PDA

View Full Version : Осветление на табло

kris11
12-12-2005, 23:20
Индикатора за температурата на антифриза в долният ляв ъгъл не е осветено добре. Свалял съм таблото сменял съм крушки , проверка с мултицет за наличие на напрежение на крушката долу в дясно - всичко е наред и пак е тъмно долу в дясно. Специално мен мен дразни много.
Дали няма китайски крушки , че да си купя от тях като най -надеждни??

Dodo 155
13-12-2005, 09:27
Да не ти се е поовъглила крушката и затова да свети по-слабо :idea:
Трябва да я свалиш и да я поразгледаш.

kris11
14-12-2005, 17:56
Крушката / тази долу в ляво я сменям всеки път като сваля таблото с нова и не е потъмняла.Подозирам зацапан световод , ама не съм отварял самото
табло.

kris11
27-12-2005, 23:31
Уф омръзна ми да смен1м крушки вече. В рамките на месец и половина вече за 5 път го отварям да сменям крушки. Вече чакам да станат поне 2-3 за да го отваря.Ега ти боклуците и руски крушки и уж "западни" все е едно.

alf
28-12-2005, 09:44
не разбирам много от тоци ама щом така горят крушките да не би да има проблем някакъв - някъде комшулък да си прави. ако ще и румънски да са не трябва да изгарят толкова лесно

kris11
30-12-2005, 11:01
Мерил съм напражението на зареждане в нормите. Няма други инфвкции по таблото освен тези скапани крушки или по таблото на климатроника. Май е до крушките явно са от най-качествените.
Понеже взе да ми писва се замислям за следваща стъпка смяна със светодиоди с голям интензитет всеки през резисторче.

ALFA CORSE
30-12-2005, 13:57
По таблото на климатроника как да стане със светодиоди го има в ланча форума.

Иначе при мен не е имало проблем с крушките.

kris11
03-01-2006, 14:41
[quote="ALFA CORSE"]По таблото на климатроника как да стане със светодиоди го има в ланча форума.
quote]

Там не гледам много и 1 крушка да свети стига. Ама като ми е изкривено съзнанието и погледа ми е все в температурата на охлаждащата течност. :(

Yon
03-01-2006, 16:33
Аз пък имам проблем с дисплея за изминтите километри - част от четвъртия разряд ту показва ту губи половината число. Това лятото го правеше и наскоро пак го забелязах. В същото време стрелката на горивото се смъква надолу и ме лъже... от какво може да е това?

Bobo
04-01-2006, 19:20
Аз пък имам проблем с дисплея за изминтите километри - част от четвъртия разряд ту показва ту губи половината число. Това лятото го правеше и наскоро пак го забелязах. В същото време стрелката на горивото се смъква надолу и ме лъже... от какво може да е това?

Диплея можеш да го оправиш ако го свалиш и напраскаш контактната повърхност (тя е черна с едно като гума) с графитен контактен спрей :wink:

Стрелката на горивото те лъже заради сондата в резервоара, при италянеца има целите "буркани" със сондата и помпата но пробвай да го купиш без помпа трябва да е доста по евтино :wink:

Yon
05-01-2006, 11:00
Има нещо като шина защипана на един широк интерфейс за тези повърхности ли говорим?

Bobo
05-01-2006, 17:54
Има нещо като шина защипана на един широк интерфейс за тези повърхности ли говорим?

Да тя е в единия край на дисплея :wink:

kris11
06-01-2006, 19:45
И при мен нивото по стрелката много играе като стане под 1/4. Някой път направо те втрещява като погледнеш и стрелката е най -долу.
Мамка му днес пък не ми светят бутоните на климатроника.

gigi
07-01-2006, 00:28
И при мен нивото по стрелката много играе като стане под 1/4. Някой път направо те втрещява като погледнеш и стрелката е най -долу.
Мамка му днес пък не ми светят бутоните на климатроника.
То стрелките на бензина май така си играят на италянките около 92-3г. На ланчата е същото като останат 20-тина литра и даже присветва лампата при по остър завой.
А туй с лампите какво да ти кажа италянска му работа на ланчата на климатроника така се скапаха и след обстоен преглед установих че се скапват едни кондензатори за намаляване силата на осветеност естествено защото ме мързеше друго да права ги махнах и сега всичко е екстра, но свети съвсем малко по силно.

kris11
08-01-2006, 11:36
То стрелките на бензина май така си играят на италянките около 92-3г. На ланчата е същото като останат 20-тина литра и даже присветва лампата при по остър завой.
quote]
А при мен като стане 1/2 горивото и започва да се цъкли жълтата лампа за горивото и да досажда. :)

kris11
10-01-2006, 12:05

Няма им ги снимките за таблото.

kris11
14-01-2006, 20:13

Няма им ги снимките за таблото.

Вече има снимките благодарение на 1 Ланчист /Slera_bg/ . като се постопили започвам интревенцията. :)