Log in

View Full Version : Замръзнала нафта

Linkestis
13-01-2009, 10:42
Колеги,преди да ме нахокате,изчел съм всички теми...
В момента 10ч и 40 мин при мен е -17 целзий.В 3 през ноща беше -25.Около мен няма живи хора,нямам бензин нито газ за горене.Ток има,свешите подгряват...обаче само върти.Детето ми е болно и трябва да се махна от тук.Приемам всякакви съвети...

didod
13-01-2009, 10:56
Топла вода? По горивния филтър?

Ако си убеден че е нафтата...

aleksander nikolaev
13-01-2009, 10:57
Колега каде се намираш и няма ли бензин някаде около теб или гас за горене поне.и ми идва нешто друго на акала ама не знам малко ми се вижда смешно но може да помогне.някакав съд със вряла вода под резервоара на колата и ако има и нагревател да му сложиш в съда.не знам друг начин.дано да сам ти помогнал

Linkestis
13-01-2009, 11:03
Предприех изнасяне от София..обаче неподготвен.Гореща вода не става водата в кладенеца е лед.Няма кои да ме дърпа наклона е убийствен.Сега ми казаха със сешуар/или както там се пише/ да нагрявам филтъра и тръбите около него.

Топла вода? По горивния филтър?

Ако си убеден че е нафтата...
Миии почти съм убеден,имам туба 10 литра резерва,вътре плуват парцали,кристали и какво ли още не.Явно -25 си е -25

didod
13-01-2009, 11:10
Въобще не мисли да я дърпаш! Ако имаш сешуар, става... За друг филтър да не питам?

Linkestis
13-01-2009, 11:15
Въобще не мисли да я дърпаш! Ако имаш сешуар, става... За друг филтър да не питам?

:) имам ама старият.пуснал съм духалката на жената да видим

didod
13-01-2009, 11:47
Ако можеш наистина затопли и резервоара... Ех да имаше нов филтър... с малко затоплена нафта...

Linkestis
13-01-2009, 12:08
Приятели,да са живи и здрави всички наследници,на тоя които е измислил сешуара!!!:cheers::coolio:

Може да триете темата...,Благодаря на всички:cheers:

didod,точно един твои съмишленик/164/...момчето доиде да дава ток..

Pepo
13-01-2009, 12:10
В момента 10ч и 40 мин при мен е -17 целзий.В 3 през ноща беше -25.Около мен няма живи хора,нямам бензин нито газ за горене.Ток има,свешите подгряват...обаче само върти.Детето ми е болно и трябва да се махна от тук.Приемам всякакви съвети...
Що не пишеш къде точно се намираш, ако някой от нас е наблизо имаш шанс да ти се помогне

Коки
13-01-2009, 12:12

Колега, как е? Справи ли се? Откъде си я сипал тая нафта?

Linkestis
13-01-2009, 12:14
Що не пишеш къде точно се намираш, ако някой от нас е наблизо имаш шанс да ти се помогне
Вилната зона..на с.Храбърско.Продадох апартамента и вече няма да се върна в София!!!

Колега, как е? Справи ли се? Откъде си я сипал тая нафта?
Миии не се ли досещате...от моите любимци и бивши колеги OMV.Бил съм управител на две OMV-та и се кълнях в техните горива ама..ще има ресто

didod
13-01-2009, 12:22
Ха, Храбърско... То в мойта посока (бачкам в Сливница)... За другия път се подготви- добавка в нафтата, нов филтър и скоба в багажника и така! :coolio:

Дано няма друг път де! Хайде успешен ден желая!

Linkestis
13-01-2009, 12:26
Ха, ....
Дано няма друг път де! Хайде успешен ден желая!
Не се бъркам/като каза къде работиш/...виждал съм те няколко пъти по магистралата.
Успешен ден на всички:cheers:

Коки
13-01-2009, 12:29
...Миии не се ли досещате...от моите любимци и бивши колеги OMV.Бил съм управител на две OMV-та и се кълнях в техните горива ама..ще има ресто

Досетих се, щото и други са се оплаквали от замръзнала нафта от същата марка. Аз сипвам само Еко и не съм имал никви грижи досега - колата ми е навън, нямам гараж, големи студове е брала. Почти не съм карал с друга нафта и затова нямам впечатления от другите марки, но това, което споделяш е притеснително. А нафтата, която замръзна обикновена ли е или Алпин дизел?

didod
13-01-2009, 13:31
И според моето мнение филтър, който е замръзвал веднъж, подлежи на смяна.

Linkestis
13-01-2009, 17:42
...... замръзна обикновена ли е или Алпин дизел?
Alpin!

didod
13-01-2009, 18:01
Че що се чудите? Преди година- две имаше проба от 15 произволни бензиностанции, на нафта. Най- хубавата замръзнала при -19 и не е била от големите вериги... За какво говорим?! :machinegunner:

hamel1
13-01-2009, 18:57
OMV продава всичко друго но не и хубава нафта.Не си мислете , че големите вериги имат качествени горива.

trustworthy
13-01-2009, 19:33
Че що се чудите? Преди година- две имаше проба от 15 произволни бензиностанции, на нафта. Най- хубавата замръзнала при -19 и не е била от големите вериги... За какво говорим?! :machinegunner:

Ако не се лъжа, бяха казали, че при тези тестове пробата на Еко била замръзнала при най-висока температура в сравнение с останалите (-14, -15 ми се върти в главата), но въпреки това до момента никой не е чувал за реален случай на замръзнала тяхна нафта в автомобил. Аз също сипвам от еко елда и досега не съм имал случай да не запали или да замръзне по време на лютите Варненски зими, но то и зимата ни е сравнително топличка, така че не е критерий :)

nightroller
13-01-2009, 19:43
Наложи ми се да пътувам до Варна на 11 и 12 този месец, пътувах рано сутринта и късно вечерта, на места термометъра на колата показваше - 14 градуса ... около Севлиево, Български извор и виадуктите на Витиня. Не съм имал проблеми, карах на автопилот със 140 км/час. Винаги зареждам Super Diesel Лукойл.

