View Full Version : Радар Детектори
Колеги, ползвате ли радар детектори и доволни ли сте от тях. Аз смия ползвам една кобра 7080 но последно време си мисля, че от скъпи детектори няма полза, защото когато полицейския радар е изключен как да го засечеш и особенно ако си първа кола направо си го отнасяш. Има ли решение? Детектори с голям обхват или все пак някои нови модели?
WhitePower
13-12-2005, 16:34
мммдааа ама само маркови от руските и чеп за зеле нестава
Абе беше почната такава тема , ама се затри нещо. Аз също се интересувам - трябва да взема да питам Петко за радар детекторите и да си подаря един за Нова Година. Бях гледал преди някаква кобра 9хиляди и нещо си, ама си струваше парички и тогава отложих покупката-тъкмо сега ще разуча нещата по-добре и тогава ще вземам.
virusalfa
13-12-2005, 16:48
Турете си най-скъпия и модерен антирадар и минете покрай Дупница.Ако ви прострелят,т.е. ако моментно полицаите вклу4ат радара ,ви ложи при всяко едно положение!Късмет на оптимистите!
Турете си най-скъпия и модерен антирадар и минете покрай Дупница.Ако ви прострелят,т.е. ако моментно полицаите вклу4ат радара ,ви ложи при всяко едно положение!Късмет на оптимистите!
именно
затва моя седи в жабката
WhitePower
13-12-2005, 16:52
ама ако прострелят този пред тебе а ти си решил да го изпревариш ???
ако ако ако
цапа гащи
навъртам кам 60000 на година ( с моита и служебната заедно )
и имам единсвени и само актове за неправилно изпреварване !!!
:offtopic:
Не ми говорете за Дупница, миналата седмица там ме "простреляха" с 42 километра отгоре :-(. И май се оказа, че от цяла България Аз съм единствения шофьор който незнае за катаджиите в Дупница :oops:
На който и да кажа за случката ми вика "е ти незнаеш ли за тези ?", даже и хора без книжка знаят за тях :shock:
Аз съм единствения шофьор който незнае за катаджиите в Дупница :oops:
споко
сички са ни фащали там
WhitePower
13-12-2005, 16:57
:))) мене не са от 1 км ги усетих щото писна
:))) мене не са от 1 км ги усетих щото писна
то и на мен писна и затова ми останаха точки :roll2:
Мен ме хванаха преди Благоевград - хем знам че там вардят, ама кво се отплеснах- пак добре че намалих и ме фанаха само с 132км/ч :oops:
virusalfa
13-12-2005, 18:05
:))) мене не са от 1 км ги усетих щото писнаПисна,6тото си извадил късмет-не е бил Валери Крумов на работа :lol: :lol: :lol:
WhitePower
13-12-2005, 18:15
е като е бил да не би да си го завре у джеба радара
Alfa User
13-12-2005, 18:22
Kъвто и детектор да си сложите, файда нема ако куките използват Лазар :lol:
т.е. - спрели са радара и махат с палката по преценка на око. Аз имам един руски детектор - Saver - ма не се сещам за модела - върши ми идеална работа, макар че в града малко се престарава дори и на "city mode" - но на няколко пъти се отървавам на косъм именно защото радара на ченгетата не е бил пуснат - добре че все още се намират съвестни люде по нашто пътища, дето още присвяткат - което ме подсеща да кажа едно голямо МЕРСИ на всички, които го правят !!!
WhitePower
13-12-2005, 18:25
лазаре лазареее как мина тоя
WhitePower
13-12-2005, 18:27
Kъвто и детектор да си сложите, файда нема ако куките използват Лазар :lol:
т.е. - спрели са радара и махат с палката по преценка на око. Аз имам един руски детектор - Saver - ма не се сещам за модела - върши ми идеална работа, макар че в града малко се престарава дори и на "city mode" - но на няколко пъти се отървавам на косъм именно защото радара на ченгетата не е бил пуснат - добре че все още се намират съвестни люде по нашто пътища, дето още присвяткат - което ме подсеща да кажа едно голямо МЕРСИ на всички, които го правят !!!
ммда и аз има САВЕР вече у кофата .Когато радарите са в градски режим този моде фаща само ( дедовия )
а изжун града ги лови когато са те фанали вече
Alfa User
13-12-2005, 22:39
Mного зависи какъв модел имаш. А за малко да се изкуша да си взема един Saver за 35лв, ма нали се сещате колко ще върши работа... Моя не свирка именно Лазар кат ме гледа как минавам :lol:
Както сам с радара и да ме спрат ако не се е обадил...колкото и да е все пак имаш увереност ,че действат на "Око". Гледайте часа в момента на вдигане на палката.От опит трябва да ви кажа, че 70% от НП падат в съда така че всичко се жали до дупка. :shock:
А не.
Най-вярно си е светкането.
Евала на колегите дето го правят.
За съжаление на няколко пъти попадам на колеги (предимно с GT,GTV) дето не си правят този труд:(((
Подкрепям акция светкане с две ръце:)
:th_up:
BTW, има някаква врътка, че могат да те засекът с моментна висока скорост, ти да чуеш радара и намаляйки да сведеш средната до позволено ниво. Тогава започваш да се заяждаш, отричаш и прочее и накрая те пускат.
Аз не го повярвах, но на третия път като спряха колегата дето караше и пак сработи схемата взех да подозирам нещо такова.
Някой с опит да сподели така ли е?!?
Доколкото знам имало някакъв импулсен радар ТР4 който действа на момента.. За да се "неутрализира ТР4" , детектора ти трябвало да има функцията "instant-on(pulse) detection" т.е. говорим за цена от 180 лв нагоре... :?: Святкането е супер но ако си първи.. и няма трафик :frown:
Доколкото знам имало някакъв импулсен радар ТР4 който действа на момента.. За да се "неутрализира ТР4" , детектора ти трябвало да има функцията "instant-on(pulse) detection" т.е. говорим за цена от 180 лв нагоре... :?: Святкането е супер но ако си първи.. и няма травик :frown:
...е те тогава гледаш да си втори... особено ако се движиш "у чуждо село" ;)
Доколкото знам имало някакъв импулсен радар ТР4 който действа на момента.. За да се "неутрализира ТР4" , детектора ти трябвало да има функцията "instant-on(pulse) detection" т.е. говорим за цена от 180 лв нагоре... :?: Святкането е супер но ако си първи.. и няма травик :frown:
...е те тогава гледаш да си втори... особено ако се движиш "у чуждо село" ;)
Ами аз така- лепвам се за някой бързак и след него:)
Crusader
14-12-2005, 11:37
Ами аз така- лепвам се за някой бързак и след него:)
Лошото е че не винаги има накой мераклия да беде ползван за миночистач - :lol: :lol: :lol: - разсъждения на сапьор :!:
Dodo 155
14-12-2005, 20:16
Аз на Дупница ги знам дека са се унадили :lol: :lol: :lol:
И аз си мисля за анти-радар, ама за момента ще се въздържа 8)
Понеже за една година имах 15 акта за превишена скорост се нервирах и си купих едно детекторче на Уистлър (базов модел). От тогава много пъти ми е спасявал точките, но не винаги помага. Когато се движиш по права линия и има полицаи пред тебе, те те виждат и пускат радара в последния момент, детектора почва да пищи, ама е късно... А иначе мнението ми е, че не трябва да се купуват скъпи детектори, защото съм се интересувал и са ми казвали, че КАТ ползва радари, които се засичат и от най-евтините детектори (освен Лазарите, при тях празно няма, знам го от личен опит :D ).
Когато полицаите дебнат след завой (това се случва най-вече извънградско), радара им е постоянно вкючен, защото не могат да видят кога и колко бързо придлижава кола, следователно при този случай детектора спасява със сигурност.
Всеки, който кара бързо, трябва да отдели парички за детектор, иначе дава на полицаите много повече, а те не винаги взимат (при скорост над 50 над ограничението се отнемат 16 точки?!).
Абсолютно подкрепям мнението. Няма много смисъл от скъпи детектори по нашите пътища. А за района на Дупница да не говорим :D
На мен преди Дупница ми бяха направили много гаден капан. Караш си като пич, присветкват ти хората от насрещното, антирадара пищи ти виждаш ченгетата които са от другата страна на пътя и си намаляваш. Подминаваш ги, настъпваш педала и след завоя, на около 200-300 м от първите има втори пост, вече от твоята страна и те спират.
Бяха си направили печатница за пари гадовете( двупосочна). :not-fair:
Иначе аз имам Устлър 360 градусов и като цяло върши работа, макар че има и един недостатък ползването на анти радар, защото човек се успокоява и започва да кара по-непредпазливо и разни гадове като горепосочените могат да те хванат с доста висока скорост.
като цяло върши работа, макар че има и един недостатък ползването на анти радар, защото човек се успокоява и започва да кара по-непредпазливо и разни гадове като горепосочените могат да те хванат с доста висока скорост.
Точно за това казвам, че трябва да се внимава дори като си с радар. Ако караш направо примерно, ако видиш полицаи на пътя, или някой ти присветне, а детектора не пищи, това не значи че са без радар, а просто могат да го вкючат всеки момент. Друг момент е, когато знаеш че еди-къде стоят по-принцип и си с радар, който не пищи, пак трябва да внимаваш, а не сляпо да му вярваш.
tenekiaman
17-12-2005, 19:04
имам кобра няква за около 120 лв, с една дума по-добре е с анти радар отколкото без
над 80% от случаите действа само лазар ме бие
има гадинки дето се монтират под предния капак и радарите не те ловят демек истински анти радар но те са забранени освен това пречат на радиото и мобилния
Абе все си мисля, че по-добре с никакъв антирадар, отколкото с калпав. :roll: Щото като нямаш антирадар си все нащрек, а като мислиш, че ще те предупреди, а той не лови, плащаш два пъти- и за антирадар, и за "почерпка" или акт :evil: .
http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=3503
Вчера преди Севлиево посока София се бяха скрили на място където от много години не са стъпвали, добре че бях включил детектора, обади се един път, намалих после писна но вече бях на 60 км. - кобра про 7080 (130 лв), а впрочем бях първа кола друга имаше на 1км преди мен на прав участък. Иначе където има постове обикновенно човек трябва да намаля, независимо с какво разполага.
Alfa Pilot
19-12-2005, 14:29
Аз си купих WHISTLER PRO-58, един от май-добрите модели на Whistler, лови всичко и има сравнително малко фалшиви тревоги пък и аз винаги го държа на максимална чуствителност. Но срещу внезапно пускане на радара нищо не помага, последното което бях чел е че на новите радари са им достатъчни полвин секунда за да те засекът.
А истинският проблем с катаджиите в Дупница е не че са прекалено честни а че градът е малък и много лесно може някой да се прочуе че взема рушвети. А в Дупница няма работа и всеки си пази мястото. Иначе и на тях им се иска да вземат ама няма как :). Същият проблем го има в Кюстендил ако някой ходи натам да знае.
Е македонци к'во да ги прайш :D
По тази тема се сещам, че KGB беше почнал да разработва някаква GPS карта с местоположенията на "куките"... Нека каже докъде е стигнал с разработката си, защото си мисля, че на този етап това е най-сигурния метод да се предпазиш.
П.С.
ако KGB се нуждае от карта на БГ в електронен вид, мисля, че такива вече има разработени и се продават... ма за колко пари :? незнам?!
Aми каза че ги е отбелязал - ама мисля че тези за София. Мисля че е отбелязал и дупките по различните пътища на София. По добре Петко да каже. :?
Ако се отбележат ченгета на картата на София и тези от републиканската пътна мрежа за България в комбинация с радар детектор ще е доста сигурен метод. Ще се съобразяваш на отбелязаните места, а за евентуална засада на място различно от отбелязаното ще се грижи радар детектора :D :D
Пичове в момента на пазара като цена качество е COBRA XRS-9300 много добра машинка. Цената му е около 180лв. ама да ви кажа бързо си избива парите :lol:
Случвало ли се е тази кобра 9300 да пищи от полицейска кола, когато и двамата юнака са излезли настрани или си дремят вътре?
Пищи да от полицейска кола. Пищи и на сфетофари където има камери. :idea:
Crusader
05-01-2006, 23:48
Много подходящо и по темата :wink:
http://tinypic.com/jrcx1k.jpg
Разработкат на ГПС карта с местонахождението на редовни постове на КАТ, както и техните вече няколко камери (за в бъдеще доста) е вече в процес на усилена разработка.
Базата данни за КАТ ще се предлага безплатно.
За целата скоро ще създам отделна тема в няколко форума, за да могат колегите дривери да споделят къде често има пост на КАТ с или без Радар.
За ГПС "антирадар" ще изпозлвам ТомТом5 навигацията, коята предлага най-добър потенциал. Ще се опитам да усигоря и карта с КАТ постове за други държави за членове на клуба.
джуджанка
06-01-2006, 10:03
Следва разработка на смарт бомби с ГПС насочване.... :twisted:
ПО-лесно е с 1 магнетрон /ама многозахранване му трябва/ Изпепелява СВЧ диодите на радара.
Dodo 155
08-01-2006, 14:37
ПО-лесно е с 1 магнетрон /ама многозахранване му трябва/ Изпепелява СВЧ диодите на радара.
Е за това вече ще те пратят в "пансиона" БЕЗПЛАТНО да починеш малко време :lol: :lol: :lol:
Crusader
08-01-2006, 17:43
Чувал съм разни истории, за сензорите на гаражните врати във Вликобритания, та въпросните сензори /монтират се някъде в решетката пред радиатора/, реагирали на радара и изпращали ответен импулс, който тотално му обърквал показанията. При това били напълно законни! Май за това говореха в " 5 скорост".
