PDA

View Full Version : колата ми вибрира като стои на място

ndichev
13-01-2009, 19:25
полу4ава се странна вибрация когато работи на място.някой има ли представа от какво може да е?предварително благодаря

ndichev
13-01-2009, 19:25
колата е алфа 146 1.6 боксер

Xtrime7
13-01-2009, 19:41
Най вероятно може да е тампон на двигатела или кутията,но все пак трябва да се погледне.

galinves71
13-01-2009, 20:12
колата е алфа 146 1.6 боксер
може и свещи да не работят добре.

kompir
13-01-2009, 20:52
Ако не работи коректно(на по-малко цилиндри) боксера си тресе(но той по принцип си тресе:unsure::unsure::unsure:).Другата възможна причина е както колегите казаха-тампон

ivan dimitrov
14-01-2009, 08:25
---

kolev
14-01-2009, 10:44
при боксера всички моменти са уравновесени и ако всичко му е наред е много гладък хода и не тресе.

nhg
14-01-2009, 23:43
нещо не работи както трябва (напр. неравномерно изгаряне на сместа в цилиндрите)
ако не работи някой цилиндър (поради някаква причина) колата започва да 'тресе' цялата предница, вибрациите а осезателни...

ndichev
18-01-2009, 19:25
забелязах 4е като загрее не тресе ве4е

tonov
18-01-2009, 19:26
забелязах 4е като загрее не тресе ве4е

Ми тогава като за начало може да смениш свещите, на боксера поне не са скъпи.

DSlavev
18-01-2009, 21:31
Да започни със свещите, наблюдаваи я да ли дими повече от нормалното да ли има правино изгаряне. Разположението на буталата на боксера е такова че ако има някаква разлика в работат им започва да се усеща едно друсане на двигателя особенно на ниски обороти

galinves71
19-01-2009, 07:30
свещи

ves_v8
12-08-2009, 12:32
добре де и на мен ми се появи този проблем за мое доста голямо учудване, защото си смених свещите с Денсо преди 2000км. ама свещите бяха от по 4-50/бройката :grin:
кажете какви свещи да сложа NGK, Bosch....какви:)

markoff
12-08-2009, 14:11
При мен е се усеща като претрисане през 2-3 секунди не много силно, като гледаш под капака се и вижда в същия момент и звука е по-различен ( като че леко го форсираш,а оборотомера си е под 1000 и не мърда)
Имам и още един зор, дали си го измислям или не, чувам звук наподобяжащ пара под малко налягане през тесен отвор.
Сменил съм свещите и кабелите( преди това си беше същото)
100 октана и яко ръчкане-не се оправя
Диагностика- ами повечето боксери са си така

Мене колата си ме кефи и така, карам си я и не ми пука, при първа възможност, ще я закарам но още един преглед на друго място. Просто знам че повече мнения те приближават по- близко до истината, надявам се ако е неизправност да не ме остави на пътя.

Моля колегите с боксери, да се изкажат.

kolev
12-08-2009, 17:41
това с парата може да е съскане и да смуче въздух отнякъде или скоро не се е повреждала и се чудиш с кво да се занимаваш :laughing1:

ves_v8
12-08-2009, 17:55
да и при мене се чува това лекото съскане ама иначе колата си върви много яко. за това с притрисането си прав колега и при мен го има през 2-3 секунди. ама да ти кажа истината е в думите на колегата Колев просто май ии няма нищо на колата нито на моята нито на твоята просто искаме да се занимаване с нещо:Tease: хахаха
ама аз си мисля че при мене свещите са си за смяна и сега съм харесал едни Бош Супел Плюс и ще взема такива. електродите били от никелова сплав и много здрави ще ги видим пък и поне знам от къде да си взема истински продукти на Бош.

ivan dimitrov
12-08-2009, 21:11
---

mordohy
12-08-2009, 23:16
това с парата може да е съскане и да смуче въздух отнякъде или скоро не се е повреждала и се чудиш с кво да се занимаваш :laughing1:
:clap:Не може,а е точно това.Аз залагам на маркучето в предния край!:laughing1:

---------- Post added at 23:16 ---------- Previous post was at 23:00 ----------

да и при мене се чува това лекото съскане ама иначе колата си върви много яко. за това с притрисането си прав колега и при мен го има през 2-3 секунди. ама да ти кажа истината е в думите на колегата Колев просто май ии няма нищо на колата нито на моята нито на твоята просто искаме да се занимаване с нещо:Tease: хахаха
ама аз си мисля че при мене свещите са си за смяна и сега съм харесал едни Бош Супел Плюс и ще взема такива. електродите били от никелова сплав и много здрави ще ги видим пък и поне знам от къде да си взема истински продукти на Бош.
Бош супеЛ плюс са си точно такива:Tease:.Липсва им "Р"-то .За нашите мотори са Голден Лоджи 25 Н или Денсо.Всичко останало,дори и НЖК са компромиси.Ако чуваш съскане си поогледай вакуумите.Писах по горе!
Успех!
П„П Това със супел ми дойде,като закачка, много на място.:laughing1:

ves_v8
13-08-2009, 00:39
:clap:Не може,а е точно това.Аз залагам на маркучето в предния край!:laughing1:

Бош супеЛ плюс са си точно такива:Tease:.Липсва им "Р"-то .За нашите мотори са Голден Лоджи 25 Н или Денсо.Всичко останало,дори и НЖК са компромиси.Ако чуваш съскане си поогледай вакуумите.Писах по горе!
Успех!
П„П Това със супел ми дойде,като закачка, много на място.:laughing1:

аз чак сега забелязах какво съм написал :rotfl:
а аз за Голден Лодж съм чувал се са най-добрите за боксер обаче никъде не ги намерих. миналата година бех поръчал на едно гадже да ми вземе от Италия че тя учи там ама....ясно ти е мацка как ще се оправи с магазин за авточасти и запалителни свещи за Алфа:) така че ако кажеш къде ги има ще намина да си закупя и то още утре

fosil
13-08-2009, 09:50
Първите 2-3 минути боксера си тресе и няма тяга дори.Понякога прекъсва ако тръгнеш веднага.А на колегата по-горе тампон на двигателя не е само при включване на скоростите се усеща имал съм такъв проблем.Явно е свещи 4 полюсни са хубави но скъпички Магнет марели.

markoff
13-08-2009, 18:05
[QUOTE=mordohy;542889]:clap:Не може,а е точно това.Аз залагам на маркучето в предния край!:laughing1:

Кое маркуче, колега, кажи да погледна?
Днес пак до слушах, някъдеж ляжата част на джигателя се чува(като си с/у колата)

Golden lodge може да се купи в Александър ауто на бул. Васил Левски
Колата дойде от Италия с BERU ultraX (пазя си ги, защото разлика не се усети нито в разхода нито в работата на двг)

mordohy
13-08-2009, 22:41
Започни методично да оглеждаш колектора.Проследи всеки маркуч,който влиза в него.Дори и да ти изглежда здрав го размърдай.Така ще разбереш дали не се е скусал или продупчил.С друго не мога да ти помогна така от разстояние.
Успех!

astronoma
14-08-2009, 00:47
моята препоръка е да видиш свещи,кабели и горивото,покараи я малко с 100 октана да изчисти,но са ми казвали когато неще да пали,трудно пали,пали на няколко цилиндара и като загрее се оправя са свещи....

Sergey_gigov
14-08-2009, 10:38
[QUOTE=mordohy;542889]:clap:Не може,а е точно това.Аз залагам на маркучето в предния край!:laughing1:

Кое маркуче, колега, кажи да погледна?
Днес пак до слушах, някъдеж ляжата част на джигателя се чува(като си с/у колата)

Golden lodge може да се купи в Александър ауто на бул. Васил Левски
Колата дойде от Италия с BERU ultraX (пазя си ги, защото разлика не се усети нито в разхода нито в работата на двг)

най вероятно си чукнал някой колектор и ако се е изкривил малко - започва да съска на пресекулки - ако имаш възможност - погледни колекторите и там където има нагар ,знай че е от там