View Full Version : Стържене откъм скоростите
blackcodda
17-01-2009, 15:47
Колеги, някой да се е срещал с подобно нещо - стържене откъм скорстите - като се натисне съединителя (който е чисто нов комплект при мен, заедно с помпа на съединителя) и шума спира, като се отпусне - отново стържене. Иначе самия педал си се държи добре, да го :sex: у педала да го...
Не вярвам да е от съединителя, по-вероятно ми се струва да е от скоростите...
А един спец тука вика и на баща му Фиата бил същия. Това си било така и няма решение на въпроса..., което нещо не ми харесва да е така.
Освен смяна на масло в скоростната кутия и някаква добавка да тушира малко ефекта?
Съвети?:pain:
Топалъков
17-01-2009, 17:20
При мене е същото положението. И аз съм с нов съединител и смених и ск. кутия но пак си "стърже". Смених и масълцето на кутията с по-гъстичко но никакъв ефект. В началото на другата седмица ще я карам при по-кадърен майстор от моя и ако се разбере причината ще пиша :)
blackcodda
17-01-2009, 18:08
Дръж ме в течение моля, че ме дразни много това стържене и искам да го махна. Мерсаж:super:
Щом, шума спира, когато натиснеш педала, значи като за начало имаш износен лагер на първичен вал.... сега колко още неща има повредени вътре никой не може да отгатне, но за сега си за ремонт на кутията.
Успех.
blackcodda
18-01-2009, 11:31
Благодаря!
:shocked:Не ми е по сърце отговора, но какво да направиш. Мисля за момента наистина да сменя маслото и да турна добавчица - говориха ми за някакви старшни руски щуротии... Пък на лято живи и здрави...
Някой ползвал ли е такива добавки да се похвали с резултат?
при мен беше същото.първо ми казаха 4е е аксиален лагер,но се оказа 4е не било това.после ми взеха 200 лв в александар ауто за два лагера.това само за лагерите.смениха ми ги 1 месец не виеше но пак по4на.не е както преди но пак се 4ува.така 4е по-добре си карайте така.
колега.... все едно нищо не каза.:dunno:
blackcodda
19-01-2009, 13:49
Някой да похвали масло за скорости и добавки? Това поне мога да го направя за мойта Алфица...
Аз па си мисля че е от вилката на лагера:sleep::sleep::sleep: