View Full Version : колата ми вибрира като стои на място
полу4ава се странна вибрация когато работи на място.някой има ли представа от какво може да е?предварително благодаря
колата е алфа 146 1.6 боксер
Най вероятно може да е тампон на двигатела или кутията,но все пак трябва да се погледне.
galinves71
13-01-2009, 20:12
колата е алфа 146 1.6 боксер
може и свещи да не работят добре.
Ако не работи коректно(на по-малко цилиндри) боксера си тресе(но той по принцип си тресе:unsure::unsure::unsure:).Другата възможна причина е както колегите казаха-тампон
ivan dimitrov
14-01-2009, 08:25
---
при боксера всички моменти са уравновесени и ако всичко му е наред е много гладък хода и не тресе.
нещо не работи както трябва (напр. неравномерно изгаряне на сместа в цилиндрите)
ако не работи някой цилиндър (поради някаква причина) колата започва да 'тресе' цялата предница, вибрациите а осезателни...
забелязах 4е като загрее не тресе ве4е
забелязах 4е като загрее не тресе ве4е
Ми тогава като за начало може да смениш свещите, на боксера поне не са скъпи.
Да започни със свещите, наблюдаваи я да ли дими повече от нормалното да ли има правино изгаряне. Разположението на буталата на боксера е такова че ако има някаква разлика в работат им започва да се усеща едно друсане на двигателя особенно на ниски обороти
galinves71
19-01-2009, 07:30
свещи
добре де и на мен ми се появи този проблем за мое доста голямо учудване, защото си смених свещите с Денсо преди 2000км. ама свещите бяха от по 4-50/бройката :grin:
кажете какви свещи да сложа NGK, Bosch....какви:)
При мен е се усеща като претрисане през 2-3 секунди не много силно, като гледаш под капака се и вижда в същия момент и звука е по-различен ( като че леко го форсираш,а оборотомера си е под 1000 и не мърда)
Имам и още един зор, дали си го измислям или не, чувам звук наподобяжащ пара под малко налягане през тесен отвор.
Сменил съм свещите и кабелите( преди това си беше същото)
100 октана и яко ръчкане-не се оправя
Диагностика- ами повечето боксери са си така
Мене колата си ме кефи и така, карам си я и не ми пука, при първа възможност, ще я закарам но още един преглед на друго място. Просто знам че повече мнения те приближават по- близко до истината, надявам се ако е неизправност да не ме остави на пътя.
Моля колегите с боксери, да се изкажат.
това с парата може да е съскане и да смуче въздух отнякъде или скоро не се е повреждала и се чудиш с кво да се занимаваш :laughing1:
да и при мене се чува това лекото съскане ама иначе колата си върви много яко. за това с притрисането си прав колега и при мен го има през 2-3 секунди. ама да ти кажа истината е в думите на колегата Колев просто май ии няма нищо на колата нито на моята нито на твоята просто искаме да се занимаване с нещо:Tease: хахаха
ама аз си мисля че при мене свещите са си за смяна и сега съм харесал едни Бош Супел Плюс и ще взема такива. електродите били от никелова сплав и много здрави ще ги видим пък и поне знам от къде да си взема истински продукти на Бош.
ivan dimitrov
12-08-2009, 21:11
---
това с парата може да е съскане и да смуче въздух отнякъде или скоро не се е повреждала и се чудиш с кво да се занимаваш :laughing1:
:clap:Не може,а е точно това.Аз залагам на маркучето в предния край!:laughing1:
---------- Post added at 23:16 ---------- Previous post was at 23:00 ----------
да и при мене се чува това лекото съскане ама иначе колата си върви много яко. за това с притрисането си прав колега и при мен го има през 2-3 секунди. ама да ти кажа истината е в думите на колегата Колев просто май ии няма нищо на колата нито на моята нито на твоята просто искаме да се занимаване с нещо:Tease: хахаха
ама аз си мисля че при мене свещите са си за смяна и сега съм харесал едни Бош Супел Плюс и ще взема такива. електродите били от никелова сплав и много здрави ще ги видим пък и поне знам от къде да си взема истински продукти на Бош.
Бош супеЛ плюс са си точно такива:Tease:.Липсва им "Р"-то .За нашите мотори са Голден Лоджи 25 Н или Денсо.Всичко останало,дори и НЖК са компромиси.Ако чуваш съскане си поогледай вакуумите.Писах по горе!
Успех!
П„П Това със супел ми дойде,като закачка, много на място.:laughing1:
:clap:Не може,а е точно това.Аз залагам на маркучето в предния край!:laughing1:
Бош супеЛ плюс са си точно такива:Tease:.Липсва им "Р"-то .За нашите мотори са Голден Лоджи 25 Н или Денсо.Всичко останало,дори и НЖК са компромиси.Ако чуваш съскане си поогледай вакуумите.Писах по горе!
Успех!
П„П Това със супел ми дойде,като закачка, много на място.:laughing1:
аз чак сега забелязах какво съм написал :rotfl:
а аз за Голден Лодж съм чувал се са най-добрите за боксер обаче никъде не ги намерих. миналата година бех поръчал на едно гадже да ми вземе от Италия че тя учи там ама....ясно ти е мацка как ще се оправи с магазин за авточасти и запалителни свещи за Алфа:) така че ако кажеш къде ги има ще намина да си закупя и то още утре
Първите 2-3 минути боксера си тресе и няма тяга дори.Понякога прекъсва ако тръгнеш веднага.А на колегата по-горе тампон на двигателя не е само при включване на скоростите се усеща имал съм такъв проблем.Явно е свещи 4 полюсни са хубави но скъпички Магнет марели.
[QUOTE=mordohy;542889]:clap:Не може,а е точно това.Аз залагам на маркучето в предния край!:laughing1:
Кое маркуче, колега, кажи да погледна?
Днес пак до слушах, някъдеж ляжата част на джигателя се чува(като си с/у колата)
Golden lodge може да се купи в Александър ауто на бул. Васил Левски
Колата дойде от Италия с BERU ultraX (пазя си ги, защото разлика не се усети нито в разхода нито в работата на двг)
Започни методично да оглеждаш колектора.Проследи всеки маркуч,който влиза в него.Дори и да ти изглежда здрав го размърдай.Така ще разбереш дали не се е скусал или продупчил.С друго не мога да ти помогна така от разстояние.
Успех!
astronoma
14-08-2009, 00:47
моята препоръка е да видиш свещи,кабели и горивото,покараи я малко с 100 октана да изчисти,но са ми казвали когато неще да пали,трудно пали,пали на няколко цилиндара и като загрее се оправя са свещи....
Sergey_gigov
14-08-2009, 10:38
[QUOTE=mordohy;542889]:clap:Не може,а е точно това.Аз залагам на маркучето в предния край!:laughing1:
Кое маркуче, колега, кажи да погледна?
Днес пак до слушах, някъдеж ляжата част на джигателя се чува(като си с/у колата)
Golden lodge може да се купи в Александър ауто на бул. Васил Левски
Колата дойде от Италия с BERU ultraX (пазя си ги, защото разлика не се усети нито в разхода нито в работата на двг)
най вероятно си чукнал някой колектор и ако се е изкривил малко - започва да съска на пресекулки - ако имаш възможност - погледни колекторите и там където има нагар ,знай че е от там