Linkestis
13-01-2009, 20:01
Какво да ви кажа...може и да е внушение.Но заредих преди час, 40 литра на Еко Елда,и може и да си внушавам но като че ли автомобила се държи по-различен начин.Тоест по-добре.

aleksander nikolaev
13-01-2009, 20:03
момчета ас преди 2 години карах камион мерцедес 709 и имах случеи на замразване на нафтата и то пак от ''омв'' как мойе на -10...-11 градуса нафтата да става на каша и да се мандахерцат и бучки от парафин с голимина 2-2 сантима във резервоара.такова нешто до тогава не бях виждал но и това го видях.наляхме му малко бензин загряхме резервоара и филтара сас вряла вода и чак като минах 50-60километра камиона се оправи и заработи нормално.и това ми било нафта,нафта ама друг път по скоро парафин сас нафта!:Silent::Silent::Silent::Silent::Silent::Sil ent::Silent:

nightroller
13-01-2009, 20:07
Какво да ви кажа...може и да е внушение.Но заредих преди час, 40 литра на Еко Елда,и може и да си внушавам но като че ли автомобила се държи по-различен начин.Тоест по-добре.

ами колега и аз мисля да заредя един резовоар от ЕКО ама сподели какво точно е разликата, за да знам какво да очаквам :)

Linkestis
13-01-2009, 20:26
ами колега и аз мисля да заредя един резовоар от ЕКО ама сподели какво точно е разликата, за да знам какво да очаквам :)Незнам как точно да го опиша.
Амии понеже мястото където ще ми е бъдещият дом е на 20 километра от София и пътувам средно четири пъти до там и обратно по международният път за Калотина.Винаги настъпвам педала до край.И може би за месец за тези две 166-ци имам някакво изградено поведение на пътя.136-та съм я оставил от известно време и карам предимно 140-та.Когато бе малко по-топло /от тази/нощ,палеше без проблем.Но някак не ми доставяше пълно удоволствие като от 156-та.Моята къща се намира на стръмен наклон.На съпругата ми 145-та тръгва без проблем,156-та също.На тази все едно не и достигаше мощност.Днес след случката,пак я настъпих по пътя и се усещаше че нещо спира автомобила.В София източих останалата нафта,заредих на Еко-то на бул.Европа.Сипах и добавка защото се наплаших сериозно.Останах там близо 20 минути.Запали много мазно!Двигателят като че ли не "тракаше" толкова.Осезаемо поемаше по-добре на 2-та и 3-та.Доста голяма разлика на международният път от към достигане на определена скорост,както и изкачване на байра. Осъзнавам че всичко това може да е плод на моето въображение.

П.П надявам се да не е така :)

leketo84
13-01-2009, 22:19
Стига бе не е плод на ничия фантазия ! Ти си осещаш и познаваш колата значи е така ! Не знам за нафтата , но аз си сипвам ОМВ 100 октана и съм доволен за сега дано и така да си остана !!!:unsure:

qpwo
13-01-2009, 23:26
Колега, Линкестис, сериозен автопарк!!!

EMo0o
14-01-2009, 01:35
Колега, Линкестис, сериозен автопарк!!!

Липсва му само бензиновата 166 нали :D:cheers:

Linkestis
14-01-2009, 06:32
Ако взема и бензинова нали се сещате жената къде ще ме прати да живея:tooth:
:picnic:

Коки
14-01-2009, 11:28

Не си внушаваш, така е. Като свикнеш с автомобила, минимална промяна в звука ти прави впечатление. Тази разлика съм я виждал при бензините (щото това ми е първият дизел) и то пак при Еко.

Коки
14-01-2009, 11:29
Alpin!

Не случайно питам, защото и други хора са се оплаквали, че именно Алпинът замръзва.

kolev
14-01-2009, 11:58
http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=46576

тука една хубава тема за нафтата.

Dodo 155
15-01-2009, 11:28
http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=46576

тука една хубава тема за нафтата.
Тази тема я четох 2 пъти, защото въпросните момчета са хвърлили много труд, за да направят практични опити и заключения.
Истината е в анти-гел добавките, каквито и да са те ;-)
От където и да заредиш нафта, тя е кенеф :sick1:
Слагаш TDA, STP и т.н., за да нямаш сигурни проблеми.
Аз лично дозирам х 2 на това, което са дали и нямах проблем през последните няколко дни.
Служебната джипка я зареждам с V-Power нафта, но без добавка и нямах проблем също, но подозирам японците, че са сложили нагревател в резервоара :hehehm:

didod
15-01-2009, 11:30
Големия проблем рядко е от резервоара. Филтъра страда най- много. Съответно там се грее най- често. ;-)

emil georgiev
18-01-2009, 09:51
купи си добавка против замръзването на глицелина в нафтата и цяла зима карай с него,

Linkestis
18-01-2009, 10:59
купи си добавка против замръзването на глицелина в нафтата и цяла зима карай с него,
Колега то при мен стана "парен каша духа".Вече слагам добавка:cheers: