пунктуалисте къде си :cheers:
когирирам са
МНОГО да винимава какви изразни средства използва :coolio:
Тая кола много модерна....:coolio:
...интериора вътре все едно баба с куки за плетене го е сътворила.....а и мотора сигурно ще е от ЗИЛ130..:unsure:
..като чета там са им отстъпили некво хале...може и някой мотор да е изостанал в склада....като и сложат и една турбина...ходи ги стигни:)
..и още нещо:...всичко бях виждал, но кола с един педал...:unsure: Не...е тва ще е някъква загадка, или ново техническо решение:coolio:
detelazurno
13-01-2009, 14:33
Тая кола много модерна....:coolio:
...интериора вътре все едно баба с куки за плетене го е сътворила.....а и мотора сигурно ще е от ЗИЛ130..:unsure:
..като чета там са им отстъпили некво хале...може и някой мотор да е изостанал в склада....като и сложат и една турбина...ходи ги стигни:)
..и още нещо:...всичко бях виждал, но кола с един педал...:unsure: Не...е тва ще е някъква загадка, или ново техническо решение:coolio:
Не 1 ами цели 2 халета ;) Иначе преди време бях гледал по телевизията за някакъв ентусиаст който беше направил мисля, че Волво, с 1 педал. Върху педала се стъпваше с цял крак и идеятя беше, че когато натискаш с пръстите играе роля на газ, а когато натискаш с петата работи като спирачка. Все едно беше разделен на 2 части но събрани така, че да са достъпни с 1 крак. Идеята се родила след наблюдение на инстинктивните движения на крака при екстремно спиране. При опасна ситуация инстинктивното движение било да притиснеш крака си към пода като най-силно го правиш с пета. Въпросът обаче колко хора и най-вече шофьори реагират точно по този начин е спорен. А и какво става ако натиснеш с еднаква сила и с пръстите и с петата? ;)
Stoyan Georgiev
13-01-2009, 14:41
А и какво става ако натиснеш с еднаква сила и с пръстите и с петата? ;)
естествено , че ще се задейства спирачката - проста логика ;)
естествено , че ще се задейства спирачката - проста логика ;)
нищо подобно
шъ се задействат и двете
ами ако натиснеш еднакво с петата и пръстите става мазаво хахахахахах тея автомати са за тея дето не им се кара и не ги блазнят автомобилите да си джъткат из града,да си вършат работата,колкото да не е пеш или с автобуса...и да им е лесно не да искарва буталата докато се сетят че колата имала и други скорости :)
Не 1 ами цели 2 халета ;) Иначе преди време бях гледал по телевизията за някакъв ентусиаст който беше направил мисля, че Волво, с 1 педал. Върху педала се стъпваше с цял крак и идеятя беше, че когато натискаш с пръстите играе роля на газ, а когато натискаш с петата работи като спирачка. Все едно беше разделен на 2 части но събрани така, че да са достъпни с 1 крак. Идеята се родила след наблюдение на инстинктивните движения на крака при екстремно спиране. При опасна ситуация инстинктивното движение било да притиснеш крака си към пода като най-силно го правиш с пета. Въпросът обаче колко хора и най-вече шофьори реагират точно по този начин е спорен. А и какво става ако натиснеш с еднаква сила и с пръстите и с петата? ;)
Едновремено като натискаш педала на газта и спирачката... ли питаш какво става...?:coolio:
По този начин карат повечето рали пилоти...за да не губят обороти на мотора в завойте или преди тях!!!!...за да имат ряз при излизането..... !!!..но това е друга бира!
А бе хале добре съм им дали...а на наще студенти там дет прайха някакъв проект...какво им дадоха!!?
.....стериопор и макетно ножче:baby:
еее колега тва за БГ нетрябваше въобще да го намесваш ние тук сме си уникати както всички знаем ....тук ако искаш да направиш нещо хубаво и смислено вместо да те подтикнат и подкрепят всеки се чуди как да те п....е...
Не е чак толкова зле кошницата като се има в предвид че братята руснаци от 1000 години не са измислили нищо ново и единствено обновяват годината на производство на всеизвестния ВАЗ и тем подобни колиби Макар че до някъде са изпитани машини:coolio::sniper:
Stoyan Georgiev
13-01-2009, 16:10
нищо подобно
шъ се задействат и двете
e това с много проста електроника може да се направи само спирачката да се задейства ! дори аз мога да ти напиша алгоритъма.. то е свръх-елементарно !
e това с много проста електроника може да се направи само спирачката да се задейства ! дори аз мога да ти напиша алгоритъма.. то е свръх-елементарно !
то сигур и механично мое оти руска електроника е като слон и балет :sniper:
ама си има далавера да се натискат и двете едновременно :cheers:
Stoyan Georgiev
13-01-2009, 16:13
то сигур и механично мое оти руска електроника е като слон и балет :sniper:
ама си има далавера да се натискат и двете едновременно :cheers:
я па то си има ама кой нормален человек натиска газ+спирачка в града примерно ?
я па то си има ама кой нормален человек натиска газ+спирачка в града примерно ?
аз на москвича оти трева се държат обороти :hitbycupid:
Стига спамихте! :D
е смукача за красота ли е
викаш с лявата завиваш, с дясната сменяш скорост, а смукача го дърпаш с дедовия, да?
А ако е на газ и не е загтял ?
друго имах в предвид .. както и да е ... поздрав за всички бивши москвичисти:cheers:
mirchozo
13-01-2009, 21:32
ей браво ,от www.москвиииич.com ли я изкара тая снимка, че и все запазени , куклички напрао. Иначе по темата ,май малко сме крали от екстериора на ламборгини ,ама айде нали им е за 1-ви път.Все тая, кенеф и толкоз.Тия дето могат да правят спортни коли отдавна ги правят ,за FERRARI става дума предполагам се досетихте
тея автомати са за тея дето не им се кара и не ги блазнят автомобилите да си джъткат из града,да си вършат работата,колкото да не е пеш или с автобуса...и да им е лесно не да искарва буталата докато се сетят че колата имала и други скорости :)
Много точно изрази моето мнение за автоматиците!:cheers:
Яко, след като Рено въведоха пластмасовите калници, време е за изцяло пластмасова кола. Концепцията е много добра и ако добие масовост занаятът тенекеджия постепенно ще отмре;-)
Изцяло пластмасова кола има от '81 г. - втория автомобил от подписа ми :coolio:
Изцяло пластмасова кола има от '81 г. - втория автомобил от подписа ми :coolio:
Пазиш ли я...?
Пазиш ли я...?
Разбира се и я възстановявам малко по малко :punk:
Бих искал да го видя лично как всеки един от вас ще се откаже да подкара една такава кола из София с оправданието че е кенеф :)
ФЕРАРИСТ
08-11-2009, 12:01
Ми ще откажа естествено, аз да не съм за един ден, баси кензефа е това.....сигурно и тоалетна има в него.....и само една чистачка......а е почти зима......
Ми аз нема да се дърпам мн мн, труден съм и трудно отказвам!
detelazurno
08-11-2009, 13:46
От къде да я взема да направя няколко кръгчета? :)
Ама да се разберем отсега, да е напълнен резервоара, не стига че ще се срамя с това, поне и бенз да не наливам, :smile:
Jivko7777
08-11-2009, 14:30
Бих искал да го видя лично как всеки един от вас ще се откаже да подкара една такава кола из София с оправданието че е кенеф :)
Абе какво да правим ще изневерим на Алфичките си поне за един ден :surrender:
AntiLuuP
08-11-2009, 16:53
Нз защо сте толкова против тази кола мен линчно и двете ме кефят достатъчно много...
Русначице също ме кефят и до 10 год. русия ще ръководи целия свят, първото което е има непокътнати петролни кладенци из сибирските полета , а до колкото знам до десетина години нефта приключва ...
И друго русия спря за 1 седмица газта в европа и криза ... шанс ...
http://www.dnevnik.bg/skorost/2009/10/05/794682_marusia_e_purviiat_ruski_superavtomobil/
и още една доста интересна статийка
http://www.bolgari.net/%D0%9B%D0%B8%D0%BC%D1%83%D0%B7%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D 1%82%D0%B0_%D0%BD%D0%B0_%D0%9C%D0%B5%D0%B4%D0%B2%D 0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%B2_%D1%83%D0%B4%D0%B0%D1%80%D0 %B8_%D0%B2_%D0%B7%D0%B5%D0%BC%D1%8F%D1%82%D0%B0__% D1%87%D1%83%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%89%D0%B5%D1 %82%D0%BE__%D0%BD%D0%B0_%D0%9E%D0%B1%D0%B0%D0%BC%D 0%B0-gl-165.html
ФЕРАРИСТ
08-11-2009, 19:02
а до колкото знам до десетина години нефта приключва ...
И друго русия спря за 1 седмица газта в европа и криза ... шанс ...
Нищо подобно, приказките че нефтените запаси са на привършвате са абсолютни измислици......
Jivko7777
08-11-2009, 19:25
Нищо подобно, приказките че нефтените запаси са на привършвате са абсолютни измислици......
Дали???
Аз не съм на това мнение...
AntiLuuP
08-11-2009, 19:32
Не спроя, но нали знаеш че във всяка клюка и лъжа има доза истина :dunno:
Те хората вече коли на вода карат вие се притеснявате за петрола , нека господата които продават , те да мислят ;)