Log in

View Full Version : Проблем със семеринг на коляновия вал

Bisskata
20-01-2009, 19:51
Имам странен проблем... Изхвърля ми семеринга на коляновия вал. Смених го и направи същото:no: Не изхвъля пръчката на маслото, следователна не прави налягане (или поне така си мисля). Някой ако е имал подобен проблем или има идеи да каже - ще съм благодарен на всякаква помощ!

tonov
20-01-2009, 20:14
Такъв проблем не съм имал, и по-добре. Но имаше една тема в 155-раздела мисля, та там се споменава като причина осево изместване на коляновия вал.

И все пак каква е колата :dunno:

Bisskata
20-01-2009, 20:28
Колата е 145 1.8 TS `98

За това не се бях сетил... А според теб възможно ли е за 10 минути работа, след като смених семеринга, да го изхвърли?

tonov
20-01-2009, 20:33
Честно казано не съм спец, изчакай темата да се види от повече хора. Може някой да каже нещо по-конкретно, или да е имал подобен проблем.

Другият ми съвет е да я пуснеш и в общия технически раздел - там ще я видят и хора които не влизат тук.

Bisskata
20-01-2009, 20:41
Много благодаря за съветите!

Novachev
20-01-2009, 21:20
Имам странен проблем... Изхвърля ми семеринга на коляновия вал. Смених го и направи същото:no: Не изхвъля пръчката на маслото, следователна не прави налягане (или поне така си мисля). Някой ако е имал подобен проблем или има идеи да каже - ще съм благодарен на всякаква помощ!
Развий капачката за наливане на масло сложи си ръката отгоре като гледаш да уплътниш но без да натискаш със сила и подай газ ако газовете избутат ръката ти нагоре значи е високо налягането в картера. обикновено високото налягане в картера е свързано със сълзене през всички възможни гарнитури. Ако е така тярбва да се изчисти капака на клапаните и маркучите за вентилация. А ако не е от там лошо, а сигурен ли си че новата семеринга е влизала плътно по външния размер.

Bisskata
20-01-2009, 22:46
За жалост няма нито аксиално изместване, нито налягане в картера... И семеринга изглежда нормално...

mordohy
21-01-2009, 23:33
Ами може да е хлабава в леглото и стегната във вала.Ако няма осово изместване и налягане в картера,само това остава:cussing:

kolev
22-01-2009, 10:59
може и да е фалшификат.

и.петров
19-08-2009, 15:57
.