View Full Version : чистачките блокират
Rider_alfa155
15-01-2009, 08:49
колеги (hsr извинявам се ако има подобна тема) чистачките ми когато ги пусна на интервалите както и на еднократното почистване и засичат в най горно положение и после с хилада мъки се пускат пак на долу, иначе на постоянно включени си работят нормално.
Имате ли някакви идеи от къде е проблема че не се издържа така
Провери дали са затегнати рамената към моторчето!
Обикновено се рахлабва гайката с която са хванати щангите към моторчето...отдолу под пласмасовите кори се намира.
Разисквано е нееднократно, има указания за поправка и илюстрации. Потърси в този раздел.
Разисквано е нееднократно, има указания за поправка и илюстрации. Потърси в този раздел.
Аз потърсих, но не намерих.
Не, че няма достатъчно теми за чистачки, но точно такава не открих.
Не ми се рови сега за темите, но за щастие се оказа, че имам подръка основното помагало от тях:
http://www.daiblack.f2s.com/alfa155com/Technical/Wipers/wipers.htm
Поледните снимки с четките на моторчето са съществените в този конкретен случай (според както е описан в началото)
При разхлабени рамена или разбит механизъм ефектът е по-скоро удари по (и олющване на) капака заради луфтовете. Аз имах разбит един шарнир (или квото е там тва съединение на лостовата система) и смених механизма.
Колега линка със снимковия материал който са ти дали би трябвало да ти помогне.Аз имах същия проблем като твоя,отворих и почистих моторчето с много финна фкурка смазах го с грес и сега е шестак.Така че деистваи смело.
Furious 155
15-01-2009, 21:34
Колега линка със снимковия материал който са ти дали би трябвало да ти помогне.Аз имах същия проблем като твоя,отворих и почистих моторчето с много финна фкурка смазах го с грес и сега е шестак.Така че деистваи смело.
само забърсах греста от контактите и която прецених върнах пак на червяка! Машинката е на магнети марели и като го свалих на 13 годишна кола, отвътре беше като ново!!!:notworthy:
ALFA CORSE
15-01-2009, 23:55
И ефекта от почистването не е перманентен, аз го правя всяка есен.
Ще ползвам темата на колегата и аз да питам за едно проблемче с чистачки.
От снощи ми работи само най-бързата скорост. Без значение дали ще бутна лоста нагоре за еднократно или надолу, се включват на бърза. Някакви идеи ?
The_Game
25-01-2009, 23:49
Ще ползвам темата на колегата и аз да питам за едно проблемче с чистачки.
От снощи ми работи само най-бързата скорост. Без значение дали ще бутна лоста нагоре за еднократно или надолу, се включват на бърза. Някакви идеи ?
то няма бавна, има бърза ,бърза с пресекулки, и един ход пак бърз
Май си прав! Ама така е като не съм я карал дълго и съм се заблудил по другата кола :oops:
Добре, че ми каза иначе щях да сменям бушони и релета и да се чудя какво става :handshake:
Обаче май и на мен ще ми се наложи почистване и смазване на моторчето, че и аз имам същия проблем като колегата, който е пуснал темата.
Е аз имам три степени "на пресекулки", първата си е много бавна даже!? Непрекъснатият бърз ход отделно, ма той се пуска с още една позиция на лостчето надолу, не от врътката.
PEPI-2ALFA
26-01-2009, 23:58
Е аз имам три степени "на пресекулки", първата си е много бавна даже!? Непрекъснатият бърз ход отделно, ма той се пуска с още една позиция на лостчето надолу, не от врътката.
Не знам дали е по-бавна (първата) , с по-голяма пауза е.
А ето я темата с ремонта:
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=3016&highlight=%E7%E0%EF%E5%F6%E2%E0%F9%E8+%F7%E8%F1%F2 %E0%F7%EA%E8
скоростта на въртене е една и съща винаги
PEPI-2ALFA
27-01-2009, 00:31
Я така и така темата серазтегли вече да питам и аз за моя проблем с чистачките. Като ги включа на режим с паузи ,при хода им надолу ахаааа да спрат с недовършен ход (особено като е по-сухо стъклото). Но, когато пускам "ръчно" с бутане на лостчето нагоре , ако задържа лостчето докато чистачките слизат надолу ,изобщо не забавят. Мисля си , че е електрически проблем , защото ако държа лостчето никога не зацепват. Как мислите?
скоростта на въртене е една и съща винаги
Тва е ясно, мисля. Макар че ако издуеш всички електроуреди на макс, може и да се постигне известно забавяне - със стария акумулатор го имах този ефект :rotfl:
Мда наистина съм се подвел по другата кола, при която лоста има три положения надолу- 1-во на интервали; 2-ро постоянно и 3-то постоянно, но забързано, докато при Алфата са само 2, но забързани т.е. при нея липсва бавна скорост.
Furious 155
27-01-2009, 10:27
Тва е ясно, мисля. Макар че ако издуеш всички електоуреди на макс, може и да се постигне известно забавяне - със стария акумулатор го имах този ефект :rotfl:
дам има нещо подобно... или сякаш механизма на чистачките все едно се уморява ако го караш на непрекъснатата степен (мах)!
The_Game
30-01-2009, 18:59
дам има нещо подобно... или сякаш механизма на чистачките все едно се уморява ако го караш на непрекъснатата степен (мах)!
Или свикваш със скоростта на чистачките и не ти прави впечатление вече :)
Furious 155
30-01-2009, 19:36
Или свикваш със скоростта на чистачките и не ти прави впечатление вече :)
не не - както писах по някога са малко по-бавни след усилена употреба. А сутрин като запаля и ги пусна и ще скъсат кочината :)
PEPI-2ALFA
01-02-2009, 00:49
...Като ги включа на режим с паузи ,при хода им надолу ахаааа да спрат с недовършен ход (особено като е по-сухо стъклото). Но, когато пускам "ръчно" с бутане на лостчето нагоре , ако задържа лостчето докато чистачките слизат надолу ,изобщо не забавят. Мисля си , че е електрически проблем , защото ако държа лостчето никога не зацепват. Как мислите?
Някой, нещо?