PDA

View Full Version : чистачките блокират

Rider_alfa155
15-01-2009, 08:49
колеги (hsr извинявам се ако има подобна тема) чистачките ми когато ги пусна на интервалите както и на еднократното почистване и засичат в най горно положение и после с хилада мъки се пускат пак на долу, иначе на постоянно включени си работят нормално.
Имате ли някакви идеи от къде е проблема че не се издържа така

Бобби
15-01-2009, 10:10
Провери дали са затегнати рамената към моторчето!
Обикновено се рахлабва гайката с която са хванати щангите към моторчето...отдолу под пласмасовите кори се намира.

bass
15-01-2009, 10:30
Разисквано е нееднократно, има указания за поправка и илюстрации. Потърси в този раздел.

hsr
15-01-2009, 11:40
Разисквано е нееднократно, има указания за поправка и илюстрации. Потърси в този раздел.

Аз потърсих, но не намерих.
Не, че няма достатъчно теми за чистачки, но точно такава не открих.

bass
15-01-2009, 12:22
Не ми се рови сега за темите, но за щастие се оказа, че имам подръка основното помагало от тях:
http://www.daiblack.f2s.com/alfa155com/Technical/Wipers/wipers.htm
Поледните снимки с четките на моторчето са съществените в този конкретен случай (според както е описан в началото)
При разхлабени рамена или разбит механизъм ефектът е по-скоро удари по (и олющване на) капака заради луфтовете. Аз имах разбит един шарнир (или квото е там тва съединение на лостовата система) и смених механизма.

beili
15-01-2009, 21:26
Колега линка със снимковия материал който са ти дали би трябвало да ти помогне.Аз имах същия проблем като твоя,отворих и почистих моторчето с много финна фкурка смазах го с грес и сега е шестак.Така че деистваи смело.

Furious 155
15-01-2009, 21:34
Колега линка със снимковия материал който са ти дали би трябвало да ти помогне.Аз имах същия проблем като твоя,отворих и почистих моторчето с много финна фкурка смазах го с грес и сега е шестак.Така че деистваи смело.
само забърсах греста от контактите и която прецених върнах пак на червяка! Машинката е на магнети марели и като го свалих на 13 годишна кола, отвътре беше като ново!!!:notworthy:

ALFA CORSE
15-01-2009, 23:55
И ефекта от почистването не е перманентен, аз го правя всяка есен.

hsr
25-01-2009, 10:58
Ще ползвам темата на колегата и аз да питам за едно проблемче с чистачки.
От снощи ми работи само най-бързата скорост. Без значение дали ще бутна лоста нагоре за еднократно или надолу, се включват на бърза. Някакви идеи ?

The_Game
25-01-2009, 23:49
Ще ползвам темата на колегата и аз да питам за едно проблемче с чистачки.
От снощи ми работи само най-бързата скорост. Без значение дали ще бутна лоста нагоре за еднократно или надолу, се включват на бърза. Някакви идеи ?

то няма бавна, има бърза ,бърза с пресекулки, и един ход пак бърз

hsr
26-01-2009, 10:51

Май си прав! Ама така е като не съм я карал дълго и съм се заблудил по другата кола :oops:

Добре, че ми каза иначе щях да сменям бушони и релета и да се чудя какво става :handshake:

Обаче май и на мен ще ми се наложи почистване и смазване на моторчето, че и аз имам същия проблем като колегата, който е пуснал темата.

bass
26-01-2009, 14:50

Е аз имам три степени "на пресекулки", първата си е много бавна даже!? Непрекъснатият бърз ход отделно, ма той се пуска с още една позиция на лостчето надолу, не от врътката.

PEPI-2ALFA
26-01-2009, 23:58
Е аз имам три степени "на пресекулки", първата си е много бавна даже!? Непрекъснатият бърз ход отделно, ма той се пуска с още една позиция на лостчето надолу, не от врътката.
Не знам дали е по-бавна (първата) , с по-голяма пауза е.
А ето я темата с ремонта:
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=3016&highlight=%E7%E0%EF%E5%F6%E2%E0%F9%E8+%F7%E8%F1%F2 %E0%F7%EA%E8

търтей
27-01-2009, 00:04
скоростта на въртене е една и съща винаги

PEPI-2ALFA
27-01-2009, 00:31
Я така и така темата серазтегли вече да питам и аз за моя проблем с чистачките. Като ги включа на режим с паузи ,при хода им надолу ахаааа да спрат с недовършен ход (особено като е по-сухо стъклото). Но, когато пускам "ръчно" с бутане на лостчето нагоре , ако задържа лостчето докато чистачките слизат надолу ,изобщо не забавят. Мисля си , че е електрически проблем , защото ако държа лостчето никога не зацепват. Как мислите?

bass
27-01-2009, 09:25
скоростта на въртене е една и съща винаги

Тва е ясно, мисля. Макар че ако издуеш всички електроуреди на макс, може и да се постигне известно забавяне - със стария акумулатор го имах този ефект :rotfl:

hsr
27-01-2009, 10:23
Мда наистина съм се подвел по другата кола, при която лоста има три положения надолу- 1-во на интервали; 2-ро постоянно и 3-то постоянно, но забързано, докато при Алфата са само 2, но забързани т.е. при нея липсва бавна скорост.

Furious 155
27-01-2009, 10:27
Тва е ясно, мисля. Макар че ако издуеш всички електоуреди на макс, може и да се постигне известно забавяне - със стария акумулатор го имах този ефект :rotfl:

дам има нещо подобно... или сякаш механизма на чистачките все едно се уморява ако го караш на непрекъснатата степен (мах)!

The_Game
30-01-2009, 18:59
дам има нещо подобно... или сякаш механизма на чистачките все едно се уморява ако го караш на непрекъснатата степен (мах)!

Или свикваш със скоростта на чистачките и не ти прави впечатление вече :)

Furious 155
30-01-2009, 19:36
Или свикваш със скоростта на чистачките и не ти прави впечатление вече :)

не не - както писах по някога са малко по-бавни след усилена употреба. А сутрин като запаля и ги пусна и ще скъсат кочината :)

PEPI-2ALFA
01-02-2009, 00:49
...Като ги включа на режим с паузи ,при хода им надолу ахаааа да спрат с недовършен ход (особено като е по-сухо стъклото). Но, когато пускам "ръчно" с бутане на лостчето нагоре , ако задържа лостчето докато чистачките слизат надолу ,изобщо не забавят. Мисля си , че е електрически проблем , защото ако държа лостчето никога не зацепват. Как мислите?
Някой, нещо?