та кои са наи добрите и сравнително евтини антирадари? предлгаха ми руски за по 30 лв
та кои са наи добрите и сравнително евтини антирадари? предлгаха ми руски за по 30 лв
Руски не си взимай, имах такъв за една седмица, като се върнах в магазина, дето го купих, продавача направо извади да ми върне парите :?: На кобра и уистлър който и модел над 100 -110 лв. да взвемеш, се ще ти върши работа.
предлагат кобра 4 канална 130 лв. и кобра 11 канала 190 лв. нищо не ми говорят тези канали гледах ги на метро
1. тва са честоти, дето засичат различните радари на полицията, но доколкото знам, те в БГ и най-евтините засичат радарите на кат.
2. Гледай за две неща - марката и да засичат Лазар на 360 градуса :D .
3. От метро каквато и техника да сам си купил съм се оклел 100 пъти.
4. Прочети цялата тема, те тия неща ги обсъдихме вече (без тва за метро :D )
Такова животно дето да хваща лазер на 360 няма...вервай ми...
Още по темата тия дни, че сега ми е се спи...
Как ще няма бе пич, я помисли малко
Има и някакъв мит за компактдиск или станиол, фолио и тем подобни закачени на стъклото, че лъжели радарите? Някой имал ли е наблюдения.
Що се отнася до Детекторите избирайте от 6 канала нагоре и функция "Instant ON " Не разбирам много но имах възможност да сравня това онова :wink:
Аз съм го мислил достатачно, пич 8)
Иначе:
Да разсея няколко мита:
Такова чудо като 6, 11 или 15 бандови няма...това е единственно търговски трик на Кобра.
Чистотите които се ползват са само 4ри:
1. Х-банд 10.500 - 10.550 GHz коята се ползва в България...и е най-лесната чистота за "откриване"...това е и най-старата чистота ползвана за радари за скорост. В САЩ това е най-често използваната честота за отваряне на автоматични врати!!! поради което Х-банд се ползва само в няколко щата.
2. Кu- банд 13.400 - 13.500 GHz...коята много малко модели детектори я имат. Кобра мисля, че нямат модел с тази чистотя. Честотата се ползва само в няколко държави по света...но я има в съседна Гърция както и в Унгария.
3. К-банд 24.050 - 24.250 GHz не се ползва в България...на нея работят почти всички детектори за отваряне на врати (в България), за това като минете покрай бензиностанция и детектора ви пищи.
4. Ка-Банд 33.400 - 36.000 GHz Това за сега е последната и най-трудно откриваема чистота. Не се ползва в България за сега, но предполгам скоро и това ще стане.
Всички тези чистото може да се ползват от дадения радар, както в нормален автоматичен режим така и в пулсов режим Instant-On.
Освен радио чистотите има и Лазер toest LIDAR. Приетата чистота на светлината е 820 - 950 нанометра.
пс: това с компатк дисковете е само мит...не върши никаква работа...за да може да "прецакаш" дадения радар трябва Активен джамер...тоест нещо което излъчва.
При лазерните радари е малко по различно, там някакъв частичен ефект може да се постигне и с разни мазила и фолио...но само частичен...тоест колкото да имаш някакво време да отреагираш ако ползваш някой от най-добрите детектори. Новите Алфи са облагодеталствани в това отношение, защото са им криви номерата и са отстрани тоест не рефликтират светлината обратно в права посока ами я отклоняват настрани...а Лазерните радари работят само като полицая се прицели в фаровета на колата или номера...
но за това повече по-натам.
Crusader
09-01-2006, 16:01
С други думи, дай акъл какво и за какви пари има смисъл да си купим, щото доста съм я закъсал от към точки!
С други думи, дай акъл какво и за какви пари има смисъл да си купим, щото доста съм я закъсал от към точки!
кобра 9300 /180лв/ или по-евтиния 7080 /130 лв/
Аз винаги съм твърдял, че и руските вършат работа за БГ...защото са само на Х-банд...тоест единия им модел.
Иначе от по-скъпите...ще питам Пламен с кой модел на Кобра е...това за България.
Излизаш ли извън БГрия.
Валентине1, Ескорт Паспорт и топ Модела на БелТроникс...цените са им от 300 до 400$ в САЩ.
Аз винаги съм твърдял, че и руските вършат работа за БГ...защото са само на Х-банд...тоест единия им модел.
Иначе от по-скъпите...ще питам Пламен с кой модел на Кобра е...това за България.
Излизаш ли извън БГрия.
Валентине1, Ескорт Паспорт и топ Модела на БелТроникс...цените са им от 300 до 400$ в САЩ.
Да последното е аксиома :bowdown:
Аз съм с Валентинче и съм :D
Ето един списък:
1) Hungary (many tnx to T-T)
Radars: Ka Narrow band (34.3GHz), K band (24.125GHz), Ku band (13.450GHz).
Lidars: ProLaserII, ProLaserIII.
Here isn't any fixed speed trap, RD and laser jammers are legal.
2) Greece (many tnx to sakoylini)
Radars:K band (24.125GHz), Ku band (13.450GHz).
Lidars: ProLaserII,Traffic Patrol,Ultralyte LR.
Fixed speed trap,Gatso ,Traffipax Speedophot K band(24.125GHZ)
Radar Detectors legal, laser jammers ilegal.
3) England
Ku-band 13.45
K-band 24.150
4) Austria
K-band 24.125
X-band 9.9
Ka-band 34.36
5) Belgium
X-band 9.41
X-band 10.525
K-band 24.125
Ka-band 34.36
6) Bulgбria
X-band 10.525
7) Czech Republic
Ka-band 34.0
Ka-band 34.36
8 ) Denmark
K-band 24.125
Ka-band34.36
9) France
X-band 9.9
X-band 10.6
K-band 24.125
10) Greece
Ku-band 13.45
K-band 24.125
Ka-band 34.36
11) Holland
K: 24.125
Ka: 34.36
Radar:
Gatso 24,125 fixed pols, build in cars (static), trashbins.
Gatso induction loops in de road, mostly for red light and speed at intersections.
Multanova 6F on only highways (34.3)
In some places a Mesta 206 24,125 (France product)
Laser: Jenoptik LaserPatrol, ProLaserIII and LTI LR100.
Optics: Optospeed.
12) Hungary
Ku-band 13.45
K-band 24.125
Ka-band 34.36
13) Germany
Ku-band 13.45
K-band 24.125
Ka-band 34.36
14) Norway
X-band 10.525
K-band 24.15
15) Italy
X-band 10.525
K-band 24.15
Ka-band 34.36
16) Romania
K-band 24.150
17) Spain
Ku-band 13.45
K-band 24.15
Ka-band 34.36
18 ) Switzerland
X-band 10.6
K-band 24.15
Ka-band 34.36
19) Sweden
K-band 24.15
Ka-band 34.36
20) Slovakia
Ka-band 34
Ka-band 34.36
21) Serbja
Ku-band 13.45
+ Laser
22)Slovenia
Radar:
- Ka 34.36 GHz (Multanova 6F)
- Ka 34.0, 34.3 GHz (Ramet AD9)
- K 24.125 (Gatso Radar 24)
Lidar:
- Riegl LR90/235
- Robot Traffipatrol
- Robot Traffipatrol-V (stationary photo speedtrap)
Other:
- Provida 2000 equipped cars (keep your eyes OPEN, detector will not go off)
23) Poland
X-band (10GHz) radar guns (mobile)
Heard about 24GHz near cities but never spotted them..
Use of radardetectors is illegal.
I saw in Elblaw also Gatso fixed 24 Ghz poles, also some local type of fixed camera's based on a 24 Ghz source elsewhere, like on the road from Katowice to Wisla, this system is also on a tripod.
24) Finland
Radar
k band ,kustom
ka superwideband, stalker dual
Laser, pro laser II
And higway police use Spectre I and II version.
25) Estonia
...а Лазерните радари работят само като полицая се прицели в фаровета на колата или номера...
Да, ти явно доста си чел... като обобщим тоновете информация, дето ни предостави, може ли да те попитам две неща: 1. Има ли камери, дето засичат с лазерен детектор скоростта? и 2. Колко време му трябва на лазерния детектор да измери с точност скоростта на движение?
1. Лазерен детектор...ако имаш на в предвид с LIDAR тоест лазерен радар...отговора е НЕ...защото с ЛИДАР оператора на радара трябва да се прицели в фаровете или номера на колата.
Иначе има една система в Италия и разни други държави...където се слагат 2 фото-клетки (те са пак с лазерен лъч)...на разстояние от няколко метра една от друга и има статив с камера. Системата е напълно автоматична и изчислява скоростта на движение от това за колко време стигнеш от едната до другата фотоклетка и от там ти прави снимка...Време за рякция нямаш, защото фотоклетките са на няколко метра една от друга...Радар детекторите не го ловят, защото няма какво да засечат като сигнал. Единствено ако ги видиш да седят отдясно куките тогава имаш шанс....Но ня някой места са маскирани тези фотоклетки като боклуджийски кофи...там на помощ идва ГПС навигацията. Абре гадна работа са.
2. Ако въпроса ти е пак за Лазарен Радар...тоест ЛИДАР...ами грубо според условията около 20-30стотни...тоест нямаш никакво време за реакция.
Лазерния радар ЛИДАР си е гадна работа. Но и за него има лек...
Dodo 155
09-01-2006, 23:23
Петко, а какво ще кажеш за тази COBRA:
Model - ESD7000
* 360° Защита от всички типове Laser
* X, K, Ka и Super Wideband Ka
* Safety Alert®
* VG-2 (защита от полицейско засичане на наличие на антирадар)
* Spectre I Undetectable (защита от полицейско засичане на наличие на антирадар)
* Пулсова защита
* LED Display
* Ръчно и автоматично изключване на звука
* Режим "City" и "Highway"
Цена: 122 лв.
Струва ми се добра за нашите условия :roll:
А и мен като ме ловят ме спират с каръшка скорост 30-40км отгоре :oops:
Мисля, че Пламен е с такъв...и е доволен...трябва да го питам.
Е ако само с 30-40 превисаваш....в САЩ отдавана да си в панделата :lol:
Crusader
10-01-2006, 00:48
А бе тия от VW форума доста хвалят руския SAVER G-213, пък като ги знам кви са "изстребители" :lol: може да им се вярва, засичал Х-банд и цената му около 35 лв. :!:
Петко, а какво ще кажеш за тази COBRA:
Model - ESD7000
* 360° Защита от всички типове Laser
* X, K, Ka и Super Wideband Ka
* Safety Alert®
* VG-2 (защита от полицейско засичане на наличие на антирадар)
* Spectre I Undetectable (защита от полицейско засичане на наличие на антирадар)
* Пулсова защита
* LED Display
* Ръчно и автоматично изключване на звука
* Режим "City" и "Highway"
Цена: 122 лв.
Струва ми се добра за нашите условия :roll:
А и мен като ме ловят ме спират с каръшка скорост 30-40км отгоре :oops:
Аз си купих про 7080 на кобра той е същия като 7000 но е модел 2004 г и е с по-голям обхват поне така ми обясни търговеца. Досега съм с 20 лв. напред за два месеца :D , а за повече инфо и контакт виж тук:
http://www.radar-express.com
tenekiaman
10-01-2006, 20:11
Cobra PRO 7080
моят е такъв,взех го от метро и го избих за 2-3 месеца :D
Dodo 155
10-01-2006, 20:52
Мисля, че Пламен е с такъв...и е доволен...трябва да го питам.
Е ако само с 30-40 превисаваш....в САЩ отдавана да си в панделата :lol:
Така е, добре че не сме в САЩ :lol: :lol: :lol: Че сега нямаше да си пиша във форума от вкъщи :lol: :lol: :lol:
Май ще си взема една COBRA пък ще Ви разказвам дали се е избила или ме е забила :lol: :lol: :lol:
Dodo 155
10-01-2006, 20:52
Cobra PRO 7080
моят е такъв,взех го от метро и го избих за 2-3 месеца :D
Колко е в МЕТРО :roll:
Dodo 155
12-01-2006, 18:46
Е честит ми нов радар :D :D :D
Днес си взех Pro 7080 на COBRA 8)
За сега незнам дали ми е спестил някакви пари, но "надуши" на 2 пъти радар от близо 2км. и смогнах да намаля :D :D
честито... като се опарича и аз може да си взема такъв ти сега го тествай и кажи дали е хубав :)
... честито и бърза възвращаемост... :D :D
Dodo 155
13-01-2006, 11:30
честито... като се опарича и аз може да си взема такъв ти сега го тествай и кажи дали е хубав :)
Ами мисля, че си струва, защото от далече ги хваща 8) 8) 8)
Когато го купувах се разговорих с момчето и му казах за нашият форум. Той има теми в други форуми и ми каза, че за количества може да направи отстъпка :idea: Така, че ако се съберете 4-5 желаещи, направо ще му звъннем и ще ги вземете още по-евтино :idea:
ESD 7000 го продава за 90лв. (в МЕТРО е 119лв. :idea: )
PRO 7080 е на 130лв., а в един сайт го гледах 198лв. :shock: :shock:
И аз трябва да си взема !!! Така че ме броите - за другия месец обаче:)
Dodo 155
13-01-2006, 19:19
И аз трябва да си взема !!! Така че ме броите - за другия месец обаче:)
Ами хайде разберете се и ако искате може да ми дадете парите, аз ще се свържа с него и ще ги взема :wink:
Когато се уговорите ще му звънна за отстъпката :idea:
100letov
14-01-2006, 20:56
Колеги, ще може ли да ми дадете по-точна информация за радарите около Дупница, че утре сигурно ще патувам до Благоевтрад, та да не взема да се прецакам някъде... :?: :D
Колеги, ще може ли да ми дадете по-точна информация за радарите около Дупница, че утре сигурно ще патувам до Благоевтрад, та да не взема да се прецакам някъде... :?: :D
Ми като излезнеш от тунелчето след него внимавай до като не минеш под голямия мост и отбивката за Кюстендил...те по-принцип седят на около 600метра след тунелчето...и след това точно след отбивката за Кюстендил...Общо взето внимавай на цялата отсечка където е има 4 платна за движение разделени...посока Гърция след тунелчето.
