PDA

View Full Version : Съвет за подгряващи свещи и долен носач

vnimavai
12-01-2009, 18:50
Здравейте,нов съм в този форум,радвам се,че го намерих,а сега на въпроса,карам Алфа 166,2.4 JTD, '99 г.,136 к.с.,трябва да сменям долен преден носач и подгряващи свещи,моля дайте ми съвет за качествени части,в случая носач и свещи,интересуваме максимално качество,без значение от цената,препоръчват ми какво ли не-Бош,Беру,Денса,NJK,искам максимално качество,повтарям-без значение от цената,трябва ми най-доброто,благодаря Ви предварително.

Lucky
12-01-2009, 19:52
За свещи не съм сменял,но колегите ще кажат.За носача около 200 лв аз слагам Оптимал 40К и още не се е разбил.За мен е добър.

moniiii
13-01-2009, 20:24
За свещи не съм сменял,но колегите ще кажат.За носача около 200 лв аз слагам Оптимал 40К и още не се е разбил.За мен е добър.

Колега ,откъде може да се вземат тези носачи....и като производство какви са ?

Lucky
14-01-2009, 09:50
Ми казват че били швабен,на мен ми ги доставя баджанака.Ако искаш и в София продават разни марки но Оптимал не съм срещал.
Ако искаш казвай ще ти взема.

moniiii
15-01-2009, 19:48
Ми казват че били швабен,на мен ми ги доставя баджанака.Ако искаш и в София продават разни марки но Оптимал не съм срещал.
Ако искаш казвай ще ти взема.

Ok колега ,ще ти пиша едно ЛС...

Коки
16-01-2009, 13:12
Колега ,откъде може да се вземат тези носачи....и като производство какви са ?

Ами аз моите ги взимам от ... сервиза :)

За какво ти е да търсиш носачи? Отиваш в сервиза и те ти го доставят и ти го сменят.

moniiii
17-01-2009, 10:24
Ами аз моите ги взимам от ... сервиза :)

За какво ти е да търсиш носачи? Отиваш в сервиза и те ти го доставят и ти го сменят.

Колега, винаги ценя твоите мнения,и може би и сега си прав ,но все пак аз предпочитам лично да си купувам частите и да ги давам на маисторите ,за да знам какво ми слагат на колата.

Dodo 155
17-01-2009, 11:19
Колега, винаги ценя твоите мнения,и може би и сега си прав ,но все пак аз предпочитам лично да си купувам частите и да ги давам на маисторите ,за да знам какво ми слагат на колата.
Какво се палиш, човекът е споделил опит.
Защо да ходи и да купува нещо, от което не разбира?
Ти като знаеш от къде, какво и т.н., и искаш да си спокоен, си ги вземи лично ;-)
Разлика няма, важното е да вози като кораб след това :plane:

gigi
17-01-2009, 11:47
Разлика няма, важното е да вози като кораб след това :plane:

В тоя ред на мисли вчера един младеж 15 мин ми спори как италянските коли били кенефи тропали им предниците, всичко дрънкало и возели твърдо. Като го повозих малко с кораба по цар Борис III-ти и околноста мисля че завинаги си промени мнението и даже остана очуден как дизел може да е толкова тих. А за возията каза че е като на Хамериканска кола пък много страно било с каква скорост взимам завойте:punk::punk::punk: Въпросния младеж кара CLK 2005г. 200 компресор и после по светофарите го направих луд :evilsmiley::evilsmiley:

Коки
17-01-2009, 12:12

Това правило е добро в случай, че майсторите при които ходиш са кретени или мошеници. Майсторите, при които аз ходя не са такива и за това се придържам към другото правило. Нещо повече, те знаят по-добре от всеки друг (включително и от пишещите във форума) кои марки са добри, защото ежедневно се занимават с това. Ето защо не знам каква марка са ми носачите. Човекът каза: тия са най-добрите, тях ги монтират оригинално и наистина издържат много. Каза ми и марката, но не я запомних.

В този смисъл, моето правило е: намери си майстори, които разбират и са съвестни и ги ползвай не само като чифт ръце, но и като консултанти. Това разбира се си има съответната цена, но скъпото излиза евтино, когато те спаси от "моторен тоталише щетише" или други "непредвидени" проблеми, които са "непредвидени" просто заради незнанието, некадърността или неебателността на някой майстор.

valjo
18-01-2009, 15:06
носачите, които ти е сложил Тони във Ванто, са TRW, и като че ли наистина са най-доброто което може да се сложи на 166 (като се има предвид че те се слагат и оригинално). цената е нещо от типа 350лв единия

за подгревни свещи, масово се слагат Искра, словения, цената е ок. 10тина лева едната, има ги в магазините на Т&Н

и да ти кажа, тоя подход - да слага квото майстора прецени, не е лош, НО и нищо не пречи да поназнайваме по нещичко:)

ACEHOB
19-01-2009, 08:53
..... и да ти кажа, тоя подход - да слага квото майстора прецени, не е лош, НО и нищо не пречи да поназнайваме по нещичко:)

И аз съм на това мнение затова и винаги питам какво се слага и т.н.

Коки
20-01-2009, 12:00
носачите, които ти е сложил Тони във Ванто, са TRW, и като че ли наистина са най-доброто което може да се сложи на 166 (като се има предвид че те се слагат и оригинално). цената е нещо от типа 350лв единия

Анджък

и да ти кажа, тоя подход - да слага квото майстора прецени, не е лош, НО и нищо не пречи да поназнайваме по нещичко:)

И аз съм на това мнение затова и винаги питам какво се слага и т.н.

И аз питам, не е да не се интересувам. Става дума, че Бобо примерно или Тони знае какви марки от съответната част или консуматив има на пазара и кое е най-добро. Така че аз питам: "кое ще ми препоръчаш" и си решавам - това, Вале, не е точно "квото майстора прецени".

valjo
20-01-2009, 23:03
Анджък

И аз питам, не е да не се интересувам. Става дума, че Бобо примерно или Тони знае какви марки от съответната част или консуматив има на пазара и кое е най-добро. Така че аз питам: "кое ще ми препоръчаш" и си решавам - това, Вале, не е точно "квото майстора прецени".
а аз твойте ги видях преди да ти ги сложат на колата, и Тони ми показваше кви са разликите примерно с Технорот и Фиорела, и ТРВ-то... немаше нужда да ме навива повече, показването му е майката:)

и каза че си душманин и такива кат нас двамата требело ненам си къде да ни слагат:):):)

rady156
21-01-2009, 02:07
може би не му е мястото тук, но ето един испански сайт за части в интернет, поне цените могат да се сравняват.има картинки на самите части.
http://www.oscaro.es/catalogo.asp?ID_OSC_TYPES=54&ID_OSC_LEVELS=1698&resolution=1263#c702432

Коки
21-01-2009, 14:00
...и каза че си душманин и такива кат нас двамата требело ненам си къде да ни слагат:):):)

Не нас требе да ни слагат некъде, а Тони требе да слага Поверфлекси, а не само ТРВ-та!

А нас с тебе, ако и да сме душмани, да ни сложат на убави пътища като у Италия, па да видим дали ше успеем да строшим носачите!

Kosakov
21-01-2009, 16:07

за подгревни свещи, масово се слагат Искра, словения, цената е ок. 10тина лева едната, има ги в магазините на Т&Н

Аз не се доверявам на майстори,първо проверявам кое е най-добро и след това го слагам.А за носачи аз лично си взех TRW 300 лв.бройката,защото ги дават най-добри с порачка от Германия,абе чиста работа и да чукна на дърво до сега 30000км.не са мраднали! :Yeeeehaaa:

ico_21
22-01-2009, 08:31
Колега , аз ползвах услугите на фирма ; Феликс НиЗ - 1 ; и съм доволен . Вместо 260 лв. за нов носач им изпращаш старият и те го рециклират : смениха ми и тампона и шарнира на преден долен носач срещу скромната сума от 60 лв.. Също там ми правиха и шенкелите отзад , за които в сервиз ми искаха 900 лв. Ако има интерес мога да дам тел. им и точното местонахождение.

gigi
22-01-2009, 11:44
Хихи душмани били ся ще видим като Тони прегледа мойта и какво съм сътворил с миналогодишната му майстория. Предполагам ще ме убие:ritter: Слагайте TRW или ако не е много зле положението и с рециклаж на оригиналните става екстра, но трябва някой който знае какво прави-демек Тони

Коки
22-01-2009, 13:10
Хихи душмани били ся ще видим като Тони прегледа мойта ....

И тебе ше те нареди, не се притеснявай ;)

SoHm
22-01-2009, 15:06
Колега , аз ползвах услугите на фирма ; Феликс НиЗ - 1 ; и съм доволен . Вместо 260 лв. за нов носач им изпращаш старият и те го рециклират : смениха ми и тампона и шарнира на преден долен носач срещу скромната сума от 60 лв.. Също там ми правиха и шенкелите отзад , за които в сервиз ми искаха 900 лв. Ако има интерес мога да дам тел. им и точното местонахождение.

Пиши ги и хич не се чуди.

ico_21
26-01-2009, 13:53
тел. 0898 743 068 , 0898687928 , 0897 983778 фирма ФЕЛИКС НиЗ - 1

ico_21
26-01-2009, 13:58
Намира се на кръстовището на Симеоновско шосе и Г.М. Димитров . Надявам се да бъде полезна информацията.