Друго място където седят по-рядко е като влезнеш в Дупница от София има бензиностанция на ОМВ...там седят, но по рядко.
Много рядко седят и на влизане/излизане от самото тунелче.
От София преди Дупница...има един язови Тополница...там има Караулка, но не седят с радар...
По-принцип зимно време по- рядко може да ги видиш с радар...повече дебнат за неправилно изпреварване.
по този "строителния" път ... от Драгичево за Дупница ...
преди с. Долна Диканя - там съм ги виждал поне 2-3 пъти и в двете посоки
това с енамира в самия край на строителния път, където се стеснява и изкачва нагоре - на самия връх - там има някво крайпътно кръчме и след него на спускането - те се виждат от горе
в самото село Долна Диканя също ...
100letov
14-01-2006, 23:28
Благодаря за ценната информация KGB и valjo :D :P 8)
RadarExpess
19-01-2006, 02:27
To: AlfaRomeo Fans
RadarExpress www.**********.com (http://www.**********.com) iska da vzeme otnoshenie po temata za radar detectorite, tai kato statistakata na nashiat saita otbeliazva povishen interes ot tozi Forum.
Parvo v momenta v Bg. niama lazerni ustroistva izpolzvani ot Police za zasichane na scorost.Za informacia te sa preorited vav nashata Zapadna sasedka Sarbia I Cherna Gora (Vav foruma se zabeliazvat niakolko mnenia za tova,che Bg. ima lazer-detectors).
A za dopalnitelna informacia za radarni ustroistva I foto cameri v Europe koito vi interesuvt na kakvi chestoti rabotiat molia pishete na: info@********.com
http://www.radar-express.com/
Vtoro mnogo se speculira s cenata I markata na radar-detectorite.Vseki pritegatel na radar-detector triabva da znae ,kakvi sa policeiskite ustroistva v stranata koiato Givee ili kadeto shte prebivava, kakto I kak pravilno da gi izpolzva.
V momenta v Bg. na vaoragenie na policiata e Traffic Radar 4 (TR-4), koito raboti na (X-Band -10.525Ghz).
Tova ustroistvo raboti v dva regima , ediniat kogato postoianno izlachva signal na tazi chestota (tozi regim moge da bade zasechen ot radar detectorite na povecheto proizvoditeli na radar-detectori ).
Dokato vtoriat regim ne moge da bade zasechen ot vseki radar-detector.
Vtoriat regim na izpolzvane se opredelia ot operatora na TR-4(police officer).Vav tozi regim na dispelia na policeiskia radar ne se pokazva skorosta na avtomobila obect na zasichane, a toi e prazen ot momentna scorost. Vav tozi sluchai (police officer) preceniava vizualno koia e nai barzata kola I natiska buton (E) vkluchva se “СВЧ” I izmerva skorosta za edna secunda, kakto I chas,data,minuta I ogranichenie na scorosta.Tezi parametri se zapisvat v pametta I pri nugda mogat da badat izvagdani ot Bg Police.
Tozi regim moge da bade zasechen ot vsichki 11-Band Radar detectors of Cobra (9300,9400,9500,9600,9700+Bel models,Whistler Pro58,Pro73,1973,Snooper,RockyMountain I tezi raclamirani v saita na - www.************.com (http://www.************.com).
Ra******** preporachva za 99% sigurnost (tai kato nikade niama 100% sigrnost,za kakvoto I da bilo) na vsihki clienti radar-detectorite reclamirani vav saita, osven modelite na Cobra ESD 6060 & ESD7000 koito ne sa 100% effectivni sreshtu “instant-on”, or “pulse-detection”.
Predi da zacupite vashiat radar-detector molia consultiraite se s nas (www.***********.com (http://www.***********.com)). Tel: 089**********
==========================================
==========================================
РадарЕхпрес www.***********.com (http://www.***********.com) иска да вземе отношение по темата за радар детекторите, тъй като статистаката на нашият сайта отбелязва повишен интерес от този Форум.
Първо в момента в Бг. няма лазерни устройства използвани от Police за засичане на сцорост.За информация те са преоритед във нашата Западна съседка Сърбия И Черна Гора (Във форума се забелязват няколко мнения за това,че Бг. има лазер-детекторс).
А за допълнителна информация за радарни устройства И фото камери в Europe които ви интересувт на какви честоти работят моля пишете на: info@*********.com
Второ много се спецулира с цената И марката на радар-детекторите.Всеки притежател на радар-детектор трябва да знае ,какви са полицейските устройства в страната която Живее или където ще пребивава, както И как правилно да ги използва.
В момента в Бг. на въоръжение на полицията е Traffic Радар 4 (TR-4), които работи на (X-Band -10.525Гхз).
Това устройство работи в два режима , единият когато постоянно излъчва сигнал на тази честота (този режим може да бъде засечен от радар детекторите на повечето производители на радар-детектори ).
Докато вторият режим не може да бъде засечен от всеки радар-детектор.
Вторият режим на използване се определя от оператора на TR-4(police officer).Във този режим на диспелия на полицейския радар не се показва скороста на автомобила обект на засичане, а той е празен от моментна сцорост. Във този случай (police officer) преценява визуално коя е най бързата кола И натиска бутон (Е) включва се “СВЧ” И измерва скороста за една секунда, както И час,дата,минута И ограничение на сцороста.Тези параметри се записват в паметта И при нужда могат да бъдат изваждани от Бг Police.
Този режим може да бъде засечен от всички 11-Band Радар детекторс of Cobra (9300,9400,9500,9600,9700+Бел моделс,Вхистлер Pro58,Pro73,1973,Сноопер,РоцкъМоунтайн И тези рацламирани в сайта на - www.*********.com (http://www.*********.com).
РадарЕхпрес препоръчва за 99% сигурност (тъй като никъде няма 100% сигрност,за каквото И да било) на всихки клиенти радар-детекторите рецламирани във сайта, освен моделите на Цобра ЕСД 6060 & ESD7000 които не са 100% еффективни срещу “инстант-он”, or “пулсе-детектион”.
Преди да зацюпите вашият радар-детектор моля цонсултирайте се с нас (www.**************.com (http://www.**************.com)). Тел: 08**********
Е по-нагла рекламата от тази не бях виждал... :evil:
-------------------------
1.14 Забранява се включването на рекламни материали по какъвто и да било начин в мнението,подписа и/или автара на потребителя, освен с изричното разрешение на УС на КАРБ
-------------------------
Пак отгоре на всичкото пишеш и на латиница.
Я ми изреди тези 11-банда...или по-точно ми обясни евтиния рекламен трик на Кобра :lol:
И как разбра кой са 99% ефективни срещу пулсовия режим :lol: и защо реши, че старите модели на Кобра са по не ефиктивни :?:
Е по-нагла рекламата от тази не бях виждал...
Може и да реклама ама може и да научиш нещо от написаното по горе така че не злобей :D
Абе както ви казах взимаш Cobra XRS-9300 и си свиркаш :drive:
Може и да реклама ама може и да научиш нещо от написаното по горе така че не злобей :D
Що не прочетеш малко, тук и по-другите форуми да видиш кой от кого може да научи нещо...или си пишеме ей така за спорта :evil: ...както въпросния...видял преписал...та дори и не знае за какво става на въпрос.
Crusader
21-01-2006, 17:36
Е честит ми радар детектор, само че руски SAVER G-213, взех го от Плевен за 38 лв. /чак втория проработи - доста от тях са дефектни, а според продавача 10% от тях давали подобни дефекти/ но днес нямаше кьорава кука на магистралата, та божа работа дали е ефективен. Сложих ги на десния сенник а ток от плафона.
За ефективността му нищо не мога да кажа, за сега! Когато имам впечатления ще пиша.
Със здраве да си го ползваш...и да те пази от лошите 8)
Пиши после личните си впечетления от машинката.
Dodo 155
22-01-2006, 08:57
Е честит ми радар детектор, само че руски SAVER G-213, взех го от Плевен за 38 лв. /чак втория проработи - доста от тях са дефектни, а според продавача 10% от тях давали подобни дефекти/ но днес нямаше кьорава кука на магистралата, та божа работа дали е ефективен. Сложих ги на десния сенник а ток от плафона.
За ефективността му нищо не мога да кажа, за сега! Когато имам впечатления ще пиша.
ЧЕСТИТО и от мен :wink:
Не го монтирай зад слънчезащитни ленти или твърди предмети - намалява му се ефективността :idea:
Аз си слагам моя по-средата на челното стъкло така че да хваща всичко :D
Що не прочетеш малко, тук и по-другите форуми да видиш кой от кого може да научи нещо...или си пишеме ей така за спорта ...както въпросния...видял преписал...та дори и не знае за какво става на въпрос.
Аз си мисля че даже и да е преписал, той вкарва някаква информация във форума(била вярна или не). Сега ти ако мислиш че тази информация не е вярна по един или друг начин или знаеш нещо повече, винаги според мен можеш да го оспориш(то това е и идеята на форума). Което може би трябва да направиш вместо да говориш кой от кого може да научи нещо и т.н. А това той дали знае нещо от това дето го е написал, е друга тема :static:
Crusader
22-01-2006, 10:50
Благодаря, тя моята кола няма слънцезащитни ленти и други такива, та не би трябвало да има проблеми. Дано! :lol:
Честно казано информацията за тези устройства съм си набавял най вече от нашият форум и от този на VW, там има момчета които доста поназнайват по въпроса, гледам че и нашият Търтей се е изказвал там - и то доста компетентно даже 8) Та така сглобих катринката и стигнах до извод, че за нашият край /където куките не са много напред с материала/ и не си оставят радарите на пулсов режим /обикновено седят в колата а радара е на предният капак и нон стоп включен/ + факта че радарите са им доста стари и реших че руският Х - банд радар детектор трябва да е достатъчно ефективен!
P.S. Специални благодарности на KGB, Търтеят и едно момче от VW - форумът за информацията, този приятел даже беше оставил карта къде се намира магазина в Плевен, та ми спести доста разтакаване из града! Понеже вече двама колеги на ЛС попитаха къде е магазина, ето карта:
http://tinypic.com/mc53x4.jpg
Crusader
25-01-2006, 16:03
Е днес най-после някакво включване :wink: , не споко не е от куки, минах 500км. от както сложих детектора и няма кьорава кука на около, обаче реагира на вратите на магазините :lol: :lol: :lol: , все пак някаква индикация че работи, вече почнах да си мисля че съм си купил празна кутийка с кабел :lol: :lol: :lol: /скоро гледах някъде чип за тунинг, дето като му отворили кутийката вътре нямало нищо :twisted: /.
Егати късмета днес ми казаха че имало куки с радар в началото на града и докато ида до там изчезнали, не съм ли карък а?
Dodo 155
08-02-2006, 19:24
Един приятел скоро ще си взима радар-детектор и ако някой иска също да купува ще питам за отстъпка :idea:
@Crusader
Съвет не се надявай на този антирадар!
ПС Съни от VW то ли ти каза за него?
От 1992 г съм започнал с руски антирадар. Савер- а не е нищо особено . Ако има постоянно включен ще хване, но има много и отазени паразитни сигнали. В град на него недей има доверие -пищи и от микровълнови/ макар , че са в друг СВЧ обхват/ пищи и от охранителни системи. за токлова пари / около 35лв/ си е чист СВЧ детектор.
А руснаците са зле с електрониката да не говорим за СВЧ то.На години са от западняците. Едно време в бившият ми завод произвеждахме т.н. "РС 02" разработка на "ИСЕ" София. Тип пистолететен радар скоростомер. СВЧ гън диода внос, СВЧ диода внос / ама от запада чрез Кинтекс" както и цифровата индикация на НР /ама Сингапур/ още през далечната 1985-86г. После беше прехвърлено производството в Шабла и Твърдица/до Елена/.
Разглобявал съ този Савер и мога да кажа , че е на ниво на западняшките антирадари от около 87г.
Crusader
08-02-2006, 20:32
Ами той вече се плати - и то двойно!
Тъй че за сега съм доволен!
На мен ми стига да ме спасява от местните куки, а за пред другите :wink: служебната карта все още в ърши чудеса:th_up:
В кръга на шегата
То само веднъж ти трее да те актуват и ще се върнеш в изходна позиция :D :D :D
Абе я ми кажете от къде да си купя руски радар в софия :?:
ем комплект 33
ем комплект 33
10X :wink:
ем комплект 33
10X :wink:
а за нищо
за кво ти е джиджавката?
Нали знаеш каде е 3-РПУ...това преди кино Арена....
Та като се движиш от Кино Арена посока центъра...подминаваш 3-Рпу и на 10метра след него има една голяма бутка със всякакви джунджирии за коли...стелки, буркани и не знам още какво...там има и надпис Руски-Антирадари 35лв ако не се лъжа.
Нали знаеш каде е 3-РПУ...това преди кино Арена....
Та като се движиш от Кино Арена посока центъра...подминаваш 3-Рпу и на 10метра след него има една голяма бутка със всякакви джунджирии за коли...стелки, буркани и не знам още какво...там има и надпис Руски-Антирадари 35лв ако не се лъжа.
Да знам я бутката ще я проверя 10х :lol:
Бобо, предварително се разбери с продавача за евентуална смяна - щото има доста бройки дето не зацепват :wink:
machina_nervosa
10-02-2006, 09:03
едно въпросче към KGB:
вярно ли е (както писа колегата от radar-express.com) че когато имаш Pulse (Instant On) че хваща пасивния режим на радарите ТР-4? Защото имам един Whistler 1730 (за около 150 лв. от Технополис) който "уж" има такава функция, пък оня ден на излизане от София на цариградско след светофара на кръстовището за горублянене не ми засече нищо. А куката си стоеше до радара в режим стенд-бай - а- ха да снима някой. Аз и другите пред мен съответно профучахме покрай него с 80 (поне)... а полицая никой не спря. Едва ли се беше изправил до радара щот много му е топло в колата :? И друг път ми се е случвха подобни неща, та си мисля че май не бачка тази функция, дето я хвали толкоз оня с Кобрите.
Dodo 155
10-02-2006, 10:08
едно въпросче към KGB:
вярно ли е (както писа колегата от radar-express.com) че когато имаш Pulse (Instant On) че хваща пасивния режим на радарите ТР-4? Защото имам един Whistler 1730 (за около 150 лв. от Технополис) който "уж" има такава функция, пък оня ден на излизане от София на цариградско след светофара на кръстовището за горублянене не ми засече нищо. А куката си стоеше до радара в режим стенд-бай - а- ха да снима някой. Аз и другите пред мен съответно профучахме покрай него с 80 (поне)... а полицая никой не спря. Едва ли се беше изправил до радара щот много му е топло в колата :? И друг път ми се е случвха подобни неща, та си мисля че май не бачка тази функция, дето я хвали толкоз оня с Кобрите.
Мойта Кобра с такава функция ги хваща :idea: Появява се нещо си V/L (май това светваше) на дисплея, но за кратко, трябва щом чуеш сигнал да погледнеш :wink: Тъй като сигналите са различни вече свикнах на кои да обръщам внимание :wink:
За протокола: и на мен 1 път не ми светна нищо, а кукерите седяха мазно в Астрата и чакаха :roll: Мисля си дали въобще е бил включен :roll: На TР-4 са му нужни 1-2 сек. да влезе в режим и куките могат да го държат изключен (да не се издават) и да включват когато някой здраво се е залетял :idea: Само по този начин мога да си го обясня :wink:
...аве момчета... и аз искам тука да споделя нещо с вас.
Преди време гледах, по Explorer май беше, едно предаване, в което казваха как можем да надхитрим/се защитим от полицаите с радари. Представиха там няколко вида антирадарни устройства, някакви GPS системи и пр., но най-много ме впечатли някакво лазерно устройство, което се използвало за отваряне на автоматични гаражни врати. Та там обясняваха, че ако си сложиш такова лазерно устройство отпредната страна на автомобила, лъчът му успявал да "заблуди" лазерния радар на полицая и отчитал грешни показания. Дори го тестваха... Но понеже гледах предаването с единия крайчец на окото, ми се струва, че нещо важно може да съм пропуснал. Дали наистина е достатъчно да си прикачиш такова лазерно устройство за отваряне на врати или и трябва нещо допълнително?! Някой др да го е гледал предаването или да има повече инфо по въпроса?!
Преди време гледах, по Explorer май беше, едно предаване, в което казваха как можем да надхитрим/се защитим от полицаите с радари. Представиха там няколко вида антирадарни устройства, някакви GPS системи и пр., но най-много ме впечатли някакво лазерно устройство, което се използвало за отваряне на автоматични гаражни врати. Та там обясняваха, че ако си сложиш такова лазерно устройство отпредната страна на автомобила, лъчът му успявал да "заблуди" лазерния радар на полицая и отчитал грешни показания. Дори го тестваха... Но понеже гледах предаването с единия крайчец на окото, ми се струва, че нещо важно може да съм пропуснал. Дали наистина е достатъчно да си прикачиш такова лазерно устройство за отваряне на врати или и трябва нещо допълнително?! Някой др да го е гледал предаването или да има повече инфо по въпроса?!
Аве то няма проблем ма важи за лазерните радари и е доста опасно защото могат да те гепнат и тогава :fish:
Dodo 155
10-02-2006, 11:30
Е това вече е забранено от закона :idea:
По закон можеш да използваш устройства, които засичат, а не да пречат на радара на КАТ :idea:
WhitePower
10-02-2006, 13:20
че това си е отварячка за гаражна врата
@machina_nervosa
Радара или излъчва или не излъчва сигнал. Разлика между автоматичния и пусовия режим е: че на
Автоматичен режим радара излъчва постоянно и само ако засече скорост по-голяма от зададената от оператора (куката) почва да пищи и спира на тази скорост с част и дата. В този режим радар на Х-банд може да го засечеш от много голямо разстояние дори и с най-скапания радар-детектор.
Пулсовия режим работи по следния начин: радар е в режим на изчакване....но в този режим той не излъчва нищо, така че няма радар-детектор който да го засече!!!...всеки който ти каже обратното лъже...пасивни режими не знам си какво, радара ги научавал къде седят как изглеждат:lol: Няма ли излъчване на сигнал, Няма и приемане на сигнал. Радар-Детектора е един "обикновеннен" радио приемник настроен на определан чистота.
когато куката прецени, че има някой който кара с превишена скорост той натиска копчето, радара излъчва за около 0.5 до 2секунди (това за Х-Банд) :lol: и засича дадена скорост на автомобила...Тука вече нещата са малко по-сложни, защото в САЩ от където идват почти всички радар-детектори...огромна част от сензорите за отваряна на автоматични врати са на Х-банд...и за да не пищи нон-стоп детекторчето различните производители правят и различни настройки. Например имаш модела У...който засича сигнал на Х-банд за около 0.2сек. и с нисак сигнал...детектора "преценява" че това е фалшива тревога от сензор за врата и въобще не предупреждава. По този начин попадаш направо в капана на ченгетата....и там вече всичко зависи от условията и теб. След колко стотни детекторчето ще отрягира на сигнла, за колко време ти ще отрягираш да натиснеш спирачката (дано няма никой зад теб) и с какво темпо колата ще намали. Трябва да погледна пак, но мисля че ако колата намалява скороста си с над 5метра в сек. радара не може да фиксира скорост.
@Z:)m
мисля, че въпросното филмче го има качено на нашето ФТП...относно това за лазерните джамери (антирадари) ако докажеш, че имаш гаражна врата която се отваря по-този начин за сега няма проблем в Англия. Виж в Франция или Швейцария ако те хванат с подобно нещо ще те разкостят жестоко. Относно Лазерните Радари за сега в БГрия няма такива прекалено са скъпи за нашите куку. Лазерния радар е много гадно нещо.
machina_nervosa
11-02-2006, 08:02
мерси KGB, както винаги си много изчерпателен :)
От това което написа, разбрах че мога да си карам и с моя Уислър а не да се хвърля на някоя по-скъпа Кобра (както бях решил). Щот оня от радар-експрес.ком съвсем друго твърдеше. Добре че не се подлъгах.
Сега остава да ви срещнем някъде да видим кой-кого :) :wink:
Ама ако можеш да поясниш тогава какво точно е Pulse (Instant-On) режим и за какво се бори, ще ти бъда много благодарен (и не само аз... мисля)
Предполагам че би трябвало да засича пулсовия режим на радара, демек като те стрелне веднъж куката, радара да не го "помисли" за врата, а да си писне. Въпроса е, дали бачка пулс режима за Х честота или важи само за Лазер или К, Ка, Ку и т.н. Питам защото написа че в щатите Х банда не го имат за нищо, щот вратите там са на такава честота и предположих че въпросния режим може и да не са го направили за Х банд-а.
Crusader
11-02-2006, 12:06
Е и от всичко изписано до тук кво излиза, че в пасивен режим на радара никой не може да го заече, а от момента в който куката натисне бутона за засичане имаш 0.5 -2 сек. значи всичко опира до това колко бързо ще ти сработи радардетектора, но дори да сработи веднага - 2 сек. не са кой знае колко време, значи повечето радардетектори са ефективни когато радара е на режим ON, да де но тогава и SAVER-а ги засича, е може би не от толкова далеч и може би не толкова бързо, но все пак достатъчно, в такъв случай защо да дам 100+лева, когато мога да дам 30+ лева!
А иначе за момента съм доволен от руския радардетектор, но и винаги със или без радар детектор трябва да си на щрек и да не се отпускаш, а пък най сигурният начин е колегиалното примигване от останалите шофьори.
Това е моето мнение!
Абе от всичко написано тук незнам какво излиза, ама от опит да ти кажа, че като имат възможност да те стрелнат куките (на права отсечка) и десет радар детектора да сложиш, ще ти фанат к**а... а въпроса за руските детектори опира до качество и надежност, а не до функции.
machina_nervosa
11-02-2006, 15:32
Абе от всичко написано тук незнам какво излиза, ама от опит да ти кажа, че като имат възможност да те стрелнат куките (на права отсечка) и десет радар детектора да сложиш, ще ти фанат к**а... а въпроса за руските детектори опира до качество и надежност, а не до функции.
:th_up:
то май излиза едва ли не, че руските радари са по-добри от американските, когато бачкат де :? Като гледам с какво трябва да се справят :shock: http://www.radar-by.net/radars.html
като гледам на братушките хич не им е лесно :twisted:
Ама ако можеш да поясниш тогава какво точно е Pulse (Instant-On) режим и за какво се бори, ще ти бъда много благодарен (и не само аз... мисля)
Instan-On...грубо казано в този случей означава Внезапно-Включване....и е измислен от производителите на полицеиски радари, за да могат да се "преборят" с радар-детекторите.
И разчита точно на факта, че ако полицая не включи радари твоят детектор няма да те предупреди...чак когато той види и прецени, че ти се движиш с превишена скорост го пуска...тоест използва елемента на изненада.
Шанса ти да се предпазиш от подобно нещо е пред теб да има друга кола, на която полицая да "измери" скороста...тогава от разсейките...понеже това са си обикновенни радио вълни твоят детектор може да изписука веднъж или два пъти и да спре...много хора правят грешката да не обръщат внимание на подобни "предупреждения"...За БГрия е важно като ти изписука детектора да видиш дали е на Х-банд (обикновенно се използва оранжев цвят) и ако е да си нащрек.
Има шанс и дори ти да си първия веднага щом ти изпищи детектора (много силно с непрекъснат тон) да набиеш яки спирачки и да успееш да избегнеш спирането от куките....НО ТОВА крие много рискове...в повече случей може да има някой зад теб който да те натресе...по-добре АКТ или да си платиш на куките от колкото да стане ПТП.
при Instant-On Идва и едната основната разлика между много скъпите и евтините детектори...колкото по чуствителен е дадения детектор толкова по-голям шанс има да се спасиш.
Нормалното разстояние на което куките засичат дадена кола рядко надхвърля 150метра....така, че почти всички детектори предлагат добра защита срещу Х-банд...при К-банд е горе долу същото....ограмната разлика идва при КА-банд между евтини и скъпи детектори...но в БГ има само Х-банд засега.
пс; най-важното е да си винаги нащрек....местата където може да се крият куки са горе долу еднотипни...леко по-лека човек се научава за какво да дебне и тогава детектора става един истински помощник в борбата с кукерите.
Има едно френско устройство, което е 100% ефективно срещу всякакви радари!!! Има презентация на възможностите - http://free.data.bg/torbalana/TP406R2.wmv
@КГБ,
и аз мисля че на теория е следното няма вълни няма писукане :D
Твоя детектор беше нещо "добро" и за БГ и за чужбина я кажи на практика хваща ли все пак това дето говорим тука за стендбая и да затваряме темата.
@КГБ,
и аз мисля че на теория е следното няма вълни няма писукане :D
Твоя детектор беше нещо "добро" и за БГ и за чужбина я кажи на практика хваща ли все пак това дето говорим тука за стендбая и да затваряме темата.
Много ясно че не го хваща, както сам каза няма вълни няма засичане, обаче се предполага че неговия реагира по-бързичко :wink:
Не го хваща разбира се 8) ...
Иначе, да реагира по-бързо и от по-далече.
Истината е радар Jammer или казано на български заглушител за радари нещо като PHAZER II . Седят си куките ,гледат как минаваш с бясна скорост и нервно удрят радара по капака защото просто не отчита . "Какво радаро падение " :P
Crusader
26-04-2006, 20:58
Истината е радар Jammer или казано на български заглушител за радари нещо като PHAZER II . Седят си куките ,гледат как минаваш с бясна скорост и нервно удрят радара по капака защото просто не отчита . "Какво радаро падение " :P
Обаче куката ти вдига палката, спира те, прибират те, а там техните експерти ти разглобяват колата и откриват устройството ти, после те съдят и осъждат /по кратката процедура/ и си плащаш соленичка глоба пред която акта за превишена скорост ще ти се струва като шоколадова паста :lol: !
Е как ти се струва подобен сценарий? Такова устройство е абсолютно незаконно у Бг. :wink:
ALFA33S16V
26-04-2006, 23:32
В България вече има Ка бенд радари - справка в Метерологията ако имате връзки
http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopi ... c&start=15 (http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=5762&postdays=0&postorder=asc&start=15)
http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopi ... c&start=15 (http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=5762&postdays=0&postorder=asc&start=15)
К-банд радари ама за какво....може да са за метериология...тази чистота не се ползва само от полицеиски радарчета.
И май това за К-банда за КАТ са си само безпочвени слухове.
ALFA33S16V
27-04-2006, 07:49
К-банд радари ама за какво....може да са за метериология...тази чистота не се ползва само от полицеиски радарчета.
Абе колега, тук говорим само за полицията и КАТ, не за Космоса. И съм написал не К а Ка. А Метрологията, т.е. института не е за прогнозата за времето (синоптика), а за мерките и теглилките.
Абе колега, тук говорим само за полицията и КАТ, не за Космоса. И съм написал не К а Ка. А Метеорологията, т.е. института не е за прогнозата за времето (синоптика), а за мерките и теглилките.
:rotfl::rotfl::rotfl:
меТРОлогия е това с мерките и теглилките....
метеорология е науката за времето
останалото са правописни грешки и чули недоразбрали ...
ALFA33S16V
27-04-2006, 19:57
Приемам си грешката - Метрология
dEMoniZaToR
12-10-2007, 11:18
Здравейте момчета,
В последно време се замислям сериозно за закупуването на радар-детектор, особено след като онзи ден на магистралата ме спряха с 81 км/ч над разрешената скорост и буквално по чудо се отървах без законови санкции и финансови дарения. Та разрових се из българските форуми и единствените места, на които намерих доста полезна информация са BMW Club (http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=3139&postdays=0&postorder=asc&start=0), Клуб Алфа Ромео (http://www.alfaromeo-bg.com/forum/viewtopic.php?t=4173&postdays=0&postorder=asc&highlight=%E0%ED%F2%E8%F0%E0%E4%E0%F0&start=0) и Клуб Saab (http://saab-club.com/forum/viewtopic.php?p=13119&sid=63c5a1bf67462e30866a385bf37197a5) (надявам се да не приемете това за реклама, наистина има интересни неща там). Научих доста теоретични неща по темата, но самите постове са или доста стари или не толкова изчерпателни. Та въпроса ми е как стоят нещата в момента и кои модели бихте ми препоръчали и които ще ми свършат добра работа в Бълария и в момента?
Нещата седят така по мои наблюдения:
1.
радар-детектор "Савер" руски - 35-40 лева
радар-детектор "Кобра 96xx" - 180+ лева
Поставени един до друг показват разлика в засичане на Х-банд в рамките на 2-3 секунди в полза на Кобрата. (което си е цифра в метри)
2.
- Ако ще ходиш в чужбина взимаш детектор с Х, К , Ка и Лазер
за БГ само Х-банда е отпуснат за нуждите на КАТ т.е и Кобра 7080 ще ти свърши работа.
3.
-По-скъпите детектори имат възможност за програмиране и филтриране на фалшиви и/или ненужни сигнали и/или честоти, което не ти надува главата или изнервя
Уестлър също са много добри радар-детектори но и там разликата между модели от 180+ лева и модели под 120 лева е осезаема
Искам да подчертая ,че за да се постига 100% защита притежавайки радар-детектор основен фактор е културата на шофиране :!:
Голяма част от инфото писано в форумите на БМВ клуба и нашия е от мен, така че ако имаш въпрос питай.
Иначе по качество (тоест по далечина на засичане са)
1. Valentine One....около 440$
2. Escort Passport....от 300 до 450$
3. Всичко модели на BEL Tronics....включително и евтините им....са по-добри от тези на Cоbra i Whistler.
4. Cobra
5. Whistler
-------------------------------
Сега както спомена колега има е една Руска Алтернатива, помагаща в голям процент от случейте, НО много е важно да се научиш да ползваш своя детектор...
няколко, човека от клуба си взеха руски детекторчета и са доволни, но да споделят те....това е добро стартово решение споредм мен за 35лв. и от там вече може да прецениш какъв детектор искаш.
Аз сьм сьс Савер за 35 лв.и ме е спасявал в доста случаи.
от къде примерно може да се вземе такъв руски в София?
ЕМ комплект май продаваха :roll: :idea:
Stefan84
14-10-2007, 19:50
няма вече полза от радар детекторите защото скапаните кукери се изучиха и те стрелят не сам им пуснати постоянно радарите :evil:
Аз се набутах 200лв. за радар-детектор Cobra 9330 и в едно скапано село до Нова Загора ме изгърбиха кукерите... стрелнаха ме дори неможа да реагира радара... и последствията са в населено място при разрешена 50км/ч ме засякоха с 90км/ч и по новия закон това е 150лв. глоба 6 точки и отнемане на книжката за 1 месец :twisted: А дали е добре а??? Дори и неискаха да ги почерпя :shock:
Специално за кобрата дори и 100 000 лева да си се одрусал, пак може да го ядеш.
Прочети и книжката както трябва!
Ползването на радара не е само да го втъкнеш в заплаката и да караш!
... стрелнаха ме дори неможа да реагира радара...
Ако не се е обадил ИЗОБЩО радара считай , че изобщо не са те засичали направили са ти постановка :!:
@никибой какво имаш предвид с упътването на 9330
нпо подразбиране е изключена честота за българия на този радар :wink:
Би трябвало да работи х-банда по дефолт на това 9330 :roll: :roll: ако не е изключен от менюто - демек не се обажда до ниво 3 на стренйндж на сигнала :?
Stefan84
15-10-2007, 19:27
... стрелнаха ме дори неможа да реагира радара...
Ако не се е обадил ИЗОБЩО радара считай , че изобщо не са те засичали направили са ти постановка :!:
@никибой какво имаш предвид с упътването на 9330
е и аз така си помислих като ме спря, но ми показа часа и датата и после смени на стендбай и разликата беше 2 мин. (засекли ме бяха в 18:30, а като го смени показваше 18:32) :evil:
Stefan84
15-10-2007, 19:34
Би трябвало да работи х-банда по дефолт на това 9330 :roll: :roll: ако не е изключен от менюто - демек не се обажда до ниво 3 на стренйндж на сигнала :?
той си работи Х- банда, но забелязвам, когато сам на магистралата много късно ги засича аз вече съм до тях то тогава пищи, ама най вероятно тогава го пускат :roll:
......засекли ме бяха в 18:30, а като го смени показваше 18:32 :evil:
Колега, значи за тези две минути : засичат, излизат от патрулката, показват палката , минаваш 50 метра преди да спреш, представят се , искат ти дoкументите, после излизаш от колата си отиваш до тяхната и поглеждаш с каква скорост са те засекли :roll:
Това са минимум 5-6 минути!!!!!!!!!
Stefan84
16-10-2007, 14:01
......засекли ме бяха в 18:30, а като го смени показваше 18:32 :evil:
Колега, значи за тези две минути : засичат, излизат от патрулката, показват палката , минаваш 50 метра преди да спреш, представят се , искат ти дoкументите, после излизаш от колата си отиваш до тяхната и поглеждаш с каква скорост са те засекли :roll:
Това са минимум 5-6 минути!!!!!!!!!
хмммм вазможно ли е да са ме прее**ли тези кукери :twisted:
:roll: :roll: :roll: :roll: стига беее
направо немога да повярвам :evil:
...те не го включват в последният момент -та да те отстрелят, а го държат насочен настрани,и в последният момент го насочват към...жертвата...Самият радар при включване му трябват няколко секунди да се стартира...Сега из Шел-бензиностанциите продават един нов модел Кобра-139.-лева-който си закупих скоро - доволен съм...също като старата ми кобра,ги фаща ченгетата от километър....Те скачат с номера-ето виж в колко часа сме те засекли-мижай да те излъжем...но работата им не е коректна,защото техният не засича посока....Последният ми акт,отпреди 5-6 години беше Сливенски/не може да не знаете стриктността на сливенските.....междувременно оттогава нямам други актове,и сега съм с МАХ точки-да се похваля/...нямах никаква вина ,имах и свидетели в колата...и пак ми го..начукаха...значи пътувах бавно,че се бяхме заприказвали с колеги в колата,...смигнаха ми колегите,а и ги виждах полицаите и си им подходих точно с 50....ихоп-радара-90....казвам-не може да бъде-а те въобще не им пука...а радара фаща обратно движещите се, които щом подминат-газ и изчезват...и с техният запис...по наще глави....Та така-Сливналии са стриктни, но в отделни случаи са и подлеци !!! Пазете се....Аз отдавна съм им намерил цаката,както ви споделих,не само на сливенските... и нямам проблем с точките...сори само че ми е патент ,който още не продавам....за което покорно моля за извинение...
konstantin
11-12-2007, 20:33
Cobra XRS-9930 12-Band Radar/Laser Detector купихго $130 и вече си е избил парите четери пъти ме е спасявал . Препорачвам го на всички вище го тук : http://www.youtube.com/watch?v=hRX4aJ0bB24 / / / http://www.youtube.com/watch?v=wRcN1HytgJ0
Най много ме кефи функцията че ти показва волтажа на акомулатора
Battery Voltage Display Provides awareness of battery condition
Low Voltage Warning Alerts user whenever battery voltage falls below 11.9 volts.
ФЕРАРИСТ
14-04-2008, 00:15
Значи преди 20 дена с едно аверче правихме тест - Валентине Оне, Савер от Илиенци за трийсе кинта, и неговия Кобра дето бил последен модел......бих изпаднал в детайли, но сбито ще ви кажа - имам познат катаджия дето ми свърши тая услуга - бяха застанали на Азотноторовия на излизане от СТЗГ за Бургас - най накрая, на двулентовата права - първо ние двамата бяхме на хълма преди Метро - и трите радара засякоха еднакво - стрелбата или пулса както се казва.....но само Валентин отчиташе режима на готовност.....изпровбахме го два пъти......после тръгнахме към града, и спряхме на бенз Петрол - отсреща....Кобрата и Савера отчитаха едвам - едвам и то при постоянно включен радар(аверчето полицай ни информираше какво прави и кога),Валентин реагираше както на предната позиция без промяна в индикацията за сила на сигнал......оттеглихме се още на километър и застанахме на линията на Лукойла - Кобрата и Сейвъра изгубиха сигнал, на Валентин индикацията спадна от 7 чертички на пет.....разстоянието беше поне 5 км в права линия, с хълм и дървета помежду ни......на Тракията ми е изпищявал понякога на поне 8- 10 км преди патрулката, обикновенно когато стоят на някое от "летищата".....и като ви казвам това съм сериозен като сърдечен удър.......
Между Сейвъра и Кобрата мога да ви кажа мнението си че за БГ специално няма никаква разлика......колкото и странно да звучи това за тия дето са дали 2-3-4 стотин лева за Кобра.....
Валентин 1 е най - доброто........
Furious 155
14-04-2008, 00:31
За теста е супер че сте го направили! Полезен е!
Кое е добра идея да се купи и да не е над 100-150 лева?
Къде продават Валентин1 ?
колега я го покажи тоя валентин 1 да го видим що за чудо е моля те
снимка нещо?
ФЕРАРИСТ
14-04-2008, 15:44
Следа малко ще ида да го снимам и ще пусна тука.....
Може би е товаhttp://www.radarexperte.com/
http://www.radarexperte.com/resources/v2.jpg
ФЕРАРИСТ
14-04-2008, 17:05
http://store2.data.bg/ferrarist/valio.jpg
Така съм си го закачил.....
И като те спрат куките какво го правиш?
ФЕРАРИСТ
14-04-2008, 18:20
Ми нищо - ако са ме застреляли на секундата, когато никой радар не може да ме спаси им казвам че нещо са се изтарикатили, те ми казват че това било забранено, аз им казвам кое точно е забранено, и те нямат особенно голям избор освен да се съгласят......все пак верно че са кухари, но не се иска повече от основно за са се сфане че не може един приемник да смущава работата на един предавател......Един даже ме караше да доказвам че това е радар детектор, а не антирадар, а аз любезно му обясних че никой не е длъжен да доказва невинноста си......и тъй като той не може да докаже че това е антирадар, а не детектор, ми писа акт за колана и пусна по живо по здраво......
Furious 155
14-04-2008, 19:28
За теста е супер че сте го направили! Полезен е!
Кое е добра идея да се купи и да не е над 100-150лева?
Та на моя въпрос някой има ли впечатления от сравнително евтин и работещ за БГ условията радар детектор ?
ФЕРАРИСТ
15-04-2008, 15:46
Руски сейвър.....
Alfa Pilot
15-04-2008, 16:03
Като си търсих радар-детектор намерих тоя тест, колко е приложим за бг-условията незнам.
http://www.radarbusters.com/brandtestingarticle.cfm
Къде продават Валентин1 ?
Официално само на сайта им....около 440$ излиза с доставката за САЩ.
ФЕРАРИСТ
15-04-2008, 16:42
При нас са Х бандови радарите.....
Имам едно питане.Искам да си взема радар-детектор.Спрял съм се на Cobra XRS-9640 .В техническите характеристики има нещо което ме смущава и искам да го тълкувате:
-Spectre1 Alert – Алармира потребителя, когато той е под наблюдение на СПЕКТЪР-1 радар РДД.
-Spectre1 Undetectable – Осигурява комплексен имунитет от СПЕКТЪР-1 радар.
-VG-2 Alert® - Алармира потребителя, когато той е под наблюдение на VG-2 полицейски радар.
-VG-2 Undetectable – Осигурява комплексен имунитет от VG-2 радари.
Това,че алармира е добре,но какво ще рече комплексен имунитет?Притеснява ме да няма качествата на антирадар и да бера ядове по пътищата.
Furious 155
25-01-2009, 22:14
При нас са Х бандови радарите.....
имат и по-новички дето са К... засичат се от време на време по междуградските пътища - само детектор на Х вече не върши работа...
имат и по-новички дето са К... засичат се от време на време по междуградските пътища - само детектор на Х вече не върши работа...
Има и лазери на местата с камери. Моя детектор е със слънчеви батерии които зареждат литиева бетерия. Няма кабели няма нищо. Поддържа 8 вида банда. Засичал съм Х банд и лазер до сега и ми е спестила много ядове тази машинка.
http://www.bhb-bg.com/189/237/718.html
Мдаа, и аз съм с една кобра и ми е спестила доста главоболия
Хайде да се изповядам и аз!След,като сина ми закупи поредните скандално скъпи говорители МТХ от едно култово магазинче в Драма и се бяхме добре почерпили на едно хубаво място,като добри клиенти и приятели по чашка,момчетата ми продадоха един скандално скъп детектор,само за 300 евро.Лови всякакви бандове и още 12 лазерни честоти.Върши си съвестно работата.Лови всякакви гадости.Проблема е,че ги лови така,че винаги ме уведомява,че са ме хванали:rotfl:Няма отърване.За това повече се оглеждам,дали ще ме предупреди някой колега за засада,отколкото да разчитам на него.Оказа се,че има и друг,не по-малко важен талант.За мене по-важен от играта на стражари и апаши.Разбрах,че безпогрешно засича,когато има проблем в свещите или кабелите.Бях се зарекъл,че ще му разгледам схемата от близо,но това му качество го спаси от моите изследователски пориви.Лови не само на Алфи проблемите,а и на неговите съседи по паркинг или сервиз.Вече се е изплатил пре-богато.Така,че за мене антирадара е колегата насреща.Всичко друго е то Лукаваго.:hehe:
ФЕРАРИСТ
27-01-2009, 19:31
Мда, възможно е забелязах че "Вальо" писка на някой необичайни места.....иначе когато куките са със спрян радар, и го пуснат пред тебе, няма радар дето да те отърве.......добре че нашите ги мързи да го спират.....румънците пък хич даже и не го спират дори и актове като пишат - пищи яко, много ме кефят тия румънета...........
Само четете Усер гайда на радарите има особености - номера с бутване на радара в запалката не ти гарантора успех - има си режими особено за кобрите.
Не е написано на най-ленсния английски ама става.
Един тупан го бяха набили с няколко акта преди да прочете как се ползва радар.
pininfarina
31-01-2009, 08:49
Колеги, мен радара ме беше спасил по много странен начин. Спряха ме полицаи - карах със около 110 а ограничението беше 90. Показаха ми на техния радар скорост от 120. Още тогава се усетих че искат да ме клатят, защото радара ми не ме предупреди че съм засякан. Оказа се че това е засечено десетина минути преди да мина. Обясних им културно че нещата могат да станат доста дебели и по добре да де направя че не съм ги виждал - и толкова. Затова че и в тоя случай радар детектора може да ви е много полезен :-)
Dodo 155
31-01-2009, 09:09
Колеги, мен радара ме беше спасил по много странен начин. Спряха ме полицаи - карах със около 110 а ограничението беше 90. Показаха ми на техния радар скорост от 120. Още тогава се усетих че искат да ме клатят, защото радара ми не ме предупреди че съм засякан. Оказа се че това е засечено десетина минути преди да мина. Обясних им културно че нещата могат да станат доста дебели и по добре да де направя че не съм ги виждал - и толкова. Затова че и в тоя случай радар детектора може да ви е много полезен :-)
При мен в 1/2 случаи е така. Гледам часовника, искам протокол от сверка и после си тръгвам.
Последното ми спиране беше преди няколко месеца. Карам си нормално - 100, при ограничение 90. Виждам ги охлювите и намалям на 90, за да няма заяждане. Радардетекторът мълчи като патриот :mrgreen::mrgreen:
Наближавам и вдигат палка. Спирам.
Почва се едно представяне, козируване и т.н. Задавам въпрос "Защо ме спирате?" и получавам отговор "Загасете колата, слезте и заповядайте при колегата". Изпълнявам чинно и отивам. До този момент са минали около 5 мин. от "засичането". Онзи другият ми показва ТР-4 и на него пише 108 км/ч. Поглеждам часовникът и забелязвам, че пише 15:30 часа, като по моя е 15:15, а съм спрян преди 5 мин. Задавам въпрос защо има разлика от 20 мин. във времето, в бъдещ период, както и защо детекторът ми не сигнализира и ми се казва, че часът си е така, а техният радар е много нов и не го засичат детекторите :mrgreen: Въпросната машинка беше най-обикновен ТР-4, дори не беше ТР-4Д, на поне 5 години. Както и да е, спирам да споря с олигофрени, звъня по телефона на 180 и пускам на спикер. Часът е точен, т.е. според моя часовник. Онзи позеленя, посиня, почервеня и ми върна документите. Усмихнах се, напсувах ги на ум и си продължих :mrgreen:
Изводът е, както е написал колегата - винаги гледайте часът, протоколи за тариране, дали ви се представят, как се държат и ако има нещо нередно, веднага им го казвайте, за да разберат, че не сте лимони, а ще ги :hump: вие :mrgreen:
ФЕРАРИСТ
31-01-2009, 16:24
Абсолютно - преди месец на тунела на Тракия.....редовно като вляза в него и надувам клаксоня яко още на влизане, и ако куките са от другата страна включват радара, щото си викат че някой иде яко засилен, и "Вальо" съответно тогава НЕ ги локализира - така и стана тогава, намалих на 85 и нещо и съответно ме спират - радара не изпищя, а иначе редовната практика показва че дори и да е бил изключен, от пускането му до стрелбата минава поне секунда, мърсола с кеф ме води до радара и ми показва 95 кмч, аз съответно мойте аргументи, верно че ми писаха акт за друго, но все пак си струваше удоволствието да му вдигна кръвното.....
И аз си търся някое прилично радарче.Имам Saver/Руски - /нищо не става от него/.В града пищи много за няма нищо.А иначе пищи като стигна до патрулката и с него имам спиране с 92 км в Сф.
CrazyElement
22-09-2009, 19:19
И аз си търся някое прилично радарче.Имам Saver/Руски - /нищо не става от него/.В града пищи много за няма нищо.А иначе пищи като стигна до патрулката и с него имам спиране с 92 км в Сф.
Викаш колега него бива, защото и аз го видях Saver G 213 45 лева , ефтин е обаче вършили работа? гледам честотите му са Диапазон на работни честоти 10,500 – 10,550 , Максимална далечина откриваща радара в километри 5,0
haljscho
22-09-2009, 21:48
Викаш колега него бива, защото и аз го видях Saver G 213 45 лева , ефтин е обаче вършили работа? гледам честотите му са Диапазон на работни честоти 10,500 – 10,550 , Максимална далечина откриваща радара в километри 5,0
Пролетта си купих същия за 35лв.
Ми за тия пари, още при първото изпищяване и се е исплатил............
При жената е пищял мисля 2-3 пъти и при мен 3-4 пъти, говоря за сигурни а не за фалшиви тревоги.
Иначе при наличие на атоматични врати на магазини и бензиностанции също пищи.........
ФЕРАРИСТ
22-09-2009, 22:32
Карах със Сейвърче 2-3 години - мисля че между него и стандартните Кобри няма голяма разлика.......
Георги Живков
22-09-2009, 23:36
Преди седмица си взех савер.до сега съм минавал покраи 2 патрулки с радар,ама не иска да изпищи. Има ли начин да се тества,че ако е дефектен да го връщам на време
Canbroc са дистрибутори на Whistler, до колкото знам имат тестер за това кои честоти засича радар детектора. Можеш да отидеш при тях на ул.,"Г.С.Раковски"46 е адреса от сайта им.
ФЕРАРИСТ
23-09-2009, 13:11
Преди седмица си взех савер.до сега съм минавал покраи 2 патрулки с радар,ама не иска да изпищи. Има ли начин да се тества,че ако е дефектен да го връщам на време
E ако не им е пуснат радара как да ти изпищи....
Карах със Сейвърче 2-3 години - мисля че между него и стандартните Кобри няма голяма разлика.......
`Аз съм със Сейвър от година и нещо, но не съм доволен. Почти нищо не хваща, ако не са насрещните да ми пресветкат ...
CrazyElement
26-09-2009, 15:19
Много различни мнение 1 вика , че му пищял и го спасявал а друг , че не ... и сега се чудя дали има смисъл да го вземам , защото едвали ще отпусна 200-300 лева за хубав детектор... или изобщо дали ще ме спаси 1 път този савер? Ако да бих го купил.
Furious 155
26-09-2009, 16:25
Ползвам whistler xtr-330 и съм доволен, "хваща" си ги отдалече!
Не е много скъп - http://shop.ebay.com/i.html?_nkw=whistler+xtr-330&_sacat=0&_trksid=p3286.m270.l1313&_stpos=&_sop=15&gbr=1&_dmpt=Motherboards&_odkw=asus+motherboard+775&_osacat=0
Преди имах и аз от руските, но той работи само на X и реално не ти покрива всички изненади ;). Иначе и той работеше, но доста по-късно ги "хващаше"
Георги Живков
27-09-2009, 00:39
Преди имах и аз от руските, но той работи само на X и реално не ти покрива всички изненади
Е в БГ. не са ли само Х ?
Stranger65
27-09-2009, 08:43
Е в БГ. не са ли само Х ?
Вече не
---------- Post added at 08:43 ---------- Previous post was at 08:37 ----------
При мързеливи катаджии те спасява определено и винаги. Но и те вече са хитреци - гледат колата и ако се усъмнят - стрелят и тогава няма спасение. А и сега докато е топло мотополицаите не можеш ги хвана - те се въртят и в двете посоки.
Затова аз въпреки, че съм с хубава Кобра гледам да се закрепя зад някой бързак. До сега са ме хващали само един път с този антирадар за 4 години и то щото аз сглупих - не си погледнах километража
Като обобщение ако човек иска надежден антирадар да върши работа и на прелична цена какво е решението ,че ония ден да Богоров за 20 килметра превишени и викат зимаме ти книжката за 1 месец и 100 лева глоба и 6 точки :( и трябваше да дам 20 лева :(
Dodo 155
27-09-2009, 09:05
Като обобщение ако човек иска надежден антирадар да върши работа и на прелична цена какво е решението ,че ония ден да Богоров за 20 килметра превишени и викат зимаме ти книжката за 1 месец и 100 лева глоба и 6 точки :( и трябваше да дам 20 лева :(
Малко OFF: Книжката се взима с над 30 в населено място и не за 1, а за 3 месеца. Глобата е до 250 лв. Тия нещастници са те сплашили, за да им дадеш пари. Не го прави, защото никога няма да излезем от този порочен кръг. Ти си бил с 20 км отгоре, а какво да кажем за оня с 60 или тия дето поркат и са дрогирани?
Към темата: Кобра са доста добър вариант м/у цена и качество. Моделите в ниската им серия са около 100 лв. и вършат много хубава работа. Карал съм с ЕДЦ-7000 и сега съм с 94хх (не помня вече) като разликата е, че по-високия клас засича по-рано действието на радара, но само ако е включен! Напоследък се изхитриха и го държат изключен и го цъкват само, ако се усъмнят в някой ;)
Аз ползвам ето този http://www.autotoys.com/pics/XTR185.jpg и смея да твърдя че се е изплатил многократно струва 300 лева
Ползвах един Uniden но замина със старата кола, класика в жанра е, опростен но не ги пропускаше, дразнеше само в града, че пищеше по често въпреки че беше на режим city , ако намеря пак на тази марка ще си взема!
Някой продава ли втора ръка хубав :)
kpmaster
28-09-2009, 21:46
Здравейте, попадна ми Whistler 945 радат детектор, но не можах да намеря ръководство за него - на никои от сайтовете дадени от google го няма. Ако някои го има, нека ми пише - тук или ЛС. Споделете и лични впечатления дали си заслужава. благодаря на отзовалите се. поздрави Косьо
ФЕРАРИСТ
29-09-2009, 10:43
Вече не
Кои са останалите бандове който се ползват, и на какво са?
Някой продава ли втора ръка хубав :)
Не продавам,а направо е безплатна за тебе!:strong:Лявата ми е доста по- силна:Tease:
Сега сериозно!Новите системи,ако искат да те засечат-няма отърване.Най-добрия антирадар е присветкването от колегат насреща.Другото е от Лукаваго!
Амин!
Не съм съгласен.
Най- добрият антирадар/радардетектор е спазването на ограниченията и знаците.
За това съм съгласен:
Другото е от Лукаваго!
Амин!
ALFonsOlder
29-01-2010, 20:13
добре де... след 13 иписани страници, някой ще каже ли твърдо ДА за нещо в 100 левовата граница това ли е то??
и кое от двете??
:)
п.п.
руските не ги откривам
http://photo-zona.net/images/user26668/album21232/large/1264788124_pqjq5387_Whistler-XTR130-95-lw.web.jpg
http://photo-zona.net/images/user26668/album21232/large/1264788091_nzfx3186_cobra-ESD-7400-95-lw-web.jpg
ФЕРАРИСТ
29-01-2010, 21:24
Руски сейвър върши същата работа.......
Руски сейвър върши същата работа.......
Кура ми Янко ...:death:
Кура ми Янко ...:death:
на 2-ра степен.
С 92 км ме спряха с руснака в СФ.
:angry1:
Иначе пищи на всичко дето излъчва сигнал.:wazuuup:
Alfa User
29-01-2010, 21:56
Детектор под 200 лв е абсолютна инвестиция на вятъра ... Моята Кобра (9330) ме е спасила от какво ли не - само с лазер още не съм я тествал.
Furious 155
29-01-2010, 21:59
Детектор под 200 лв е абсолютна инвестиция на вятъра ... Моята Кобра (9330) ме е спасила от какво ли не - само с лазер още не съм я тествал.
Whistler също са добър избор. Аз ползвам XTR-330 и ги помирисва от километри.
ФЕРАРИСТ
29-01-2010, 22:20
Преди Валентин, карах със сейвър за 30 лв от илиенци, едно аверче имаше фешън кобра, имаше и кука аверче, тествахме ги от 500м, от км, и от км и половина права линия, и на хълм......не знам кура ви Янко или Пешо е, мога да ви кажа че нямаше никаква разлика, не е особенно сложно да хванеш един гигахерцов сигнал, ся верно че предполагам че от сейвър до сейвър има разлика предполагам, смущенията със сигурност са много, това беше тест отпреди 3-4 години, но съм непоколебим в това което съм видял с очите си......плюс това човека пита за нещо до 100 кинта.....
Преди Валентин, карах със сейвър за 30 лв от илиенци, едно аверче имаше фешън кобра, имаше и кука аверче, тествахме ги от 500м, от км, и от км и половина права линия, и на хълм......не знам кура ви Янко или Пешо е, мога да ви кажа че нямаше никаква разлика, не е особенно сложно да хванеш един гигахерцов сигнал, ся верно че предполагам че от сейвър до сейвър има разлика предполагам, смущенията със сигурност са много, това беше тест отпреди 3-4 години, но съм непоколебим в това което съм видял с очите си......плюс това човека пита за нещо до 100 кинта.....
Ми айде да тестваме с моя, щото аз съм тотално разочарован. Ако не са колегиални шофьори да присветват, досега точките ми да клонят към минус безкрайност ...:Silent::joly:
ФЕРАРИСТ
30-01-2010, 03:53
Вярвам ти - не знам по каква причина имах приятел дето ревеше от сейвъра, и го махна, после взе да реве от Кобрата......друг ми го фалеше секи ден - не знам защо така се получава, аз затва заложих на сигурно......
Моята кобра е 8200 (109лв) на външен вид е като на снимката от по-горния пост. От година и нещо я имам хваща от 1,5 км - доволен съм.
Срещу пушките няма спасение. И аз имах хубав радардетектор. Спасявал ме е много пъти, но от пушките няма как. Те те стрелят максимум от 500 метра. И в рамките 2, 3 секунди на куките им изписва скороста ти. В момента в който писне детектора те вече ти знаят скороста. И да намаляваш е все тая. Някои добросъвестни полицаи те стрелват веднъж на 500 м. после на 300 пак и ако се осъзнаеш и намалиш до ограничението те пускат. Поне мен са ме пускали. 3, 4 пъти даже са ме стреляли и аз скачам на спирачките примерно от 100 на ограничение 50 познай колко време е нужно докато намалиш. И ме спират и ми викат "стреляме те 3 пъти и добре, че намали... дай само документите за проверка" и ме пуснаха. Друг път имам случка дето аз не ги виждам още радара писна, аз намалям и веднага след завоя виждам патрулката и ме спират и ми ми показват с 31 км над разрешеното. Добре, че има и такива дето взимат рушвети. :)
Така, че с тия детектори внимавайте. Аз моя за това го продадох. Защото като го има отпред на таблото и несъзнателно карам безстрашно. Сега като го няма съм по-предпазлив.
Какъвто и радар да вземете от пушката спасение няма.
Срещу пушките няма спасение. И аз имах хубав радардетектор. Спасявал ме е много пъти, но от пушките няма как. Те те стрелят максимум от 500 метра. И в рамките 2, 3 секунди на куките им изписва скороста ти. В момента в който писне детектора те вече ти знаят скороста. И да намаляваш е все тая. Някои добросъвестни полицаи те стрелват веднъж на 500 м. после на 300 пак и ако се осъзнаеш и намалиш до ограничението те пускат. Поне мен са ме пускали. 3, 4 пъти даже са ме стреляли и аз скачам на спирачките примерно от 100 на ограничение 50 познай колко време е нужно докато намалиш. И ме спират и ми викат "стреляме те 3 пъти и добре, че намали... дай само документите за проверка" и ме пуснаха. Друг път имам случка дето аз не ги виждам още радара писна, аз намалям и веднага след завоя виждам патрулката и ме спират и ми ми показват с 31 км над разрешеното. Добре, че има и такива дето взимат рушвети. :)
Така, че с тия детектори внимавайте. Аз моя за това го продадох. Защото като го има отпред на таблото и несъзнателно карам безстрашно. Сега като го няма съм по-предпазлив.
Какъвто и радар да вземете от пушката спасение няма.
Кви пушки кви пет лева ве? С читав радар дори на импулсен режим имам време да намаля ;)
Кви пушки кви пет лева ве? С читав радар дори на импулсен режим имам време да намаля ;)
С какъв радар си? Незнам ама поне моя който струваше 200 лв. писукаше ама късно.
С какъв радар си? Незнам ама поне моя който струваше 200 лв. писукаше ама късно.
Имам стар и скъп уистлър, имам (вече не откраднаха го) Кобра от най високия клас и ползвам в момента Cobra XRS-R8 ;)
Имам стар и скъп уистлър, имам (вече не откраднаха го) Кобра от най високия клас и ползвам в момента Cobra XRS-R8 ;)
Ами с Кобра 9345 пак докато писне и са ме хванали вече. Незнам твоите радари какви са ама според мен няма спацение като те стрелнат. Имам и познати полицаи и те имат радар детектори и са ги пробвали и казват, че щом стрелне реакциата на "пушката" както и викат е 3 до 5 секунди да ти измери скороста. На детектора да са му нужни 1 секунда - 2 колко време имаш да спреш да речем от 100 до 50? Ще те хванат. Може 10 км над ограничението да те хванат ама фиша си ти го пишат. Но щом казваш тази последната кобра може и да е много бърза. Знам ли. Но тя струва много над 200 лв.
titanium
30-01-2010, 14:39
същата работа! Моята Кобра само за един месец попадам на 7 патрула с пуснат радар и си врещи от километър и нещо. А ако ме стрелкат пак имам шанс да намаля, защото ме предупреждава! POP детекция... Така, че етапа "вече не си заслужават радарите" го нема!
същата работа! Моята Кобра само за един месец попадам на 7 патрула с пуснат радар и си врещи от километър и нещо. А ако ме стрелкат пак имам шанс да намаля, защото ме предупреждава! POP детекция... Така, че етапа "вече не си заслужават радарите" го нема!
Ако седи пуснат радара, да. Тогава те спасява отдалеч. И мен ме е спацявал доста пъти и си е избил парите отдавна. Но на ПОП режима мисля, че имаш най-много 5 секунди да намалиш. Което ако караш с много над ограничението няма да те спаси.
ФЕРАРИСТ
30-01-2010, 14:43
Те те стрелят максимум от 500 метра. И в рамките 2, 3 секунди на куките им изписва скороста ти. В момента в който писне детектора те вече ти знаят скороста. И да намаляваш е все тая. Някои добросъвестни полицаи те стрелват веднъж на 500 м. после на 300 пак и ако се осъзнаеш и намалиш до ограничението те пускат.
И от 100 да стрелят колата пред тебе, ако си километър назад и радара ти го засече и те предупреди, ще си имаш едно наум, куките ще изключат радара след тоя пред тебе, и ще го пуснат за тебе, но ти ще си предупреден.....иначе ако те стрелнат на пряка видимост на секундата няма какво да те спаси, но все пак.......тука в СТЗГ на излизане към Бургас, където пътя е двулентов, редовно куките застават на две места в едната посока, малко са радарите дето могат да изпишат че засечат два отделни сигнала.....в моя случай след като видях че са два, след като минахме първите куки, всичко се юрна нагоре, и горните нажънаха яко......
titanium
30-01-2010, 14:43
ми няма да караш с много над а с малко над... ако си с 30 имаш цялото време на света така да се каже да намалиш! Трябва и да мислиш малко и да си нащрек!
ми няма да караш с много над а с малко над... ако си с 30 имаш цялото време на света така да се каже да намалиш! Трябва и да мислиш малко и да си нащрек!
По закона на мърфи веднъж на сто ще се отплеснеш и точно тогава ще те стрелнат. Както става при мен обикновено. До сега 3 пъти са искали да ми вземат книжката ма аз не им я давам :)
V_A_N_K_A_T_A
30-01-2010, 15:13
Гледайте да има поне някоя кола пред вас.Няма как да разчитате само на радара,ако ви стрелят.Ако няма,просто трябва да карате така,че да можете да намалите.Най-добре е да си познаваш пътя :) Аз съм със същия Кобра 9345 и досега се е изплатил поне 3 пъти...
Furious 155
30-01-2010, 16:15
Гледайте да има поне някоя кола пред вас.Няма как да разчитате само на радара,ако ви стрелят.Ако няма,просто трябва да карате така,че да можете да намалите.Най-добре е да си познаваш пътя :) Аз съм със същия Кобра 9345 и досега се е изплатил поне 3 пъти...
точно това е идеята - да караш така че ако се наложи да си в ограниченито - какво е това на ограничение 50 да караш със 100??? Идеята е да не им даваш повод даже да те спрат. А аз пък винаги съм искал да знам като ме мерят, не като последния път да са се скатали в една нивичка извън пътя...
titanium
30-01-2010, 16:23
скатаят ли се акта пада, ако пишеш във възражението, че са се скатали... също пада и ако не се представят, и ако не ти дадат сертификат за тариран радар и т.н. и т.н. и т.н.
П.П Ако на някой му трябва радар детекторче да пише на ЛС! Имам няколко вече и продавам няколко даже! С POP функция! За повече инфо на ЛС :) Ипробвани и доказани в реални ситуации както се казва :D
ФЕРАРИСТ
30-01-2010, 20:35
скатаят ли се акта пада, ако пишеш във възражението, че са се скатали... също пада и ако не се представят, и ако не ти дадат сертификат за тариран радар и т.н. и т.н. и т.н.
Това не е точно така, щото на теория няма как да докажеш че са били на голия кър, или зад мост или храсти 50 метра по нагоре.......дали ще се представят или ще ти кажат "Дай си документите долен ляв педал", също е изключително трудно доказуемо.......Така че по принцип по тая логика не виждам причина който и да е да си пише във възраженията в акта че куките са изкочили от окопи, и прочее......ако има изобщо значение......
haljscho
31-01-2010, 10:46
Ми айде да тестваме с моя, щото аз съм тотално разочарован. Ако не са колегиални шофьори да присветват, досега точките ми да клонят към минус безкрайност ...:Silent::joly:
Ми то само от жилетки не хваща!!!!!!!!!!
Нали трябва да е пуснат радара !!!!!!
В Пловдив на коматевския възел посока гарата ги засича още преди да съм излязъ от завоя, около 500м. в обратна посока също.
Купил съм го за 35лв. Още при първото изсвирване се исплати.
digitalundgrd
02-02-2010, 20:49
Това не е точно така, щото на теория няма как да докажеш че са били на голия кър, или зад мост или храсти 50 метра по нагоре.......
...
Ами не може ли да ги щракнем в крачка я с телефончето, я с фотоапрат :waving:
Dodo 155
02-02-2010, 21:28
Ами не може ли да ги щракнем в крачка я с телефончето, я с фотоапрат :waving:
Може, но не е доказателство в съда и ще те накарат да изпратиш снимките до Ленгли, за да им направят експертиза ;)
Ако си сам, трудно стават разни гяволии ... личен опит ;)
Също така от личен опит - всеки обжалван акт в срок ми е осигурявал най-ниската глоба и понякога лиспа на отнемане на точки :) Това, ако съм нарушил правилата иначе викам и телевизията ... ставам много нахален и не им се оставям да ме е*ав*т :boxing:
titanium
02-02-2010, 21:39
ако решиш да ги снимаш, ще ти се репчат, ще ти вземат камерата и т.н. абе трагедия.
ФЕРАРИСТ
02-02-2010, 22:30
Камерата няма как да ти вземат, щото си на публично място, но най - арно е да ги снимаш без да разберат, клипчетата винаги стават адски актуални.......
Ей, спамери!
Престанете с глупостите и се придържайте към темата!
Вече уверено върви към чат раздела!
Ще се :bangin:
Някои да има информация от къде мога да се сдобия със следният модел Савер G255 и на каква цена евентуално. Четох, че лови радио и лазерните радари ... има информация за него в google но не открих дистрибутор.
Някои да има информация от къде мога да се сдобия със следният модел Савер G255 и на каква цена евентуално. Четох, че лови радио и лазерните радари ... има информация за него в google но не открих дистрибутор.
По-добре недей си хвърля парите за боклуци. Потърси си читав радардетектор, макар и втора ръка.
ФЕРАРИСТ
22-04-2010, 00:32
Четох, че лови радио и лазерните радари ...
Много важно - нашите нямат лазерни радари, кесат си на Х банда, камерите са да К или Ка забравих вече.....
Най яко да им заслепиш камерата
Тази вечер ме светнаха как се прави... звучеше ми логично дори направих няколко опита с камерата на мобифона, но все още съм в процес на проучване дали може да се реализира и какъв бюджет.
Само едно се чудя... с новите радари, които са и с камери като ме "светнат" и ме спрат... какъв ще бъде разговора :devil: и дали могат да се опитат да разберат как съм им заслепил камерата... то за автоматите ясно... че там няма как да го докажат и да ме открият.
Питам просто от любопитство... Не мисля да го тествам на пътя... но пък знае ли човек...
ФЕРАРИСТ
24-04-2010, 08:14
Най яко да им заслепиш камерата
Тази вечер ме светнаха как се прави... звучеше ми логично дори направих няколко опита с камерата на мобифона, но все още съм в процес на проучване дали може да се реализира и какъв бюджет.
Само едно се чудя... с новите радари, които са и с камери като ме "светнат" и ме спрат... какъв ще бъде разговора :devil: и дали могат да се опитат да разберат как съм им заслепил камерата... то за автоматите ясно... че там няма как да го докажат и да ме открият.
Питам просто от любопитство... Не мисля да го тествам на пътя... но пък знае ли човек...
Колега ще бъда персонално обиден ако не ме "светнеш" каква е методиката, с удоволствие ще участвам с рисърч и дивелъпмънт ако е нужно....:spoko::spoko:
Братчеда ми е разправял, че жабарите си пръскат номерата с някакъв спрей и като светне камерата - бяло петно, той тия дни ще пътува и съм поръчал да донесе:flamingdevil:
Dodo 155
24-04-2010, 10:25
Братчеда ми е разправял, че жабарите си пръскат номерата с някакъв спрей и като светне камерата - бяло петно, той тия дни ще пътува и съм поръчал да донесе:flamingdevil:
Има едни момчета, които се наричат "Мythbusters", които направиха предаване за това дали шпрейове, фолиа и т.н., могат да попречат на пътните камери.
Резултатът беше, че нищо не помага :)
Ако вярваш повече на рекламите може да си напръскаш номера, да се засилиш по Цариградско шосе в посока Орлов мост и преди кръстовището да се усмихнеш, че камерката е доста добра :)
Има едни момчета, които се наричат "Мythbusters", които направиха предаване за това дали шпрейове, фолиа и т.н., могат да попречат на пътните камери.
Резултатът беше, че нищо не помага :)
Ако вярваш повече на рекламите може да си напръскаш номера, да се засилиш по Цариградско шосе в посока Орлов мост и преди кръстовището да се усмихнеш, че камерката е доста добра :)
Все пак нали не очакваш, че ще покажат по телевизията, че има начин да се избегнат камерите и т.н...Тоест да покажат методи на избягване на закона?!? И това с САЩ?!?! Нали веднага ще ги пуснат на съд за "застрашаване на нац. сигурност" , за "подстрикаване към неспазване на закона" и други такива типично УСА съдебни спорове....
Тааа винаги има начин, ама никога не е публичен и общодостъпен. А ако стане такъв, системата намира начин да го избегне....и така до създаването на следващия начин на избягване на закона --> котка-мишка :)
Dodo 155
24-04-2010, 12:25
Все пак нали не очакваш, че ще покажат по телевизията, че има начин да се избегнат камерите и т.н...Тоест да покажат методи на избягване на закона?!? И това с САЩ?!?! Нали веднага ще ги пуснат на съд за "застрашаване на нац. сигурност" , за "подстрикаване към неспазване на закона" и други такива типично УСА съдебни спорове....
Тааа винаги има начин, ама никога не е публичен и общодостъпен. А ако стане такъв, системата намира начин да го избегне....и така до създаването на следващия начин на избягване на закона --> котка-мишка :)
При това положение защо като вършат работа и застрашават нац. сигурност и т.н., не ги забранят?
В Гърция и Франция са забранени радар-детекторите така, че не е проблем да се забрани разпространението на стоки, които противодействат на охранителна техника и т.н. ;)
Дано да не съм прав ... колегата ще пробва шпрея на Орлов мост и ако не получи снимка, ще си купя 1 бр. и аз :)
Георги Живков
24-04-2010, 15:55
Снимката я чакай след около година.
Това със спрея може да има ефект нощно време. Същия ефект биха имали няколко инфрачервени светодиода наредени в рамката около номера. Леко насочени нагоре... камерите ще отбележат само бяло петно вместо номер.
Става дума за нощно време! През деня няма ефект.
С инфрачервена лампа се залепява камера :) Има ги такива и големи и малки. С просто око не се вижда да свети, но камерата направо и разфокосира зрението.
Същия ефект можете да видите реално като насочите дистанционно от телевизора към камерата на телефона например или към фотоапарат... уеб камера :)
Едит: а той колегата преди мен го е споменал. Сори.
digitalundgrd
25-04-2010, 12:04
Един път реших да снимам една алфа Брера паркирана на Практикер. Беше тъмно, снимах със светкавица и познайте....Колата се виждаше супер, но на мястото на табелата с номера на снимката излезе бяло петно! Не знам някакво съвпадение ли е било или наистина е бил пръскан със спрей, но е факт, който го видях с очите си!
Един път реших да снимам една алфа Брера паркирана на Практикер. Беше тъмно, снимах със светкавица и познайте....Колата се виждаше супер, но на мястото на табелата с номера на снимката излезе бяло петно! Не знам някакво съвпадение ли е било или наистина е бил пръскан със спрей, но е факт, който го видях с очите си!
Тоя номер мога да ти го покажа с почти всяка кола ако е с чиста регистрационна табела - не е новост и зависи как точно си снимал (самозаслепяваш се от отблясъка на номера - ако искаш да разбереш кога и как се получава пробвай със светкавица да снимаш с/у огледало), за това камерите от тоя тип снимат от високо или под ъгъл.
А за да проработи с/у камери тоя ефект нещо трябва да отразява във всички посоки, а камерата да е със светкавица.
starata alfa
21-09-2010, 15:05
мисля да си взема
Cobra XRS 9445 някой ползвал ли го е и какво ви е мнението за него
Аз го имам такъв. Лови стационарните камери на КАТ. Иначе патрул до сега не ме е стрелял и незнам как се справя. Но на входа на търново има стационарна камера и на нея пищи винаги на К или на Ку банд. И на всяка бензиностанция също пищи, но може да му се спират някои от честотите и млъква :)
starata alfa
21-09-2010, 21:18
най-вече ме интересува като те стрелят от патрулка с радарен пистолет дали действа ,преди дате засекат и колко градски режима има и как отразява камери на банки ,бензиностанции и други
ФЕРАРИСТ
21-09-2010, 21:45
Ако не им е включен и в режим на готовност, а директно го пуснат и стрелнат, няма радар който да те спаси.....иначе ако са мързеливите куки минава номера....
mirchozo
22-09-2010, 21:06
Това бива ако се ползва с ГПС в който са въведени стоянките на куките. Така имаш едно на ум когато наближаваш такова място. Тези джаджи имат за цел да ви предупредят само, останете ли лице в лице с ораганите с пистолет в ръка, спасение няма.
Аз си качих в телефона тази екстра и си пътувах спокойно без никакви ядове, на няколко пъти отървах слънчогледа.
Васил Петров
24-11-2010, 16:14
Да попитам понеже не ги разбирам да ми кажете впечетления за този модел : Cobra XRS9445 :biker:
Бате аз съм със същия. Пищи винаги когато не трябва и никога когато се наложи. Ако си ограничиш честотите става по приятно. Иначе пищи когато те стрелят куките, но вече когато си на 300 - 400 метра от тях. Демек си изгорял.
Васил Петров
24-11-2010, 16:39
Бате аз съм със същия. Пищи винаги когато не трябва и никога когато се наложи. Ако си ограничиш честотите става по приятно. Иначе пищи когато те стрелят куките, но вече когато си на 300 - 400 метра от тях. Демек си изгорял.
то да върши работа иначе е ясно че за тази цена няма да е кой знае какво.
Furious 155
24-11-2010, 19:48
то да върши работа иначе е ясно че за тази цена няма да е кой знае какво.
вземи си някой whistler - по-малко ще те боли глава и ги хваща доста на прилично разстояние, поне моя ;)
Васил Петров
24-11-2010, 21:16
:bash: То добре така ама да ми кажете плюсове и минуси между 2-те марки Cobra - Whistler. (впечетления като цяло)
Иначе е ясно че няма да се купуват от БГ.
На Шел Пловдив посока София има и камера. Така, че се съобразявай и с безинджийниците
Аз за това имам и ГПС с точките на камери и стоянки. Даже бих казал, че Гармина повече ме е спасявал от тоя детектор. Както рядко карам извън града ако не беше Гармина до сега да са ме ощракали камерите. Иначе не разчитайте детектора да ви пази от камери. Някои ги хваща, но вече прекалено близо.
Един Гармин според мен е много по-добра инвестиция от колкото тоя детектор. Дори и някоя Нокиа с Гармин пак е по-добрия вариант от радар детектор според мен. А ако може и двете още по-добре. Аз като тръгна на дълъг път пускам и двете, ставам малко стерео, но пък съм застрахован от изненади и пътувам спокойно.
Четох доста по чуждите сайтове за радар=детектор. В момента се колебая между няколко модела:
Escort passport 9500ix
Escort Passport 8500 x50
Beltronics STi Driver
Beltronics RX65
Valentine 1
Escort RedLine
Общо взето са подредени по ред по който съм си ги определел като най-заслужаващи си по моите критерии.
1. Само първия в GPS и може да запомняш точките където има куки или камери (има обаче полезната функция да елиминира фалшивите сигнали и да не пищи като Валентина на всяка бензиностанция)
2.8500х50 e добър в засичането като предния, но няма GPS и ще има повече фалшиви сигнали.
3. STi Driver - Много добър (няма GPS) има опция да се включи допълнително устройство на ескорт с ГПС. Първия невидим за радарите за радар детектори ( в страните където е забранено )
4 Добър почти колкото 8500
5.Класика Valentine 1 - няма GPS дълго време нямаше конкуренция. Отчита посоката на сигнала , с две антени е и много важданта екстра че показва колко точно са сигналите - 1, 2, 3 ...
6. Red Line - Най после конкурентна Валентин 1 също с две антени и според последните тестове може да лови по далеч и от валентин 1 . Може да му се прикача ГПС (като на STi Driver)
Важно е да се знае , че последните години Паспорт и БЕЛ са вече в обща компания.
Та ако някой има повече инфо , ползвал е от тези детектори , прочел е нещо повече или знае от къде да се вземат по ефтино нека да сподели. Искам да кажа че имам GPS с POI точките , но...
Тези детектори по разни тестове си хващат без проблем от 400-500 метра и слабия К сигнал на GATSO камерите (каквито са в БГ) А относно Х банда и номера със стрелянето все пак да сте виждали куки на пуст път където растоянието между колите е 8 километра (аз не съм) а тези детектори хващат X от растояние 4,5 мили а при хълмиста местност пак е повече от километър два. Свидетел съм как на Петко (КГБ) Валентина ги е хващал на Х от над 11 км по права линия на магистрала Тракия.
П.П. Преди някой да ми е казал да спазвам правилата аз ги спазвам, ама последния ми акт (след като нямах такъв 3 години) ми го треснаха щото се бяха скрили след бензиностанция. ОК ограничението си е 60 за бензиностанцията , ама след като я подминах(аз зареждах там де ) си ускорих и хоп на 100-150 метра след бензиностанцията радарче. Скоростта ми беше 83 км/ч и не ми е толкова за акта и дребната сума от 50 лева , ама съм зает и много мразя да си губя времето в ходене по КАТ за вземане на талон и т.н.т Че аз за времето дето ми губят трябва да ми платят много повече от глобата, щото ако съм си на работното място ще искарам повече (или поне ще струвам повече на работодателя ми :) )
ФЕРАРИСТ
06-12-2010, 17:14
Валентин 1......
Валентин 1......
Ако взема Валентин 1 втора ръка от ebay мога ли да го ъпдейтна. Гледам че като ги продават пишат разни цифри за версия (например 3,8201 или нещо подобно.) Я сподели от какво растояние ги хващаш на X и успешно ли засичах сега камерите на К . На К-банд , като засечеш камерата имаш ли време за реакция?
От това ревю виждам , че това са двата най-добри детектора:
http://radartest.com/Redline-Valentine-One-Review.asp
Лошото е че и двата са на еднаква цена и то височка (ще трябва да дебна в ebay )
ФЕРАРИСТ
06-12-2010, 20:15
Значи поп режима съм го хващал от 8 км права линия по Тракията и съм абсолютно сериозен - тукашните портативни радари 90% са на Х банд, сегашните камери са по К мисля, и се засичат от 100 метра горе долу......аз К банда го изключих, щото бензиностанции и прочее фалшове на по тоя банд, за мен най - кофти са Х бандовете - ако куките си задържът в режим готовност радара за 2-3 сек се фащат много отдалече, независимо от терена......ако ти пусне изключен радар, няма антирадар на света дето да те спаси, добре че тва рядко го правят, щото за да го направят, трябва първо да те видят, това значи че вероятноста ти да ги видиш също е голяма.....
Версията да не ти пука, въпроса е да има Eu-Pop режим, ъпдейтите в повечето случай са по качествата на другите режими....имаше един много арен сайт дето сичко е обяснено повече от перфектно, кой режим как бачка, кой радар какво върши, 3 дена го четох преди да взема Вальо, ама ся рових и не мога да го намеря деба, а е много интересен.....
Адския радар-детектор е 3zero snooper, малко е скъп но за сметка на това мн мн ефективен с прекрасен дизайн!
Адския радар-детектор е 3zero snooper, малко е скъп но за сметка на това мн мн ефективен с прекрасен дизайн!
И аз съм доволен.
И аз съм доволен.
За сега и аз съм с много добри впечатления от него!
Вие кажете някой дето лови камери ...
Ей този опоменатия по-горе ги лови всичките!:Yeeeehaaa:
Furious 155
07-12-2010, 00:39
Вие кажете някой дето лови камери ...
те почти всички ги ловят стационарните камери, само че на доста близко до тях разбираш че ги има, ако незнаеш за съществуването им. Това е проблема - Ферариста го е написал 200м може би, което със 120км/ч и нагоре си е доста близо.
Toя снупър на практика не ги лови - гледах клипчета и не ги лови - ДА ВЪРШИ РАБОТА и предупреждава но на база GPS - а и факта че са ъпдейтнати камерите в България и точките на засада на ченгетата, ама ако ченгетата застанат на необичайно мясти и могат да те изловят, аз затова съм се спрял на 9500ix - хем лови , хем има GPS. Но пък погледанто от друга страна защо да не взема Валентин 1 да ги лови от далече, а аз точките на камерите си ги имам в навигацията и тя си ме предупреждава. Мога и да ги ъпдейтвам и така. Снупъра се ъпдейтва безплатно само първата година и после се плаща. Осен ако няма опция да си ги вкарваш ръчно ако знаеш къде са изникнали нови камери или има постове (това не го знам дали е така)
3Zero snooper, ги лови от доста голямо разстояние, до 600м с висока скорост...и лови и ченгета скрили се на различни места, изпробвано, не говорим само за стационарни камери. Няма да си кривя душата скъпичък е но върши работа!